ralph123 02.12.04, 12:52 Może ktoś z Was korzysta z łącza internetowego proponowanego przez SMLW ( a konkretnie przez kablówke). Interesują mnie wszelkie szczegóły i opinie. Z chęcią też poznam jakieś alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qbek_11 Re: internet w SMLW 02.12.04, 22:10 ralph123 napisał: > Może ktoś z Was korzysta z łącza internetowego proponowanego przez SMLW ( a > konkretnie przez kablówke). Interesują mnie wszelkie szczegóły i opinie. Z > chęcią też poznam jakieś alternatywy. Ja nosiłem się z zamiarem zalożenia ale zrezygnowalem z następujących powodów: 1 nie mam kablówki a koszt zalożenia to ok 250 zl + abonament 25 zl 2 lacze 128 kB w cenie ok 90 zł (o ile dobrze pamiętam) na dzień dzisiejszy mam Neostradę 128 kB za 59,00 zł + abonanment za tel tak więc średnio co miesiąc 110-120 zł i jak na razie nie narzekam Odpowiedz Link Zgłoś
patriszia alternatywa 03.12.04, 09:16 mam w domu kablówkę i jeżeli internet ma działać tak jak kablówka to dziękuje. nie znam żadnej osoby która ma ich "gniazdko internetowe" więc trudno mi sie oprzeć na jakiś konkretnych informacjach. jednakrze mało rewalacyjny asortyment programów, a te najfajniejsze są w "hyper-bandzie" a w starych telewozprach nie koniecznie on musi być więc mało mnie przkonują swoją polityką. osobiście mam zamiar zamiar uniezależnić się od tepsy i podziękować jej za stacjonarny, a tym bardziej nie chce mi się inwestwać w neostradę. powód jest prosty wszyscy mają komórki, a interneto mogę mieć dostarczany przez innego "prowidera" proponuje łącze radiowe, w przypadku jeżeli nie masz kablówki koszt założenia będzie podobny zamiast 250 to około 300 abonament w radiowym jest niższy. Odpowiedz Link Zgłoś
roberttak Re: internet w SMLW 03.12.04, 20:24 ja mam neostrade, mowili mi ze mam miec 768 kbps, no bywa z tym roznie, mialem miec bez limitu, a jednak mam 20gb - jak na razie go nie przekroczylem ale jednak placi sie a mialo go nie byc, tak poza tym to chodzi szybko ale kosztuje, 140 zl, a jak przysola wat to dopiero, instalacja tj modem kosztowal mnie 100, teraz sa pomocje, tani modem, rozne transfery, 3miechy po 1 zeta czy jakies tam inne, warto sprobowac, aha oczywiscie umowa na rok - i nie probuj jej lamac tylko oni moga Odpowiedz Link Zgłoś
twardziel-recenzent Re: internet w SMLW 03.12.04, 20:39 Od paru miesięcy dochodzą mnie słuchy o dziwnych podstawach powstania Spółdzielczego internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
ptaku Re: internet w SMLW 04.12.04, 19:00 Ja mam necik z kablowki, jesli chodzi o transfer to te 128 jest, czasami troszke szybciej ale zarac cos obcina szybkosc (nie jestem specjalista, nie znam sie na tym), abonament kosztuje chyba 60zl ostatnio byla jakas obnizka, jesli chodzi o przerwy w dzialaniu tylko raz mi sie zdarzyla ale tak pechowo ze w niedziele a w spoldzielni nikt w weekend nie pracowal :(( Aha prze kablowke dostajemy stale IP. Odpowiedz Link Zgłoś