Dodaj do ulubionych

Nowy rozkład jazdy KM i SKM

25.11.13, 18:38
Od jakiegoś czasu jest już dostępny nowy rozkład jazdy obowiązujący od połowy grudnia. Z pozytywów, pociąg o 7.10 z Legionowa dojedzie do Warszawy Zachodniej (dotychczas kończył na Gdańskiej), i wraca w końcu po długiej przerwie pociąg SKM S9 o 7.20, do Warszawy Zachodniej.
Obserwuj wątek
    • kuba2915 Re: Nowy rozkład jazdy KM i SKM 26.11.13, 18:35
      Poproszę link do rozkładu skm, bo nie mogę znaleźć.
      • e.voytaszek Re: Nowy rozkład jazdy KM i SKM 26.11.13, 18:50
        ZTM do końca tygodnia ma go zamieścić na stronie ztm. A już dziś od tygodnia połączenia są dostępne w wyszukiwarce sitkol i rozklad.pkp, czyli:
        rozklad.sitkol.pl/bin/query.exe/pn?oraz
        www.rozklad-pkp.pl/bin/query.exe/pn?
        • metron1 Re: Nowy rozkład jazdy KM i SKM 26.11.13, 21:27
          Według tego co sprawdziłem to od nowego rozkładu nie ma żadnego pociągu SKM na Gdański bo wszystkie pociągi jadą przez Centralny
          • e.voytaszek Re: Nowy rozkład jazdy KM i SKM 26.11.13, 21:32
            w weekendy i owszem, nie jeżdżą i nie będą jeździć
            • metron1 Re: Nowy rozkład jazdy KM i SKM 27.11.13, 10:40
              Według nowego rozkładu jazdy praktycznie nie ma pociągów SKM S9 na Gdański, sprawdzane na dzień 20 grudnia piątek
              Od 5.55 do 13.05 są tylko 4 pociągi S9 na Gdański przynajmniej według rozkładu, reszta wymaga przesiadania się w Legionowie na pociągi KM
              • benieck Re: Nowy rozkład jazdy KM i SKM 27.11.13, 23:52
                Bo do Piasek i Wieliszewa przez cały tydzień będzie dojeżdżać S3. S9 w DP na trasie W-wa Zachodnia - Legionowo z kilkoma wariantami do Piasek. Trwają prace nad wydłużeniem dwóch kursów S9 w popołudniowym szczycie do Wieliszewa jako kursów handlowych. Na chwilę obecną zaprojektowano je jako pociągi techniczne.
                • lofer5 Re: Nowy rozkład jazdy KM i SKM 30.11.13, 17:19
                  Czyżby dla mieszkańców Michałowa-Reginowa lepsza była linia S3?
                  Skąd w ogóle takie postanowienie?
                  ZTM nadal nie opublikował rozkładów na swojej stronie.
                  • marynianka Re: Nowy rozkład jazdy KM i SKM 30.11.13, 23:09
                    Jeżeli to prawda że likwidują S9 do dw. gdańskiego to skandal! A zmuszanie ludzi do przesiadki w Legionowie do KM jest draństwem, gdyż KM rano zawsze się spóźnia a w zimę potrafi nie przyjechać wcale. Nie chce mi się wierzyć że ktoś z ZTM pozwolił sobie na taką zmianę.
                    • lofer5 Re: Nowy rozkład jazdy KM i SKM 01.12.13, 16:15
                      Popieram przedmówcę. Jak dla mnie linia S9 była najlepszym rozwiązaniem. To dopiero teraz będą pustki w S3. Jeszcze, żeby pasowała przesiadka np. w Legionowie Piaski w S9 ale różnica wynosi 6 minut.
                      Odjazd z Wieliszewa S3: 6:55
                      Odjazd z Legionowa Piaski S9: 6:55 (podczas gdy S3 z Wieliszewa przyjeżdża 7:01).
                      Ciekawi mnie jedno - jaka będzie frekwencja - i co gorsze - czy S3 to ostateczność dla Michałowa? Co będzie potem? Skrócą wszystkie SKM do Legionowa?
                      • metron1 Inny problem 01.12.13, 20:57
                        SKM S9 jest linią na której opóźnienia są rzadkością, S3 jadąca najbardziej obciążoną linią kolejową- średnicową to murowane kłopoty. Na średnicy praktycznie nie ma dnia aby coś się nie działo, awarie rozjazdów, pęknięcia szyn, awarie taboru, wypadki
                        Mogę się założyć że szczególnie zimą będzie cyrk
                        • benieck S3 do Wieliszewa 01.12.13, 23:20
                          Nie jest możliwe pozostawienie linii S9 do Wieliszewa ze względu na problemy ruchowe. Linią będą kursować pociągi dalekobieżne z remontowanej linii Białostockiej. Będą one kursować wraz z linią S3 linią średnicową dalekobieżną dla tego da się ułożyć sensowny rozkład jazdy. Wpuszczenie na linię wieliszewską S9 spowodowałoby opóźnienia tej linii. Trzeba pamiętać, że priorytet mają pociągi dalekobieżne. Dla podróżnych z Wieliszewa i M-R chcących dostać do stacji nieobsługiwanych przez S3 pozostaje przesiadka w Legionowie. Chwilę po S3 będzie odjeżdżać pociąg KM do Gdańskiej (Zachodniej p.8), lub L-9/L11 skoordynowane w Legionowie z S9. Usatysfakcjonowani za to będą postulujący o zachowanie kursowania linii S3 przez cały tydzień, proszący o bezpośredni dojazd do Centrum i na Służewiec.
                          • benieck Nowe rozkłady jazdy 02.12.13, 10:28
                            Zapraszam do zapoznania się z komunikatem oraz nowymi rozkładami jazdy SKM oraz Kolei Mazowieckich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka