Dodaj do ulubionych

internet radiowy w Legionowie

27.04.05, 08:45
czy ktos tego wynalazku uzywa w Legionowie??Znacie jakies dobre firmy??Bo u
nas w Wieliszewie ktos sie z czyms takim zainstalowal...ale guzik to a nie
internet
Obserwuj wątek
    • e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 27.04.05, 15:32
      bezlacznik napisał:

> czy ktos tego wynalazku uzywa w Legionowie??Znacie jakies dobre firmy??Bo u
      > nas w Wieliszewie ktos sie z czyms takim zainstalowal...ale guzik to a nie
      > internet

jesli chodzitu o modlinska to na priv, od jutra od 10tej bedzie OK
      • teba18 Re: internet radiowy w Legionowie 27.04.05, 19:58
        ja mam radiowke i poza rzadkimi momentami jak nie ma zasiegu lub jak rozlacza
        jest ok. ogolnie jestem zadowolona. a tak wogole to ja wybralam firme point
    • ehelp.pl Re: internet radiowy w Legionowie 28.04.05, 11:24
      Jeśli jesteś z Wieliszewa to przejdź się do Urzędu Gminy.
      dostępne są tam komputery podłaczone do Sieci.
      Jeśli Internet taki jak tam Ci odpowiada, to na pewno znajdziesz namiar na
      dostawcę
      • bezlacznik Re: internet radiowy w Legionowie 28.04.05, 12:04
        zrobie sobie spacera i zobacze...,a ile mialbym czekac na podlaczenie??I jaki
        punkt musialbym widziec?
        • ehelp.pl Re: internet radiowy w Legionowie 28.04.05, 13:40
          - Jesteśmy w kilku punktach Wieliszewa (potrzebna wizja lokalna) i ... na
          kominie PEC Legionowo
          - Kilka dni (w tej chwili jesteśmy trochę zajęci, bo zbieramy się do
          przenoszenia instalacji na komin zastępczy)
          • misio_patysio Re: internet radiowy w Legionowie 28.04.05, 15:09
            ponoc jakaś firma negocjowała z wodociągiem polnocnym i chciała postawić
            przekaźnik na silosach.
            • e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 28.04.05, 16:10
              misio_patysio napisał:

> ponoc jakaś firma negocjowała z wodociągiem polnocnym i chciała postawić
              > przekaźnik na silosach.

masz calkiem niezle informacje
    • misio_patysio Re: internet radiowy w Legionowie 28.04.05, 15:11
      mam pytanko, niedawno w mieszkaniu zmieniałem okna, mam na nie gwarancje więc
      nie mogę podziurawić futryny, na parapecie wewnętrznym nie postawie bo zaduże
      promieniowanie, ciekawe czy potrafiliby się przebić przeż ścianę bloku?
      • e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 28.04.05, 16:13
        misio_patysio napisał:

> mam pytanko, niedawno w mieszkaniu zmieniałem okna, mam na nie gwarancje więc
        > nie mogę podziurawić futryny, na parapecie wewnętrznym nie postawie bo zaduże
        > promieniowanie, ciekawe czy potrafiliby się przebić przeż ścianę bloku?

montaz po wewnetrznej stronie okna jest troszke malo profesjonalny, ale to
        wszystko kwestia odleglosci od nadajnika, a nie zbyt duzych mocy
        max moc wypromieniowana z anteny powinna miec w/g ustawy 1OOmW czyli dla
        porowniania nawet do 2Orazy mniej niz przecietna komorka
        • bezlacznik Re: internet radiowy w Legionowie 04.05.05, 10:16
          maloprofesjonalnie to chodzi ten internet w Wieliszewie, miało byc ekstra. Żeby
          na onet wchodzić przez kilka minut, a mialo byc tak pięknie. Już lepiej mi
          chodzi na moim modemie.
          Może jednak wezmę konkurencję z komina.
          • e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 04.05.05, 10:22
            bezlacznik napisał:

> maloprofesjonalnie to chodzi ten internet w Wieliszewie, miało byc ekstra. Żeby
            > na onet wchodzić przez kilka minut, a mialo byc tak pięknie. Już lepiej mi
            > chodzi na moim modemie.
            > Może jednak wezmę konkurencję z komina.

prosze na priv podac numer umowy, nikt nie zglaszal do tej pory takich
            problemow, no z wyjatkiem osob majacych zawirusowane kompy, dzis bede na osiedlu
            to podejde i sprawdze co sie dzieje
            a co do wyboru konkurencji, przeciez nie ma na to monopolu
            • bezlacznik Re: internet radiowy w Legionowie 04.05.05, 10:43
              prosze bedac na blokach zapytac klientów czy sa tak baaardzo zadowoleni. Moze
              problem wynika z faktu ze sa osoby, które ciagna rowno i blokuja pozostalym
              dostep. A z Onetem to autentyk sprawdzony przeze mnie.
              • e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 04.05.05, 14:24
                bezlacznik napisał:

> prosze bedac na blokach zapytac klientów czy sa tak baaardzo zadowoleni. Moze
                > problem wynika z faktu ze sa osoby, które ciagna rowno i blokuja pozostalym
                > dostep. A z Onetem to autentyk sprawdzony przeze mnie.

bylem osobiscie w sobote, niedziele i poniedzialek cale dni i kilka osob mowilo
                ze jest znaczna poprawa w stosunku do tego co bylo przed weekendem, co bylo
                oczywiste po wymianie lacza do Legionowa
                W kwestii blokowania przez innych bardziej "aktywnych" uzytkownikow to masz
                racje, dopiero po podlaczeniu wszystkich klientow beda przypisywane predkosci z
                wykupionych abonamentów, planuje ze bedzie to "na dniach".
                W zwiazku z tym ze nie pomaga prosba o ograniczenie sciagnia plikow programami
                p2p do czasu przypisania abonamentow od dzis bedzie zablokowana calkiem usluga p2p.
                Co do kontaktu do piatku rana nie bedzie mozliwosci dodzwonienia sie dlatego
                prosilem o podeslanie na priv czyli na maila gazetowego e-legionowo@gazeta.pl
                lub firmowego internet@wieliszew.net numer umowy na podstawie tego zgloszenia
                pojawie sie i sprawdze czy to wina "tylko" zapychania lacza przez kazzowiczow
                czy to tez problem z wirusami, ktore sobie swobodnie hasaja w Waszej sieci z
                powodu beztroski użytkowników
                mialem to napisac na maila ale widze ze juz dwoch uzytkownikow tu dotarlo wiec
                lepiej zeby byla ta informacja publiczna
            • lotos123 Re: internet radiowy w Legionowie 04.05.05, 12:21
              Beznadziejnie chodzi internet w Wieliszewie a miało być tak super od 27
              kwietnia a proszę o podanie jak można skontaktować się z administratorem, bo
              telefon kontaktowy non stop wyłaczony. Mam nadzieję że w środę się ktoś zjawi
              i przynajmniej usłyszę słowo wyjaśnienia.
              • deepspace9 Re: internet radiowy w Legionowie 04.05.05, 20:00
                To istotny temat dla ludzi pozbawionych Internetu, albo tracących nerwy z
                powodu słabego dostępu do sieci.
                Ale czy ten temat jednak bardziej nie kwalifikuje się na priva?
                • segowia0 Re: internet radiowy w Legionowie 04.05.05, 20:36
                  być może komuś nasz admin podpadl i taka publiczna dyskusja ma byc
                  antyreklamą??Z tego co wyczytalem z postu powyzej, to osoba ukrywajaca sie pod
                  nickiem Lotos probowala sie dodzwonic.
                  • e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 04.05.05, 20:51
                    segowia0 napisała:

> być może komuś nasz admin podpadl i taka publiczna dyskusja ma byc
                    > antyreklamą??Z tego co wyczytalem z postu powyzej, to osoba ukrywajaca sie pod
                    > nickiem Lotos probowala sie dodzwonic.

gdybym sie ukrywal nie pisalbym postow na forum a tylko na priva, uszkodzenia
                    telefonow przy pracy na dachach to dosc czesta przypadlosc dlatego prosba o
                    wyrozumienie
                    • alamakota2 Re: internet radiowy w Legionowie 06.05.05, 11:00
                      Aha bo uwierze
                      To powiedz ludziom jak placiles czynsz w Awioteksie usmiercajac po drodze wszystkich wujków, ciocie i babcie. Wynika z moich rachunków ze juz dawno powinienes byc sierota.

Wiem ze pogrzeby to smutna i zajmujaca dlugo czasu uroczystosc.

Ala
                      • e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 06.05.05, 12:37
                        alamakota2 napisała:

> Aha bo uwierze
                        > To powiedz ludziom jak placiles czynsz w Awioteksie usmiercajac po drodze wszys
                        > tkich wujków, ciocie i babcie. Wynika z moich rachunków ze juz dawno powinienes
                        > byc sierota.
                        >
                        > Wiem ze pogrzeby to smutna i zajmujaca dlugo czasu uroczystosc.
                        >
                        > Ala

ciekawe co to za Ala pewnie nie ma odwagi ujawnic swojego nazwiska, powinienem
                        temat zostawic ale odpowiem tak, problemy w zeszlym roku byly z platnosciami
                        aktualnie to juz przeszlosc, reszte zostawiam bez komentarza bo tak wlasnie
                        trzeba postepowac z pomowieniami
                        btw. pisze sie Aviotex, a aktualnie juz nie jest Aviotex a Warplast
                        • alamakota2 Re: internet radiowy w Legionowie 06.05.05, 13:08
                          Jezeli okres sprzed 2 miesięcy to dla ciebie zeszly rok to nie mamy o czym rozmawiac.

A aviotex to juz nazwa rodzjowa dla tego budynku, ciekawe jak bys sie spytal mieszkanca Legionowa - gdzie znajduje sie budynek Warplastu, ciekawe ile osob by ci odpoweidzialo ...

Ala która ma kota
                          • e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 06.05.05, 13:53
                            alamakota2 napisała:

> Jezeli okres sprzed 2 miesięcy to dla ciebie zeszly rok to nie mamy o czym rozm
                            > awiac.
                            >
                            > A aviotex to juz nazwa rodzjowa dla tego budynku, ciekawe jak bys sie spytal mi
                            > eszkanca Legionowa - gdzie znajduje sie budynek Warplastu, ciekawe ile osob by
                            > ci odpoweidzialo ...
                            jak juz chcesz byc taka dokladna to nazwa rodzajowa jest caly kompleks 4
                            budynkow po dawnym Aviotexie a nie tylko najwyzszego, podajac nazwe Warplast
                            sprecyzowalem aktualnego wlasciciela

> Ala która ma kota
                            tego tez nie musze komentowac ... a skoro nie ma nazwiska to uwazam temat za
                            zakonczony ... przynajmniej dla mnie
                            • deepspace9 Re: internet radiowy w Legionowie 06.05.05, 22:25
                              To moze przedyskutujecie to na privie?
                              • e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 07.05.05, 10:16
                                deepspace9 napisał:

> To moze przedyskutujecie to na privie?
                                ja nie widze problemu ale z tego co widac osoba ta chciala mnie oczernic
                                podawaniem czesciowo nieprawdziwych informacji wiec jak mozna sie domyslec nie
                                bedzie zainteresowana wymiana informacji na privie, szczegolnie ze nie jest moim
                                abonentem a tym samym nie jest jakąkolwiek stroną której to może dotyczyć.

Inaczej jest w przypadku rzeczywistych kwestii dotyczących istniejących
                                problemów z siecią w Wieliszewie bo dzieki wymianie informacji na forum wiecej
                                jej abonentów moze sie z tym zapoznac i dopisac swoje trzy grosze
      • e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 28.04.05, 16:15
        zapomnialem na to odpowiedziec

> ciekawe czy potrafiliby się przebić przeż ścianę bloku?

wystarczy :
        1. calkiem porzadna wiertarka
        2. dlugie wierlo
    • pkownacki Re: internet radiowy w Legionowie 06.05.05, 16:51
      podobno w Wieliszewie juz sie poprawilo??moze niektorzy dorwali sie do P2P i
      wystarczylo ze Admin wylaczyl/ograniczyl dostep do tego zrzeracza transferu i
      juz jest lepiej??
      • mojawina Re: internet radiowy w Legionowie 21.06.05, 15:42
        Zżarło!!!
        • pkownacki Re: internet radiowy w Legionowie 21.06.05, 16:21
          znowu nie dziala??
          • e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 21.06.05, 16:54
            pkownacki napisał:

> znowu nie dziala??
            dziala, w zeszlym tygodniu przejsciowe problemy z dostepem po samym radiu,
            osiedle ma net caly czas, a niech niektorzy uzytkownicy sie ciesza ze nie maja
            neostrady bo juz by dawno mieli transfery ponizej predkosci modemu, dla
            przypomnienia limity w neostradzie:
            7 GB danych z Internetu w opcji 128,
            15 GB danych - w opcji 512
            prędkość transmisji z Sieci do jego komputera spada do 32 kb/s

rekordzisci w tym miesiacu (20dni):
            (abo 256kbit) 31GB do/ 16GB z komputera - calosc ruchu 47GB !!!
            (abo 512kbit) 20GB do/ 18GB z komputera - całosc ruchu 38GB !!!
            (abo 256kbit) 18GB do/ 15GB z komputera - całosc ruchu 33GB !!!

15 osob przekroczylo juz limit 7GB ruchu z czego 8 przekroczyło limit 15GB,
            cala siec kablowa zrobila ruchu ok 280GB.

a zostalo jeszcze 10 dni tego miesiaca.....

jesli dalej sie utrzyma tendencja wykorzystania lacza to minimum 35 osob
            przekroczy 7GB a minimum 18 osob limit 15GB ruchu.

Takie fakty chyba calkiem niezle swiadcza o dzialaniu i wydajnosci sieci, przy
            cenach ponizej 50% nizszych niz neostrada.
            • pkownacki Re: internet radiowy w Legionowie 22.06.05, 12:20
              a mnie TP SA uszczesliwila rachunkiem za 3 okresy...bo przy przepisaniu telefonu
              na mnie cos im sie pokrecilo i wysylali mi rachunek bez NEO,...
              czy oni robia cokolwiek bez zastrzezen??
    • kwitkows Re: internet radiowy w Legionowie 21.06.05, 13:04
      A teraz moje pytanie w tym temacie. Czy ktos zna firme GVT (www.gvt.pl)? Dogadali sie z SMLW i oferuja dostep do Internetu na Osiedlu Przylesie. Pewnie przyjdzie mi z nich skorzystac ale chcialbym sie dowiedziec jak sie sprawuja ich lacza.
      • e-legionowo Re: internet radiowy w Legionowie 21.06.05, 15:15
        kwitkows napisał:

> A teraz moje pytanie w tym temacie. Czy ktos zna firme GVT (www.gvt.pl)?
        Dogada
        > li sie z SMLW i oferuja dostep do Internetu na Osiedlu Przylesie. Pewnie
        przyjd
        > zie mi z nich skorzystac ale chcialbym sie dowiedziec jak sie sprawuja ich
        lacz
        > a.

z tego co wiem maja łącze w postaci DSLa TP dzielonego na userow radiowych,
        pogratulowac tylko zarzadowi smlw wybrania operatora, chyba zrobili najgorszy
        ruch jaki byl mozliwy

• kwitkows Re: internet radiowy w Legionowie 22.06.05, 08:22
          Dowiedzialem sie: "Łacze mamy nieograniczone od ATM S.A". Szkoda tylko, ze bloki polaczone beda miedzy soba po radiowce a nie kablem.
          • gapajestem Re: internet radiowy w Legionowie 22.06.05, 15:38
            To w końcu to dobra firma, czy nie ?
            • kwitkows Re: internet radiowy w Legionowie 22.06.05, 16:04
              Mozliwe, ze z ich radiowkami jest tak jak napisal Piter. Natomiast na Przylesiu mieli troche inne zadanie i moze sie z niego dobrze wywiazali? Chociaz ciagle to wszystko jest w rozsypce bo nawet nie maja regulaminu uslugi.
    • synaj Re: internet radiowy w Legionowie 24.06.05, 18:48
      Ja mam POINTa od 1,5 miesiąca i jestem bardzo zadowolony.
      Mimo jak słysze intensywanie prowadzonych prac praktycznie mam dostęp non-stop i
      to o szybkości o jakiej mogłem pomarzyć na kablówce :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka