Dodaj do ulubionych

Chamstwo na drogach

05.10.14, 19:33
Zaczynam wątek bo szlag mnie już trafia na tolerancję wszechobecnego chamstwa na drogach

Czarny fiat punto - wyjazd z obwodnicy Jabłonny w kierunku Legionowa,niedziela 5.10 godzina ok 18.00 - nieładnie objeżdżać prawą stroną i wjeżdżać komuś przed nos a przede wszystkim niebezpiecznie!!!
Obserwuj wątek
    • jarexa Re: Chamstwo na drogach 06.10.14, 06:06
      Takie sytuacje to codzienność. Czy w Legionowie, czy w Warszawie czy gdzieś "na trasie". Żeby to wyeliminować to w co trzecim samochodzie musiałby siedzieć policjant. To bardziej kwestia wychowania i kultury tych wariatów.
      Teraz teoretycznie można mieć kamerkę i ich nagrywać. Może to jest sposób?
      • misiek1974 Re: Chamstwo na drogach 06.10.14, 09:27
        jarexa napisał:

>> Teraz teoretycznie można mieć kamerkę i ich nagrywać. Może to jest sposób?
        >

Sposób jest. Można takie nagranie mailem na specjalny adres policji wysłać a oni na podstawie filmu mandaty wystawiają :)
        • 3goust Re: Chamstwo na drogach 06.10.14, 09:32
          Wcześniej zaproszą Cię na małą rozmowę gdzie przez pierwsze 30 minut pytają się o takie pierdoły i nieistotne sprawy, jak np: jakim autem Ty jechałeś? jaki ma silnik? jaki pakiet stylistyczny? potem musisz opowiedzieć wszystko co dzieje się na filmie... jakby film był mało oddający rzeczywistością tworem. z grubsza około 2 godzin... dalej dzieje się już bez Ciebie. No chyba że nie przyjmie mandatu i będzie chciał się sam bronić w sądzie... wtedy pozna Twoje dane ;) jako świadka zdarzenia... ot
          • kka69 Re: Chamstwo na drogach 06.10.14, 15:22
            To może lepiej już wystawić filmik na jutuba albo wysłać do TV, mają kilka takich programów o piratach drogowych.
            • ralphie Re: Chamstwo na drogach 06.10.14, 16:15
              kka69 napisał:

> To może lepiej już wystawić filmik na jutuba albo wysłać do TV, mają kilka taki
              > ch programów o piratach drogowych.

I z tym też nie jest kolorowo: GIODO
              • zdebeq Re: Chamstwo na drogach 06.10.14, 17:28
                Pan od GIODO się myli i tyle w temacie.
                • ralphie Re: Chamstwo na drogach 06.10.14, 19:13
                  A coś szerzej? Warto by poznać ewentualną linię obrony. ;)
                  • zchotomowa Re: Chamstwo na drogach 06.10.14, 21:47
                    ralphie napisał:

> A coś szerzej? Warto by poznać ewentualną linię obrony. ;)

najprostsza:

jeśli pirat łamie prawo drogowe, zagrażając mojemu bezpieczeństwu i ja ten materiał wykorzystam jako dowód wykroczenia/przestępstwa, to z radością poczekam na taki pozew, w którym bęcwał musi przyznać, że nagranie go naruszyło jego dobra (ergo sam się przyznaje).

Nagranie, jako wniosek dowodowy podlega ocenia Sądu (oby nie legionowskiego) i nikogo więcej, więc to ja decyduję, jakie dowody przedstawiam a nie "potencjalnie naruszony". Dlatego myślę, że wymiana GIODO to kwestia czasu.

pozdrawiam,

Marcin
                    • ralphie Re: Chamstwo na drogach 06.10.14, 23:21
                      Tak ale. Dowód w sprawie o wykroczenie/przestępstwo, a szeryfowanie przez publikację na okólik to dwie niezależne sprawy mogące potoczyć się dwiema ścieżksmi. Taki mamy klimat, póki co... Przykład pierwszy z brzegu może durny ale afera tsśmowa. Ważniejszym okazało się kto podłożył.
    • iwciab Re: Chamstwo na drogach 20.10.14, 19:51
      Kolejny przykład totalnego chamstwa połączonego z pierdołowatościa, czarne Volvo WB.....na skrzyżowaniu Warszawskiej z Sowińskiego omija wszystkich stojących do skrętu w lewo i ustawia się przed samym wjazdem na skrzyżowanie, tylko po co gdy ruch na skrzyżowaniu uniemożliwia mu wjazd na nie a nie widzi sygnalizatora, dodatkowo gdy już kierowcom do skrętu zapala się zielone on nadal zalega i tarasuje drogę, cwany? niekoniecznie, głupi po prostu
      • prawdziwy_jankiel Re: Chamstwo na drogach 20.10.14, 23:08
        Nie, nie głupi po prostu bezczelna świnia. Jak jeździłem po warszawie i trafiał się taki pajac bezpośrednio przede mną to jechałem za nim przez jakiś odcinek drogi nadużywając klaksonu, nawet jeżeli gość się nie nauczył przezto kultury to przynajmniej mi się robiło lżej na duszy. A korzystając z okazji chciałbym pozdrowić panią która ze dwa dni temu ok godz 19 siedziała w ciemnoniebieskim peugot partner lub citroen jumper (jedno i to samo) na skrzyżowaniu Rycerskiej i Hetmańskiej na chodniku blokując dwa przejścia dla pieszych i świecąc w oczy wszystkim przejeżdżającym bo samochód stojąc tyłem na zjeździe z chodnika lampy świeciły wszystkum w oczy, no bo po co je gasić jak zaraz trzeba je będzie zapalić. Ale żeby było ciekawiej wokół miejsca gdzie pani postanowiła przycupnąć było kilkanaście wolnych miejsc parkingowych w tym trzy przy samym aucie, już chyba łatwiej byłoby zaparkować na parkingu niż ładować się na ten chodnik. No po prostu mistrzostwo świata.
      • misiek1974 Re: Chamstwo na drogach 02.11.14, 16:09
        Ja miałem taką kiedyś sytuację. Stałem na światłach i taki mi się wepchał. Odczekałem chwilkę i jak było jeszcze czerwone to lekko ruszyłem i dałem sygnał światłami żeby ruszył. Jakie było jego zdziwienie jak wjechał na czerwonym :)))
        • mieszkanieczbloku Re: Chamstwo na drogach 02.11.14, 19:09
          misiek1974 napisał:

> Ja miałem taką kiedyś sytuację. Stałem na światłach i taki mi się wepchał. Odcz
          > ekałem chwilkę i jak było jeszcze czerwone to lekko ruszyłem i dałem sygnał świ
          > atłami żeby ruszył. Jakie było jego zdziwienie jak wjechał na czerwonym :)))

Brawo... tak trzymać trzeba go było jeszcze wepchnąć zderzakiem pod jakiegoś tira... wtedy by się nauczył nie zadzierać.. ;) hahahaahahaa Potencjalny morderca cieszy się z próby zabójstwa... ludzie gdzie wy macie głowę???
          • jarexa Re: Chamstwo na drogach 02.11.14, 23:01
            misiek1974 - teraz to chłopie błysnąłeś.
            Jak ten co ci "się wepchał" to przeczyta to są duże szanse, że spotkacie się w sądzie...
            • prawdziwy_jankiel Re: Chamstwo na drogach 03.11.14, 13:35
              jarexa napisał:

> misiek1974 - teraz to chłopie błysnąłeś.
              > Jak ten co ci "się wepchał" to przeczyta to są duże szanse, że spotkacie się w
              > sądzie...

A to niby z jakiego powodu?
              • jarexa Re: Chamstwo na drogach 03.11.14, 16:20
                Świadome narażenie kierowcy przed nim i innych kierowców na niebezpieczeństwo.
                A jak będzie dobry papuga to spróbuje na niebezpieczeństwo spowodowania katastrofy w ruchu lądowym. Wystarczy, że znajdzie się świadek, który zezna, że na zielonym jechał autobus z ludźmi.
                To oczywiście teoria, ale wyobraź sobie, że taki "podpuszczony" przez miśka1974 gość wjeżdża na skrzyżowanie na czerwonym i spotyka się z innym użytkownikiem jadącym prawidłowo...
                To już lepiej taki misiek by wysiadł i oklepał gościowi maskę niż podpuszczał do wjazdu na czerwonym.
                Jak dla mnie to cholernie nieodpowiedzialne i głupie.
                • prawdziwy_jankiel Re: Chamstwo na drogach 03.11.14, 17:31
                  jarexa napisał:

> Świadome narażenie kierowcy przed nim i innych kierowców na niebezpieczeństwo.
                  > A jak będzie dobry papuga to spróbuje na niebezpieczeństwo spowodowania katastr
                  > ofy w ruchu lądowym. Wystarczy, że znajdzie się świadek, który zezna, że na zie
                  > lonym jechał autobus z ludźmi.
                  > To oczywiście teoria, ale wyobraź sobie, że taki "podpuszczony" przez miśka1974
                  > gość wjeżdża na skrzyżowanie na czerwonym i spotyka się z innym użytkownikiem
                  > jadącym prawidłowo...
                  > To już lepiej taki misiek by wysiadł i oklepał gościowi maskę niż podpuszczał d
                  > o wjazdu na czerwonym.
                  > Jak dla mnie to cholernie nieodpowiedzialne i głupie.

A jak się świadek nie znajdzie? Nie mówie że to rozsądne ale ciężko byłoby udowodnić winę, poza tym nawet gdyby monitoring wyłapał mrugnięcie światłami to można się tłumaczyć przypadkiem np. podczas poprawiania pasów, kurtki, kierownicy itd. a należy pamiętać o tym że ostateczną decyzję o włączeniu się do ruchu podejmuje kierowca danego pojazdu, przez różnego rodzaju podpuszczenia najwięcej kursantów oblewa egzamin na prawo jazdy. A dodatkowo gdyby kierowca popędzony przez miśka złożył zawiadomienie to jednocześnie przyznałby się do popełnienia wykroczenia.
    • iwciab Piesi 29.10.14, 23:39
      Dziś ok godz.17.00 przy zjeździe z ronda Grottgera/Chrobrego w stronę Areny młody chłopak wtargnął mi nagle na jezdnię, nawet na spojrzał na jezdnię, niewiele brakowało a bym go potrąciła.
      Piesi proszę Was bardzo o ostrożność, kierowca to nie Duch Święty, który przewidzi co zrobi za chwilę człowiek idący chodnikiem, rzućcie chociaż okiem na jezdnię zanim na nią wejdziecie,zdejmijcie z uszu te cholerne słuchawki i myślcie, bo nie chciałabym mieć nikogo na sumieniu, zwłaszcza że staram się jeździć ostrożnie.
    • iwciab kultura kierowcy 03.11.14, 19:21
      Pozdrawiam kierowcę srebrnego VW Szarana WL..... , który 2 listopada na ul. Hetmańskiej po stronie bloków gdzie jest dosyć wąsko, widząc że będzie się mijał z równie dużym autem nie pomyślał aby choć trochę zjechać do prawej jak kierowca z naprzeciwka, nie wiem, może myślał że mamy jechać chodnikiem, bo jechał sobie po prostu środkiem jezdni i wyglądał na zdziwionego że przywitaliśmy się lusterkami, Aż strach pomyśleć co by było gdyby puścić takiego kierowce do kraju gdzie trzeba się sprawnie mijać na wąskich serpentynach.
      • kka69 Re: kultura kierowcy 03.11.14, 19:32
        Chyba przesadzasz, że ul. Hetmańska jest taka wąska.
        Jak rasowe TIR-y się tam mieszczą ( widziałem nie raz) , to nie może być to wąska droga.

• 3goust Re: kultura kierowcy 03.11.14, 20:23
          TIRy z krajówek chyba nie zjeżdżają :X

A ja pozdrawiam pana w autku:

youtu.be/jUbiZHNfS_I
          • 3goust Re: kultura kierowcy 03.11.14, 20:23
            • iwciab Re: kultura kierowcy 03.11.14, 21:51
              Na tym rondzie notorycznie też kierowcy ustawiają się na lewym pasie i skręcają w prawo lub jadą prosto przecinając drogę tym którzy jadą prawidłowo prawym pasem
              • prawdziwy_jankiel Re: kultura kierowcy 03.03.15, 11:23
                Z tego miejsca chciałbym serdecznie pozdrowić kierowcę niby terenówki marki Opel model Mokka o początku nr rejestracyjnego SK... który w niedzielę dość beztrosko wyjechał sobie z ulicy Husarskiej na ulicę Sobieskiego na czerwonym świetle. Ja wiem że w niedziele ruch jest tam znikomy no ale jednak obowiązują nas te same zasady, trochę samokontroli, to czyni nas ludźmi. Mam nadzieję że był to wynik błędu a nie celowego działania, i że czytasz to w tej chwili i że jest ci choć trochę głupio z tego powodu :)
                • zdebeq Re: kultura kierowcy 04.03.15, 23:34
                  prawdziwy_jankiel napisał:
                  Mam nadzieję że był to w
                  > ynik błędu a nie celowego działania, i że czytasz to w tej chwili i że jest ci
                  > choć trochę głupio z tego powodu :)

z pewnością czyta:D
        • iwciab Re: kultura kierowcy 03.11.14, 21:48
          Tiry jeżdżą czasem Hetmańską ale po stronie domów, ale po stronie bloków tam gdzie strefa zamieszkania???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka