sloggi 23.04.02, 12:45 Gdzie są w Legionowie ścieżki rowerowe ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zygzak Re: Ścieżki rowerowe ? IP: *.orfe.pl / 10.1.4.* 23.04.02, 13:09 sloggi napisał(a): > Gdzie są w Legionowie ścieżki rowerowe ? Wszedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grracjan Re: Ścieżki rowerowe ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 20:47 sloggi napisał(a): > Gdzie są w Legionowie ścieżki rowerowe ? Jeszcze do nich nie doroslismy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanik Re: Ścieżki rowerowe ? IP: *.pjwstk.edu.pl / 10.213.3.* 26.04.02, 13:07 Czesc ja polecam droge na wodociagi, wyasfaltowana, rowna i wogole. Ale ostatnio odkad przebudowywuja droge do wieliszewa troche pojawilo sie tam samochodow, ale jest nadzieja ze niedlugo sie zakonczy ten remont. Po za tym ta droga mozna nad sam zalew dojechac, a potem walem do zegrza wiec na wypad po poludniu w niedziel idealna trasa. Aha i droga ta zaczyna sie juz na bukowcu od ulicy struzanskiej. Droga rowerowa z prawdziwego zdarzenia to nie jest ale spora namiastka. Pozdrawiam i polecam Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Ścieżki rowerowe ? 29.04.02, 11:35 Muszę ją przetestować przy najbliższej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygzak Re: Ścieżki rowerowe ? IP: *.orfe.pl / 10.1.4.* 29.04.02, 12:54 sloggi napisał(a): > Muszę ją przetestować przy najbliższej okazji. Ja tez. Polecam rowniez jazde po okolicznych lasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grracjan Re: Ścieżki rowerowe ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 10:31 Witam To jest jedna z moich ulubionych drog :), ale droga wzdluz wodociagu mozna dojechac tez do Warszawy, tylko trzeba przejechac Struzanska jakies 500m i trzeba jeszcze troche samozaparcia :) - 3,5km po plytach. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanik Re: Ścieżki rowerowe ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 19:31 Wiem , ale ja o tej drodze nie pisalem, bo tam zeczywiscie trzeba duzo samozaparcia. A w druga strone jest asfalt i idzie znacznie lepiej. Natomiast wczoraj wybralem sie z koleznaka na taka trase: z legionowa do chotomowa glowna drosa (przez legionowo przystanek) nastepnie na duzym skrzyzowaniu w chotomowie w prawo i przez przejazd. Teraz jedziemy prosto, lewy zakret , dluga prosto i przed nastepnym zakretem(kilkadziesiat matrow przed) jest taka droga wylozona kostka. Wjezdzamy w nia. Jedziemy nia az do torow kolejowych, zreszta droga jesb bardzo przyjemna, praktycznie zero samochodow i caly czas kostaka, duzo zieleni. Nastepnie dojezdzamy do torow. Tu rowerek na plecy i myk przez tory :). I stoimy teraz przed taka dluga proata i szeroka lesna droga. Jedziemy nia caly czas prosto (kilka km). Droga jak na mazurach. Poniewaz bliska juz do wisly i roznego rodzaju zbiornikow wodnych to i duzo wilgoci. Jak tak juz dugo ta droga jedziemy to wyjedziemy na droge asfaltowa ktora prowadzi z jablonny do nowego dworu. Teraz skrecamy w prawo w ta asfaltowa i za 10 metrow w lewo w ulice wylozona kostka (prowadzi na pola golfowe. Jedziemy nia znow ladny kawalek i pozniej jest takie skrzyzowanie (bodaj ze za jakims sklepem po lewej stronie) teraz mozemy albo jechac prosto do pol golfowych i tam odpoczac, albo skrecic w prawo (ja tak zrobilem). Teraz jedziemy prosto ta droga (znow kilka km). Po drodze mijamy dwa podworka w ktorych jak sie przyjrzymy stoja znaki ze tam rzekomo kongury biegaja :). W miedzyczasie bedziemy mieli okazje wiechac na wal i zjechac nad wisle w celach relaksacyjnych. Zreszta po drugiej stronie rzeki widac duza piaszczysta plaze. Ale zeby to wszystko zobaczyc trzeba wiechac na wal i potem zjechac nad wisle. Droga idzie kilkadziesiat metrow od walu. I jak tak juz sobie jechalismy ta droga to wyjechalismy w jablonnie, pomiedzy dzialkami. Teraz mozna przejechac na chodnik po drugiej stronie ulicy i za kilkadziesiat/set metrow pomiedzy budynkami (jesli ktos nie wie gdzie trzeba uwaznie jechac, bo to naprawde mala uliczka i nie oznakowana) mozna wiechac w uliczke (taka wylozona plytami z dziurami tylko pod kola samochodow), ktora prowadzi juz do legionowa i sie nia wyjezdza mnie wiecej na te bloki jak sa swiatla przy targowisku miejskim. Cala trasa to ponad 20km, ladna i spokojna (poza odcinkiem legionowo - chotomow). W kazdym razie polecam. Jak chcecie to znam jeszcze ladna droge przez las do nieporetu - tez warta przejazdzki. Moge ja opisac. Pozdrawiam Stanik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygzak Re: Ścieżki rowerowe ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 22:07 A ja odkryłem fajne miejsce z zupełnie innej strony. Otoz jadac przez las mozna dojechac prosto do Choszczowki - ok polgodzinna przejazdzka. Tam przy stacji PKP jest urocza knajpka zwana Klub Dziki. Idealne miejsce na odpoczynek przy browarku i przekasce. Od strony Tarchomina mozna tam dojechac ul. Mehoffera, za torami w lewo i prosto do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grracjan Re: Ścieżki rowerowe ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 20:15 Spoko, jak mozesz to opisz, bo jeszcze tamtedy nie jechalem, chociaz sie przymierzalem. Co do trasy, ktora opisales, to odcinek Legionowo-Chotomow mozna w spokoju przejechac jadac Kolejowa na polnoc od torow. W Legiowie jest kawalek asfaltu, potem jakies 500-700 metrow gruntowej drogi, a od granicy Chotomowa - kostka. Moge z kolei sluzyc opisem szlakow turystycznych tj. niebieski (Choszczowka- Nieporet), zolty (Nieporet-Choszczowka), zolty (Debe-Jadwisin). Super trasy, szybko zmieniajacy sie krajobraz, ale miejscami mozna sie pogubic. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanik Re: Ścieżki rowerowe ? IP: *.pjwstk.edu.pl / 10.111.0.* 08.05.02, 10:27 Czesc Wiec opisze ta trase z Legionowa do zalewu zagrzynskiego jadac przez nieporet. Otoz tak moze na poczatku kilka grubszych informacji. Jedziemy przez taka zwirowa droge prowadzaca przez las do nieporetu. Do niej mozemy dojechac na dwa sposoby. I teraz je opisze. 1. Musimy dotrzec do drogi asfaltowej ktora zaczyna sie za centrum szkolenia policji (jadac od legionowa, jest to pierwsza ulica w prawo ZA centrum policji, nie na przeciwko) Teraz ta droge jedziemy kilka ladnych km. Na poczatku jezdzi tam kilka samochodow, ale czym dalej od legionowa tym mniej. To jak tak jedziemy juz te kilka km to powinnismy wiechac w taki odcinek drogi w ktorym ploty stoja przy samej drodze a ulica sie delikatnie zaweza. i nastepnie powinnismy miec taka krzyzowke : w prawo po asfalcie to wyjazd za kilkadziesiat metrow na struzanska (nie wiem czy jeszcze tu sie tak nazywa ale jest to ta droga ktora prowadzi z legionowa na marki), lub w lewona droge gruntowa. To my wybieramy ten kierunek na droge gruntowa (czyli w lewo). Zreszta jadac ta droga wyjezdzamy na tej krzyzowce na plot OSP lub domu kultury (nie wiem co to jest ale taki dosc cpory parterowy budynek).I tu juz jest moment wspolny obu tras dojazdu. teraz druga mozliwosc dojadu do tej krzyzowki. 2. Jedziemy droga techniczna w strone warszawy (droga techniczna z plyt betonowych). I znow jedziemy kilka km. W sumie to dawno tamtedy nie jezdzilem i juz dokladnie nie pamietam ale wiem ze na bardzo dlugiej prostej (ktorych tam jest sporo) skrecamy w lewo tak jak prowadzi szlak (bodaj ze zolty). Zaraz jak skrecimy powinnismy wiechac na jakas zwirownie gdzie czasami jezdza samochodami terenowymi. Moze ta informacja komus pomoze sie zorietowac gdzie to jest. Teraz jedziemy ta zwirownia majac wszystkie te gorki z lewej strony. nastepnie ze zwirowni jak tylko z niej wyjedziemy zjezdzamy z gorki w dul w strone zabudowan i jedziemy mniej wiecej na polnoc majac na poczatku plot jakiejs dzialki z prawej strony, potem kawalek jakas laczka i powinnismy mijac szklarnie. Jeszcze kilkadfziesiat metrow i po prawej stronie bedzie kosciol. Taki nowy ktory wybudowali przu drodze ktora prowadzi na Grabine. wiec teraz przy kosciele z gory zjezdzamy na droge asfaltowa i kierujemy sie do tej glownej drogi z legionowa. I tu zaczyna najniebezpieczniejszy kawale (choc ostatnio chyba jakis chodnik tam robia). Teraz trzeba przejechac kilkaset metrow prostej drogi od tego luku gdzie sie skreca na grabine do nastepnego ostrego zakretu w strone marek. Na tym ostrym zakrecie jest jakis sklep spozywczy i figurka. To tu skrecamy w lewo i jedziemy kilkadziesiat metrow. Tearz dojezdzamy do juz znanej krzyzowki. Wiec tu zjezdzamy na droge gruntowa. Czyli taj jakby trzymamy sie caly czas prawej strony. CZESC WSPOLNA TRASY: teraz to droga gruntowa jedziemy kilka km. Caly czas jedziemy droga zwirowa. Na wszystkich krzyzowkach lesnych prosto, tak jak prowadzi glowna droga. Efektem tej jazdy po kilku km bedzie wyjazd przy cmentarzu w nieporecie. Teraz mozemy albo od razu wyjechac na glowna droge, albo jechac jeszcze kilkaset metrow (trzeba przy cmentarzu skrecici w lewo, juz sie zaczal asfalt) pomiedzy osiedlem domkow i dopiero potem wyjechac na glowna droge. Kawalek w strone zalewu mozemy pokonac chodnikiem (i to polecam bo samochody moga nas zdewastowac). Przejezdzamy po mostem kolejowym i juz jestesmy na glownej krzyzowce za ktora jest juz zalew. Jeszcze powiem ze mozna przejechac sie droga ktora prowadzi przy torach kolejowych w strone wieliszewa. Tam mozna czesto spotkac jakies sarenki itp. Ale ta droga jest w czesci lesnej strasznie piaszczysta. Jechalem tamtedy razi chyba kilka kilo tam zostawilem :). Teraz jak juz jestesmy nad zalewem to mozna jechac np do znanego nam juz miejsca " wodociag polnocny i miejsca przy stanicy zeglarskiej". Aby tam dojechac mozemy az za krzyzowki w zegrzu jechac albo droga asfaltowa albo brzegiem. Jak jest chlodno to piasek na brzegu jest twardy i spokojnie mozna przycinac brzegiem. Teraz kiedy juz jestesmy za glowna krzyzowka w strone mostu to wlasnie, ja przeszedlem na nowo budowana droge i tamtedy jechalem w strone mostu, ale nie wiem czy juz jej nie oddali do uzytku. Wiec musimy sie doczlapac prawie do mostu. Przed samym mostem w zegrzu skrecamy w lewo w ulice asfaltowa i jedziemy nia kawalek . Caly czas trzymamy sie jak najblizej wody. Z poczatku jej nie widac ale potem powinnismy wyjechac przy samym wale. I tu do znanego nam miejsca jedziemy albo walem albo dolem , drga gruntowa. Jest to kilka km wiec trza byc wytrwalym. A powrot z wodociagow juz znacie. Pozdrawiam i zycze udanych wycieczek. PS Ale tego duzo wyszlo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grracjan Re: Ścieżki rowerowe ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 00:36 Gość portalu: Stanik napisał(a): > Czesc Witam > Wiec opisze ta trase z Legionowa do zalewu zagrzynskiego jadac przez nieporet. > Otoz tak moze na poczatku kilka grubszych informacji. Jedziemy przez taka > zwirowa droge prowadzaca przez las do nieporetu. Do niej mozemy dojechac na > dwa sposoby. I teraz je opisze. > 1. Musimy dotrzec do drogi asfaltowej ktora zaczyna sie za centrum szkolenia > policji (jadac od legionowa, jest to pierwsza ulica w prawo ZA centrum policji, > > nie na przeciwko) Teraz ta droge jedziemy kilka ladnych km. Na poczatku jezdzi > tam kilka samochodow, ale czym dalej od legionowa tym mniej. To jak tak > jedziemy juz te kilka km to powinnismy wiechac w taki odcinek drogi w ktorym > ploty stoja przy samej drodze a ulica sie delikatnie zaweza. i nastepnie > powinnismy miec taka krzyzowke : w prawo po asfalcie to wyjazd za kilkadziesiat > > metrow na struzanska (nie wiem czy jeszcze tu sie tak nazywa ale jest to ta > droga ktora prowadzi z legionowa na marki), lub w lewona droge gruntowa. To my > wybieramy ten kierunek na droge gruntowa (czyli w lewo). Zreszta jadac ta droga > > wyjezdzamy na tej krzyzowce na plot OSP lub domu kultury (nie wiem co to jest > ale taki dosc cpory parterowy budynek).I tu juz jest moment wspolny obu tras > dojazdu. Tez znam ten kawalek. Lubie go, rzeczywiscie jest na nim pusto, ale juz pare razy ganialy mnie tam psy. > teraz druga mozliwosc dojadu do tej krzyzowki. > 2. Jedziemy droga techniczna w strone warszawy (droga techniczna z plyt > betonowych). I znow jedziemy kilka km. W sumie to dawno tamtedy nie jezdzilem i > > juz dokladnie nie pamietam ale wiem ze na bardzo dlugiej prostej (ktorych tam > jest sporo) skrecamy w lewo tak jak prowadzi szlak (bodaj ze zolty). Zaraz jak > skrecimy powinnismy wiechac na jakas zwirownie gdzie czasami jezdza samochodami > > terenowymi. Moze ta informacja komus pomoze sie zorietowac gdzie to jest. Teraz > > jedziemy ta zwirownia majac wszystkie te gorki z lewej strony. nastepnie ze > zwirowni jak tylko z niej wyjedziemy zjezdzamy z gorki w dul w strone zabudowan > > i jedziemy mniej wiecej na polnoc majac na poczatku plot jakiejs dzialki z > prawej strony, potem kawalek jakas laczka i powinnismy mijac szklarnie. Jeszcze > > kilkadfziesiat metrow i po prawej stronie bedzie kosciol. Taki nowy ktory > wybudowali przu drodze ktora prowadzi na Grabine. wiec teraz przy kosciele z > gory zjezdzamy na droge asfaltowa i kierujemy sie do tej glownej drogi z > legionowa. I tu zaczyna najniebezpieczniejszy kawale (choc ostatnio chyba jakis > > chodnik tam robia). Teraz trzeba przejechac kilkaset metrow prostej drogi od > tego luku gdzie sie skreca na grabine do nastepnego ostrego zakretu w strone > marek. Na tym ostrym zakrecie jest jakis sklep spozywczy i figurka. To tu > skrecamy w lewo i jedziemy kilkadziesiat metrow. Tearz dojezdzamy do juz znanej > > krzyzowki. Wiec tu zjezdzamy na droge gruntowa. Czyli taj jakby trzymamy sie > caly czas prawej strony. > Ten kawałek od drogi technicznej do kosciola ostatnio poznalem. Jezeli chodzi chodzi o chodniki i sciezki rowerowe, to powstaja one w Nieporecie i Białobrzegach od skrzyzowania drogi na Marki z ta na Bialobrzegi chyba do ronda w Bialobrzegach. > CZESC WSPOLNA TRASY: > > teraz to droga gruntowa jedziemy kilka km. Caly czas jedziemy droga zwirowa. Na > > wszystkich krzyzowkach lesnych prosto, tak jak prowadzi glowna droga. Efektem > tej jazdy po kilku km bedzie wyjazd przy cmentarzu w nieporecie. Teraz mozemy > albo od razu wyjechac na glowna droge, albo jechac jeszcze kilkaset metrow > (trzeba przy cmentarzu skrecici w lewo, juz sie zaczal asfalt) pomiedzy > osiedlem domkow i dopiero potem wyjechac na glowna droge. Kawalek w strone > zalewu mozemy pokonac chodnikiem (i to polecam bo samochody moga nas > zdewastowac). Przejezdzamy po mostem kolejowym i juz jestesmy na glownej > krzyzowce za ktora jest juz zalew. > Jeszcze powiem ze mozna przejechac sie droga ktora prowadzi przy torach > kolejowych w strone wieliszewa. Tam mozna czesto spotkac jakies sarenki itp. > Ale ta droga jest w czesci lesnej strasznie piaszczysta. Jechalem tamtedy razi > chyba kilka kilo tam zostawilem :). Teraz jak juz jestesmy nad zalewem to mozna > Chyba mi chodzilo o te trase. To jest ta droga, ktora prowadzi z Michalowa? > jechac np do znanego nam juz miejsca " wodociag polnocny i miejsca przy stanicy > > zeglarskiej". > Aby tam dojechac mozemy az za krzyzowki w zegrzu jechac albo droga asfaltowa > albo brzegiem. Jak jest chlodno to piasek na brzegu jest twardy i spokojnie > mozna przycinac brzegiem. Teraz kiedy juz jestesmy za glowna krzyzowka w strone > > mostu to wlasnie, ja przeszedlem na nowo budowana droge i tamtedy jechalem w > strone mostu, ale nie wiem czy juz jej nie oddali do uzytku. Wiec musimy sie > doczlapac prawie do mostu. Przed samym mostem w zegrzu skrecamy w lewo w ulice > asfaltowa i jedziemy nia kawalek . Teraz samochody jezdza nowa ulica, stara jest zamknieta. >Caly czas trzymamy sie jak najblizej wody. Z > poczatku jej nie widac ale potem powinnismy wyjechac przy samym wale. I tu do > znanego nam miejsca jedziemy albo walem albo dolem , drga gruntowa. Jest to > kilka km wiec trza byc wytrwalym. > A powrot z wodociagow juz znacie. > Pozdrawiam i zycze udanych wycieczek. > PS > Ale tego duzo wyszlo :) W koncu okolice Legionowa sa ciekawe, wiec jest o czym pisac. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PR Re: Ścieżki rowerowe ? IP: 2.4.STABLE* / 10.10.10.* 21.06.02, 07:55 Witam ponownie. Pozwoliłem sobie przenieść część z Waszych propozycji do prowadzonego przezemnie serwisu Wirtualne Legionowo. Nowy dział nazywa się temat miesiąca i tam znajdziecie propozycje, które wcześniej padły na tym forum. Liczę, że wzrośnie niedługo liczba tych tras rowerowych. pozdrawiam Przemysław Ruciński Wszystko co chcesz wiedzieć o Legionowie: www.e-legionowo.pl Paintball w Legionowie www.paintball.e-legionowo.pl Odpowiedz Link Zgłoś