lui79 Re: Mediq - pediatra 18.01.07, 14:20 Ja akurat nie bardzo polecam dr.Ankiewicz.Niby jesteśmy do niej zapisane ale kilka razy zadziwiła mnie jej opinia.Dla przykładu jak dziecko zachorowało na zapalenie oskrzeli pani doktor przepisała mi antybiotyki ale zapomniała wspomnieć o osłonkach.Gdyby nie kolezanki z forum to bym na to nie wpadła.Musiałam iść do przychodni i się upomnieć o jakieś osłonki.Jednak spotkałam się z wieloma pozytywnymi opiniami jak kolezanki powyżej:),pozdrowienia Aniu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
anijka5 Re: Mediq - pediatra 18.01.07, 16:41 A może ktoś korzysta z porad dr Piórkowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
agab27 Re: Mediq - pediatra 18.01.07, 21:56 anijka5 - wysłałam Ci wiadomość na prv Odpowiedz Link Zgłoś
monisp Re: Mediq - pediatra 22.01.07, 19:04 Do niedawna miałam pozytywne odczucia o dr.Ankiewicz, ale po ostatniej wizycie sie troche zawiodłam.Moja mała ma 4 mc i jest alergiczka w związku z tym przyjmuje mleko sojowe, jak poprosiłam dr o recepte wypisała mi na mleko 2 a ona przyjmuje 1, zrobiła to chyba rutynowo bo inne mleka modyfikowane 2 są rzeczywiście po 4 mc, to natomiast co moje dziecko przyjmuje to na opakowaniu producent podaje ze po 6 mc.Jak zwróciłam jej uwage ze ona powinna jeszcze pic 1 to powiedziala , ze przeciez ona juz jest duża i mnie zlała wzrokiem, ale ja sie nie poddałam i znowu mówie swoje(że producent zaleca mleko 2 po 6 mc), zezłościła sie, zajrzała do książki i skreśliła recepte zamieniając mleko na 1. Na koniec skwitował ,ze myslałam ze ona jest starsza........he,he Odpowiedz Link Zgłoś
luizabla Re: Mediq - pediatra 20.09.07, 13:56 monisp napisała: > Na koniec skwitował ,ze myslałam ze ona jest starsza........he,he ale sie usmialam :-D tak to podobne do tej lekarki. ja tez mam zle odczucia po paru wizytach u niej. Odpowiedz Link Zgłoś
luizabla Re: Mediq - pediatra 20.09.07, 13:53 ja tez nie polecam dr Ankiewicz - jako pediatra miala mi tez sluzyc pomoca jako mlodej matce karmiacej piersia.... jej rady mozna bylo sobie wsadzic w nos! bolesnosc karmienia nie przeszla, dopiero jak poszlam prywatnie do poradni laktacyjnej to tam zauwazono ze dziecko ma plesniawki i to przeszlo mi na brodawki! Kurcze, a ona zagladajac dziecku do gardla nie widziala plesniawek na wewn stronie policzkow! co za lekarz! Odpowiedz Link Zgłoś
anula971 Re: Mediq - pediatra 19.01.07, 11:25 Czy ja też mogłaby dostać informacje o dr Piórkowskiej?? Zaczęłam do niej chodzić od niedawna... Odpowiedz Link Zgłoś
tomkaskac Re: Mediq - pediatra 21.01.07, 17:18 Witam jeśli jest możliwosc też chcialabym uzyskać informacje na temat dr Piorkowskiej. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
agata9979 Re: Mediq - pediatra 01.07.07, 17:20 dr. Piórkowska .. warto jeszcze ustalić która doktor Piórkowska,bo jest ich w Legionowie kilka ja napewno nie polecam dr. Piórkowskiej Traczyk wszystkie infekcje,nawet te drobne leczone są antybiotykiem obecnie jestem na etapie zmiany lekarza i również poszukuję kogoś kompetentnego,a nie miłego Odpowiedz Link Zgłoś
biegosia Super pediatra!!! 09.07.07, 23:23 Moje dziecko od urodzenia co m/c było chore. teraz ma 11 lat!!! Przerobiłam wszystkie te legionowskie panie doktor za darmo i za grubą kasę! Mateuszczyk, Straż, Ankiewicz, Piórkowska, Kowalska (Boże uchowaj - tylko antybiotyki), czarodziejka Gromczewska-Nowakowska, Lewandowska i inne. Trafiłam wreszcie na dr DZIADECKĄ (którą po kilku latach rzuciłam bo wydawało mi się że znalazłam jeszcze lepszą) a po krótkim czasie wróciłam skruszona. W efekcie postawiła moje dziecko na nogi a drugi teraz ma 3 lata - nigdy nie chorowało!!! info gg:9640701 a teraz byłam na Pogotowiu przypadkiem i trafiłam na przesympatyczna panią pediatrę która pracuje w sztarej przychodni dr ANNA RUSEK - też super - bezantybiotykowa! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ilonawk Re: Super pediatra!!! 29.04.13, 12:44 Ja powiem jedno.... z daleka od Piórkowskiej. Niby na pierwszy rzut oka miła i kompetentna, ale jak dziecko zaczyna chorować to patrzy wyłącznie na procedury. Po pierwszej szczepionce moje dziecko zasłabło - Pani doktor powiedziała żeby już do przychodni z nim nie przychodzić i kazała szczepić na własną rękę, wiec szczepiliśmy w prywatnej przychodni w sumie za bagatela 3000zł w sumie. Zresztą dopuściła dziecko do szczepień, u którego stwierdziła napięcie mięśniowe!!!!!!!!!!! Jest to niedopuszczalne. Dziecko ma 2 lata i do tej pory jest rehabilitowane. Rehabilitanci są zażenowani niekompetencją i są na 100% pewni że to efekt poszczepienny!!!!!!!!!!!!! Lekarz nie powinien dopuszczać do szczepień w takiej sytuacji. W momencie kiedy zaczęły się problemy rozwojowe u dziecka i wymagał wyłącznie Nutramigenu doktor nie przepisywała nam na refundację i mało tego wprowadziła nas w błąd że zaświadczenie musi być WYŁĄCZNIE OD ALERGOLOGA PAŃSTWOWEGO!!! czekaliśmy w kolejce do alergologa 7 miesięcy. Strata następna ok 5000zł na mleko ( puszka 100% 39 zł, na refundacje 3,20 zł. Okazało się po 7 miesiącach ze może być od prywatnego!! Chciałam dziecku zbadać candidę, nie dostałam skierowania- prywatnie robiłam w MediQ. Za każdym razem jak przeszłam i mówiłam ze coś nie tak to dr komentowała ZNÓW MAMA SIĘ GŁUPOT NACZYTAŁA!!! badanie moczu Organic Acid Test też robiłam prywatnie w USA i dr nawet nie potrafiła tych badań zinterpretować. Szczytem wszystkiego był incydent w któryś z poniedziałków, kiedy to szanowna pani dr przyjmuje do godz. 20.... ok 17 mój synek nie wiedzieć czemu dostał temperatury o 40 st, nie mógł złapać powietrza i zemdlał. Dzwonie zapłakana do dr. i płacze jej do słuchawki że coś sie dzieje z dzieckiem , ze biegnę do przychodni... sytuacja dramatyczna... na co pani dr ze stoickim spokojem.. PROSZĘ IŚĆ SOBIE NA POGOTOWIE, JA JUŻ NIE PRZYJMĘ BO WYCZERPAŁAM LIMIT PACJENTÓW NA DZIŚ. Przypominam była godz po 17, a dr pracowała do 20. Odradzam wszystkim!!!!!!!!!! jak coś naprawdę poważnego dzieje się z dzieckiem to ucieka od odpowiedzialności i na pewno nie pomoże rodzicowi! Pozdrawiam swoją obecną Panią Doktor..... Cudowna kobieta :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiek1974 Re: Super pediatra!!! 29.04.13, 13:46 3000 tyś na szczepionki? To ile szczepień to biedne dziecko miało? Im mniej tym lepiej. Dobry lekarz, do którego nie przychodzą przedstawiciele różnych firm farmaceutycznych lub ich odsyła zawsze powie, że nadmiar szczepionek jest szkodliwa. Przez pierwsze lata organizm dziecka najbardziej się na różne świństwa uodparnia. Mało się mówi o skutkach ubocznych tych szczepionek. Odpowiedz Link Zgłoś
ilonawk Re: Super pediatra!!! 18.05.13, 21:52 Masz w 100% racje. Nie powinnam szczepic wogole. Szanowna pani doktor nie powinna dopuscic dziecka do szczepien. Teraz mamy olbrzymie powiklania poszczepienne. Odpowiedz Link Zgłoś
jsk77 Re: Super pediatra!!! 29.04.13, 16:26 biegosia napisała: > a teraz byłam na Pogotowiu przypadkiem i trafiłam na przesympatyczna panią > pediatrę która pracuje w sztarej przychodni dr ANNA RUSEK - też super - > bezantybiotykowa! > Pozdrawiam! To chyba KATARZYNA RUSEK nie Anna Odpowiedz Link Zgłoś
maja_ms Re: Mediq - pediatra 20.09.07, 14:24 W klinice Mediq przyjmuje tylko dr Gudyka PIórkowska, którą z całego serca polecam. Pracowała długo w szpitalu jako neonatolog, przypisuje nie tylko prochy, ale także (co ja sobie osobiście cenię) metody babci: bańki, syrop z cebuli itp. Antybiotyk moim zdaniem daje w odpowiednim momencie. Dr Ankiewicz jest moim zdaniem też skutecznym lekarzem, acz niekoniecznie sympatycznym, co w kontakcie z dziećmi ma dość duze znaczenie. Poza tym, dr piórkowska jest neonatologiem a ankiewicz - lekarzem rodzinnym - leczy i dużych i małych - ja jednak wierzę w nasze studia medyczne i pediatrię.... Dubiel -UNIKAĆ!!!! nie wie co to skaza białkowa......... pozdrawiam mazoja (mama razy dwa) Odpowiedz Link Zgłoś
cwika Re: Mediq - pediatra 22.09.07, 21:36 A ja akurat mam nienajlepsze zdanie o doktor Piórkowskiej. Wszystkim niemowlakom przepisuje Nutramigen, niezależnie, czy moją alergię czy nie. Ostatnio mojej koleżance przyznała się, ze jeździ na szkolenia sponsorowane przez producenta Nutramigenu - przypadek? Byż może, ale nie podoba mi się, że zdrowe dzieci bez alergii karmione są tym preparatem. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ka_lwo Re: Mediq - pediatra 20.05.13, 20:35 A jakie generalnie macie opinie o pediatrach w Legionowie? Nie musi być w Mediq, ale żebym mógł się tego samego dnia dostać i żeby dzieciak został wyleczony. Kogo polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś