b4rt76 18.01.13, 10:03 No i coś się zalęgło mi w domu... :( Czy ktoś może zna skuteczne sposoby aby toto złapać/zabić/wyplenić. Jakieś namiary na sklepy z łapkami na myszy czy cuś ? Porszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mieszkanieczbloku Re: myszy, szczury 18.01.13, 11:32 A nie łaska wejść na allegro i sobie wyszukać.... tu link: allegro.pl/pulapka-myszolapka-na-myszy-gryzonie-i2938840981.html Odpowiedz Link Zgłoś
b4rt76 Re: myszy, szczury 18.01.13, 12:34 Wiem co to Allegro.pl ;) Chodziło mi o namiary na sklep w Legionowie lub okolicach. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanieczbloku Re: myszy, szczury 18.01.13, 13:00 No cóż twoich myśli nie znam... a napisane toż to nie było ;) hihii apropos te allegro to można podciągać pod: czy cóś Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: myszy, szczury 18.01.13, 15:05 Znajoma mająca dom napisala mi ostatnio, że myszy u niej sa tak cwane i nie wie skąd dowiedziały się, że jej kot umarł i wtedy zaczęły wychodzić. Kiedyś z kolei słyszałam, żemyszy nie ma gdy jest zapach kota w domu. Może to jest rozwiązanie? Odpowiedz Link Zgłoś
saabb Re: myszy, szczury 18.01.13, 15:14 U mnie jest kot i są myszy... tyle, że mój kot myje się non stop więc może go nie czuć :) Odpowiedz Link Zgłoś
3goust Re: myszy, szczury 18.01.13, 18:21 Sklep zoologiczny na skrzyżowaniu modlińska/zegrzyńska w Jabłonnie bodaj "krokodyl"... są tam liczne gatunki węży, nawet na zamówienie. Węże mają jedną zaletę więcej niż koty... wpełzną za myszą nawet do najmniejszej dziury;) Mogę pożyczyć swojego, nie będę musiał marnować moich myszek by go karmić na ten tydzień;) Jeśli jednak wolisz pułapki, trutki i inne dawne sposoby zabijania bezsensowne zwierząt, polecam sklep lekko w rynku. Znaczy nie pamiętam czy to była batorego czy następna... lekko się odchodzi od ulicy bankowej [ Piłsudskiego] jakieś 80-130 metrów. Udajesz się w stronę osiedla batorego i tam są drzwi [sklep] bez okna [o ile pamiętam]... i tam są trutki na wszystkie insekty, szkodniki... wiec jak masz problem z kretami, mrówkami, szerszeniami czy myszami wal tam. Coś na pewno dobierze Tobie sprzedawca... Odpowiedz Link Zgłoś
legioniak Re: myszy, szczury 18.01.13, 18:30 Najlepsza i rewelacyjna jest maść na szczury, według recepty babuni. Odpowiedz Link Zgłoś
em-k-a Re: myszy, szczury 19.01.13, 08:15 trutka "Toxan" w płynie, polewasz jakiś chleb lub bułki i po problemie... płyn działa mumifikująco. W zeszłym roku kupowałam go w takim sklepie budowlano-chemicznym,nie wiem chyba ul.Słoneczna, przedłużenie Jagiellońskiej od Warszawskiej w stronę lasu Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: myszy, szczury 21.01.13, 09:09 he, he, ja na dzieciaki , to i na teściową ,mmmm Odpowiedz Link Zgłoś
b4rt76 Re: myszy, szczury 21.01.13, 09:35 A odstraszacze ultradźwiękowe? Ktoś ma, poleca/nie poleca. Bo z tego co szukełem w necie opinie są podzielone, więc się zastanawiam. Na razie nabyłem drogą kupna tradycyjne pułapki. Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: myszy, szczury 21.01.13, 18:42 Odstraszacze nie wiele działają. Może latem, jak mysz ma możliwość wyjścia na zewnątrz, zimą, woli siedzieć w hałasie niż na mrozie. Poza tym musiał być otworzyć gdzieś wyjście, żeby raczyła wyjść, a i tak nie wyjdzie. U nas na magazynie były kiedyś takie urządzenia, bez różnicy, czy działały, czy nie , to myszy biegały. Odpowiedz Link Zgłoś
modernlook Re: Na myszy i szczury najlepsze kocury. 21.01.13, 10:46 Ja w takich przypadkach stosuję miotacz ognia i granaty rozpryskowe i polecam - do kupienia na wyprzedażach w wojsku. Kocury też są skuteczne, ale jak się nażrą myszami i szczurami to się robią leniwe. Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 myszy i szczury... 21.01.13, 17:06 Na topie są teraz wafle i rurki z firmy Magnolia w Lubsku. Oczywiście to sarkazm. Odpowiedz Link Zgłoś
maxiqueen Re: myszy, szczury 17.11.17, 01:07 Bardzo porządne pułapki znajdziesz u r-maxa. Szczególnie polecam te bardziej zmyślne (szczególnie multi-trapa) żywołowne. Masz pewność, że się nie nic Ci po takim szczurze nie zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś