10.02.06, 13:34
Ważne wypadki zwykle poprzedzają jakieś niecodzienne zjawiska.
W Wieliszewie uaktywniła się tzw. eMka, znać to, że władza szykuje się do
wyborów. Czy ktoś może wie, kto ją finansuje i czy jej działalnośc jest
adekwatna do pochłanianych finansów?
Obserwuj wątek
    • e-legionowo Re: eMka 10.02.06, 13:50
      emka124 napisał:

> Ważne wypadki zwykle poprzedzają jakieś niecodzienne zjawiska.
      > W Wieliszewie uaktywniła się tzw. eMka, znać to, że władza szykuje się do
      > wyborów. Czy ktoś może wie, kto ją finansuje i czy jej działalnośc jest
      > adekwatna do pochłanianych finansów?

tzw. eMka dziala juz od kilku lat, z tego co sie orientuje to dzialaja nie tylko
      charytatywnie ale to co sie uda im pozyskac przekazuja osobom potrzebujacym,
      przykladem sa stypendia dla dzieci i mlodziezy, zorganizowanie Work Campu
      podczas ktorego czlonkowie i wolontariusze z kilku panstw sprzatali okolice
      zalewu zegrzynskiego, zeby nie bylo posadzen nie jestem czlonkiem eMki ale
      goraco ich popieram ze wzgledu na to co do tej pory zrobili, strona
      www.emka.vis.pl i pewnie odezwie sie lada chwila czlonek eMki bo bywa tutaj na
      forum i raczej rozwieje wszelkie kwestie jakie sugerowane sa w Twoim poscie.

Patrzac na zalozona nazwe uzytkownika, mam nadzieje ze powyzszy post nie ma na
      celu nakrecenia kolejnej awantury na forum.
    • st.emka Re: eMka 10.02.06, 14:09
      jesli mam w imieniu stowarzyszenia odpowiedziec na zarzuty to... nie angazujemy
      sie politycznie i dzialamy charytatywnie - prosze powiedziec o jakie
      pochłanianie finansów chodzi.
      Może nie wiem o czyms, czego Pan/Pani anonim wie...
      Jesli dzialalnosc charytatywna wiąże się dla Pana/Pani tylko z szukaniem
      doraźnych korzyści to wspolczuje prostoty, proszę mi uwierzyć zyskiem dla mnie i
      członkow emki jest możliwość samorealizacji pomagajac innym. To tak jakb
      Pan/Pani anonim zarzucil Aganiok, ze pomaga zwierzetom z checi zysku.. )
      Przepraszam Aganiok, ze wciagam Cie w to...
      Paweł Kownacki
      Prezes Stowarzyszenia EMKA
    • areku96 Re: eMka 10.02.06, 14:15
      hm.......... coś o tym stowarzyszeniu słyszałem. Moim skromnym zdaniem to oni
      są szpiegami z zza wschodniej granicy a pieniądze nie tylko mają od gminy ale
      także od gazpromu!!! a wogóle to są synowie i córki szatana a całe nasze życie
      to spisek ortodontów!! człowieku opanuj się!!
    • bimm Re: eMka 10.02.06, 14:15
      z tego co slyszalem to CIA tez w tym macza palce, deprawuje nasza mlodziez,
      zmusza ich do czynow spolecznych a przeciez za wszystko trzeba brac kase,
      napewno to jakas sekta. w koncu ziomale by tak bezinteresownie nie robili:))))))))
      KOlo ale żeś wyjechał, objeżdzać jednyną sensowną organizację w okolicy-buuu
      • e-legionowo Re: eMka 10.02.06, 14:22
        a moze - wymieniony na forum z nazwiska - pismak szykuje artykul do kolejnego
        wydania i szuka sensacji <rotfl>
        • picassa Re: eMka 10.02.06, 15:02
          jesli tak, to w ten sposob mozna zawsze przedstaw. swoj sposob widzenia, i nie
          ma sensu wdawanie sie w dyskusje z kims kto szuka tylko sensacji a nie prawdy
    • mariolkka Re: eMka 10.02.06, 14:25
      Rany czlowieku co ty z choinki sie urwales???? przeciez to stowarzyszenie
      dziala juz ponad 2 lata, tu jest strona internetowa www.emka.vis.pl/
      przejzyj sobie i zobacz czym sie tak na prawde zajmuja i moge cie zapewnic ze
      wszystkie fundusze zdobywaja sami, nikt ich nie finansuje !!!!!!!!!!!!
    • areku96 Re: eMka 10.02.06, 14:32
      Moherowy beret z długopisem w ręku = konspirator na forum

Jak chcesz to pisz o stowarzyszeniu ale najpierw się zapoznaj z nim a nie
      wysówasz jakieś bezpodstawne oskarżenia. Bądźmy sumienni w swojej pracy i
      będzie wtedy o wiele łatwiej dla obojga stron.
      Pozdrawiam!
    • picassa Re: eMka 10.02.06, 14:33
      zamin ktos zabierze glos w dyskusji niech sie zapozna z temetem, ktorego che
      poruszac. Nie jestem z Wieliszewa a doskonale wiem , ze eMka dziala juz ponad 3
      lata. Wiem o jej osiagnieciach - mozan bylo zapoznac sie z nimi na lamach
      legionowsich pras- dodam ,ze nie sa one finansowane przez eMke ;). Co do
      fundusze to wystarcza dobre checi by w ciagu kilku lat stworzyc odpowiedzialna
      grupe dzialania stworzona przez samych mlodych ludzi. Nie oceniaj czlowieku
      swoja miara ,ze tu musi ktos stac, ze zbilizaja sie kolejne wybory, ze
      wolontaria to cos dziwnego...moze w tych ludziach jest jeszcze czlowiek a nie -
      nie myslales o tym. Nie wszystkich jeszcze oglupila kasa.... Proponuje zapoznac
      sie z tym stowarzyszeniem i nie strzelac wiecej takich gaf...wstyd...
    • anhhelo Re: eMka 10.02.06, 15:05
      znam sie malo, ale kliknalem strone wskazano przez przedpiśców - ale słowo - nie
      wiem o co biega?
      Mlodzi ludzie cos robia, że aż mi czasem kopara opada do poziomu -1 i sie
      zastanawiam do czego beda zdolni jak beda troche starsi.
      nie wiem czy bede na czasie ale chyba rzeknę Respect i nie ogladajcie sie na
      jakies prowokacje. Skoro sie pojawiaja tzn ze ktos zaczyna sie was obawiac i
      bardzo dobrze.
    • ermo Re: eMka 10.02.06, 15:18
      haha!! (nie wiem czy mam plakac czy sie smiac, to prawie jak z
      naszym 'rzadem')... bo Tobie sie czlowieku nie miesci w glowie, ze ktos moze
      cokolwiek dzis robic nie dla zysku,partykularnych interesow, co? ze ktos moze
      cokolwiek robic dla - przepraszam, zabrzmi to banalnie - ludzi: dzieci,
      mlodziezy ze wsi, ktora nie ma tak dobrze, jak chocby w sasiednim legionowie...
      konkludujac: bo Ty bys tak nie mogl, prawda? w zmanierowanej glowie sie to nie
      miesci - smutne i - zwazywszy na rzucane w bezmiar sieci zarzuty (i to na forum
      ani tego stowarzyszenia ani chocby wieliszewa nie dotyczacej) - zalosne...
    • bezlacznik Re: eMka 10.02.06, 15:35
      a ja tu poruszę inną kwestię-ludzie takich stowarzyszeń to powinno być nie 1, 2
      ale w z 50!! Tylko jak będzie więcej inicjatyw obywatelskich to bedziemy mogli
      mowic o prawdziwej demokracji. Pora skończyć z wyśleniem, że jeśli powstaje
      stowarzyszenie to ma na celu skok na kase i walke o stolki. Zrobmy rewolucje od
      dolu, zacznijmy patrzyć władzy na rece - niech ludzie z emki podziela się swoimi
      spostrzeżeniami i zakladajmy stowarzyszenia.
      • ugly_bad Re: eMka 10.02.06, 15:43
        bezlacznik napisał:

>Zrobmy rewolucje od
        > dolu, zacznijmy patrzyć władzy na rece - niech ludzie z emki podziela się
        swoim
        > i
        > spostrzeżeniami i zakladajmy stowarzyszenia.

Tak, ale po co zakladac stowarzyszenia, po co sie wysilac, po jaka cholere
        robic cos dobrego, dlaczego niby pomagac potrzebujacym skoro zawsze, zawsze,
        ale to zawsze znajdzie sie taki marny badziewiak jak emka124 i zacznie
        dosrywac, szukac, weszyk, czepiac sie i zniechecac?? Po co robic cos
        pozytecznego, pytam sie?? Ale, no fakt, robiac cos dobrego mozna takim sk...
        jak emka124 udowodnic, ze mozna jak sie chce. Wystarczy byc tylko pozytywnie
        nastawionym, a nie szukac tylko czegos do czego przypieprzyc sie mozna...
        Najlepiej to tylko siedziec na swoim tlustym tylko przed kompem i przypier...
        sie do kogo i czego sie da. Oj, biednys czlowiekczku, biednys. A biednys bos
        glupi!!
        • bezlacznik Re: eMka 10.02.06, 15:51
          ale eMka ma w sumie czego chciala, tzn dziala, a jak ktos dziala to napewno ktos
          sie do nich bedzie przyczepial. Dla mnie tez to jest niewyobrazalne, ze mozna ot
          tak cos robic bez kombinowania, ale moze dlatego, ze tak nas ..zas.. komuna
          nauczyla. Ale idzie nowa jakosc i pora przestac ogladac sie na takich jak to
          nazwales/as badziewiakow - psy szczekaja ale karawana idzie dalej nie zmienimy
          tego, ze mlodziez bedzie robila cos lepiej i bedzie konkurencja dla starych
          pamietajacych dawne lata ukladow i dlatego sie badziewiaki boja...
          trzymam za was kciuki!
    • ugly_bad Re: eMka 10.02.06, 15:36
      emka124 napisał:

> Ważne wypadki zwykle poprzedzają jakieś niecodzienne zjawiska.
      > W Wieliszewie uaktywniła się tzw. eMka, znać to, że władza szykuje się do
      > wyborów. Czy ktoś może wie, kto ją finansuje i czy jej działalnośc jest
      > adekwatna do pochłanianych finansów?

straszne rzeczy tu czytac, rany!! no normalnie az mi sie scyzoryk w kieszonce
      otworzyl!! ;-P a to o finansach jak zabrzmialo, co? Jak by Emka grube miliony
      PLNow przepuszczala. Kto finansuje Emke?? O, to zabrzmialo jak tytul na
      pierwsza strone "faktu"!! buahahaha Tak, niektorzy tu wspomnieli o naszym
      lokalnym pismaku - aferzyscie i ja mysle, ze jest w tym duzo racji.
      Rzeczywiscie, wybory sie zblizaja i ktos szuka taniej sensacji zeby sie
      przypieprzyc po raz n-ty do wladz Gminy Wieliszew. ale tym razem to juz ktos
      brzydko zagrywa. Poslygiwac sie emka zeby komus dokopac? To moim zdaniem to juz
      jest szczyt wszystkiego.
      A poza tym to taka mala uwaga - czlowieniu pod pseudonimem emka124 - jak juz
      chciales EMCE przysrac, to przynajmniej trzeba sie bylo nieco wysilic i
      sprawdzic, ze EMKA nie uaktywnila sie niedawno tylko ponad trzy lata temu i
      przez te trzy lata zrobila baaaaaaaaaaaaaardzo, baaaaaaaaaaaaaardzo duzo. Ale
      jak widac - Polska to jest kraj, w ktorym najlatwiej sie krytykuje, co?? Poza
      tym - na forum Legionowa wiele osob stanelo w obornie stowarzyszenia, wiec o
      czyms to swiadczy, prawda? ;-) Ja w tym momencie na miejscu czlowienia o pseudo
      emka124 zapadlabym sie pod ziemie ze wstydu i w ogole wiecej bym sie nie
      ujawniala ;-)
    • ugly_bad Re: eMka 10.02.06, 15:39
      Tak w ogole to gratuluje odwagi bo zes se czlowieniu wrogow chyba troszke
      narobil. Wspolczuje! ;-) Ale moze kiedys jakims cudem sie dowiemy co Toba
      kierowalo...
      • emka124 Re: eMka 10.02.06, 16:54
        Ale sie ekscytujecie.
        Zapytałem, bo widać, że ludzie na tym forum sporo wiedzą, więc wydawało mi sie,
        że dobre miejsce do zweryfikowania plotek. Widze, że kultura zerowa, a emocje i
        wyzwiska zastepują merytoryczną dyskusję. Juz nie czekam na odpowiedź.
        • st.emka Re: eMka 10.02.06, 17:20
          ale przeciez napisalem wyżej, że nic mi nie wiadomo by nasze stowarzyszenie
          mialo jakies polityczne ambicje i prosilem o kontakt w sprawie jak to Pan/Pani
          napisal/a cytuje "Czy ktoś może wie, kto ją finansuje i czy jej działalnośc jest
          adekwatna do pochłanianych finansów?"
          Gdybym policzyl kazdy kilometr jaki przejezdzaja prywatne samochody emkowiczow
          lub samochody ich rodzicow, gdybym policzyl kazda godzinę ich pracy, kazda
          minute wydzwonioną z prywatnych telefonow w sprawach stoarzyszenie to moglbym
          powiedziec od razu, że głównie emkowicze finansują Stowarzyszenie. Poza tym
          jesli uda nam sie uzbierac na naszych balach odpowiednia kwote to drugie tyle
          doklada Fundacja Batorego...
          Ot cala filozofia, potrzeba ludzi z pasja i nie trzeba żadnych politycznych
          ukladow i sponsorow by Stowarzyszenie dzialalo efektywnie.
          OK ja odpowiedzialem na pytania a teraz zapytam... skad u Pani/Pana nagle myśl,
          że stowarzyszenie jesli jest i dziala od razu musi byc sterowane i stworzone w
          niecnych celach??
          Nasze motto to "Mlodzi maja głos"
          teraz ja proszę o odpowiedz.
          Paweł Kownacki
          Prezes Stowarzyszenia EMKA
          telefon do mnie znadzie Pani/Pan na www.emka.vis.pl
        • e-legionowo Re: eMka 10.02.06, 17:34
          po 1. to w Twoim poscie pojawila sie insynuacja: "W Wieliszewie uaktywniła się
          tzw. eMka, znać to, że władza szykuje się do wyborów." wiec odnioslem wrazenie i
          jak widac nie tylko ja, ze nie byla to chec zweryfikowania "plotek" a chec
          oskarzenia kogos.

po 2. zalozony uzytkownik z "emka" w nazwie jakos nasuwa mi skojarzenia
          potwierdzajce pkt1. czyli szukanie taniej sensacji.
          • lmolinski Re: eMka 10.02.06, 18:11
            merytoryczna syskusja to taka w której treścią sa fakty, empiria i ogólnie
            rzecz biorąć tak zwane konkrety. Niestety ja nic prócz jakichś ploteczek w
            poście emka124 nie znalazłem. Kultura? Mości forumowiczu, być kulturalnym to
            przede wszystkim nie rzucać jakichś oskarżeń na kogoś/coś tylko dlatego,że sie
            czegoś zasdrości, że sie nie dojrzało by komuś czegoś pogratulować, by sie
            przyłączyć, by wspierać i tylko ograniczać sie do zawiśći. Zresztą moi
            poprzednicy doskonale sie już wyrazili na ten temat i nie ma sensu sie
            powtarzać. ale jesli mimo wszystko czujesz, że jesteś niedoinformowany o naszej
            działalności, chciałbyś sprostować te plotki o których mówisz to zapraszamy do
            przyłączenia sie, uczestniczenia w naszych dyskusjach i projektach.
            pozdrawiam
            Łukasz Moliński
            członek zarządu Stowarzyszenia Emka
            • mr.hydro Re: eMka 10.02.06, 19:10
              A może by podejść do sprawy bardziej konstruktywnie?

Może byłoby dać na WWW sprawozdania komisji rewizyjnej, budżety i takie tam
              dokumenty w PDF, podobnie jak statut?

Szczypta jawności nikomu nie zaszkodziła...
              • st.emka Re: eMka 10.02.06, 19:22
                statut jest jak najbardziej na stronie...
                emka nie jest organizacja pozytku publicznego nie korzysta z dotacji z podmiotow
                publicznych - a wiec nie musi miec bip-u, a rozliczac sie musi z Fundacja
                Batorego skladajac sprawozdania z wydanych srodkow na stypendia.
                W zeszlym roku zebralismy 10550 zł a dofinansowanie na stypendia z fundacji
                wynioslo 10500 zł, z tych srodkow przyznano 16 stypendiow, o czym pisaly chyba
                wszystkie gazety.
                • mr.hydro Re: eMka 10.02.06, 19:37
                  Wiem, że statut jest na stronie.

Po prostu za mało jest informacji o wynikach Waszej działalności. Gdyby była,
                  wystarczy dać linka i to powinno zamknąć całą dyskusję.
                  • st.emka Re: eMka 10.02.06, 19:57
                    do Urzedu Skarbowego skladamy coroczne sprawozdania, tlumaczymy sie przed naszym
                    donatorem Fundacja Batorego z kazdej zlotowki, a dodatkowo w prasie byly
                    informacje o naszych osiagnieciach ile zebralismy na balu ile dostalismy w
                    sumie, wybacz nie pracujemy w emce na etatach by miec czas by tlumaczyc sie z
                    kazdej wydaje zlotowki publicznie.
                    Do gazet wyslalismy tabele z osiagnieta kwota kazdego przedmiotu wiec wybacz
                    zrobilem wszystko by opinie publiczna poinformowac.
                    Jesli bym mial robic sprawozdanie z naszych dochodow to zapytam przewrotnie jak
                    wycenic kazda godzine pracy czlonkow emki, koszt wykorzystania samochodow,
                    biletow - wszystko jest robione za free...
                    Nie wylejmy dziecka z kapiela. Ale widze, ze prowokator osiagnal swoje.
                    • mr.hydro Re: eMka 10.02.06, 20:03
                      Brawo. Tylko czemu boicie się wrzucić na Internet to, czym się powinniście
                      tylko chwalić?
                      • st.emka Re: eMka 10.02.06, 22:16
                        szczerze to... nie mamy po prostu czasu, powaznie mowie. Na stronach
                        internetowych emki, ktore sam amatorsko zrobilem umieszczamy podstawowe
                        informacje www.emka.vis.pl/eureka.htm
                        A tak troche z boku tematu... dzis odbylo sie 4 spotkanie Dyskusyjnego Klubu
                        Filmowego EMKi i ogladalismy Dzieci niebios www.filmweb.pl/Film?id=912 i
                        tak sobie mysle, skoro tam (tzn w Iranie) problemem sa trampki to dopiero tam by
                        takie stypendia by sie przydaly (troche splycam film)
                        Dla naszej mlodziezy problemem sa komorki, markowe ciuchy...
                        pozdrawiam
                        Paweł Kownacki
                        • mr.hydro Re: eMka 10.02.06, 23:00
                          Szczerze - naprawdę należą Wam się oklaski za całokształt.
                          • st.emka Re: eMka 10.02.06, 23:37
                            sporo jeszcze przed nami ale mam nadzieje, ze takich malych ale chyba preznych
                            stowarzyszen bedzie wiecej.
                            pozdrawiam
        • ugly_bad Re: eMka 10.02.06, 18:04
          skoro chciales podyskutowac, to dlaczego nie zadales normalnego pytania tylko
          pytanie, ktorego ewidentnie bylo oskarzeniem, niczym innym?
          wiec nie dziw sie, ze reakcje ludzi na forum sa takie a nie inne. bo na tym
          forum ogolnie pzrebywaja ludzie myslacy (sorry, za podlizywanie sie ;-)),
          ktorzy znaja dzialalnosc Emki z jej strony www i z prasy lokalnej i wiedza oni,
          ze Emka robi cos dobrego. I jezeli autentycznie chciales zweryfikowac plotki to
          niefortunnie zadales pytanie, ot co. Ale mysle, ze po przeczytaniu wszytskich
          postow w tym watku po prostu teraz sie juz niepotrzebnie tlumaczysz ;->
          • chotomow72 Re: eMka 10.02.06, 19:21
            witam,

a czy nie łatwiej założyć, że anonimowe "donosy" przez świeżo założone nicki to
            nic innego jak podpucha i takie śmieci trzeba omijać? Dleczego prawdziwa Emka
            ma sie tlumaczyc? Czy jesli ktos zaraz napisze anonimowo, że podbieram drobne z
            kościelnej tacy, to ja sie powinienem z tego tłumaczyć? Przejzystość - tak, ale
            niechaj każdy, kto rzuca oskarżenia, ma odwagę podnieśc przyłbice (że tak mi
            się to zgrabnie ujęło) a jeśli chce być anonimem - niech pisze o konkretach.
            Emka - ni brat mi ni swat, nie wyglaa na organizacje osiagajaca zyski dla
            zalozycieli/wlascicieli. Szacuneczek.

a my nie dajmy się podpuszczać, za dużo takich efemeryd na forum ostatnio.

pozdrawiam,

Marcin

• st.emka Re: eMka 10.02.06, 19:29
              masz racje, moze pare osob nerwy poniosly. Po prostu nie przyszlo nam do glowy,
              zeby czerpac korzysci materialne z tego co robimy. Jak napisalem wczesniej w
              ciagu 3 lat dorobilismy sie wiele tzn doswiadczenia, przygod, kontaktow z
              ciekawymi ludzmi i tego nikt nam nie odbierze a przy okazji pomogamy wielu
              osobom... Czym jest zarobienie 100 czy 200 zlotych wobec pracy przy
              porzadkowaniu palacu, albo wspieraniu mlodych talentow.
              Pozdrawiam
              • ugly_bad Re: eMka 10.02.06, 22:26
                Sz.P. Prezesie Stowarzyszenia EMKA,
                ja mysle, ze juz czas przerwac te jalowa dyskusje,
                to nie czas ani miejsce aby sie komukolwiek tlumaczyc,
                a szczegolnie komus kto chce tylko zweryfikowac jakies glupie
                plotki, czy pomowienia. Jezeli ta osoba, czyli emka124, wciaz
                jest zainteresowana wiadomosciami na temat Waszego Stowarzyszenia,
                to niech skorzysta z namiarow podanych na www i niech zadaje jakies
                konkretne pytania, moze rozwieje swe watpliwosci.
                Bo tu, na forum, jakas niepotrzebna sie afera robi.
                No a tak w ogole to ja i tak nie rozumiem dlczego niby
                EMKA ma sie z czegokolwiek tlumaczyc postronnym osobom??
                A jezeli pojawiaja sie zarzuty, ze EMKA "boi sie" wrzucic cos na
                strone internetowa, to ja przepraszam bardzo...
                • st.emka Re: eMka 10.02.06, 22:32
                  Czuje sie wywolany do tablicy wiec:)
                  ok zakończmy dyskusje, czekam na konkretne zapytania i życzyłbym sobie, żeby tak
                  jak ktos wspomnial juz w tym watku stowarzyszen bylo jak najwiecej. Tylko
                  pamietajcie nie tworzcie ich dla doraznych korzysci, po to tylko by "zalapac"
                  się do konkursu o fundusze unijne, róbcie je by zaciesnic więzi miedzyludzkie,
                  by sprobowac w tym skomercjalizowanym swiecie siegnac po cos wiecej niz kolejna
                  kase i co powtarzam wielokrotnie by - po prostu przezyc cos pasjonujacego.
                  Dzieki temu, ze emkowicze sa razem moglismy przeplynac wiele kilometrow
                  kajakami, moglismy porzadkowac ruiny palacu, podrozowac po calej gminie robiac
                  zdjecia, sprzatac wybrzeze zalewu, zafundowac dzieciom z TPD w Krubinie wyjazd
                  do Torunia, zafundowac stypendia dla mlodziezy z Wieliszew... itp itd.
                  dziekuje za slowa poparcia i osoby ciekawe nasej dzialalnosci odsylam na nasza
                  strone www.emka.vis.pl
                  Pawel Kownacki
                  • juros1 Re: eMka 11.02.06, 10:26
                    st.emka napisał:

> Czuje sie wywolany do tablicy wiec:)
                    > ok zakończmy dyskusje, czekam na konkretne zapytania i życzyłbym sobie, żeby
                    ta
                    > k
                    > jak ktos wspomnial juz w tym watku stowarzyszen bylo jak najwiecej. Tylko
                    > pamietajcie nie tworzcie ich dla doraznych korzysci, po to tylko by "zalapac"
                    > się do konkursu o fundusze unijne, róbcie je by zaciesnic więzi miedzyludzkie,
                    > by sprobowac w tym skomercjalizowanym swiecie siegnac po cos wiecej niz
                    kolejna
                    > kase i co powtarzam wielokrotnie by - po prostu przezyc cos pasjonujacego.
                    > Dzieki temu, ze emkowicze sa razem moglismy przeplynac wiele kilometrow
                    > kajakami, moglismy porzadkowac ruiny palacu, podrozowac po calej gminie robiac
                    > zdjecia, sprzatac wybrzeze zalewu, zafundowac dzieciom z TPD w Krubinie wyjazd
                    > do Torunia, zafundowac stypendia dla mlodziezy z Wieliszew... itp itd.
                    > dziekuje za slowa poparcia i osoby ciekawe nasej dzialalnosci odsylam na nasza
                    > strone www.emka.vis.pl
                    > Pawel Kownacki
                    czy można się zapytać?-dlaczego ta wycieczka do Torunia,tak bardzo dzieci
                    chcialy poznać ojca dyrektora czy raczej chodzi o pierniki-pozdrawiam.
                    • st.emka Re: eMka 11.02.06, 10:35
                      wyjazd byl przy wspoludziale ksiedza, ale na szczescie nie dyrektora ale ks.
                      Jana z parafii Janówek:)
                      www.emka.vis.pl/zdjecia/torun/torun.htm
                      i jeszcze odbylo sie to w 2004 r. gdy Torun nie kojarzyl sie jednoznacznie
                      tylko z RM-FM:)

• st.emka 1 0 5 0 1 25.04.06, 14:48
      pozwolicie, ze pochwale sie osiagnieciem udalo nam sie zebrac wskazana w tytule
      kwote. Sprawozdanie z przebiegu zbiorki przekazemy do FUndacji Batorego i juz
      wkrotce otrzymamy decyzje o podwojeniu tej kwoty. I mozliwe jest, ze juz wkrotce
      bedziemy dysponowac 21000 zl na stypendia dla zdolnej mlodziezy.
      pozdrawiam
      Prezes eMki
      • ugly_bad Re: 1 0 5 0 1 25.04.06, 18:44
        no ja nie wiem, nie wiem
        moze nie powinno sie stowarzyszenie tym chwalic
        bo zaraz znowu ktos rozpocznie na forum dyskusje, ze
        10501 to z tajnych dotacji, kradzione albo jeszcze nie wiadomo skad...
        no bo to przeciez nienormalne zeby grupa ludzie mogla sie tak po prostu zebrac,
        zorganizowac cos i uzbierac taka kwote dla biednych uczniow i studentow z gminy
        wieliszew. no niewiarygodne!
        • st.emka Re: 1 0 5 0 1 25.04.06, 20:15
          jesli ktos ma zamiar sie czepnac, to zapraszam w czerwcu na spotkanie w fundacji
          Batorego na wreczenie dotacji i moze we wrzesniu w Wieliszewie na wreczenie
          stypendiow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka