Dodaj do ulubionych

Strona WWW Serocka

12.10.05, 11:58
Co myślicie o założeniu naszej własnej tzn. mieszkańców strony Serocka
niezależnej od strony Urzędu Miasta i Gminy. Pomysł taki chodzi mi już od
jakiegoś czasu po głowie. Jeśli się ten pomysł podoba to proszę o sugestie co
by sie na niej miało znaleźć. A może ktoś by chciał sie właczyć w projekt
(pisanie tekstów, czy ma zdolności plastyczne w grafice komputerowej). Ja ze
swej strony zobowiązuje sie do wykupienia domeny i utrzymywania jej.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aganiok32 Re: Strona WWW Serocka 12.10.05, 12:08
      Fantastyczny pomysł! Bo strona oficjalna urzędu jest fatalna....pod każdym
      względem
      • majmun Re: Strona WWW Serocka 12.10.05, 13:30
        Bardzo się cieszę ze pomysł się podoba, ale poza słowami uznania proszę o
        konkrety co ma być na niej może jakieś projekty plastyczne, sugestie co do
        zawratości merytorycznej. Bardzo proszę o wpisywanie ich tutaj na zasadzie
        burzy mózgów.
        • aganiok32 Re: Strona WWW Serocka 12.10.05, 14:22
          - sprawy bieżące
          - galeria foto użytkowników
          - forum
          - stronka z ogłoszeniami
        • aneta.kg Re: Strona WWW Serocka 12.10.05, 15:48

• aganiok32 Re: Strona WWW Serocka 12.10.05, 16:11
            Hmm to nie stronka ale forum, a forum tworzą ludzie na nim piszący. Co poradzić
            że ludzie z Serocka niechętnie na nim piszą. A szkoda, fora innych miejscowości
            aż kwitną - patrz Legionowo.
    • ro_bb Re: Strona WWW Serocka 13.10.05, 18:52
      Faktycznie przydałoby się coś nowego. Mi brakuje map z okolicami. Przydałababy
      się też może strona z aktualnym kalendarzem wydarzeń - co się dzieje w okolicy,
      z możliwością np. dopisywania własnych propozycji. Podoba mi się pomysł z
      galerią i z możliwością dodawania własnych zdjęć. Na oficjalnej stronie Serocka
      jest kategoria AKTUALNOŚCI, gdzie nasi decydenci chwalą się swoimi sukcesami.
      Możnaby zrobić coś przeciwnego - co się nie udało, kiedy będą korki, jak je
      objechać, dlaczego na przystankach nie ma rozkładów jazdy autobusów, kącik
      antyreklamy - których miejsc należy unikać i dlaczego.

A że forum obumiera z powodu braku postów, to pewnie dlatego że w Serocku
      mieszkają ludzie konkretni a nie specjaliści od spamu i lania wody smile) To, że
      na forum Legionowa jest większy ruch wynika pewnie z tego, że jest tam
      statystycznie więcej mieszkańców, którzy być może mają lepszy dostęp do sieci.
      Ja ze swojego łącza radiowego modemem nie pociągnę. Problem podłączenia się do
      internetu był tu poruszany.
    • aganiok32 Re: Strona WWW Serocka 14.10.05, 09:06
      Pomyślałam też, że możnaby wrzucić rozkłady jazdy autobusów do W-wy i w stronę
      Pułtuska...
    • gusiek15 Super pomysł. 08.11.05, 09:07
      Bardzo chętnie się przyłącze do tej inicjatywy. Strona oficjalna jest fatalna a
      mieszkańcy nie mają na niej głosu. Jak coś się wyklaruje to proszę o kontakt
      mogłabym pisać artykuły ponieważ już oddawana interesuje się historią ale też
      szeroko rozumianym życiem gminy. Mam tez sporą kolekcje zdjęć. Na pewno inni
      chętni tez się znajdą w końcu nasza gmina nie jest taka mała i na pewno nie
      brakuje w niej ludzi z pomysłami.
      • majmun Re: Super pomysł. 07.12.05, 21:16
        Gusiek mam domene już wykupioną i serwer. Napisz jakiś artykuł na pierwszą
        stronę tak na początek żeby ruszyło, może się kolejni ochotnicy znajdą do
        współpracy. Ja już ma gotowy rozkład jazdy autobusów do Warszawy. Musimy
        zaprojektować tylko layout i sposob nawigacji i ruszamy. Chciałbym też tam
        umieszczać zdjęcia starego Serocka i okolic. Jak nadal masz ochote bawić się w
        stronę to pisz na majmun@wp.pl
        • carminam Re: Super pomysł. 09.12.05, 04:30
          Witajcie, od miesiaca jestem nowa miszkanką serockasmile bardzo podoba mi sie
          miasto i okolica i chetnie przyłacze sie do waszej incajtywy stworzenia strony
          miszkancow. Jesli potrzebujecie - oferuje pomoc w grafice (jestem plastykiem i
          aktualnie zajmujemy sie z meżem robieniem stron www. projektami logo i
          wszelkich drukow) Jesli przydam sie na cos to prosze o maila na adres:
          daria@mistercrow.com
          Pozdrawiam
    • barbarag234 Re: Strona WWW Serocka 08.11.05, 14:26
      Fajny pomysł, w końcu będzie można sobie podyskutować. O tym forum mało ludzi
      wie i dlatego jest mało uczestników. Ale jakbyśmy zrobili fajną stonkę i ją
      odpowiednio rozreklamowali to na pewno byłoby wielu chętnych.
      • f_anka Re: dobra alternatywa dla istniejacej strony 14.12.05, 19:49
        jestem za-proponuje na stronke duzo dobrego humoru i "obiektywna" prawde

podajcie adres nowej strony-czy juz jest

czekam
        • majmun Re: dobra alternatywa dla istniejacej strony 14.12.05, 23:25
          Witam
          Adres jest, serwer jest. Tylko nie ma co umieścić na pierwszej stronie. Jest
          osoba chętna do pomocy przy pracy nad wyglądem plastycznym (dziękuję
          barbarag234), ale nie mam materiałów do umieszczenia. Brak mi tekstów. A może
          ktoś z Was chciałbym zająć się cześcią redakcyjną. Wiem ze chyba w Domu Kultury
          jest jakaś sekcja dziennikarska może w ten sposób mogłaby powstać jakaś nasza
          elektroniczna gazeta lokalna. Jeśli ktoś ma lekkie pióro to bardzo proszę o
          przesłanie tekstu na adres majmun@wp.pl Zostanie natychmiast umieszczony jako
          wstępniak. Mam nadziję, że potem już jakoś pójdzie z górki.

Pozdrawiwam

Piotr
          • f_anka Re: dobra alternatywa dla istniejacej strony 23.12.05, 20:46
            kurcze-jakos nie wydaje mi sie, zeby sie udalo z ta strona-ale bardzo jestem za-
            jesli chodzi o mnie to moge jakies zdjecia zaproponowac-teksty...juz gorzej-
            chyba, ze ktos madrzejszt by je zredagowal jakos bardziej fachowo, hm...moze
            cos pomysle-ale to pewnie po nowym roku

pozdrawiam
          • boazi Re: dobra alternatywa dla istniejacej strony 04.01.06, 10:58
            No cóż stronka odstrasza kolorami. Jesli ktoś chce tu przyjechać i zobaczy ten
            kolor to zdecyguja się tylko ludzie po 60 roku życia.
            Serock kojarzy się z niebieskim, żółtym może zielonym)trochę czerwieni lub
            pomarańczy i będzie fajniej.
            Zmiana strony tak, ale może udałoby sie zaproponowac takie rozwiązanie UMiGS,
            moze zainwestowałaby troszeczkę w zmianę kolorystyki, rozszeżenie nawigacji i
            po prostu dodanie troszeczke miejsca dla mieszkańców.
            • nowa_wies Re: dobra alternatywa dla istniejacej strony 04.01.06, 11:37
              Witam
              jaki jest adres tej tworzącej się strony.
              Jak zajrzę to może będę miał jakieś pomysły.

pozdrawiam

• pkownacki Re: Strona WWW Serocka 06.01.06, 08:08
      i jak funkcjonuje juz ten serwis?? prosze o link.
    • brock4 Re: Strona WWW Serocka 09.02.06, 15:39
      Popieram i myślę, że nie tylko dla mieszkańców Serocka ale dla wszystkich z
      terenu gminy. Istniejąca strona urzędu, to przecież nic innego jak możliwość
      poczytania hymnów pochwalnych dla panującego Burmistrza i jego urzędniczej
      świty. Ta strona jest prowadzona przez urzędników i nigdy Pan S. nie pozwoli aby
      zamieszczono tam tematy wstydliwe lub nurtujące mieszkańców. O krytycznych
      uwagach to nawet nie wspomnę. Dla przykładu podam fakt, że jedynie na www.
      Serocka nie ma możliwości zadawania pytań do Burmistrza. W sąsiednich gminach
      takie możliwości są. Widocznie jest to bardzo wygodne, bo lepiej jest jak
      mieszkańcy będą przekonani, że w naszym mieście i gminie nikt nie narzeka i
      wszyscy są szczęśliwi dzięki wsaniałemu i nieomylnemu "wodzowi". Jeśli ktoś
      próbował wyjść z jakimś pomysłem, to zapewne wie na ile pomocy mógł liczyć ze
      strony tego Pana. No chyba, że w lokalnych mediach będzie napisane że to
      inicjatywa Burmistrza.
      Powstanie takiej strony mogło by faktycznie dać obraz tego jakie sprawy są dla
      mieszkańców najważniejsze i jak rozwiązywać lokalne problemy.Jednak aby strona
      była ciekaw to musiałby to przygotować ktoś kto ma w tym jakieś doświadczenie.
      • aganiok32 Re: Strona WWW Serocka 09.02.06, 15:58
        zdecydowanie ja obecnie mam 2 nurtujące mnie pytania:
        1) kto dopuścił do transferu TIRów przez miasto
        2) czy Pan Burmistrz chodził dziś pieszo po Serocku? Bo ja miałam chęć
        zaopatrzyc się w łyżwy.
        • keechaczu Re: Strona WWW Serocka 25.03.06, 08:41
          nie jestem z Serocka ale zapytam...
          wydaje mi sie, ze przez sliczne miast biegnie niestety trasa 61 i chyba samorzad
          nie ma nic do gadania w kwestii puszczenia tedy TIRow - chwala, ze w koncu
          zaczyna sie budowa obwodnicy
    • marek_2005 Re: Strona WWW Serocka 08.04.06, 22:25
      Czy konkurencyjna strona www Serocka dla strony Urzędu Miasta, a właściwie
      powinienem napisać pierwsza prawdziwa strona o Serocku juz istnieje? Jeśli tak
      proszę podać link do publicznej wiadomości, przeniesiemy to forum na naszą
      wspólną stronę. Jeśli nie, to mam pytanie, czy nie ma w Serocku człowieka,
      który miałby pomysł na taką stronę i czy nie ma człowieka któryby to
      zasponsorował?
    • snuff1 Re: Strona WWW Serocka 14.04.06, 07:28
      Na wzor dla naszej oficjalnej serockiej strony - oficjalne forum Urzedu Miasta
      Nowy Dwor Mazowiecki forum.nowydwormaz.pl/ i dzial "Pytania do
      Burmistrza"
    • serock_settler Re: Strona WWW Serocka 05.05.06, 11:42
      Co prawda nie jestem jeszcze mieszkańcem, ale chciałbym dorzucić swoje "trzy
      grosze". Uważam, że "własna" strona to bardzo dobry pomysł, zwłaszcza jeśli
      próbowaliście już "uinteraktywniać" serwis oficjalny, a starania wasze
      napotkały na "zdecydowany opór" władz miejskich. Mieszkańcom, których (pewnie
      coraz bardziej) znaczna część pracuje poza miastem i w tygodniu raczej nie ma
      czasu na "bycie w mieście", taka strona na pewno ułatwiłaby "organizowanie
      się". Myślę, że byłaby też łatwiej "wyszukiwalna" w sieci i pozwalała na
      wykorzystywanie jej przez większą liczbę obecnych i przyszłych mieszkańców.
    • mejdej13 Re: Strona WWW Serocka 26.05.06, 13:18
      Witam,

Jestem jeszcze mieszkańcem Otwocka, ale wkrótce planuję zakup działki w Serocku i budowę domu, więc niedługo będę juz serocczaninemsmile Jestem programistą/webmasterem i chętnie pomogę w rozwoju strony mojego przyszłego miastasmile Jak coś to służę pomocą.

Pozdrawiam
      Mejdejus
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka