j.kubicki1 24.04.06, 20:43 Od kilku dni na www.maps.google.com funkcjonują zdjęcia satelitarne naszego powiatu. Polecam, świetna zabawa podczas oglądania. Kiedy zrobione? Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
harrow Re: zdjęcia satelitarne 24.04.06, 22:12 Brak ronda przy SP2, brak blokow przy ZUS, to daje tak 2004 lato, wtorek bo targ jest ale nie za duzy, stadion tez w proszku Odpowiedz Link Zgłoś
domelu Re: zdjęcia satelitarne 24.04.06, 22:31 .. i budujace sie blekitne centrum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: zdjęcia satelitarne 24.04.06, 23:27 nie nie, blekitne juz jest ukonczone na tych fotkach. za to Klinika Mediq dopiero sie buduje na przeciwko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
domelu Re: zdjęcia satelitarne 25.04.06, 10:39 faktycznie, patrzylem na kiepskim monitorze Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: zdjęcia satelitarne 24.04.06, 23:19 na nowym bukowcu tylko A1 oddane, pozostale bloki w budowie, brak osiedla domkow przy Wąskiej, brak bloku przy Liceum, wiec to dawno musialo byc. mozecie wierzyc lub nie, ale moj samochod stoi przed garazem :) no i na pewno byl zamkniety przejazd kolejowy na bukowcu bo kolejka jest ustawiona :) A co do dnia, to ja obstawiam sobote po poludniu. Targ maly, ale to moze byc koncowka. Gdyby to bylo we wtorek lub czwartek to przy urzedzie miasta stalby samochod na samochodzie(no i na miescie tak samo), a tam tylko kilka aut (mowie tutaj o parkingu przy kwiaciarni, na przeciwko kosicola, teraz jak urzad pracuje to czasem trzeba samochod zostawiac przy PKP), poza tym dosc sredni ruch na 61-ce. No i nienaturalnie duzo samochodow przy rynku, co moze swiadczyc o sporej frekfencji mlidziezy na "zimnym lokciu" :). Tak, ja obstawiam sobote po poludniu :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: zdjęcia satelitarne 24.04.06, 23:23 chociaz czym dluzej sie przygladam, tym mniej jestem pewien tego ze to sobota. Sporo jednak tych aut w bocznej uliczce przy UM a i te samochody przy parku jakos tak rozrzucone po calosci, a nie tak jak ma byc w zwyczaju w sobote w grupach :) Do tego przy banku Slaskim kilka aut, a w sobote Slaski nieczynny :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: zdjęcia satelitarne 25.04.06, 01:16 sobota raczej nie dlatego ze sp. parking spoldzielczy na przeciw liceum swieci pustkami - istnieje jeszcze w/w parking - buduje sie pawilon po przekątnej przez Warszawska do Leader Price - nie ma budynku Legbudu przy Pilsudskiego - Nowy Bukowiec stoi w calosci tylko pierwszy blok na podstawie w/w szczegolow moze uda nam sie dokladnie okreslic rok/miesiac zrobienia zdjec?:) Odpowiedz Link Zgłoś
keechaczu Re: zdjęcia satelitarne 25.04.06, 06:23 rozgrzebany jest rowniez blok w Wieliszewie budowany przez Zambet. Szkoda, ze Janowek i Gora i twierdza Modlin wciaz sa w gorszej jakosci zdjec. Odpowiedz Link Zgłoś
chotomow72 Re: zdjęcia satelitarne 25.04.06, 16:26 witam, Zdjęcie jest starsze, niż sądzicie: w listopadzie 2001 skońzyłem stawanie ogrodzenia działki. Na sat-zdjęciu nie ma nawet rowu pod fundament. pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
chotomow72 Re: zdjęcia satelitarne 25.04.06, 16:27 jeszcze: dchowki skończyły się kłaść w sierpniu, czyli okno czasowe tego zdjęcia to między sierpniem a październikiem 2001. Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: zdjęcia satelitarne 25.04.06, 15:05 Nie ma nawet sladu mojego osiedla w Jablonnie (Przylesie), wiec to roczek najpozniej 2003 ale raczej wczesniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: zdjęcia satelitarne 25.04.06, 15:05 Ooo... nie ma OBI i Kauflanda. Kiedy to bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: zdjęcia satelitarne 25.04.06, 15:10 Juz wiem - polowa 2002 roku, bo nowy most w Zegrzu jeszcze sie buduje, a chyba wtedy byl w takim stadium ja na zdjecich. Odpowiedz Link Zgłoś
rotunda Re: zdjęcia satelitarne 26.04.06, 10:25 to była mniej więcej godzina 11:00, świadczy o tym kierunek cienia [po długości cienia można by spróbować określić datę (oczywiście bez roku...)]. Cennę uwagą jest to co twierdzi osoba budująca dom i ogrodzenie, był to rok 2001 i chyba to jest wielce prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
psychomaszyna Re: zdjęcia satelitarne 26.04.06, 13:42 Teen, a najlepszy jest zarowiasty, rozowy dach hali sportowej przy liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
godgod Re: zdjęcia satelitarne 27.04.06, 00:18 to nie mogl byc rok 2001, bo swoją działeczkę kupilem na jesieni tegoż, a na zdjęciu już trochę murów stoi ( a rozpoznaję też i betoniarkę). Z tego co mówi mój dziennik robót, to jest to czerwiec-lipiec 2002r. GG Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: zdjęcia satelitarne 27.04.06, 08:59 Delikatnie mówiąc, powyższe analizy nie są poprawne. Technologia powstawania map satelitarnych polega, zazwyczaj, na skadaniu ciągów zdjęć obejmujących wąziutkie pasy terenu (powstałych niekoniecznie w tym samym okresie).Zatem wszyscy możecie mieć rację, ale najwyżej co do niewielkiegio konkretnego obszaru. Odpowiedz Link Zgłoś
vivero Re: zdjęcia satelitarne 27.04.06, 09:06 Jestem w stanie dość precyzyjnie określić datę zrobienia zdjęć. Jest to na pewno po 25 września 2001. Wtedy skończyłem budowę ogrodzenia, które jest na zdjęciach i pamiętam, że była ładna pogoda. Drzewa są zielone, więc obstawiam 25 września do 10 października. Dokładniej można to sprecyzować sprawdzająć daty na nagrobkach w nowej części cmentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
narewa Re: zdjęcia satelitarne 27.04.06, 09:24 czy do tak szczegółowego obejrzenia potrzebny jest jakiś super monitor??Mam taki kilkuletni i nie chce pokazywać dokładnie.Pewno coś z rozdzielczością.Zawsze mówię,że ta technika mnie przerasta. Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: zdjęcia satelitarne 27.04.06, 10:31 narewa napisała: > czy do tak szczegółowego obejrzenia potrzebny jest jakiś super monitor??Mam > taki kilkuletni i nie chce pokazywać dokładnie.Pewno coś z > rozdzielczością.Zawsze mówię,że ta technika mnie przerasta. Nie przypuszczam żeby kilkuletni monitor był to jakąkolwiek przeszkodą. Jeśli myślisz o odczytywaniu napisów z nagrobków czy numerów rejestracyjnych aut to zapomnij o tym - no chyba, że włamiesz się do zasobów NATO albo niezwyciężonej armii ze wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
narewa Re: zdjęcia satelitarne 27.04.06, 12:58 aż tak to nie jestem ciekawa,tylko jak czytam że widzicie domki czy płoty albo cienie,to zazadroszczę i też chciałabym.Ja mogę dojrzeć tylko prostokąty,niewiadomo co,a jak daję jeszcze plus,to wszystko się wyłacza i jakieś trzy informacje...pewno że więcej sie nie da...a chciałabym sobie raz z góry na wszystko popatrzeć..Chyba pójdę do Kubickiego,żeby mi pokazał takie Legionowo... Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: zdjęcia satelitarne 27.04.06, 14:06 a przelaczylas z "map" na "satelite" ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
j.kubicki1 Re: zdjęcia satelitarne 27.04.06, 15:18 daty na nagrobkach sprawdziłem wychodzi na to ,że zdjęcia były robione po paźdierniku 2001 sprawdziłem jednak cienie rzucane przez wieżowce przy ul Norwida kąt cienia wskazuje na g 12 natomiast na zdjęciach cienie są krótsze niż te w kwietniu w związku z tym październik nie bardzo mi pasuje najlepszym śladem będzie chyba dziennik rozbiórki mostu w Zegrzu i oczywiście informacje o budowach indywidualnych -narewo zapraszam serdecznie oczywiście pamiętam i pozdrawiam Kubicki Odpowiedz Link Zgłoś
narewa Re: zdjęcia satelitarne 27.04.06, 19:12 dzięki P.Januszu.Przy okazji wpadnę na Warszawską.Pozdrawiam. -- powiedziałam,co wiedziałam.. Odpowiedz Link Zgłoś
godgod Re: zdjęcia satelitarne 01.05.06, 09:38 A może ktoś wie, czy można zdobyć takie zdjęcie, tylko w lepszej rozdzielczości. Chciałbym sobie wydrukować i taki obrazek 1m x 1m powiesić na ścianie. A może ktoś, gdzieś sprzedaje takie rzeczy ( w ostateczności może być mapa lotnicza). Widziałem coś takiego w muzeum parku rotoczańskiego, tylko w wymniarach 2x3m ! CZAD! (czy to słowo jest jeszcze w użyciu?). Pozdrawiam GG Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: zdjęcia satelitarne 01.05.06, 12:31 W Zegrzu dopiero rondo sie buduje, dwupasmówki równiez brak. Wychodzi na lato 2003 :) Ale bajer fajny, podobuje mi się :) Odpowiedz Link Zgłoś
adamus120 Re: zdjęcia satelitarne 17.11.06, 20:50 krajowa konkurencja dla google earth: www.geoportal.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś