Dodaj do ulubionych

ale kino...

21.03.07, 18:53
dopiero co oglądalem w naszym FotoForum smutny budynek pustego
kina "Mazowsze":
fotoforum.gazeta.pl/3,0,469973.html
a dziś z Gazety Miejscowej dowiaduję się, ze czeka nas kinowe szalenstwo i to
od razu na cztery projektory. za dwa lata na Wrzosowej ma stanąć multikino.
no...no...wielki (filmowy) świat juz do nas puka.
Obserwuj wątek
    • mike56 Re: ale kino... 21.03.07, 19:18
      jestem za, chociaż rozbierany budynek starego kina jest jednym z najstarszych w
      naszym mieście (prawie 100 lat), a nowy będzie bez "duszy" ale za to "żywy";
      • korwin3 Re: ale kino... 21.03.07, 19:55
        No i bardzo dobrze. Ja wolę pójść do porzadnego multipleksu niż do tego
        starego 'syfu'.
        • zazenka Re: ale kino... 21.03.07, 22:32
          > No i bardzo dobrze. Ja wolę pójść do porzadnego multipleksu niż do tego
          > starego 'syfu'.

Wiesz, jedno drugiego nie wyklucza... miasto może dbac o swoje zabytki i
          jednocześnie może mieć nowoczesne kino :((
          • ralphie Re: ale kino... 22.03.07, 12:15
            zazenka napisała:

> ... miasto może dbac o swoje zabytki i
            > jednocześnie może mieć nowoczesne kino :((

może ale czy chce?
            ... Willa Róż teraz kino Mazowsze...
            zerkam na mapę Legionowa i miejsce, gdize ów multipleks ma stanąć, czyli Wrzosowa... widzę, że stojące tam koszarowce są w wielkim poważaniu...
            • polokokt Re: ale kino... 22.03.07, 12:38
              zapraszam Cie na ten teren... syf kila i mogila. Napisalem nawet do prezydenta
              ostatnio zapytanie czy moze ktos sie w koncu tym syfem zajmie, bo jest to teren
              wojska to moze niech wojsko to jakos zabezpieczy. Bo pomijajac okolicznych
              mieszkancow ktorym nie zalezy to pozostalej grupie nie mieszka sie milo na
              wysypisku.
              Poza tym z tych koszar to zostalo kilka cegiel, te fajniejsze koszary i lepiej
              utrzymane sa u zbiegu Wąskiej i Strużańskiej.
              Pozdrawiam
              • ralphie Re: ale kino... 22.03.07, 13:16
                Tak, ten teren wygląda, bo niestety obecny zarządca wspaniały dba o swoje tereny niezamieszkałe tak samo, jak i zamieszkałe. WAM już dawno powinien ulec samorozwiązaniu ale to inna sprawa. Nie mniej szkoda niszczyć coś co być może da się uratować, a wiąże się ściśle z historią Legionowa. Może odrestaurować i zrobić tam budki z popcornem dla przyszłych kinomaniaków? :)
                • guayazyl1 Re: ale kino... 22.03.07, 16:47
                  jako małolata bardzo mnie intrygowało dlaczego jedna sala kina Muranow nazywa
                  sie Gerard, a druga bardziej swojsko Zbyszek. pytałem o to ale nikt mi nie mogł
                  odpowiedziec. po jakims czasie dowiedziałem sie, ze to od imion znanych aktorow
                  Gerarda Philipe'a i Zbyszka Cybulskiego.
                  przypuscmy, ze legionowski multipleks juz gotowy. moze zabawimy sie i jakos go
                  nazwiemy?
                  • ralphie Re: ale kino... 22.03.07, 20:01
                    OKI, to ja proponuję, aby multipleks nosił nazwe taką, jakie nosiło kino garnizonowe, wszak multipleks bedzie w sąsiedztwie tego przedwojennego...
                    Niech się zatem zwie: ZORZA lub chociaz jedna z sal :)
                    • damka3 Re: ale kino... 31.03.07, 11:17
                      chość tyle będzie z historii, jestem za
                      • brunno34 Re: ale kino... 03.06.15, 09:06
                        Byłem niedawno pod Maximem, na tyłach jakieś prace trwają (są dźwigi), ale nie przechodziłem za galerią, czy ktoś wie, czy to budują kino wraz z nową częścią galerii, czy bloki po drugiej stronie ulicy?
                        • prawdziwy_jankiel Re: ale kino... 03.06.15, 10:21
                          brunno34 napisał:

> Byłem niedawno pod Maximem, na tyłach jakieś prace trwają (są dźwigi), ale nie
                          > przechodziłem za galerią, czy ktoś wie, czy to budują kino wraz z nową częścią
                          > galerii, czy bloki po drugiej stronie ulicy?

Z tego co się orientuję to nową część galerii ale bez kina.

gazetapowiatowa.pl/wiadomosci/legionowo/ch-maxim-kino-dzierzawa-dzialki/
                          Jak przejście podziemne na przejeździe Parkowa/Wyszyńskiego, może i było ale się zmyło.
      • mileg Re: ale kino... 04.06.15, 22:44
        minęło 8 lat, a my ciągle wróżymy - gdzieś, coś, kiedyś - a do dużego ekranu wciąż trzeba gnać do stolicy
        • brunno34 Re: ale kino... 08.06.15, 21:56
          Nie wiem, czy pierwsza nie będzie galeria północna na białołęce...planują otwarcie wiosną 2017:
          tustolica.pl/bia/
          A na placu budowy galerii legionowo przy stacji pkp nic się nadal nie dzieje... A czerwiec mamy, pewnie nie zdążą z budową do 2016?
          • harp Re: ale kino... 11.06.15, 19:48
            Prędzej kaktus wyrośnie mi na dłoni, niż tu powstanie kino :-)
            • muzyk_z_miasta Re: ale kino... 12.06.15, 00:52
              a wystarczyłoby niektórym dać udziały / akcje i kino powstałoby natychmiast. Jeśli samorząd nie jest zainteresowany kinem, to tylko dlatego, że nie ma w tym własnego interesu.

pozdrawiam,

Marcin
          • tabaher-2 Re: ale kino... 12.06.15, 09:34
            Tam będzie blokowisko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka