ciaki 26.02.06, 09:14 Warsztat znajduje sie pomiędzy Bankiem Śląskim a wiaduktem-czy ktoś korzystał z usług tego rzemieślnika ? Chciał bym wymienić tłumik, więc interesuje mnie opinia o tym warsztacie-jakoś tam pusto. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polokokt Re: Tłumik, Jan Kwaśniewski 26.02.06, 10:46 jesli o fachowosc to znaja sie na tym co robia. Ale kroja z kasy jakby te tlumiki byly ze zlota. Dlatego ja z Nich korzystalem tylko w wypadku ostatecznym jak juz nie moge dojechac gdzies indziej. Ale, ja na Twoim miejscu, jesli nie jest to nic pilnego i moze poczekac dzien lub dwa dni dowiedzialbym sie czy tlumik w Twoim samochodzie jest skrecany na polaczeniach. Jesli jest to sprawa jest prosta, przelozy to zwykly mechanik (ja to sam kiedys przekladalem). Wtedy kupilbym tlumik + nowe gumy do zwieszenia tego tlumika + uszczelke i snowe sruby na polaczenie i zawiozl caly taki zestawik do ktoregos mechanika w legionowie. Minusem jest to ze samemu trzeba jechac kupic tlumik np w Fota przy Leader Price, lub InterCars w Aviotexie (jesli nie maja na stanie to przywioza tego samego dnia lub na drugi dzien) ale za to calosc wyjdzie Cie 50% taniej. Jesli chodzi o mechanikow to ja polecam takich dwoch gosci ktorzy maja zaklad prawie na przeciwko centrum szkolenia policji (jadac z legionowa, mija sie CSP i pierwsza asfaltowa ulica w prawo i to jest pierwsza dzialka po prawej. Juz z glownej drogi widac napis Castrola). Mozesz zadzwonic do nich i zapytac czy wymienia Ci tlumik: 0 22 772 81 99 Goscie na trudnej mechanice pojazdowej sie nie znaja. Ale jak czegos nie wiedza lub nie umieja to przynajmniej mowia ze tego nie zrobia i nie ucza sie na Twoim samochodzie. Ale ja zawsze wymieniam u nich olej, i robie taki podstawowy przeglad auta co roku i jestem bardzo zadowolony. A do tego biora takie male pieniadze za robocizne ze az sie zastanawiam gdzie Oni zarabiaja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda_kielczyk Re: Tłumik, Jan Kwaśniewski 26.02.06, 11:37 wymienialam tam tlumik, jakosc roboty w porzadku, z drobnym mankamentem - po dwoch miesiacach od wymiany czesc oslony tlumika srodkowego sie oderwala i grzechocze do tej pory hehe. Ale ceny kosmiczne niestety. Pozdro 600 Magda Odpowiedz Link Zgłoś
ciaki Re: Tłumik, Jan Kwaśniewski 26.02.06, 16:15 Bardzo dziękuje za te wszystkie informacje,porady i sugestie -skorzystam. A tu macie moją kamerę jeśli by ktoś chciał i lubiał podglądać :) ciaki.ath.cx:8080 Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: Tłumik, Jan Kwaśniewski 26.02.06, 18:01 Obsługa fachowa, szybka, wybór różnych wyrobów tego samego typu (fabryczne i rzemiślnicze). Nie wiem dlaczego sądzicie, że kroją kasę - uważam, że jest wprost przeciwnie. Uzyskałem dwukrotnie bezpłatną pomoc po uszkodzeniu mocowania wydechu. Odpowiedz Link Zgłoś
wrogowska Re: Tłumik, Jan Kwaśniewski 27.02.06, 07:50 Ja jeszcze polecilabym sklep z częsciami na Zegrzyńskie 28 chyba,taki skle w pawilonach.TO chyba na granicy Jablonnej i Legionowa,jadąc do Warszawy po prawej stronie. Pracuej tam mlody fajny chlopak i nieco starszy jego szef.Ponieważ jestem blondynką)))) potrzebuję fachowej obslugi.Niestety mechanicy zdzierają na częściach,tak zdarzylo mi się i w jednym z warsztatów w Legionowie i jednym w Chotomowie. W tym malym sklepiku kupoilam częsci znacznie taniej,a jak nie mieli,to sprowadzili i byly zraz rano następnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: Tłumik, Jan Kwaśniewski 27.02.06, 13:46 nie wiem jak z robocizna bo ostatecznie nie skorzystalem, bo odstraszyly mnie ceny czesci, pare lat temu mialem nietypowy samochodzik Citroen CX z najmocniejszym silnikiem, szukalem kompletnego wydechu i wlasnie zaczalem poszukiwania od Legionowa bo najblizej jako jeden z dwoch warsztatow wogole mial mozliwosc sciagniecia zamiennika dokladnie do tego modelu, ale jak potem pojechalem do Warszawy do sklepu przy Jana Pawla i porownalem ceny to bylem w szoku. Takze zamiennik wyniosl mnie ok. 40% taniej w Wawie, pewnie w Legionowie zwietrzyli interes ze nietypowy samochod to trza przyciac :( Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Tłumik, Jan Kwaśniewski 27.02.06, 14:38 nie, ja mysle ze Kwasniewski bierze te swoije ceny z tego ze ma praktycznie monopol w tym miescie na swoje uslugi. praktycznie nie ma konkurencji a jak wiadomo monopol nie rodzi zdrowej sytuacji. Dlatego pisalem, ze kazde inne rozwiazanie lub nawet warsztat wlasnie w wawie (kolega takze pojechal do wawy, chyba na tarchomin i zaplacil sporo taniej). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ciaki Re: Tłumik, Jan Kwaśniewski 02.03.06, 16:54 Byłem tam dzisiaj. Jedynie co mogę powiedzieć od siebie to to że ceny chyba nie są aż tak wygórowane jak można było przeczytać we wcześniejszych komentarzach. Akurat w moim przypadku wymiana obydwóch tłumików to koszt 400 zł z robocizną, w sąsiednim warsztacie nie specjalizującym się w tych naprawach koszt był większy o 50 zł. Jedno mogę za to stwierdzić na pewno: uprzejmość pierwsza klasa! Mam tu na myśli mechanika który sprawdzał mi wydech i Panią która robiła wycenę. Co prawda raczej nie zdążę przed wyjazdem dokonać naprawy u nich, ale za to wiem że w przyszłości jak zajdzie potrzeba to na pewno skorzystam z usług tego warsztatu. Pokaże się tu jeszcze i napiszę za ile faktycznie te tłumiki wymieniłem w innym regionie kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
miim133 Re: Tłumik, Jan Kwaśniewski 05.03.06, 19:04 no niee!! oczywiscie ze byl sympatyczny.. kiedys znajoma mnie pytala gdzie zmiecnic tlumik.. i powiedzialem ze moze u moich znajomych.. ale ona cchiala do kwasniewskiego.. wiec pojechalem z nia tam zobaczyc jak wycenia.. byly lekkie przedmuchy na kolanie srodkowego tlumika.. owszem byl mily bo chial nam wymiecnic caly tlumi od poczatku do konca.. za co sobie slono liczyl.. wiec usiwdomilem o ze calego tlumika nie trzeba wymieniac i powiedzialem ze wiem ze trzeba tylko wymienic kawalek tluminka nie caly.. ok zaczerwienil sie no ale coz.. a za samo to co faktycznie trzeba bylo wymienic poliszyl sobie okolo 80zl drozej niz np w niezlem moim nieobiektywnym zdaniem warsztacie na WRZOSOWEJ 11 ( mozna sobie gaz tez zainstalowac przy okazji) POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
ciaki Re: Tłumik, Jan Kwaśniewski 20.03.06, 20:03 Byłem tam w poprzedni piątek. Tłumik wymieniłem,zapłaciłem 380 zł. W różnych innych warsztatach (w kraju) koszty oscylowały 450-950 zł. W autoryzowanym serwisie ponad 1700 zł ! Odpowiedz Link Zgłoś
miim133 Re: Tłumik, Jan Kwaśniewski 21.03.06, 00:49 kolege wyzej podejrzewam o pokrewienstwo z panem jasiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
ciaki Re: Tłumik, Jan Kwaśniewski 21.03.06, 09:27 Spoko-spodziewałem się tego, tylko nie wiedziałem kiedy to nastąpi :) Nie jestem spokrewniony. Pisząc w ten sposób, czy wypowiadając się o jakichkolwiek zakładach usługowych pozytywnie, nie oznacza że jest to pod płaszczykiem kumoterstwa z wymienionym usługodawcą, po prostu robimy to dla siebie, informujemy się gdzie warto a gdzie nie-tylko tyle. Ja osobiście uważam że tak powinno być, bo wtedy nam samym zaoszczędzi to nie tylko niepotrzebnych wydatków ale i nerwów. Podejrzewam że większość ludzi nie opisuje pozytywnie firm, gdyż nie chce tak jak ja tłumaczyć się z tego, a tym bardziej być o coś podejrzewani-choć akurat w tym przypadku to nic złego. Napiszę więcej, powinno się w ten sposób wypowiadać ,niech właściciel danej firmy wie że obiera dobry kierunek (lub nie) i go podtrzymuje dalej (lub nie), niech bardzo dobre firmy się rozwijają a te z najgorszym podejściem do klienta przebranżowią lub wycofają się z rynku całkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
miim133 Re: Tłumik, Jan Kwaśniewski 22.03.06, 03:28 oczywiscie zgadzam sie sz tym.. ale ja mam calkowicie odmienne zdanie na temat zakladu pana Jana K. i gdy ktos mi zachwala jego uslugi mowiac ze sa najlepsze i najtansze to niewiarygodne wiec przepraszma za zarzut jaki Panu postawilem nie mowie ze on robi zle ale zarzucam mu naciagactwo i wygorowane ceny jestem szczesciazem ze znam tanszy i uczciwszy zaklad.. dziekuje skonczylem co zlego to nie ja pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś