Dodaj do ulubionych

szafa grajaca

05.08.06, 22:33
w nowym watku bede przypominal stare przeboje. dla niektorych z was beda to
jednak calkiem nowe piosenki, ktorych nigdy, ale to nigdy z powodu swojego
mlodego wieku nie slyszeli...a wiec: trzy...dwa...jeden...start...

www.youtube.com/watch?v=_tEChD4cfgU&mode=related&search=
Obserwuj wątek
    • aganiok32 Re: szafa grajaca 05.08.06, 23:31
      Miód na moje serce. Kiedy widziałam po raz pierwszy ten teledysk wieki temu
      zakochałam się na zabój a Mike'u Porcaro, tak cudownie gra na basie...
      a gitara Lukathera w ostatnim refrenie doprowadzała mnie do spazmów....
      Dzięki Gua...
    • e-legionowo Re: szafa grajaca 06.08.06, 10:47
      szkoda ze masz tak daleko do Legionowa bo bys sie mogl zdziwic czego mozna sobie
      posluchac w Amoku :)
      • w.iwo Re: szafa grajaca 06.08.06, 13:57
        aganik nie wiedziałam, że tak mało Ci trzeba żeby Ci było dobrze ;o))))

ciekawe kto jest w Legionowie ? a kto na wojażach ? pozdrawiam ciepło...
        • aganiok32 Re: szafa grajaca 06.08.06, 14:29
          mylisz się, jestem dość wymagająca ;-)
          Ale muzyka zawsze działała na mnie w szczególny sposób. Oczywiście nie każda ;)
          • guayazyl1 Re: szafa grajaca 06.08.06, 18:26
            zacząlem dosc niefortunnie bo nie o to chodzi przeciez zebym to wylącznie ja
            podrzucal piosenki jak wynikalo z mojej zajawki ale zebysmy forumową prywatkę
            tworzyli wszyscy.
            jesli ma byc gitarowo, slonecznie i wakacyjnie to moze Chris Rea?..

youtube.com/watch?v=f651XIbNKGc&mode=related&search=
            • ralphie Re: szafa grajaca 07.08.06, 08:49
              Do grającej szafy grosik wrzucam i...

www.smog.pl/wideo/2959/dont_answer_me/
              www.smog.pl/wideo/2764/red_red_wine/
              P.S. Proponuję z propozycji wydać płytową propozycję na lato made by Cafe Legionowo :)
              • guayazyl1 Re: szafa grajaca 07.08.06, 18:39
                wrzucanie do grającej szafy kolejnych kawalkow zwalnia mnie z wysilku
                umyslowego i pisania o czymkolwiek, a obecnosc mam i tak odfajkowaną :)

dzis proponuje najbardziej oklepany numer Skorpionow:

youtube.com/watch?v=hPuYBqiZjto
    • aganiok32 prawdziwa magia....:-) 08.08.06, 10:41
      youtube.com/watch?v=_T01w2ahe3c
      • guayazyl1 szafa grajaca 08.08.06, 18:05
        ja tez proponuje magiczne wideo :)
        a do tego swietna muzyka i wykonawca

youtube.com/watch?v=NaPYQysTHtA
        • guayazyl1 Re: szafa grajaca 09.08.06, 19:31
          i kolejny magiczny wideoklip:

youtube.com/watch?v=wad27tmHBz4
    • mike56 Re: szafa grajaca 10.08.06, 09:34
      Klasyk dla niektórych z nas.
      www.youtube.com/watch?v=hw-YZuiRfjc
      • guayazyl1 Re: szafa grajaca 10.08.06, 19:09
        a moze dla odmiany na wieczor cos bardzo leciutkiego?

youtube.com/watch?v=N9582_431nk
        • guayazyl1 Re: szafa grajaca 10.08.06, 19:16
          nooo...nie wytrzymalem i jestem jeszcze raz. wlasnie przeczytalem wizytowke
          Ewy. skoro Twoim ulubionym filmem jest La Bamba to ode mnie i od zespolu Los
          Lobos piosenka z tego filmu.

youtube.com/watch?v=0FUnGdx0uLg
          • narewa Re: szafa grajaca 10.08.06, 19:28
            wzruszyam się...to był balsam na moje ostatnio skołatane
            nerwy..dzięki..naprawdę..
          • narewa Re: szafa grajaca 10.08.06, 19:44
            jeszcze tylko dopiszę,że równie dobrze,a może nawet lepiej,poprawia mi nastrój
            utwór Jeana-Michela Jarre,Pola magnetyczne część V,czyli La derniere rumba..
            szukałam tego bardzo długo,bo nie znałam tytułu,aż kiedyś usłyszałam w
            radio,zadzwoniłam natychmiast i powiedzieli mi..Kupiłam kasetę no i
            słucham..już wiele lat..a może też to znasz i masz?
            • aretah Re: szafa grajaca 10.08.06, 23:06
              dałam się wciągnąć w zabawę... :) Fajnie jest...

i mały drobiazg ode mnie :)

youtube.com/watch?v=3NxTCk-o0U0
              • guayazyl1 Re: szafa grajaca 11.08.06, 17:50
                co do plyty "Pola magnetyczne" sklada sie ona z pieciu czesci. czterech mozna
                posluchac ale tej piatej ktora tak by Cie Ewo ucieszyla niestety nie znalazlem.
                za to na dzis:

youtube.com/watch?v=0SwEKPwk-zk
                • mike56 Re: szafa grajaca 11.08.06, 20:56
                  Na dzisiejszą noc {i nie tylko) coś bardzo szybkiego; jeśli nie najszybiej co
                  cokiedykowiek słyszałem; ciekawe dziewczynki, jak byście to tańczyły?
                  www.youtube.com/watch?v=tHw9b4BBV9Y
                  • mike56 Re: szafa grajaca 11.08.06, 21:14
                    A teraz też do wysłuchania, choć zupełnie innego:
                    www.youtube.com/watch?v=qKV3KATvl74
                    • mike56 Re: szafa grajaca 12.08.06, 20:27
                      To był rock.
                      www.youtube.com/watch?v=g1fU179kPTg
                      • guayazyl1 Santana 14.08.06, 18:08
                        youtube.com/watch?v=kvy4LzAbA0E
                        • mike56 Re: Santana 14.08.06, 18:24
                          Jeszcze mamy lato.
                          www.youtube.com/watch?v=8npK1q6LY9Q
                          • mike56 Janis Joplin 14.08.06, 18:25
                            mike56 napisał:

> Jeszcze mamy lato.
                            > www.youtube.com/watch?v=8npK1q6LY9Q
                            Korekta. Nie zmieniłem tematu w poprzednim wątku.
                            • mike56 Pink Floyd_Money 14.08.06, 18:58
                              O żesz ty, już wkrótce znowu trzeba się tym zająć - ale music genialna.
                              www.youtube.com/watch?v=ETPaLWuIEcA
                              • mike56 Budka Suflera_Nigdy nie wierz kobiecie 14.08.06, 19:20
                                Wiekowe, prawdziwe (nie zawsze-mam nadzieję), super przebój sprzed lat.
                                www.youtube.com/watch?v=gD7EB5prmn8
                                • guayazyl1 Bob Marley 16.08.06, 17:51
                                  z dedykacją dla Szeryfa :)
                                  wersja Erica Claptona bardziej mi pasi no ale okropnie dluga. kto by wytrzymal?

youtube.com/watch?v=QNTnhjSdskc
                                  • mike56 Holiday 17.08.06, 16:07
                                    Na ten czas.
                                    • mike56 Re: Holiday 17.08.06, 20:50
                                      mike56 napisał:

> Na ten czas.

Sorry, właśnie zobaczyłem, że nie zapisałem adresu, ale już jutro się postaram
                                      poprawić.
                                      Miłego wypoczynku, w te wakacje.
                                  • mike56 Holiday 18.08.06, 08:06
                                    W końcu się udało.
                                    www.youtube.com/watch?v=7rwuRGXQ5-g
                                  • mike56 The Beatles_na dzisiejsze czasy 18.08.06, 20:39
                                    Utwór, którego nigdy nie zapomnę. Myślę, że nie tylko ja.
                                    www.youtube.com/watch?v=ruz5M6xf0-M
                                    • narewa Re: The Beatles_na dzisiejsze czasy 23.08.06, 16:03
                                      dobrze myślisz,ja tez nie zapomnę.Zresztą nie tylko tego utworu,ale i
                                      innych.Przy słuchaniu Michelle wróciłam myslami do pięknych chwil,oj,nie
                                      zapomnę,nie...
    • mike56 Hendrix 23.08.06, 12:52
      Samouk jak jak grał.
      www.youtube.com/watch?v=CFz4dxBNxsI
    • mike56 Omega 23.08.06, 13:09
      Przebój z demoludu "Dziewczyna o perłowych włosach" (tytuł polski przytaczam na
      wszelki wypadek, gdyby ktoś miał trudności ze zrozumieniem węgierskiego tekstu).
      www.youtube.com/watch?v=0TgrHXa2kE0
      • guayazyl1 Alice Cooper 23.08.06, 18:47
        a ja proponuję rockowy kawalek z panienką ( o co maja niektorzy ciągle do mnie
        pretensje) w tle:)

youtube.com/watch?v=5qcIKX9MtkQ
        • narewa Re: Alice Cooper 23.08.06, 19:06
          na innym forum ktoś bardzo poszukuje takiego bardzo starego utworu,pt./chyba/
          Telegraf miłości..Pamiętacie??..Ona śpiewa po włosku,on po angielsku i z Nowego
          Jorku do Rzymu przekazuja słowa miłości.A zaczyna się to dzwonkiem
          telefonu,,Pronto Roma,hallo New York..itd....Lubiłam tego słuchać kiedyś,ale
          nie pamietam wykonawców...Moźe Wam uda się znaleźć..
          • guayazyl1 Re: Alice Cooper 23.08.06, 19:20
            wiem o czym piszesz...to bardzo stara piosenka, moze nawet z lat
            szescdziesiatych. obawiam sie ze nie jest nigdzie zarejestrowana. epoka
            wideoklipow przyszla troszke pozniej:)
            • guayazyl1 Dire straits 23.08.06, 19:27
              jesli nie telegraf milosci to moze chociaz tunel milosci kogos zainteresuje?

youtube.com/watch?v=c5pI4m4Ddc8
            • narewa Re: Alice Cooper 23.08.06, 19:29
              wielka szkoda....
              • mike56 Joplin ponownie 24.08.06, 15:09
                www.youtube.com/watch?v=JjD4eWEUgMM
                • guayazyl1 Robert Palmer 24.08.06, 18:07
                  dzis ode mnie Robert Palmer nieodlacznie z pięknymi panienkami. lubię ten utwor
                  i piękne panienki:)

youtube.com/watch?v=Chq57V3qs9I&mode=related&search=
                  • guayazyl1 Simply Red 25.08.06, 18:29
                    prosze panstwa dzisiaj to co lubie najbardziej...dwa w jednym...cudowny koktajl
                    czyli muzyka i piekno kobiecego ciala.

youtube.com/watch?v=_qdC3svzWc0
                    • guayazyl1 Alison Moyet 25.08.06, 18:39
                      wokalistka, ktora lubie za cieply glos...sympatyczna Alison

youtube.com/watch?v=AKOaeCuqHCs&mode=related&search=
                      • mike56 a tak ogólnie 25.08.06, 20:35
                        No co Ty chłopie. Zawsze wydawało mi się (i tak pozostanie), że jakość muzy nie
                        jest uzależniona od płci, co oczywiście nie zaprzecza konkluzji, że prawie
                        każdy samiec z chęcią spogląda na kobietki - niekoniecznie panienki.
                        -
                        • guayazyl1 Tanita Tikaram 25.08.06, 20:56
                          sam sobie odpowiedziales:)
                          no bo czy nie jest urzekajacy szelmowski usmiech Alison Moyet albo nie jest
                          cudowna uroda Tanity Tikaram? a do tego spiewaja kobitki ze dech zapiera.

youtube.com/watch?v=_BcicB6ekcU&mode=related&search=
                          pees: odpisalem Majkowi
                          • guayazyl1 Toni Braxton 26.08.06, 16:57
                            jeszcze jedna spiewajaca kobieta...ale to juz inna epoka...inne emocje...inna
                            muzyka.

youtube.com/watch?v=TtjEYBN31C8&mode=related&search=
                            • guayazyl1 The Cure 27.08.06, 21:50
                              mroczna kolysanka...brrrrr...

youtube.com/watch?v=4rHr4YxDz8o&mode=related&search=
                              • guayazyl1 New Order 28.08.06, 22:20
                                jesli dzis poniedzialek to zagram wlasnie to:

youtube.com/watch?v=H1iva_dfNHA&mode=related&search=
                                • guayazyl1 Spandau Ballet 29.08.06, 18:09
                                  bylo cos takiego w muzyce popularnej jak "new romantic"...

youtube.com/watch?v=QCOJf50BQlo
                                  • guayazyl1 U2 30.08.06, 18:10
                                    youtube.com/watch?v=ou0wEIOGTlk
                                    • guayazyl1 Guns'n'Roses 31.08.06, 18:39
                                      youtube.com/watch?v=Zf50JlGViZg
                                      • guayazyl1 Nirvana 31.08.06, 19:30
                                        nie ma Majka więc dzis jeszcze jeden utwor za niego:)

rozrzut gatunkow proponuję ogromny. utwor Nirvany jest juz z lat
                                        dziewięcdziesiątych ale nie moze go zabraknąc w tym zestawieniu.

youtube.com/watch?v=_1Qdcdw22Sw
                                        • guayazyl1 Aerosmith 01.09.06, 17:44
                                          youtube.com/watch?v=0wdKD7bCAOA
                                          • mike56 Deep Purple 01.09.06, 18:42
                                            Lazy. Już nie ma takiego rocka.
                                            www.youtube.com/watch?v=g1fU179kPTg
                                            • mike56 Deep Purple - Smoke In The Water 01.09.06, 19:04
                                              Takiego też (rocka), choć gitarzysta nie pomylił się jak w utworze na
                                              płycie "Made in Japan" - ale to pamiętają tylko dinozaury.
                                              www.youtube.com/watch?v=DM7RYeRWDKU
                                              • mike56 Re: Deep Purple - Child in Time 01.09.06, 19:16
                                                Nienajlepsza jakość nagrania, ale warta wysłuchania i obejrzenia mimo braku
                                                panienek na scenie.
                                                www.youtube.com/watch?v=dkIikMz3L9k
                                                I to było na tyle - z moich wspomnień (na dzisiaj). Chociaż nie. Mam prośbę o
                                                podanie własnej wersji polskiego tłumaczenia tytułu tego utworu.
                                                • guayazyl1 Re: Deep Purple - Child in Time 01.09.06, 20:52
                                                  z tlumaczeniem tytulow jest jak z tlumaczeniem dowcipow. niektore ni czorta nie
                                                  dadza sie przetlumaczyc. poniewaz jest to utwor o dorastaniu to moze
                                                  taki?..baloniku moj malutki rosnij duuuuzy...okragluuuutki...
                                                  eeee...to jakies malo hard rockowe.
                                                  :)
                                                  • guayazyl1 ZZ Top 02.09.06, 18:44
                                                    nie pamietam czy to pokazywalem?..

www.youtube.com/watch?v=3gP7Jj7z4nQ
                                                  • guayazyl1 depeche Mode 03.09.06, 17:27
                                                    youtube.com/watch?v=zsW6yw4GqzQ
                                                    a dwie wieze jeszcze stoją:)
                                                  • guayazyl1 Paul Young 04.09.06, 18:07
                                                    www.youtube.com/watch?v=6Q4SksYCOBY
                                                  • mike56 Poszłabym za tobą 04.09.06, 18:31
                                                    Jeśli 70 rok to pewnie Blackout.
                                                  • mike56 Re: Poszłabym za tobą 04.09.06, 18:32
                                                    Teraz tylko link.

www.youtube.com/watch?v=DYnFwZvW2iU
                                                  • mike56 King Crimson 04.09.06, 18:53
                                                    Starless niestety nie znalazłem, ale ten utwór też jest godny wspomnień.

www.youtube.com/watch?v=6eBcqhMoxRM
                                                  • mike56 z repertuaru Trubadurów 04.09.06, 19:32
                                                    Na tę ciemną noc trochę wesołych nutek.
                                                    www.youtube.com/watch?v=yXXq6Z0EekI
                                                  • guayazyl1 Fleetwood Mac 05.09.06, 19:09
                                                    youtube.com/watch?v=o9jqu6rz7Nk&mode=related&search=
                                                  • mike56 Re: Fleetwood Mac 16.09.06, 22:56
                                                    Wspomnienie (przy sobocie) niekoniecznie wczorajszego dnia.
                                                    www.youtube.com/watch?v=6vGF73sobFc
                                                  • mike56 Re: Fleetwood Mac 16.09.06, 22:58
                                                    mike56 napisał:
                                                    > Wspomnienie (przy sobocie) niekoniecznie wczorajszego dnia.

O ja cię. Nie zmieniłem oczywiście tematu na The Beatles.
                                                  • mike56 The Beatles 16.09.06, 23:06
                                                    mike56 napisał:

> mike56 napisał:
                                                    > > Wspomnienie (przy sobocie) niekoniecznie wczorajszego dnia.
                                                    >
                                                    > O ja cię. Nie zmieniłem oczywiście tematu na The Beatles.
                                                    >
                                                    Teraz już bez błędu (mam nadzieję - to nie spam):
                                                    Miło posłuchać (niektórym z nas) takiego brzmienia muzyki chociaż powstała
                                                    nieco wcześniej niż wczoraj.
                                                    www.youtube.com/watch?v=6vGF73sobFc
                                                  • guayazyl1 Peter Frampton 18.09.06, 18:51
                                                    youtube.com/watch?v=SqPFttexQOM&mode=related&search=
                                                  • guayazyl1 Cheap Trick 19.09.06, 18:21
                                                    youtube.com/watch?v=LVWmJaWzcfE&mode=related&search=
                                                  • guayazyl1 Heart 20.09.06, 17:45
                                                    youtube.com/watch?v=obsmGKv2xwM
                                                  • aganiok32 to moze jeszcze Alone... 21.09.06, 11:25
                                                    youtube.com/watch?v=Ugan1-TCIUA
                                                  • ralph123 Re: King Crimson 21.09.06, 13:02
                                                    W zespole King Crimson, Tony Levin często uzywał żadko spotykanego instrumentu o
                                                    nazwie Chapman Stick, na którym to gra sie techniką tappingu oburęcznego.
                                                    A to właśnie ten instrument i jego możliwości:
                                                    www.youtube.com/watch?v=_JjimMO2SdE
                                                  • ralph123 Re: King Crimson 21.09.06, 13:15
                                                    No i jeszcze takie ciekawe podejście do gitary akustycznej :
                                                    www.youtube.com/watch?v=mZTziYivOLA
                                                  • guayazyl1 Kansas 21.09.06, 18:48
                                                    youtube.com/watch?v=UonyRjqrIN0
                                                  • mike56 z innej beczki 21.09.06, 19:39
                                                    www.youtube.com/watch?v=SFkngiToS5I
                                                    www.youtube.com/watch?v=jDp5uJtGSDQ
                                                    www.youtube.com/watch?v=NHLOaW4FPsI
                                                  • mike56 Re: z ostatniej beczki 21.09.06, 19:46
                                                    www.youtube.com/watch?v=2WnErpIb86Q
                                                  • ralph123 Re: z ostatniej beczki 22.09.06, 07:58
                                                    Jesli już "mike56" takie ciekawostki daje, to ja dam tak:
                                                    www.wrzuta.pl/film/4DBFBYfNUU/malovany_dzbanku
                                                    Kapeli nie przedstawiam ;-) ale ciekawy jestem, czy ktoś kuma kto śpiewał to w
                                                    oryginale...???
                                                  • mike56 Re: z ostatniej beczki 22.09.06, 08:37
                                                    ralph123 napisał:
                                                    > Jesli już "mike56" takie ciekawostki daje, to ja dam tak:
                                                    > www.wrzuta.pl/film/4DBFBYfNUU/malovany_dzbanku
                                                    > Kapeli nie przedstawiam ;-) ale ciekawy jestem, czy ktoś kuma kto śpiewał to
                                                    w oryginale...???

Helena Wondraczkowa
                                                  • ralph123 Re: z ostatniej beczki 22.09.06, 08:58
                                                    Bingo bratku, masz u mnie browarka. Jak go odbierzesz to już Twoja "broszka" .
                                                  • guayazyl1 Eric Clapton&Phil Collins 22.09.06, 18:18
                                                    youtube.com/watch?v=JSIQo4WXoRc
                                                  • guayazyl1 Yes 23.09.06, 17:19
                                                    youtube.com/watch?v=ny_My1q0b80
                                                  • guayazyl1 Journey 25.09.06, 17:51
                                                    youtube.com/watch?v=A6IlkpQnY0U
                                                  • mike56 DNO 26.09.06, 17:29
                                                    www.youtube.com/watch?v=WCyZbdyUmos
                                                  • guayazyl1 Alicia Keys 26.09.06, 18:10
                                                    jej oczy...usmiech i glos...

youtube.com/watch?v=fPuLbMkcnR4
                                                  • guayazyl1 Rolling Stones 28.09.06, 19:17
                                                    youtube.com/watch?v=ld9aQU235t0&mode=related&search=
                                                  • guayazyl1 Billy Joel 29.09.06, 19:41
                                                    youtube.com/watch?v=73U4tfs0zYI
                                                  • guayazyl1 Supertramp 30.09.06, 17:52
                                                    youtube.com/watch?v=qclI7Uex5RI&mode=related&search=
                                                  • zuziknatropie Re: troche nie w temacie:) 01.10.06, 19:41
                                                    www.youtube.com/watch?v=vr3x_RRJdd4
                                                  • guayazyl1 The Doors 02.10.06, 18:36
                                                    youtube.com/watch?v=iGG_IsdTQ8E
                                                  • guayazyl1 Acoustic Alchemy 03.10.06, 18:07
                                                    przedstawiłem wiele utworow ktore słuchałem. teraz przedstawie kilka ktore
                                                    słucham.

youtube.com/watch?v=a6mpqHnqG7M&mode=related&search=
                                                  • guayazyl1 Safri Duo&Michael McDonald 04.10.06, 17:28
                                                    moge tego sluchac non-stop...non-stop...non-stop...

youtube.com/watch?v=kL1xv05Z4EA&mode=related&search=
                                                  • guayazyl1 Anita Baker 11.10.06, 17:29
                                                    dawno nie sluchalismy szafy grajacej. wracam do utworow, ktore sa mi bliskie
                                                    teraz.

youtube.com/watch?v=3yhtbEK0jCo
    • mike56 Baccara -Yes Sir, I Can Boogie 12.10.06, 12:21
      Przełom 70/80 uw. Miały dziewczynki ze 3 przeboje.
      wersja 2000
      www.youtube.com/watch?v=72vbC281Lug
      • mike56 Led Zeppelin - Stairway To Heaven 12.10.06, 12:52
        Długie ale warto wysłuchać.

www.youtube.com/watch?v=46YWhau5S-c
        • guayazyl1 Led Zeppelin 12.10.06, 20:38
          jesli idzie o te grupe to moim ulubionym utworem jest Kashmir ale nie mam serca
          Was katowac. prawie dziesiec minut :(
          • mike56 wróbelek elemelek - hit 13.10.06, 08:57
            Przebój dedykowany z uśmiechem.

achim.wla.pl/wroobel.html
            • guayazyl1 Sade 14.10.06, 19:17
              piękna kobieta...zmyslowy glos...

youtube.com/watch?v=BvcNtoHwd6Y
              • mike56 The Doors 16.10.06, 12:53
                Brak jakiejkolwiek reakcji na występ mojego idola - Wróbelka Elemelka - jest
                więc spora szansa, że nikt tego wątka nie śledzi.
                Zanim ostatecznie zatnie się się ta machina (pod nieobecność konserwatora)
                zapisuję kolejne wspomnienia.

Riders On the Storm
                www.youtube.com/watch?v=1uYDMLqvy-o
                Light My Fire
                www.youtube.com/watch?v=bGq68s_HkmA
                • mike56 Sława Przybylska - Pamiętasz, była jesień 16.10.06, 13:06
                  Wtedy też była jesień.
                  www.youtube.com/watch?v=IlZu5bWAiiA
                  • narewa Re: Sława Przybylska - Pamiętasz, była jesień 16.10.06, 15:23
                    a jeszcze jakby ktoś znalazł i przesłał mi 'kasztany'..Przybylskiej
                    ucieszyłabym się..

-
                    Co ja tutaj robię??
                    • guayazyl1 Re: Sława Przybylska - Pamiętasz, była jesień 16.10.06, 19:47
                      jesli chodzi Ci o tekst Krystyny Wodnickiej:

Mwiles - wlosy masz jak kasztany
                      I kasztanowy masz oczu blask
                      I tak nam bylo dobrze kochany
                      Wsrd zlotych lisci, wiatru i gwiazd
                      Gdy wiatr kasztany otrzasal gradem
                      Szepnales nagle znizajac glos
                      Odjezdzam dzisiaj, lecz tam gdzie jade
                      Zabiore ze soba te zlota noc

to piosenke pod tym tytulem spiewala Natasza Zylska a nie Slawa Przybylska.
                      byla to w latach piecdziesiatych bardzo popularna w Polsce piosenkarka.
                      spiewala miedzy innymi Mexicana, Baiao, Czekolada.

dziesiec czy dwanascie lat temu swoja wersje wyspiewala Edyta Gorniak.

youtube.com/watch?v=I_pey6ATRfg
                      ----------
                      jestes zadowolona ze mnie...Narewo?..
                      • narewa Re: Sława Przybylska - Pamiętasz, była jesień 16.10.06, 21:35
                        i t mnie zastrzeliłeś..cały czas byłam pewna,że to piosenka
                        Przybylskiej..oj,czas chyba na bilobil.niestety
                        • guayazyl1 Basia 17.10.06, 18:46
                          mialem zamiar setne wydanie szafy grającej uczcic jakims znanym w swiecie
                          polskim nazwiskiem. no ale po pierwsze Majk mnie ubiegl a po drugie z tymi
                          znanymi nazwiskami jest niebywale krucho. trochę rodzynkow w muzyce jazzowej,
                          troszkę w powaznej a w popowej?..
                          moj wybor padl na Basię Trzetrzelewską. jej plyty mozna kupic na calym swiecie.
                          znana jest po prostu jako Basia. no bo kto wymowi nazwisko?..

youtube.com/watch?v=R9RZr4Oj3bc
                          • guayazyl1 Candy Dulfer 18.10.06, 18:34
                            youtube.com/watch?v=65tiCfQe2TE
                            • mike56 Black Sabath 24.10.06, 08:49
                              Stare metalopodobne.
                              www.youtube.com/watch?v=i7hCFB1UlGQ
                              www.youtube.com/watch?v=CU8ZVBkTueo
                              • mike56 Suzi Quatro 24.10.06, 09:05
                                www.youtube.com/watch?v=7SXWgC0SLCA
                                www.youtube.com/watch?v=Wmu1urKoS90
                                • mike56 Poupée De Cire, Poupée De Son 24.10.06, 09:11
                                  www.youtube.com/watch?v=m68nX1efk_c
                                  I wystarczy.
                                  • mike56 1.The Runaways 2. The Bangles 3.Go Go's 25.10.06, 09:39
                                    www.youtube.com/watch?v=Cz9JNDlcTgA
                                    www.youtube.com/watch?v=GbK2m_72fgU
                                    www.youtube.com/watch?v=2e_L6EWB6VA
                                    www.youtube.com/watch?v=tyai7Cc2O5k
                                    www.youtube.com/watch?v=1prQ1OwHAAU
                                    www.youtube.com/watch?v=HPc74JNnwRY
                                    • w.iwo z czego słynie Legionowo :o) 25.10.06, 11:25
                                      www.youtube.com/watch?v=HZZaADnDjMc
                                      • mike56 Re: z czego słynie Legionowo :o)+Smokie 26.10.06, 12:14
                                        Chłopaki na poziomie umysłowym niektórych gdańskich gimnazjalistów.
                                        =====
                                        www.youtube.com/watch?v=2DJuTXR0BTI
                                        www.youtube.com/watch?v=hkMdJUi1d4Y
                                        • mike56 Boney M 27.10.06, 11:42
                                          www.youtube.com/watch?v=iP1GgYhOAoo
                                          www.youtube.com/watch?v=3TSa5lKk74w
                                          www.youtube.com/watch?v=Sf8t0tont50
                                          • mike56 2+1 28.10.06, 22:16
                                            no i co z tego że trzy
                                            www.youtube.com/watch?v=LqoFAmEsCb4
                                            www.youtube.com/watch?v=73Pc8jLtFj0
                                            www.youtube.com/watch?v=YK3VGNH2q4s
                                            www.youtube.com/watch?v=c59NiFTWDBI
                                            • joanna-z-nikad Re: 2+1 29.10.06, 18:58
                                              Wersja studyjna:

www.youtube.com/watch?v=fBaF7HRCQoc
                                              dla koneserów - wersja live:

www.youtube.com/watch?v=STmBwyyK4NM
                                              J.
                                              • joanna-z-nikad Bjork - Play Dead 29.10.06, 18:59
                                                Wersja studyjna:

www.youtube.com/watch?v=fBaF7HRCQoc

dla koneserów - wersja live:

www.youtube.com/watch?v=STmBwyyK4NM

J.
                                                • mike56 Bee Gees 30.10.06, 18:35
                                                  Stayin' Alive
                                                  www.youtube.com/watch?v=GYdd5bN70eM
                                                  I Started A Joke
                                                  www.youtube.com/watch?v=n2HOiMeDOrs
                                                  How Deep is Your Love
                                                  www.youtube.com/watch?v=1Xf_nIJBI5c
                                                  • guayazyl1 Marillion 03.11.06, 18:27
                                                    wracam do swoich ulubionych starych nagran...

youtube.com/watch?v=csPEHUzGAwo&mode=related&search=
                                                  • mike56 Donna Summer 03.11.06, 18:50
                                                    www.youtube.com/watch?v=ugZLzvv_f7A
                                                    www.youtube.com/watch?v=l_d0d2tzfBY
                                                    www.youtube.com/watch?v=pJQmdJtsVP4
                                                    www.youtube.com/watch?v=VnlZlwVw7rY
                                                  • guayazyl1 Lionel Richie 04.11.06, 19:05
                                                    dzis jestem bardzo romantyczny...

youtube.com/watch?v=6yGc8ZULQP4
                                                  • mike56 The Moody Blues 08.11.06, 09:35
                                                    A tak hurtem.
                                                    Nights in White Satin
                                                    www.youtube.com/watch?v=9muzyOd4Lh8
                                                    Tuesday Afternoon
                                                    www.youtube.com/watch?v=JjBvPHqO9KUGypsy
                                                    www.youtube.com/watch?v=9OlEkOjmUXE
                                                    Lazy Day
                                                    www.youtube.com/watch?v=CLgyGxBsL1U
                                                  • mike56 Re: The Moody Blues 08.11.06, 09:44
                                                    Jeszcze raz link do Tuesday Afternoon.
                                                    www.youtube.com/watch?v=JjBvPHqO9KU
                                                  • guayazyl1 Grand Funk Railroad 08.11.06, 17:04
                                                    youtube.com/watch?v=Qz6KKbSgaSA&mode=related&search=
                                                  • mike56 Abba 09.11.06, 13:47
                                                    Tylko jeden utwór, inne łatwe do odnalezienia.
                                                    www.youtube.com/watch?v=7GFpMb0sOaw
                                                  • guayazyl1 Eddie Money 09.11.06, 18:23
                                                    youtube.com/watch?v=u3MRyt7PTTI
                                • mike56 Santor/Kunicka 09.12.06, 12:59
                                  www.youtube.com/watch?v=P16dLawPBaA
                                  www.youtube.com/watch?v=UoXDcV5fYzM
    • mike56 Genesis 10.11.06, 11:22
      www.youtube.com/watch?v=QRjEh_QTbK4
      www.youtube.com/watch?v=_SaTmUdT6LI
      www.youtube.com/watch?v=HktGufRMqU0
      www.youtube.com/watch?v=EgioRMIfdTw
      www.youtube.com/watch?v=nPvz_wLPoPk
    • mike56 YES 13.11.06, 13:32
      www.youtube.com/watch?v=R5N-f19jhxg
      www.youtube.com/watch?v=VX83_MCxyMU