czasowstrzymywacz 06.12.06, 09:07 No i zaczeło sie. Nowa (ale nie młodza )Pani Wójt objeła urząd. Otrzymała kredyt zaufania (mam nadzieje, że odsetki jej nie przerosną) Życzymy powodzenia i obserwujemy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ygloo Re: Wystartowała 06.12.06, 10:17 Życzymy życzymy.... na stronie gminy tez juz zmiana: "Masz pytanie do Wójta? (...) Wójt Olga Muniak będzie raz w tygodniu, za pośrednictwem naszej witryny odpowiadała na Państwa pytania" Odpowiedz Link
laoche1 Ja zacznę! 06.12.06, 11:53 To ja będę miał pierwsze pytanie Czy na ulicy Przy lesie musi dojść do wypadku żeby postawić tam latarnie i zrobić pobocze dla pieszych?. Na razie jest próg zwalniający tylko czy to jest rozwiazanie problemu pieszych i kierowców? Nadal niee ma chodników, słabo oświetlona często las paruje są zamglenia, przy złych warunkach w nocy można kogoś nie zauważyć przy małej widoczności nawe jadąc bardzo wolno - to mimo wszystko jadac czymś co wazy ok tony cieżko cokolwiek zrobić. Nawet jak pada deszcz - zeby nie ochlapać kogoś, a jak będzie śnieg i ślisko? Druga sprawa skrzyżowanie Szkolna - Leśna dlaczego nie jest oświetlone - ciężko wyczuć przy złych warunkach, nocy - kiedy skręcić ze Szkolnej w Leśną szczególnie gdy jest spory ruch. I ostatnia sprawa progi zwalniające na Szkolnej - może coś by się dało zrobić by były dobrze oznaczone jakąś farbą odblaskową. Znaki znakami, ale 10 m doprogu to pojęcie relatywne dla kierowcy poruszającego się samochodem. Dużo osób przyjezdnych, gości zachacza z powodu złego oznaczenia. Niestety jako, że te ulice są blisko lasu - tutaj zjawiska pogodowe są kapryśne i naprawdę wiedząc gdzie jest próg cieżko go zauważyć przy złych warunkach, czy ciężko trafic na skrzyżowaniu we właściwą drogę Odpowiedz Link
ygloo Re: Ja zacznę! 06.12.06, 11:57 Laoche, po pierwsze primo: pomyliłeś Przylesie z Leśną (na Leśnej nie ma poboczy, nie ma latarń a jest próg) a nieoświetlone skrzyżowanie to Szkolna/Przylesie; po drugie primo: proponuję zadac to pytanie na stronie www.jablonna.pl w dziale: zadaj pytanie do wójta, bo tutaj napewno CI nie odpowie Odpowiedz Link
lejla44 Rzeczywistość skrzeczy 11.01.07, 22:32 Na dobry początek skrzypi już strona Gminy i udzielane na niej odpowiedzi. Duże opóźnienia a sezonu ogórkowego jeszcze nie było. 10 pytań na tydzień i 10 odpowiedzi to przekracza wydolność Gminy ? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Rzeczywistość skrzeczy 11.01.07, 22:34 Zwróć uwagę na pytania, nie żebym bronił pani wójciny, ale ile można o tym samym. Przecież ona też nie jest cudotwórczynią. Odpowiedz Link
lejla44 Re: Rzeczywistość skrzeczy 16.01.07, 19:35 Jeśli pytania się powtarzają tym łatwiej na nie odpowiedzieć. Tymczasem dziś ostatnie odpowiedzi są udzielone na pytania z 18-go grudnia ubiegłego roku. Czas deklarowany przekroczony czterokrotnie. Tu już przechlapano. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Rzeczywistość skrzeczy 16.01.07, 19:39 Napisz proszę chociaż krótki list. Polecony oczywiście. ps. jeśli to nie tajemnica - o co pytałaś? Odpowiedz Link