Dodaj do ulubionych

kraje arabskie

17.11.04, 22:02
Witam, ostatnio spotykam sporo osob z moich okolic zainteresowanych krajami
arabskimi, wiec moze tez kogos z Was interesuje ta tematyka :)
serdecznie zapraszam:

www.arabia.pl/article.php?id=13878
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • patriszia trochę obok tematu 23.11.04, 12:38
      jadł ktoś już z was kebaba w naszym legionowskim barze "tureckim"? ktoś może
      zaopiniować?
      • zuzka323 Re: trochę obok tematu 23.11.04, 12:46
        ...z baraniną? feee:(
        ale mogę polecić pysznego falafela i airana w wawie koło PBK pod orłami (na
        tyłach Galerii Centrum):))
        • patriszia Re: trochę obok tematu 23.11.04, 15:11
          koło baraniny to on nawet nie leżał, jeżeli już to robią z cielęcinki, łatwiej
          dostępna i tańsza

w Wawie chodzę do Sahary róg Marszałkowskiej i Królewskiej
          • arusa Re: trochę obok tematu 23.11.04, 16:03
            a w Wawie najlepszy dla mnie kebab to Al-Kebab na ul.Przeskok, obok kina Relax :)
            • grracjan Re: trochę obok tematu 23.11.04, 20:03
              Jeżeli już mowa o kebabach, to u mnie króluje "Aysza" czy "Aicha" (nie pamiętam
              jak to się dokładnie nazywa), czyli restauracja libijska wciśnięta między
              Niepodległości a Bibliotekę Narodową. Ciekawy wystrój z arabskimi mapami Libii
              i portretem Muammara na ścianie. Na dodatek do kebaba dostaje się ichnią
              herbatę, a jeżeli ktoś chce, to może na miejscu kupić jakieś smakołyki
              libijskie.

Niedawno otworzyli jeszcze drugą restaurację, gdzieś bliżej centrum, ale nie
              mogę sobie przypomnieć ni adresu, ni ulicy.
              • zuzka323 Re: trochę obok tematu 24.11.04, 10:00
                a jak wygląda ta ichniejsza herbatka? pytam z ciekawości bo uwielbiam jabłkową
                turecka i zastanawiam sie czy to ta sama?
                • patriszia Re: trochę obok tematu 24.11.04, 11:22
                  w "moim" barze dają z dodatkiem mięty i cynamonu
                • grracjan Re: trochę obok tematu 24.11.04, 15:41
                  Na pewno to nie jest jabłkowa, ale prędzej taka, o jakiej wspominała patriszia -
                  z cynamonem i miętą. Następnym razem jak tam zawitam, to sprawdzę.
              • arusa Re: trochę obok tematu 24.11.04, 16:48
                > jeżeli już mowa o kebabach, to u mnie króluje "Aysza" czy "Aicha" (nie pamiętam

Aysza :)

> jak to się dokładnie nazywa), czyli restauracja libijska wciśnięta między
                > Niepodległości a Bibliotekę Narodową. Ciekawy wystrój z arabskimi mapami Libii

bardzo ja lubie, bo wyglada identycznie, jak te knajpki w samej Libii :)))

> i portretem Muammara na ścianie. Na dodatek do kebaba dostaje się ichnią
                > herbatę, a jeżeli ktoś chce, to może na miejscu kupić jakieś smakołyki
                > libijskie.

O wiele tansze, niz w niedalekiej Samirze :)

> Niedawno otworzyli jeszcze drugą restaurację, gdzieś bliżej centrum, ale nie
                > mogę sobie przypomnieć ni adresu, ni ulicy.

Moze chodzi Ci o Samire?
                Batrdzo dobre jedzenie, tylko drozyzna ;)
            • patriszia bleee... 24.11.04, 08:37
              moim zdaniem to oni jada na opinii, może kiedyś mieli dobre kebaby, teraz
              dostajesz w zwykłej bułce, tylko troche większej a nie w picie. tam u tego
              greka (okienko po lewej) kiedyś w nocy jak przemieszczaliśmy się z jednego
              klubu do drugie poprosiłam na ostro, dobrze że był na grubym cieście, bo
              inaczej było by ciężko. ufff... jak paliło :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka