Dodaj do ulubionych

brak wody - Legionowo.

07.03.13, 10:27
Witam,

Czy orientuję się ktoś, co jest przyczyną braku wody w okolicach centrum Legionowa ? Od przed wczoraj, mniej więcej od 22:00 nie ma wody, zarówno ciepłej jak i zimnej. Brak jakiejkolwiek informacji na ten temat, jak długo oraz do kiedy taka przerwa potrwa.

Pozdrawiam,
T.
Obserwuj wątek
    • marek_ka_lwo Re: brak wody - Legionowo. 07.03.13, 10:44
      "Przedsiębiorstwo Wodociągowo-Kanalizacyjne „Legionowo” informuje , że w nocy z 05.03.2013 r. na 06.03.2013 r. oraz z 06.03.2013r. na 07.03.2013r. w godzinach 23°°-05°° nastąpi przerwa w dostawie wody dla mieszkańców osiedli: Jagiellońska, Sobieskiego, Batorego, Ludwisin, Przystanek, Bukowiec, Centrum, Listopadowa, III Parcela, os. Młodych, Kozłówka oraz Jabłonna – ul. Królewska i Graniczna."
      • tomczydlo Re: brak wody - Legionowo. 07.03.13, 10:50
        dzięki :)

• polokokt Re: brak wody - Legionowo. 07.03.13, 14:14
          też się zdziwiłem poprzedniej nocy, jak o 24 poszedłem wziąć prysznic.
          Nie iwem czy administratorzy dostali taką informację, ale możnaby to wywiesić na klatkach albo Rzecznik Prasowy mógł taka w sumie dosyć istotną informację opublikować na FB...
          Bo tak, to tylko Ci co zaglądają regularnie na stronę PWK wiedzieli :) A kto tam zagląda regularnie?
          • mieszkanieczbloku Re: brak wody - Legionowo. 07.03.13, 14:30
            polokokt napisał:

> też się zdziwiłem poprzedniej nocy, jak o 24 poszedłem wziąć prysznic.
            > Nie iwem czy administratorzy dostali taką informację, ale możnaby to wywiesić n
            > a klatkach albo Rzecznik Prasowy mógł taka w sumie dosyć istotną informację opu
            > blikować na FB...
            > Bo tak, to tylko Ci co zaglądają regularnie na stronę PWK wiedzieli :) A kto ta
            > m zagląda regularnie?
          • rzecznik_um Re: brak wody - Legionowo. 07.03.13, 15:04
            Rzecznik chętnie by opublikował, ale nie wiedział... Przepraszam w imieniu PWK

polokokt napisał:

> też się zdziwiłem poprzedniej nocy, jak o 24 poszedłem wziąć prysznic.
            >Rzecznik Prasowy mógł taka w sumie dosyć istotną informację opu
            > blikować na FB...
            > Bo tak, to tylko Ci co zaglądają regularnie na stronę PWK wiedzieli :)
            • polokokt Re: brak wody - Legionowo. 07.03.13, 18:02
              nie mam pretensji, jak widać, była to informacja wysłana do wybranych "użytkowników" sieci.
              U mnie nie wisiała żadna informacja - niestety.
            • rzecznik_um Re: brak wody - Legionowo. 12.03.13, 14:37
              Temat umarł śmiercią naturalną, ale PWK prosiło o sprostowanie - informacja została wysłana do UM, zaginęła jednak na biurku jednego z pracowników. Pozostaje mi przeprosić w imieniu UM :)
              • kalaput W Urzędzie miasta gubią dokumenty 12.03.13, 18:22
                Wcześniej prezydent Chrzanowski, pomyłkowo zagubił dokumenty do przegłosowania przez Radę Miasta podwyżki za wodę i ścieki i sprawa też umarła śmiercią naturalną - podwyżki weszły bez uchwały Rady Miasta.
                "Jaka była przyczyna niezgłoszenia nowych taryf pod obrady Rady Gminy? Jak poinformowała nas Rzecznik Prasowy UM Legionowo Tamara Mytkowska okazało się, że nie było to celowe działanie, ale zwykła pomyłka. – W procesie obiegu dokumentów wniosek PWK został załączony pod inny dokument, co spowodowało opóźnienie, w wyniku którego niemożliwe stało się uruchomienie procedury związanej z przedstawieniem Radzie Miasta Legionowo uchwały dotyczącej zmiany taryf – mówi rzecznik. Nadzór nad tymi dokumentami sprawował prezydent Lucjan Chrzanowski i najprawdopodobniej to właśnie jego błąd".

To już chyba robi się taka norma w działaniu UM z gubieniem dokumentów?
                Może zgłosić te przypadki gubienia dokumentów do Polskiego Centrum Badań i Certfikacji , żeby odebrało Urzędowi Miasta certyfikat ISO lub solidnie przetrzepało UM na audicie rocznym?
                www.gazetapowiatowa.pl/index.php?id=data&ido=1568
                www.gazetapowiatowa.pl/index.php?id=data&ido=1579
                rzecznik_um napisała:

> Temat umarł śmiercią naturalną, ale PWK prosiło o sprostowanie - informacja zos
                > tała wysłana do UM, zaginęła jednak na biurku jednego z pracowników. Pozostaje
                > mi przeprosić w imieniu UM :)
                • marek_ka_lwo Re: W Urzędzie miasta gubią dokumenty 12.03.13, 18:34
                  Taaaaaaak, dwa dokumenty, z tego jeden o braku wody to rzeczywiście NORMA....

kalaput napisał(a):
                  >
                  > To już chyba robi się taka norma w działaniu UM z gubieniem dokumentów?
                  >
                  • zdebeq Re: W Urzędzie miasta gubią dokumenty 12.03.13, 20:47
                    ale szczerze.
                    Takie tłumaczenie nie przejdzie, jak np zagubi się Wam pozwolenie na budowę, umowa kupna-sprzedaży samochodu czy chociażby potwierdzenie przelewu za podatek.
                    Może UM jako normę wprowadzi możliwość zagubienia do dwóch dokumentów w ciągu roku kalendarzowego dla każdego mieszkańca.
                    • kalaput Re: W Urzędzie miasta gubią dokumenty 12.03.13, 21:47
                      Urząd Miasta ma - za nasze pieniądze - certyfikat Zintegrowanego Systemu Zarządzania PN-EN ISO 9001:2009 + SPZK w zakresie certyfikacji: wykonywanie zadań publicznych o znaczeniu lokalnym, wynikających z powszechnie obowiązującego prawa, w celu doskonalenia metod pracy, wszechstronnego rozwoju miasta i zadowolenia mieszkańców.
                      Jeżeli zadowala Cię, gubienie przez UM do dwóch dokumentów w ciągu roku kalendarzowego dla każdego mieszkańca to proszę bardzo, bo mnie nie zadowala.
                      Przez parę lat będą mogli Ci zgubić tyle dokumentów, że możesz być uznany za zmarłego albo dostaniesz wezwanie do zapłaty podatku za kilka lat z karnymi odsetkami itd.
                      Może jednak lepiej jest powiadomić Polskie Centrum Badań i Certyfikacji o gubieniu dokumentów w Urzędzie, żeby zawiesili UM certyfikat i zmusili Urząd do zaprowadzenia porządku, pod rygorem cofnięcia certyfikatu?.
                      www.pcbc.gov.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=526&Itemid=275
                      zdebeq napisał:
                      > ale szczerze.
                      > Takie tłumaczenie nie przejdzie, jak np zagubi się Wam pozwolenie na budowę, um
                      > owa kupna-sprzedaży samochodu czy chociażby potwierdzenie przelewu za podatek.
                      > Może UM jako normę wprowadzi możliwość zagubienia do dwóch dokumentów w ciągu roku kalendarzowego dla każdego mieszkańca.
                      >
                  • czesiek29 Re: W Urzędzie miasta gubią dokumenty 12.03.13, 23:33
                    marek_ka_lwo napisał(a):

> Taaaaaaak, dwa dokumenty, z tego jeden o braku wody to rzeczywiście NORMA....
                    >
                    Słucham, to może ustosunkujesz się do tego DRUGIEGO skoro o braku wody bagatelizujesz. To dwa o którym jest tu mowa. Zagwarantujesz że nie zgubiliście innych.
              • rzecznik_um Re: brak wody - Legionowo. 13.03.13, 07:46
                W UM dokumenty są w elektronicznym obiegu, zatem nie "giną" bezpowrotnie, lecz są przerabiane według pewnej kolejności, zgodnie z terminami przewidzianymi w kpa - w przypadku wiadomości o wyłączeniu wody, pracownik zabrał się za fax już po fakcie - było zatem zbyt późno aby informować mieszkańców, lecz wszystko odbyło się zgodnie z przewidzianymi prawem terminami.
                • kropkola Do Rzecznika Prasowego UML 13.03.13, 08:17
                  W związku ze stwierdzeniem przypadków, zagubienia w Urzędzie Miasta bardzo istotnych dla mieszkańców miasta dokumentów, uprzejmie proszę o udzielenie informacji:
                  1. Jakie podjęto udokumentowane działania i wymagane normą ISO 9001 w celu uniknięcia takich sytuacji w przyszłość np. działania korygujące i zapobiegawcze wdrożone w formie pisemnej.
                  2. Gdzie na stronie Urzędu Miasta można się zapoznać z pełnym opisem, certyfikowanego Zintegrowanego Systemu Zarządzania zgodnie z normą PN – EN ISO 9001:2009 i wymagań Systemu Przeciwdziałania Zagrożeniom Korupcyjnym (SPZK) wdrożonego przez UML.

Zintegrowany System Zarządzania stosowany przez UML, został opracowany i jest utrzymywany z pieniędzy publicznych i jego pełny opis, powinien być ogólnie dostępny przez Internet na zasadzie informacji publicznej.
                  W przypadku braku satysfakcjonującej odpowiedzi, zostanie skierowana prośba do Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji o interpretację obowiązujących w tym zakresie przepisów, postanowień normy PN – EN ISO 9001:2009 oraz pomoc w rozwiązaniu powstałej sytuacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka