miss10 30.10.06, 19:58 Czy macie jakieś doświadczenia z firmą NOVA mieszczącą się w Anacie - chodzi mi konkretnie o ich okna z firmy Oknoplast z Krakowa. Czy są dobre, jak z montażem itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
narewa Re: firma NOVA 02.11.06, 18:04 moja kolezanka juz dwa lata z nimi walczy o wymianę źle zainstalowanych okien...bezskutecznie..przyjdzie fachowiec,mówi,że rzeczywiście źle zrobione.za kilka miesięcy następny,coś doprawi,doklei..a okna nieszczelne dalej..ale nie generalizuję,może to jeden taki przypadek.Moje okna zakładała firma z ul.Szopena i jestem zadowolona.. Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: firma NOVA 02.11.06, 22:33 ja jestem zadowolona... negocjacje ok, a gdy były kłopoty z ustawieniem rozsuwanych drzwi, ściągnięto fachowców z Krakowa... dwa lata jak chodzą idealnie... nie moge narzekać, w nowym domu okna świetnie osadzone :o) Odpowiedz Link Zgłoś
miss10 Re: firma NOVA 03.11.06, 13:32 To mnie pocieszyłaś! Bo zamówiliśmy u nich okna. Wcześniej miałam z nimi do czynienia przy zakupie verticali - chodzą extra już pare lat. A te okna Okoplastu są ok? Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: firma NOVA 03.11.06, 18:03 nie mam dotychczas z nimi problemu :o), ciepłe znaczy szczelne bez usterek... jedynie przy montażu moi "kochani" budowlańcy użyli taśmy plastikowej zamiast malarskiej... ale to już inna historia... przy tynkach warto zalepić okna grubą folią... zwłaszcza jak ma się artystów tynkarzy ;o((( Odpowiedz Link Zgłoś
miss10 Re: firma NOVA 03.11.06, 21:30 Masz na myśli zabezpieczenie ścian z tynku gipsowego przed demolką? Bo my i tak szykujemy się na odmalowanie pokoi po wymianie okien ;) Odpowiedz Link Zgłoś
godgod Re: firma NOVA 03.11.06, 22:46 Okna oknoplastu mam 2 lata i spoko. Żałuję tylko, że jak zamawiałem, to nie było jeszcze 5-cio komorowych (PODOBNO są lepsze). Nova jest spoko, ale trzeba ich pilnować jak wszystkich budowlańców. Pozdrawiam\ GG Odpowiedz Link Zgłoś