zuziknatropie 08.05.06, 10:44 Znów marudze. Chyba kupie wiatrówke żeby pozbyć się gołebi z balkonu i dachu. Dziś zebrało im się o 4:30 na amory:( ps. a może znacie inne sposoby na te ptaszyska? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agniecha_zal Re: wiatrówka 08.05.06, 10:49 witaj :) gołebie to chyba nic w porównaniu do licznej rodziny szerszeni.. mieszkam na 4 piętrze i wczoraj co jakiś czas odwiedzały mnie szerszenie małe i ogromne :(( i co ja ma z nimi zrobić ? Przeciez nie wejde na dach i nie wywale gniazda (jeżeli tam ono jest - a na to wygląda). Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: wiatrówka 08.05.06, 10:52 nie wiem czy tym przypadkiem straz miejska sie nie powinna zajac. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_zal Re: wiatrówka 08.05.06, 10:54 napisałam maila do naszej spółdzielni w tej sprawie.. wiem, że straż pożarna się tym zajmuje, ale chyba nie mogę do nich zadzwonić aby sprawdzili gdzie jest gniazdo i je zabrali? I tak obstawiam dach. Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: wiatrówka 08.05.06, 10:56 a dlaczego nie mozesz? dzwonisz i grzecznie pytasz:) ja to nawet nie mam gdzie dzwonic bo mnie wysmieja. Moze jak trup sie gesto posieje to ktos sie zainteresuje przebrzydłymi ptaszyskami:) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_zal Re: wiatrówka 08.05.06, 10:59 widziałam u znajomej na balkonie na kolce, które podobno zapobiegają nalotom tych fantastycznych ptaków - próbowałaś? niektórzy tez tzw. moskitiery montują - ale to wszystko chyba jedynie zapobiega zabrudzeniom.. Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: wiatrówka 08.05.06, 11:07 no i widzisz Ty to masz dobrze z tymi szerszeniami. I usuną i może jakiś fajny strażak i nikt cie nie budzi w środku nocy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_zal Re: wiatrówka 08.05.06, 11:24 czy fajny to sie okaże :)) a tak przy okazji to mój znajomy ma do sprzedania zabytkową dubeltówkę :0 Odpowiedz Link Zgłoś
zakkahletz Straż pożarna... 08.05.06, 11:00 ...m.in. zajmuje się właśnie usuwaniem gniazd szerszeni, kilka dni temu był Dzień Strażaka i wtedy mówili o tym w TV i nawet pokazywali strażaka usuwającego takie gniazdo. Czyli spoko możesz dzwonić, a oni muszą przyjechać, bo od tego m.in. są. agniecha_zal napisała: > napisałam maila do naszej spółdzielni w tej sprawie.. > wiem, że straż pożarna się tym zajmuje, ale chyba nie mogę do nich zadzwonić aby sprawdzili gdzie jest gniazdo i je zabrali? I tak obstawiam dach. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_zal Re: Straż pożarna... 08.05.06, 11:05 dobra :) tak też zrobie - niech przyjedzie strażak Sam :) zobaczymy co z tego wyjdzie. Dzięki.. Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Straż pożarna... 08.05.06, 11:58 Gołębie, szerszenie.. to ja dorzucę jeszcze osy. Co roku ta sama sytuacja. Na balkonie trzeba się pilnować, bo lata tego sporo i coś mi się wydaje, że jakoś gabarytowo większe są niż zeszłoroczne. Z osami mam dodatkowo problem w garażu. W zeszłym roku, zrobiły sobie mikrogniazdo. Próba otwarcia drzwi kończyła sie atakiem. Zupełnie niezdawałem sobie sprawy, że zagnieździły się w drzwiach dopóki mi córy nie pokąsały. Wtedy nastała wojna. Podjechałem do straży naszej legionowskiej i tam uzyskałem odpowiedź, że w wolnej chwili podjedziemy. Fajnie, tylko co dla nich było wolną chwilą, bo akurat leżeli na wyrkach :) Zapytałem grzecznie nie chcąc przerywać sjesty, czym tępią. I tu stanęli na wysokości zadania. NIEBIESKI RAID poradził sobie idealnie z 6-ososowym gniazdem :)))))))) Widzę jednak, że w tym roku będzie to samo :(( Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_zal Re: Straż pożarna... 08.05.06, 12:07 no ja raczej z rajdem na dach do walki z szerszeniami nie pojde ;-) zresztą nie mam możliwości, bo włazy na dach sa pozamykane - chyba, że kupię gdzieś nożyce do cięcia kłódek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Straż pożarna... 08.05.06, 12:11 Od tego jest zdaje się straż :) Oni mają chyba więcej tego RAIDa, bo mi jedna duża puszka ledwo starczyła na wytępienie tej wesołej 6-tki i delikatne zaznaczenie terenu, jako nienaruszalnego i wyłącznego dla mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
narewa Re: wiatrówka 08.05.06, 12:13 ja mieszkam na i piętrze,za blokiem mnóstwo gołebi,nawet gniazdo miałam a w zeszłym roku gołębica na moich oczach jajo do skrzynki na kwiaty złozyła...Kupiłam więc w takim sklepie na Sobieskiego,za tym dużym ciucholandem w podwórku,siatkę taką z cienkiej żyłki,jaką na drzewa zakłada się przed szpakami..Poniewaz mam kraty na balkonie,poprzyczepiałam to i jak narazie,mam spokój..czasem któremu uda się wcisnąć do środka,wtedy problem,jak go wypuścić,ale poluzowałam w jednym miejscu,odchylam i wylatują. Tyle na dziś,bo od środy będę Wam machała do kamerki w Ustce... Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: wiatrówka 08.05.06, 13:32 nie bardzo mi sie widza siatki. A jakby nasypac ziarna czyms zaprawionym? tylko czym? Sadyzm w postaci kolców tez odpada, jak widze krew to mdleje:) Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: wiatrówka 08.05.06, 12:12 A może zamiast wiatrówki to metalowe sznurki na bieliznę pod napięciem? W ramach wyjaśnień ZIELONYM możesz wspomnieć o ptasiej grypie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_zal cd.. nastąpił 09.05.06, 11:07 wyobraźcie sobie, że wczoraj wysłałam maila do spółdzielni w sprawie szerszeni odwiedzających bandą notorycznie moje mieszkanie.. i dziasiaj była u mnie inspekcja z ów spółdzielni, posprawdzali, zadzwonili po straż pożarną i teraz na dachu będą szukać gniazda.. aż zaczynam wierzyć w normalność tego świata :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: cd.. nastąpił 09.05.06, 11:10 a widzisz. Jak Ty z ludżmi dobrze to i oni z tobą:)) a moje gołębie jak były tak dalej są:)) może mr.hybro postawie na balkonie bedzie je skutecznie odstraszał:))) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_zal Re: cd.. nastąpił 09.05.06, 11:14 :)) chyba, ze mr.hybro sie z nimi zaprzyjaźni i będziesz miała większe stado na balkonie :) bierz pod uwagę to ryzyko :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: cd.. nastąpił 09.05.06, 11:15 nie moge, brzuch mnie już boli...buahaha Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_zal Re: cd.. nastąpił 09.05.06, 11:18 o rany !!! kobieto uważaj - nie chcę Cię mieć na sumieniu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_zal Re: cd.. nastąpił 09.05.06, 11:21 oczywiście i czasami gołebi pocztowych, tylko te gdzieś się zapodziały ostatnio ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: cd.. nastąpił 09.05.06, 11:25 spodziewałam się tego. Siedza u mnie na balkonie i dachu. Ale chętnie je oddam, nawet dopłace, co tam obiad ugotuje z 3 dań:)) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_zal Re: cd.. nastąpił 09.05.06, 11:29 no i teraz masz drugi etat zapewniony.. będziesz gotować obiady ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: cd.. nastąpił 09.05.06, 11:31 luzik, nie ma problemu:) bylebym mogła spokojnie pospać do 7:) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_zal Re: cd.. nastąpił 09.05.06, 11:34 do której??? granda !! ja biedna wstaję o 5:10 :( także mogę zaadoptować Twoje gołębie bo i tak wstaję z kurami (to pewnie z gołębiami również) :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: cd.. nastąpił 09.05.06, 11:36 łomatko a co ty robisz w środku nocy? Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: cd.. nastąpił 09.05.06, 11:37 ps, kury nie wydają takich dzwięków jak gołębie. Uwierz, nie ma nic bardziej wkurzajacego niz ten dźwięk...no może..:)) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_zal Re: cd.. nastąpił 09.05.06, 11:39 buhahaha.. nie chcę wiedzieć co miałaś na mysli :)) ps. musze głupio wyglądać jak parskam śmiechem do monitora (a jestem w pracy) Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: cd.. nastąpił 09.05.06, 11:55 no widzisz:) od razu życie staje się piękniejsze i wzrasta poziom tolerancji i wyrozumiałości:) jak mawia przysłowie Śmiech to zdrowie:)) ok, musze się chwilowo skupić na czymś innym:)) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_zal Re: cd.. nastąpił 09.05.06, 11:38 musze wyjść o 6 z domu aby dojechać na 8 do pracy :(( a że mam najpiękniejszego psa na świecie więc rano jogging (chyba tak to się pisze), prysznic, kawa i w droge... ehh... Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: cd.. nastąpił 09.05.06, 11:59 miało byc na prv ale nie wyszło:)) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_zal Re: cd.. nastąpił 09.05.06, 12:09 i teraz wiedzą gdzie nas znaleźć .. nici z incognito ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
damka3 Re: wiatrówka 11.05.06, 23:33 nie wiem jak zwalczyć gołębie... ale moge pożyczyć wiatrówkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś