Dodaj do ulubionych

Kanalizacja

26.03.07, 19:26
Czy jest ktoś może z forum, kto przeżył budowę kanalizacji w najbliższej okolicy. To co firma "ryjąca" (dosłownie) wyrabia z drogami na Ludwisinie, woła o pomstę do nieba ! Totalna demolka (np. Gnieźnieńska od strony torów - zerwany asfalt zastąpiono 30-centymetrowymi lejami, jak po bombardowaniu). A najgorsze jest to, że taką drogę później (tj po kilku tygodniach męczarni)zasypują piaskiem, zalewają asfaltem (już na dzień dobry krzywo), a po kilku tygodniach to wszystko osiada (w deszcz) lub pęka (w mróz). Albo spływa jak jest ciepło. Może wiecie, czy tam gdzie już coś takiego robiono, po jakimś czasie zrobiono chociaż dobre drogi? napiszcie, że tak, bo stracę wiarę w ludzi...
Pozdrawiam
GG
Obserwuj wątek
    • psychomaszyna Re: Kanalizacja 26.03.07, 19:36
      To chyba firma "Instalbud" z Rzeszowa
      Trzeba napisać do Romka w pytaniach i odpowiedziach na stronie www.legionowo.pl
      • ralphie Re: Kanalizacja 27.03.07, 09:01
        Obawiam się, że odpowiedź może być tego typu:

Cytat z pytań do Prezydenta na www.legionowo.pl:
        "Pytanie: (kategoria: Inne)
        Witam!Chwała Panu,Panie Prezydencie za wszystkie inwestycje drogowe,realizowane w naszym mieście.Ale gdy widzi się niszczenie nowej nawierzchni ul.Parkowej przez pracowników prawdopodobnie MPWiK,dostających się do swoich instalacji to bardzo bulwersuje.Wiemy dobrze co oznacza "łatanie dziór w jezdni"Pytam więc,czy to jest w porządku i kto na to pozwala!
        (Robert, 16.03.2007 r.)

Odpowiedź:
        Ustawa o drogach publicznych zabrania lokalizowania w pasie drogowym urządzeń nie związanych z gospodarką drogową. Wyjątkiem od tej reguły są miasta, gdzie warunek ten byłby prawie niemożliwy do spełnienia. Taka właśnie sytuacja występuje na ulicy Parkowej, gdzie wodociąg biegnie pod nawierzchnią asfaltową. Przy awarii lub podłączaniu do wodociągu nowych posesji konieczne jest uszkodzenie nawierzchni. Staramy się takie przypadki ograniczać do minimum, jednakże nie można ich całkiem wyeliminować."
        • w.iwo Re: Kanalizacja 27.03.07, 13:11
          na III parceli kanalizację kładą... moje amortyzatory już wymieniłam wrrrr
          ale już to samo widzę po pół roku...
          wczoraj koło "Basia" (kiosk na al.Róż) widziałam desperata co przejeżdzał po
          nowo położonym chodniku zamiast po ulicy... w sumie to się nie dziwię...
          najbardziej ciekawi mnie to że ryją dziury w tych samych miejscach, co brygada
          wcześniej, a potem znów zalewają... chłopaki w sumie są bardzo sympatyczne,
          zjeżdżają samochodom, kiedy trzeba zrobić dziurę przed bramą domu, to czasem i
          zadzwonią żeby wyprowadzić samochód... nie ma co narzekać :o)
          ale ile jeszcze wykopią i kiedy podłączą ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka