aklq 14.03.13, 20:54 Gdzie w Legionowie można kupić dobre zwykłe ciasto drożdżowe . Oskroba raczej nie wchodzi w grę bo mam wrażenie że drożdżowe u nich to sama chemia . Chodzi mi raczej o cukiernie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wentor Re: Ciasto drożdżowe 14.03.13, 22:03 Najlepiej samemu ukręcić. A jak nie ma czasu to na rynku tam gdzie takie kolejki maja nawet ok tydzień czasu leży i da się zjeść. Odpowiedz Link Zgłoś
amelka1341 Re: Ciasto drożdżowe 15.03.13, 07:21 Jesli chodzi o kupne dobre drożdżowe - to polecam na targu, w budce tam gdzie ser (początek targu od ul Piłsudskiego, tam gdzie kwiaty) - lub piekarnia Pająka na Zegrzyńskiej na przeciwko legionowskiego Kauflandu. Odpowiedz Link Zgłoś
goraca_ziuta Re: Ciasto drożdżowe 15.03.13, 08:28 Kiedyś pyszne baby drożdżowe mieli w cukierni pod górką (kościołem Kantego), ale wieki tam mnie byłam nie wiem czy jeszcze wypiekają. Nie wiecie jak tam teraz z wypiekami? Odpowiedz Link Zgłoś
aklq Re: Ciasto drożdżowe 15.03.13, 11:17 Wchodzę do piekarni koło PIMu , pytam się o chleb pszenny , sprzedawczyni pokazuje mi normalny chleb i stara się mnie przekonać że to pszenny a chleb jest w rzeczywistości pszenno - żytni. Dopiero człowiek z zaplecza sklepu uświadamia sprzedawczyni że nie ma racji . Niestety sprzedawczyni przez cały czas obsługiwania mnie rozmawiała i koleżanką drugą sprzedawczynią o wszystko musiałem się dopytywać po trzy razy . Kupiłem placek drożdżowy , ale też musiałem się kilka razy dopytywać , oby był lepszy jak obsługa tego sklepu. Chleb pszenny można kupić w piekarni na ul Mieszka 1 albo to jest Hetmańska , te ulice razem się schodzą . Jak się jest na diecie trzustkowej to dużego wyboru nie ma , tylko pieczywo pszenne a z ciast tylko drożdżowe. Może jeszcze ktoś ma namiary na jakąś piekarnie o okolicy , będę wdzięczny :) Odpowiedz Link Zgłoś