Dodaj do ulubionych

Niewygodne pytania do prezydenta

04.11.13, 09:28
Witam. Jako, że próbowałem zadawać niewygodne pytania prezydentowi na stronie UM, ale bez skutku, może tu przeczyta i ewentualnie odpowie (sam w to nie wierzę).
Więc jak to jest, że nowa firma zajmująca się odpadami zostawia tylko dwa żółte worki, bez względu na to ile worków się wystawi. Odwiedziłęm urząd w tej sprawie, napisałem do jaśnie nam panującego - bez odzewu. Zatem segregacji mówię nie i do plastików zacznę używać niebieskich worków, bo żółtych mi brakuje.
Sprawa nr2- nieszczęsny tunel. Ja wiem, że najwygodniej odpowiedzieć, że to budowa Kolei i prezydent nie ma z nią nic wspólnego, ale czy aby na pewno?
Jestem szczęśliwym posiadaczem dziecka w wieku niemowlęcym, no właśnie dzięki umywaniu rąk przez naszą władzę, nie do końca szczęśliwym. Moja żona regularnie prowadza dziecko do szkoły nr2 i tu problem, windy przy przejściu podziemnym nie działąją, raczej nikogo to nie interesuje, bo matka z dzieckiem to nie nasz problem, my dumnie wypniemy pierś i wywiesimy wielki baner, jak to nasz Prezydent został współtwórcą tunelu, jak to dzięki niemu miasto się odkorkowało.
Pytanie nr 3 - czy ktoś po przebudowie Jagielońskiej próbował pospacerować tamtędy z wózkiem? Ja spróbowałem w niedzielę - jedna wielka tragedia. Wijąca się ścieżka rowerowa, mocno utrudniająca spacerowanie, idąc zgodnie z przepisami zalicza się konkretny slalom. No i kilka niespodzianek - przystanek autobusowy przy szkole nr 2 i kosz na śmieci na środku, zapraszam odbierającego drogę na spacer z wózkiem. Niech pokaże jak przejechać bez używania ścieżki rowerowej. Jednym słowem wstyd prezydencie. Po ordery pierś zawsze dumnie wypięta, a na codzienne problemy wypięty cały UM.
Obserwuj wątek
    • misiek1974 Re: Niewygodne pytania do prezydenta 04.11.13, 10:27
      Odpowiem Ci na pytanie pierwsze. Możesz wrzucać wszystkie segregowane rzeczy do jednego worka bo to i tak znaczenia nie ma. Worki niebieskie wraz z żółtymi lądują i tak w jednym wozie i są mielone.
    • mieszkanieczbloku Re: Niewygodne pytania do prezydenta 04.11.13, 10:44
      Strona urzędu miasta...niestety to porażka....a największy problem nie jest jego szata graficzna czy byle-jaka funkcjonalność...ale brak bieżącej aktualizacji!!! Wgląda to jak by nie było nikogo odpowiedzialnego! Najbardziej denerwują mnie niezaktualizowane wyniki sportowe.. :(
    • polokokt Re: Niewygodne pytania do prezydenta 04.11.13, 11:35
      jeśli chodzi o śmieci to tak jak Misiek napisał, można zapakować w dowolny worek i tak zabiorą.A druga sprawa,żeobecna firm awłasnie nie segreguje odpadów na samochodzie. Smieci segergowane i tak trafiają do jednego samochodu i są ponownie sortowane przez firmę (przynajmniej tak twierdzą). Także obecnie segregacja śmieci w domu jest trochę bez sensu....

Co do chodnika i ścieżki rowerowej na Jagiellońskiej tomam takie same spostrzezeni. Są miejsca, gdzie nie da się przejść inaczej z wózkiem niż po ścieżce rowerowej (szczególnie w okolicy przystanków autobusowych, gdzie poza przystankiem są jeszcze koszena śmieci i barierki oddzielające przystanek od chodnika.... w efekcie w sumie pozostaje olać manewrowanie między tymi przeszkodami i iść ścieżka....
    • 7gucio Re: Niewygodne pytania do prezydenta 04.11.13, 20:46
      Prezydent ostatnio się leni, ostatnie odpowiedzi zamieszczone były ponad 2 tygodnie temu.
      Chyba że pozwalniał wszystkich urzędników odpowiedzialnych za kontakt z mieszkańcami.
      Patrząc na to os strony prezydenta to na diabła mu odpowiadać na pytania, jego nie interesuje co mają mieszkańcy do powiedzenia.
      On wie lepiej, tu przykłady można mnożyć szczególnie w ostatnim okresie.
      Grunt to dobre samopoczucie prezydentów, rzecznika i urzędników.
      • miluna18 Re: Niewygodne pytania do prezydenta 05.11.13, 09:57
        Myślę, że problem jest w tym że na oczy nie widzi tych pytań i odpowiedzi.
        • zaba-mala Re: Niewygodne pytania do prezydenta 05.11.13, 13:38
          Polecam osobiście się wybrać na Orliki przy stadionie miejskim gdzie Pan Prezydent bywa z racji uczęszczania przez jego dziecko na piłke nożną - np. wtorek ok 16. Nie zawsze jest ale bywa
          • xrog6 Re: Niewygodne pytania do prezydenta 05.11.13, 14:53
            No to ja już wolę popatrzeć w tym czasie Świat według Bundych, Al jest i przystojniejszy i zabawniejszy ;) A tak na poważnie nie liczę, że jak problemy mieszkańców go nie interesują w czasie pracy, to nagle zainteresują po pracy.
          • zchotomowa Re: Niewygodne pytania do prezydenta 05.11.13, 18:37
            zaba-mala napisała:

> Polecam osobiście się wybrać na Orliki przy stadionie miejskim gdzie Pan Prezyd
            > ent bywa z racji uczęszczania przez jego dziecko na piłke nożną - np. wtorek ok
            > 16. Nie zawsze jest ale bywa

Hy :)

to chyba tam jakąś manifestację zrobimy, co?

:) Marcin
            • xrog6 Re: Niewygodne pytania do prezydenta 05.11.13, 22:16
              W Pekinie walczą ze smogiem, my nie gorsi i swojego Smoga mamy....Marcin chyba by o nas głośno było, manifestacja na Orliku....
              • zchotomowa Re: Niewygodne pytania do prezydenta 05.11.13, 22:27
                Właśnie o tym myśle,

Gdyby tak zrobić flashmob i kilkadziesiąt osób przyszłoby do Romana po autograf, każdy do innej książki, w końcu tytuł zobowiązuje, a Romek moze by wreszcie zrozumiał, za z ta biblioteka to nie żartujemy :-)

A tak na poważnie - czy wiecie, ze Filia na Sowinskiego, która to rada miasta i prezydent usilujajuz od roku zamknąć, to druga placówka w całym województwie mazowieckim pod względem ilości wypożyczen? I te barany chcą to zamknąć?

Chyba sie do Romana pofatyguje.

Pozdrawiam,

Marcin
                • xrog6 Re: Niewygodne pytania do prezydenta 05.11.13, 22:39
                  W sumie poharatać w gałę z prezydentem to by było coś.
    • 1975zenon Re: Niewygodne pytania do prezydenta 22.11.13, 11:46
      Pytajcie, pytajcie moi mili kilka lat temu zapytałem dlaczego ścieżka rowerowa przy Jagiellońskiej nie jest odśnieżana. Doczekałem się głupkowatej odpowiedzi Pani Rzecznik w stylu ha ha przecież w zimę rowerem ha ha kto jeździ ale w następnym roku spotkałem na ścieżce maszynę do odśnieżania.
      ---
      Pozdrawiam
      http.sebastianjaniak.c0.pl
    • marek_ka_lwo Re: Niewygodne pytania do prezydenta 22.11.13, 12:12
      A ja zadałem dwa pytania i już dostałem odpowiedź. Jedna przyszła na skrzynkę, druga pojawiła się na stronie. I pytania też nie należały do tych "wygodnych". Ostatnio wysyp odpowiedzi na stronie - może był jakiś chwilowy zastój?
    • patk28 Re: Forma odpowiedzi ... 30.11.13, 11:00
      To aroganckie urzędnicze "przypominam"
      Każdy życzliwie Panią Hannę poinformowałby o możliwości zakupienia biletu w automacie. Niewielka różnica ale jaki efekt.

Poniżej jeden z wielu przykładów:
      Pytanie:
      Witam ! mam pytanie dlaczego została zamknięta kasabiletowa. na dworcu PkP.Dość często muszę jezdzć do Słupska i zawsze kupowałam bilet w kasie,muszę jechać w tym tygodniu i nie wiem gdzie mam kupić bilet na pociąg.Pozdrawiam
      (Hanna, 19-11-2013)
      Odpowiedź:
      Pani Hanno, pytanie to powinno być skierowane do Spółki Koleje Mazowieckie, gdyż to władze KM zadecydowały o zamknięciu kasy biletowej. Skargi i zażalenia można wysyłać drogą elektroniczną na adres skargi@mazowieckie.com.pl lub telefonicznie: 22 364 44 44 (czynny całą dobę). Przypominam jednak, że Koleje Mazowieckie ustawiły przy wejściu do tunelu stacji PKP Legionowo automat biletowy, w którym wygodnie i szybko zakupi Pani bilet na połączenia tego przewoźnika. Bilety można zakupić także przez internet.
      • harp Re: Forma odpowiedzi ... 30.11.13, 12:36
        odpowiedź jest jak najbardziej OK. Mogli napisać, że zatrudnianie w takiej sytuacji kasjerki generuje niepotrzebne koszty vide jest marnotrawstwem :-)
        • uszaty7 Re: Forma odpowiedzi ... 01.12.13, 18:33
          Po aroganckiej formie wypowiedzi rozpoznasz ich na forum...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka