magda_kielczyk 11.05.05, 17:22 Nie wiem, czy wiecie, ale: 19 maja 2005 w Parku Jana Pawła wystąpi Stanisław Sojka z zespołem. Koncert "Tryptyk rzymski" z okazji rocznicy urodzin Jana Pawła II. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ralph123 Re: Sojka w Legionowie 12.05.05, 10:53 No to już wiemy. Jak byśmy wiedzieli jeszcze o której godzinie, to już w ogóle pełnia szczęścia by była :-)No i ciekawi też jesteśmy z jakim zespołem, bo chyba nie z Yaniną. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkalg Re: Sojka w Legionowie 12.05.05, 12:37 a Po co koncert z takiej okazji? Przecież to totalna głupota. i może jeszcze z pieniędzy podatników?. Przecież papież nie żyje, a chce się świętować jego urodziny. Hahaha. Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
magda_kielczyk Re: Sojka w Legionowie 12.05.05, 13:54 Koncert o 20:00, nikt nie będzie śpiewał "sto lat", dla wielu ludzi to bardzo ważny i znaczący dzień. Koncert jest swego rodzaju hołdem dla papieża, więc nie ma o co kruszyć kopii. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
bezlacznik Re: Sojka w Legionowie 12.05.05, 15:16 raczej bym sie z Pania zgodzil, ze ktos przesadza. Jakos nikt nie uwaza, ze zle robimy jak w dniu urodzin bliskich skladamy na ich grobach kwiaty by ich uczcic. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkalg Re: Sojka w Legionowie 12.05.05, 19:39 bezlacznik napisał: > raczej bym sie z Pania zgodzil, ze ktos przesadza. Jakos nikt nie uwaza, ze zle > > robimy jak w dniu urodzin bliskich skladamy na ich grobach kwiaty by ich > uczcic. Dobra, dobra ale robimy to za własne pieniądze To raz. A dwa to myślę że modlitwa w zadumie w zupełności wystarczy. Czy nie lepiej wydać te pieniądze na biedne dzieci? Ile maisto wyda na ten koncert? Ile obiadów można by było za to kupić? ktoś odpowie. Przypominam, ze jesteśmy państwem świeckim i nie wszyscy mieszkańcy życzą sobie, by w ten sposób wydawać publiczne pieniądze. Moim zdaniem to jest marnotrastwo. Odpowiedz Link Zgłoś
pkownacki Re: Sojka w Legionowie 12.05.05, 20:12 ale idac Twoim trybem myselnia to wszystko nalezaloby przeznaczyc na pomoc dla potrzebujacych, a na to tez sa przeciez jakies pieniadze przeznaczane. Ale czy jesli przeznaczysz wszystko na ten cel to czy problem zniknie?? Taki koncert nie musi miec przeciez tylko znaomion "marnowania" kasy, przeciez dziek itemu, ze cos jednak sie w tym miescie dzieje zwiazanego z kultura to jednak podnosi jego atrakcyjnosc i posrednio moze sprawic, ze ktos zechce tutaj zamieszkac..etc... Odnosze wrazenie, ze jednak bardziej boli Cie to, ze nie co sie robi, tylko kto to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkalg Re: Sojka w Legionowie 12.05.05, 21:25 pkownacki napisał: > ale idac Twoim trybem myselnia to wszystko nalezaloby przeznaczyc na pomoc dla > potrzebujacych, a na to tez sa przeciez jakies pieniadze przeznaczane. Ale czy > jesli przeznaczysz wszystko na ten cel to czy problem zniknie?? > Taki koncert nie musi miec przeciez tylko znaomion "marnowania" kasy, przeciez > dziek itemu, ze cos jednak sie w tym miescie dzieje zwiazanego z kultura to > jednak podnosi jego atrakcyjnosc i posrednio moze sprawic, ze ktos zechce tutaj > > zamieszkac..etc... > Odnosze wrazenie, ze jednak bardziej boli Cie to, ze nie co sie robi, tylko kto > > to robi. Bzdura, nie ma dla mnie to znaczenia. Pytam się tylko po co? Czy nie lepiej (skoro już nie obiady dla dzieci) za te pieniądze zorganizować koncert dla młodzieży np na zakończenie roku szkolnego? Papież to już historia i myślę sobie ze taka skromna osoba raczej by chciała obchodzić taki dzień w zadumie i modliwtwie. Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: Sojka w Legionowie 12.05.05, 21:37 zetkalg napisał: > pkownacki napisał: > > > ale idac Twoim trybem myselnia to wszystko nalezaloby przeznaczyc na pomo > c dla > > potrzebujacych, a na to tez sa przeciez jakies pieniadze przeznaczane. Al > e czy > > jesli przeznaczysz wszystko na ten cel to czy problem zniknie?? > > Taki koncert nie musi miec przeciez tylko znaomion "marnowania" kasy, prz > eciez > > dziek itemu, ze cos jednak sie w tym miescie dzieje zwiazanego z kultura > to > > jednak podnosi jego atrakcyjnosc i posrednio moze sprawic, ze ktos zechce > tutaj > > > > zamieszkac..etc... > > Odnosze wrazenie, ze jednak bardziej boli Cie to, ze nie co sie robi, tyl > ko kto > > > > to robi. > > Bzdura, nie ma dla mnie to znaczenia. Pytam się tylko po co? Czy nie lepiej > (skoro już nie obiady dla dzieci) za te pieniądze zorganizować koncert dla > młodzieży np na zakończenie roku szkolnego? Papież to już historia i myślę sobi > e > ze taka skromna osoba raczej by chciała obchodzić taki dzień w zadumie i > modliwtwie. a jesli osoba jest niewierzaca a mimo to chcialaby jakos upamietnic tą rocznice? o czym ty mowisz majac na mysli obchodzenie dnia w zadumie przy aktualnym trybie i tempie zycia wiekszosci ludzi ?? nie ma na to szansy i tak napewno pojawiliby sie ludzie w tym parku, wiec napewno dodatkowo interesujacy nastroj wprowadzi Sojka swoim spiewem >Papież to już historia ... najlepiej zapomniec w tak krotkim czasie ze zyl Odpowiedz Link Zgłoś
pkownacki Re: Sojka w Legionowie 12.05.05, 21:48 nie wiem ile wezmie pan Sojka, ale mysle ze nie akurat tyle, zeby rozwiaazac problem biedy na swiecie. A moze jednak pamiec o Janie Pawle II skloni jedna, druga, trzecia do wsparcia szczytnych akcji... bo wydaje mi sie, ze zapominamy o postanowieniach z kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
zetkalg Re: Sojka w Legionowie 12.05.05, 21:59 Ja sobie nic nie postanawiałem, więc nie wiem o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
zetkalg Re: Sojka w Legionowie 12.05.05, 21:53 hehe juz ja widze jak niewierzący bedzie chciał uczcic urodziny papieza.... po pierszw nie bedzie znał daty, po drugie, bedzie sie odcinał raczej od spraw religijnych. Życie toczy się dalej. Po prostu. Młode pokolenie nie ogląda się wstecz, a Polacy mają tendencję do rozpamiętywania (ci starsi) Nadal podtrzymuje zdanie ze te pieniądze mozna inaczej wydac a taka impreza jest zbędna Odpowiedz Link Zgłoś
pkownacki Re: Sojka w Legionowie 12.05.05, 22:08 ale idac tym tokiem myslenia to duuzo wiecej imprez jest zbednych, wszystkie swieta gminy mozna darowac sobie... mi to akurat srednio jest do szczescia potrzebne, ale moze poczekajmy do koncertu Sojki i zobaczymy czy ludzie zaglosuja nogami... Odpowiedz Link Zgłoś
zetkalg Re: Sojka w Legionowie 12.05.05, 22:11 Ja nie jestem przeciwny imprezom jako takim tylko okazji z jakiej ta impreza sie odbedzie. rozumiałbym dzien 2.04 lub 16.10,ale tak. No nic, ja i tak sie nie wybieram, wiec jak sa chetni to w porzadku Odpowiedz Link Zgłoś
ralph123 Re: Sojka w Legionowie 13.05.05, 07:46 Nie bardzo to rozumiem, najpierw źródłem problemu jest to "kto za to płaci", a po chwili okazuje sie, że jeśli by była to impreza z okazji zakończenia roku szkolnego ( co moim zdaniem, jest nieco większym kosztem)to już jak najbardziej ok. Albo jakiś brak konsekwencji, albo uprzedzenie, czy to do osoby Jana PawłaII, czy może do pana S. Sojki. Dodam tylko, że Papież był nie tylko głową kościoła, ale też wybitnym człowiekiem, polakiem, któremu Polska wiele zawdzięcza, a ten koncert pozwoli uczcić Jego pamięć nawet tym, którzy "mają z kościołem na bakier" ale szanują Papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
miss10 Re: Sojka w Legionowie 17.05.05, 10:42 Ciekawa jestem czy faktycznie tak wielkie płacisz podatki, że się tak o nie martwisz (ha, ha). Skoro masz takie podejście co do pamięci o zmarłych to życzę ci aby każdemu szkoda by było aby złożyć kwiaty na twoim grobie - bo to przecież strata czasu i pieniędzy, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
zetkalg Re: Sojka w Legionowie 17.05.05, 17:53 miss10 napisała: > Ciekawa jestem czy faktycznie tak wielkie płacisz podatki, że się tak o nie > martwisz (ha, ha). Skoro masz takie podejście co do pamięci o zmarłych to życzę > > ci aby każdemu szkoda by było aby złożyć kwiaty na twoim grobie - bo to > przecież strata czasu i pieniędzy, no nie? haha juz widze te tłumy legionowskich podatników chcacych po twojej smierci dorzucic sie na impreze "rocznicowa" haha Odpowiedz Link Zgłoś
miss10 Re: Sojka w Legionowie 19.05.05, 07:58 nie porównuj mnie z Papieżem! To był Wyjątkowy Człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkalg Re: Sojka w Legionowie 19.05.05, 08:14 miss10 napisała: > nie porównuj mnie z Papieżem! To był Wyjątkowy Człowiek. Kto wie, może ty też jesteś wyjątkowa?:P, Tragikomiczna jest sytuacja gdy człowiek leży zimny w grobie a wy tu chcecie urządzać urodziny... To tylko mogą świętojebliwi Polacy Odpowiedz Link Zgłoś
deepspace9 Re: Sojka w Legionowie 12.05.05, 17:48 Obawiam się, że tego dnia spora ilość ludzi pójdzie na "Zemstę Sithów", bo to będzie pierwszy dzień kiedy zaczną grać 3 część "Gwiezdnych Wojen" Odpowiedz Link Zgłoś
gapajestem Re: Sojka w Legionowie 13.05.05, 10:21 Chyba się mylisz. Do kina w czwartek pójdą tylko zapaleńcy i to ci co mają kasę na bilety. To po pierwsze. Po drugie JP II zasługuje, aby uczcić jego urodziny i tego właśnie chcą mieszkańcy. Nogami zagłosowali biorąc udział w mszy żałobnej 8 kwietnia w kościele przy parku imienia Papieża. Kto był to wie o czym piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Sojka w Legionowie 13.05.05, 12:29 tym bardziej ze w legionowie nie ma kina a nawet jesli byloby to tez mailoby ograniczona pojemnosc. A warszawskie kina tez nie maja jaks wielkich pojemnosci zeby nagle cala warszawa wraz z okolicami sie do nich zjechala. tz jestem zdania ze tylko jakas mala garstka zapalencow na tym punkcie poleci od razu w pierwszym dniu wyswietlania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok32 Re: Sojka w Legionowie 13.05.05, 13:41 Hmmm....koncert jest tylko jeden, niepowtarzalny a do kina można iść 10 razy pod rząd na ten sam film. Ja wybrałabym koncert. Poza tym można iść rano do kina a wieczorem na koncert. Odpowiedz Link Zgłoś