xrog6
04.11.13, 09:28
Witam. Jako, że próbowałem zadawać niewygodne pytania prezydentowi na stronie UM, ale bez skutku, może tu przeczyta i ewentualnie odpowie (sam w to nie wierzę).
Więc jak to jest, że nowa firma zajmująca się odpadami zostawia tylko dwa żółte worki, bez względu na to ile worków się wystawi. Odwiedziłęm urząd w tej sprawie, napisałem do jaśnie nam panującego - bez odzewu. Zatem segregacji mówię nie i do plastików zacznę używać niebieskich worków, bo żółtych mi brakuje.
Sprawa nr2- nieszczęsny tunel. Ja wiem, że najwygodniej odpowiedzieć, że to budowa Kolei i prezydent nie ma z nią nic wspólnego, ale czy aby na pewno?
Jestem szczęśliwym posiadaczem dziecka w wieku niemowlęcym, no właśnie dzięki umywaniu rąk przez naszą władzę, nie do końca szczęśliwym. Moja żona regularnie prowadza dziecko do szkoły nr2 i tu problem, windy przy przejściu podziemnym nie działąją, raczej nikogo to nie interesuje, bo matka z dzieckiem to nie nasz problem, my dumnie wypniemy pierś i wywiesimy wielki baner, jak to nasz Prezydent został współtwórcą tunelu, jak to dzięki niemu miasto się odkorkowało.
Pytanie nr 3 - czy ktoś po przebudowie Jagielońskiej próbował pospacerować tamtędy z wózkiem? Ja spróbowałem w niedzielę - jedna wielka tragedia. Wijąca się ścieżka rowerowa, mocno utrudniająca spacerowanie, idąc zgodnie z przepisami zalicza się konkretny slalom. No i kilka niespodzianek - przystanek autobusowy przy szkole nr 2 i kosz na śmieci na środku, zapraszam odbierającego drogę na spacer z wózkiem. Niech pokaże jak przejechać bez używania ścieżki rowerowej. Jednym słowem wstyd prezydencie. Po ordery pierś zawsze dumnie wypięta, a na codzienne problemy wypięty cały UM.