bezlacznik 27.04.05, 08:45 czy ktos tego wynalazku uzywa w Legionowie??Znacie jakies dobre firmy??Bo u nas w Wieliszewie ktos sie z czyms takim zainstalowal...ale guzik to a nie internet Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 27.04.05, 15:32 bezlacznik napisał: > czy ktos tego wynalazku uzywa w Legionowie??Znacie jakies dobre firmy??Bo u > nas w Wieliszewie ktos sie z czyms takim zainstalowal...ale guzik to a nie > internet jesli chodzitu o modlinska to na priv, od jutra od 10tej bedzie OK Odpowiedz Link Zgłoś
teba18 Re: internet radiowy w Legionowie 27.04.05, 19:58 ja mam radiowke i poza rzadkimi momentami jak nie ma zasiegu lub jak rozlacza jest ok. ogolnie jestem zadowolona. a tak wogole to ja wybralam firme point Odpowiedz Link Zgłoś
ehelp.pl Re: internet radiowy w Legionowie 28.04.05, 11:24 Jeśli jesteś z Wieliszewa to przejdź się do Urzędu Gminy. dostępne są tam komputery podłaczone do Sieci. Jeśli Internet taki jak tam Ci odpowiada, to na pewno znajdziesz namiar na dostawcę Odpowiedz Link Zgłoś
bezlacznik Re: internet radiowy w Legionowie 28.04.05, 12:04 zrobie sobie spacera i zobacze...,a ile mialbym czekac na podlaczenie??I jaki punkt musialbym widziec? Odpowiedz Link Zgłoś
ehelp.pl Re: internet radiowy w Legionowie 28.04.05, 13:40 - Jesteśmy w kilku punktach Wieliszewa (potrzebna wizja lokalna) i ... na kominie PEC Legionowo - Kilka dni (w tej chwili jesteśmy trochę zajęci, bo zbieramy się do przenoszenia instalacji na komin zastępczy) Odpowiedz Link Zgłoś
misio_patysio Re: internet radiowy w Legionowie 28.04.05, 15:09 ponoc jakaś firma negocjowała z wodociągiem polnocnym i chciała postawić przekaźnik na silosach. Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 28.04.05, 16:10 misio_patysio napisał: > ponoc jakaś firma negocjowała z wodociągiem polnocnym i chciała postawić > przekaźnik na silosach. masz calkiem niezle informacje Odpowiedz Link Zgłoś
misio_patysio Re: internet radiowy w Legionowie 28.04.05, 15:11 mam pytanko, niedawno w mieszkaniu zmieniałem okna, mam na nie gwarancje więc nie mogę podziurawić futryny, na parapecie wewnętrznym nie postawie bo zaduże promieniowanie, ciekawe czy potrafiliby się przebić przeż ścianę bloku? Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 28.04.05, 16:13 misio_patysio napisał: > mam pytanko, niedawno w mieszkaniu zmieniałem okna, mam na nie gwarancje więc > nie mogę podziurawić futryny, na parapecie wewnętrznym nie postawie bo zaduże > promieniowanie, ciekawe czy potrafiliby się przebić przeż ścianę bloku? montaz po wewnetrznej stronie okna jest troszke malo profesjonalny, ale to wszystko kwestia odleglosci od nadajnika, a nie zbyt duzych mocy max moc wypromieniowana z anteny powinna miec w/g ustawy 1OOmW czyli dla porowniania nawet do 2Orazy mniej niz przecietna komorka Odpowiedz Link Zgłoś
bezlacznik Re: internet radiowy w Legionowie 04.05.05, 10:16 maloprofesjonalnie to chodzi ten internet w Wieliszewie, miało byc ekstra. Żeby na onet wchodzić przez kilka minut, a mialo byc tak pięknie. Już lepiej mi chodzi na moim modemie. Może jednak wezmę konkurencję z komina. Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 04.05.05, 10:22 bezlacznik napisał: > maloprofesjonalnie to chodzi ten internet w Wieliszewie, miało byc ekstra. Żeby > na onet wchodzić przez kilka minut, a mialo byc tak pięknie. Już lepiej mi > chodzi na moim modemie. > Może jednak wezmę konkurencję z komina. prosze na priv podac numer umowy, nikt nie zglaszal do tej pory takich problemow, no z wyjatkiem osob majacych zawirusowane kompy, dzis bede na osiedlu to podejde i sprawdze co sie dzieje a co do wyboru konkurencji, przeciez nie ma na to monopolu Odpowiedz Link Zgłoś
bezlacznik Re: internet radiowy w Legionowie 04.05.05, 10:43 prosze bedac na blokach zapytac klientów czy sa tak baaardzo zadowoleni. Moze problem wynika z faktu ze sa osoby, które ciagna rowno i blokuja pozostalym dostep. A z Onetem to autentyk sprawdzony przeze mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 04.05.05, 14:24 bezlacznik napisał: > prosze bedac na blokach zapytac klientów czy sa tak baaardzo zadowoleni. Moze > problem wynika z faktu ze sa osoby, które ciagna rowno i blokuja pozostalym > dostep. A z Onetem to autentyk sprawdzony przeze mnie. bylem osobiscie w sobote, niedziele i poniedzialek cale dni i kilka osob mowilo ze jest znaczna poprawa w stosunku do tego co bylo przed weekendem, co bylo oczywiste po wymianie lacza do Legionowa W kwestii blokowania przez innych bardziej "aktywnych" uzytkownikow to masz racje, dopiero po podlaczeniu wszystkich klientow beda przypisywane predkosci z wykupionych abonamentów, planuje ze bedzie to "na dniach". W zwiazku z tym ze nie pomaga prosba o ograniczenie sciagnia plikow programami p2p do czasu przypisania abonamentow od dzis bedzie zablokowana calkiem usluga p2p. Co do kontaktu do piatku rana nie bedzie mozliwosci dodzwonienia sie dlatego prosilem o podeslanie na priv czyli na maila gazetowego e-legionowo@gazeta.pl lub firmowego internet@wieliszew.net numer umowy na podstawie tego zgloszenia pojawie sie i sprawdze czy to wina "tylko" zapychania lacza przez kazzowiczow czy to tez problem z wirusami, ktore sobie swobodnie hasaja w Waszej sieci z powodu beztroski użytkowników mialem to napisac na maila ale widze ze juz dwoch uzytkownikow tu dotarlo wiec lepiej zeby byla ta informacja publiczna Odpowiedz Link Zgłoś
lotos123 Re: internet radiowy w Legionowie 04.05.05, 12:21 Beznadziejnie chodzi internet w Wieliszewie a miało być tak super od 27 kwietnia a proszę o podanie jak można skontaktować się z administratorem, bo telefon kontaktowy non stop wyłaczony. Mam nadzieję że w środę się ktoś zjawi i przynajmniej usłyszę słowo wyjaśnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
deepspace9 Re: internet radiowy w Legionowie 04.05.05, 20:00 To istotny temat dla ludzi pozbawionych Internetu, albo tracących nerwy z powodu słabego dostępu do sieci. Ale czy ten temat jednak bardziej nie kwalifikuje się na priva? Odpowiedz Link Zgłoś
segowia0 Re: internet radiowy w Legionowie 04.05.05, 20:36 być może komuś nasz admin podpadl i taka publiczna dyskusja ma byc antyreklamą??Z tego co wyczytalem z postu powyzej, to osoba ukrywajaca sie pod nickiem Lotos probowala sie dodzwonic. Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 04.05.05, 20:51 segowia0 napisała: > być może komuś nasz admin podpadl i taka publiczna dyskusja ma byc > antyreklamą??Z tego co wyczytalem z postu powyzej, to osoba ukrywajaca sie pod > nickiem Lotos probowala sie dodzwonic. gdybym sie ukrywal nie pisalbym postow na forum a tylko na priva, uszkodzenia telefonow przy pracy na dachach to dosc czesta przypadlosc dlatego prosba o wyrozumienie Odpowiedz Link Zgłoś
alamakota2 Re: internet radiowy w Legionowie 06.05.05, 11:00 Aha bo uwierze To powiedz ludziom jak placiles czynsz w Awioteksie usmiercajac po drodze wszystkich wujków, ciocie i babcie. Wynika z moich rachunków ze juz dawno powinienes byc sierota. Wiem ze pogrzeby to smutna i zajmujaca dlugo czasu uroczystosc. Ala Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 06.05.05, 12:37 alamakota2 napisała: > Aha bo uwierze > To powiedz ludziom jak placiles czynsz w Awioteksie usmiercajac po drodze wszys > tkich wujków, ciocie i babcie. Wynika z moich rachunków ze juz dawno powinienes > byc sierota. > > Wiem ze pogrzeby to smutna i zajmujaca dlugo czasu uroczystosc. > > Ala ciekawe co to za Ala pewnie nie ma odwagi ujawnic swojego nazwiska, powinienem temat zostawic ale odpowiem tak, problemy w zeszlym roku byly z platnosciami aktualnie to juz przeszlosc, reszte zostawiam bez komentarza bo tak wlasnie trzeba postepowac z pomowieniami btw. pisze sie Aviotex, a aktualnie juz nie jest Aviotex a Warplast Odpowiedz Link Zgłoś
alamakota2 Re: internet radiowy w Legionowie 06.05.05, 13:08 Jezeli okres sprzed 2 miesięcy to dla ciebie zeszly rok to nie mamy o czym rozmawiac. A aviotex to juz nazwa rodzjowa dla tego budynku, ciekawe jak bys sie spytal mieszkanca Legionowa - gdzie znajduje sie budynek Warplastu, ciekawe ile osob by ci odpoweidzialo ... Ala która ma kota Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 06.05.05, 13:53 alamakota2 napisała: > Jezeli okres sprzed 2 miesięcy to dla ciebie zeszly rok to nie mamy o czym rozm > awiac. > > A aviotex to juz nazwa rodzjowa dla tego budynku, ciekawe jak bys sie spytal mi > eszkanca Legionowa - gdzie znajduje sie budynek Warplastu, ciekawe ile osob by > ci odpoweidzialo ... jak juz chcesz byc taka dokladna to nazwa rodzajowa jest caly kompleks 4 budynkow po dawnym Aviotexie a nie tylko najwyzszego, podajac nazwe Warplast sprecyzowalem aktualnego wlasciciela > Ala która ma kota tego tez nie musze komentowac ... a skoro nie ma nazwiska to uwazam temat za zakonczony ... przynajmniej dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
deepspace9 Re: internet radiowy w Legionowie 06.05.05, 22:25 To moze przedyskutujecie to na privie? Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 07.05.05, 10:16 deepspace9 napisał: > To moze przedyskutujecie to na privie? ja nie widze problemu ale z tego co widac osoba ta chciala mnie oczernic podawaniem czesciowo nieprawdziwych informacji wiec jak mozna sie domyslec nie bedzie zainteresowana wymiana informacji na privie, szczegolnie ze nie jest moim abonentem a tym samym nie jest jakąkolwiek stroną której to może dotyczyć. Inaczej jest w przypadku rzeczywistych kwestii dotyczących istniejących problemów z siecią w Wieliszewie bo dzieki wymianie informacji na forum wiecej jej abonentów moze sie z tym zapoznac i dopisac swoje trzy grosze Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 28.04.05, 16:15 zapomnialem na to odpowiedziec > ciekawe czy potrafiliby się przebić przeż ścianę bloku? wystarczy : 1. calkiem porzadna wiertarka 2. dlugie wierlo Odpowiedz Link Zgłoś
pkownacki Re: internet radiowy w Legionowie 06.05.05, 16:51 podobno w Wieliszewie juz sie poprawilo??moze niektorzy dorwali sie do P2P i wystarczylo ze Admin wylaczyl/ograniczyl dostep do tego zrzeracza transferu i juz jest lepiej?? Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 21.06.05, 16:54 pkownacki napisał: > znowu nie dziala?? dziala, w zeszlym tygodniu przejsciowe problemy z dostepem po samym radiu, osiedle ma net caly czas, a niech niektorzy uzytkownicy sie ciesza ze nie maja neostrady bo juz by dawno mieli transfery ponizej predkosci modemu, dla przypomnienia limity w neostradzie: 7 GB danych z Internetu w opcji 128, 15 GB danych - w opcji 512 prędkość transmisji z Sieci do jego komputera spada do 32 kb/s rekordzisci w tym miesiacu (20dni): (abo 256kbit) 31GB do/ 16GB z komputera - calosc ruchu 47GB !!! (abo 512kbit) 20GB do/ 18GB z komputera - całosc ruchu 38GB !!! (abo 256kbit) 18GB do/ 15GB z komputera - całosc ruchu 33GB !!! 15 osob przekroczylo juz limit 7GB ruchu z czego 8 przekroczyło limit 15GB, cala siec kablowa zrobila ruchu ok 280GB. a zostalo jeszcze 10 dni tego miesiaca..... jesli dalej sie utrzyma tendencja wykorzystania lacza to minimum 35 osob przekroczy 7GB a minimum 18 osob limit 15GB ruchu. Takie fakty chyba calkiem niezle swiadcza o dzialaniu i wydajnosci sieci, przy cenach ponizej 50% nizszych niz neostrada. Odpowiedz Link Zgłoś
pkownacki Re: internet radiowy w Legionowie 22.06.05, 12:20 a mnie TP SA uszczesliwila rachunkiem za 3 okresy...bo przy przepisaniu telefonu na mnie cos im sie pokrecilo i wysylali mi rachunek bez NEO,... czy oni robia cokolwiek bez zastrzezen?? Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: internet radiowy w Legionowie 21.06.05, 13:04 A teraz moje pytanie w tym temacie. Czy ktos zna firme GVT (www.gvt.pl)? Dogadali sie z SMLW i oferuja dostep do Internetu na Osiedlu Przylesie. Pewnie przyjdzie mi z nich skorzystac ale chcialbym sie dowiedziec jak sie sprawuja ich lacza. Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 21.06.05, 15:15 kwitkows napisał: > A teraz moje pytanie w tym temacie. Czy ktos zna firme GVT (www.gvt.pl)? Dogada > li sie z SMLW i oferuja dostep do Internetu na Osiedlu Przylesie. Pewnie przyjd > zie mi z nich skorzystac ale chcialbym sie dowiedziec jak sie sprawuja ich lacz > a. z tego co wiem maja łącze w postaci DSLa TP dzielonego na userow radiowych, pogratulowac tylko zarzadowi smlw wybrania operatora, chyba zrobili najgorszy ruch jaki byl mozliwy Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: internet radiowy w Legionowie 22.06.05, 08:22 Dowiedzialem sie: "Łacze mamy nieograniczone od ATM S.A". Szkoda tylko, ze bloki polaczone beda miedzy soba po radiowce a nie kablem. Odpowiedz Link Zgłoś
gapajestem Re: internet radiowy w Legionowie 22.06.05, 15:38 To w końcu to dobra firma, czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: internet radiowy w Legionowie 22.06.05, 16:04 Mozliwe, ze z ich radiowkami jest tak jak napisal Piter. Natomiast na Przylesiu mieli troche inne zadanie i moze sie z niego dobrze wywiazali? Chociaz ciagle to wszystko jest w rozsypce bo nawet nie maja regulaminu uslugi. Odpowiedz Link Zgłoś
synaj Re: internet radiowy w Legionowie 24.06.05, 18:48 Ja mam POINTa od 1,5 miesiąca i jestem bardzo zadowolony. Mimo jak słysze intensywanie prowadzonych prac praktycznie mam dostęp non-stop i to o szybkości o jakiej mogłem pomarzyć na kablówce :) Odpowiedz Link Zgłoś