Dodaj do ulubionych

przedszkole

24.01.14, 21:33
Witam.
Jestem ciekawa, jak to jest w Legionowie odnośnie tematu, czy puszczacie dzieci do przedszkoli od 3 lat, czy w wieku późniejszym. Moje dziecko idzie od 5 lat. Interesuje mnie czy więcej dzieci jest takich, które zaczną edukację przedszkolną od 5 lat. z góry dziękuję za informację
Obserwuj wątek
    • wentor Re: przedszkole 25.01.14, 11:43
      Do przedszkola idą już 2,5 latki.
      • mewa72 Re: przedszkole 26.01.14, 20:14
        Wiem o tym, wiem,że i maleństwo idą do żłobka. Wiem,że Matki muszą pracować i puszczać dzieci do przedszkoli. Nie przelewa się nam, ale praca kiepska i do tego być poza domem cały dzień, i nie znać własnego dziecka, to zdecydowaliśmy ,że zostanę z dzieckiem i poświęcę mu czas. Nie żałuję. Dlatego tylko jestem ciekawa, czy są w Legionowie dzieci, które rozpoczynają edukację przedszkolną od 5 lat i tylko tyle
        • kwitkows Re: przedszkole 26.01.14, 23:33
          Wśród moich znajomych tylko jedno poszło w wieku 5 lat, cała reszta poszła do przedszkola w wieku 3-4 lat. A to jedno tylko dlatego, że nie potrafiło się zaaklimatyzować w przedszkolu, chodziło za to do klubu malucha na kilka godzin dziennie.
          • bronka777 Re: przedszkole 27.01.14, 21:13
            moja coreczka ma już 6 lat i jest w pierwszej klasie, do przedszkola poszła gdy miała 3 latka. Skład grupy raczej stały, do pięciolatków dołączyło dwoje dzieci.
            Pamietam, ze w przedszkolu nawet wisiały jakieś statystyki jak to ogólnie wygląda w Legionowie, może jak dobrze poszperasz na stronie miasta to coś znajdziesz.
            Dzieciaki fajnie się rozwijają w grupie, ale fakt pierwszy rok to chorobowy poligon... tydzień w przedszkolu, 2 tygodnie w domu z gilem.....
    • agulla1983 Re: przedszkole 28.01.14, 08:12
      Hej,

Moje córki poszły do przedszkola w wieku 2 i 3 lat. Starsza jest w tej chwili w 5 - latkach i ma raczej stałą grupę (do 4-latków) dołączyło 2 kolegów (bliźniaki).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka