Dodaj do ulubionych

Modlińska najeżona masą asfaltową

17.04.07, 22:47
jak zwykle w naszym kraju jak sie coś buduje konecznie coś trzeba zniszczyć...
modlińska w stronę wawy naszpikowana jest grudkami asfaltu gubionymi przez
cięzarówki dowożące masę bitumiczną do budowy obwodnicy jabłonny na odcinku ok
2 km. widziałem dziś ekipę WPRD- u która pobowała usunąć "narośla" na jezdni
za pomoca szufel nie znam jeszcze efektu, ale nakłądka na 3 pasmowej
modlińskiej była niedawno robiona. co można jeszcze przez niefrasobliwość
spieprzyć???
Obserwuj wątek
    • stefanf Re: Modlińska najeżona masą asfaltową 18.04.07, 12:39
      to samo było w jabłonnie (czy tam ..nej) kiedy jakiś mały fragment asfaltowali
      (nie pamiętam już nawet co) - grudki na jezdni z pół roku leżały, "zima"
      dopiero chyba dała im na tyle w kość, że poznikały.
      • misiek1974 Re: Modlińska najeżona masą asfaltową 18.04.07, 15:19
        Tak samo jest na trasie od Jabłonny do Legioniowa. Ciekaw jestem czy ktoś za to
        odpowie.
        • ralphie Re: Modlińska najeżona masą asfaltową 18.04.07, 15:29
          odpowiedzialnść będzie raczej tradycyjna... czyli żadna...
          w czasie remontu trasy 631 przed asfaltowaniem lali jakąś smołę, ta rozlewała się po całej jezdni... do tej pory nie mogę się pozbyć tego paskudztwa z boków auta...
          • maruda3210 Re: Modlińska najeżona masą asfaltową 23.05.07, 16:37
            >do tej pory nie mogę się pozbyć tego paskudztwa z boków a
            > uta...

Benzyna ekstrakcyjna, szmatka, pół godziny pracy i autko jak nowe
    • madziulec Re: Modlińska najeżona masą asfaltową 18.04.07, 15:52
      Dzis z wielka ciekawoscia jechalam Modlinska i zauwazylam ciekawa sprawe.
      Te "kolce" bitumiczne sa na trasie w kierunku warszawy.
      Ja nie za bardoz rozumiem te zaleznosc - czyli ciezarowki wiozlu mase bitumiczna
      i co??

Czy ktos moze mi to wyjasnic?
      • arek140 Re: Modlińska najeżona masą asfaltową 18.04.07, 19:59
        Prawdopodobnie po rozładunku masy bitumicznej przy obwodnicy driverom nie
        chciało się pozamykać i ew. oczyścić tyłów naczep i resztki po prostu wypadały
        sobie na jezdnię.Może świadczyc to również o beznadziejnym stanie technicznym
        tych naczep[niemożność domknięcia,powyginane tylne wrota ładunkowe itp.]
        Wszystko to powoduje że piach, żwir ląduje na naszych samochodach a asfalt czy
        masa bitumiczna na jezdni.Brak konsekwencji!!!Tak w stosunku do kierowców jak i
        budowniczych obwodnicy!!Sprawca/y jest przecież dobrze znany.Pozostaje pisać
        NAM o takich rzeczach na forum.I mieć nadzieje że odpowiednie służby i ludzie
        czytają takie fora.A podobno czytają.
        • psychomaszyna Re: Modlińska najeżona masą asfaltową 18.04.07, 20:04
          Trzeba zawiadomić po prostu policję. Nic więcej.
        • ralphie Re: Modlińska najeżona masą asfaltową 18.04.07, 20:09
          Nie liczyłbym zbytnio na to, że ktoś inny poza władzami powiatu lub gmin i miasta Legionowa czyta forum, a przynajmniej sukcesywnie.
          Istnieje jeszcze przepis (podstawy nie znam) o tym, że za brud przeniesiony z miejsca budowy na droge publiczną, a Modlińska zdaje się taką jest, odpowiada bodajże kierownik budowy. Zakres odpowiedzialności nie kończy się tylko na terenie budowy. Organy ścigania władne są karać winowajców!
          • arek140 Re: Modlińska najeżona masą asfaltową 18.04.07, 20:24
            ralphie napisał:

> Nie liczyłbym zbytnio na to, że ktoś inny poza władzami powiatu lub gmin i
            mias
            > ta Legionowa czyta forum, a przynajmniej sukcesywnie.
            > Istnieje jeszcze przepis (podstawy nie znam) o tym, że za brud przeniesiony z
            m
            > iejsca budowy na droge publiczną, a Modlińska zdaje się taką jest, odpowiada
            bo
            > dajże kierownik budowy. Zakres odpowiedzialności nie kończy się tylko na
            tereni
            > e budowy. Organy ścigania władne są karać winowajców!
            Byłoby świetnie gdyby chociaż TE władzę to przeczytały!!!Dotyczy to też
            Jabłonny.W jej granicach asfalt tez nie wygląda dobrze[tuż przy samej budowie]
            Ale tego się nie czepiam bo wiem ze i tak ten odcinek będzie kiedyś remontowany
            [poszerzany]
        • arek140 Re: Modlińska najeżona masą asfaltową 18.04.07, 20:16
          Dodam jeszcze że krew mnie zalewa jak codziennie jadę i widzę jak zmasakrowana
          jest przez jakichś olewających wszystko palantów Modlińska!!!!W pamięci mam
          jeszcze czas jak cierpliwie czekałem i stałem [rok/dwa?] lata temu w
          korku,przyglądając sie jak remontują ten kawałek Modlińskiej.I cieszyłem się że
          teraz postoje ale za jakiś czas bedzie się super jeździło.I maaaasz!!Jeśli
          teraz tego nie naprawią- nie łudźmy się!!Modlińskiej nie będą remontowali co
          rok!!Więc jedno co możemy to piszmy!!!I TU i gdziekolwiek. I obserwujmy.Tego
          nie można zostawic i powiedziec " eee jakoś to będzie"
          • yossarianek Re: Modlińska najeżona masą asfaltową 23.05.07, 09:28
            Napisałem w tej sprawie do ZDM w Warszawie 18.04.2007. Do dziś nie dostałem
            żadnej odpowiedzi, bardzo się szanowni państwo urzędnicy palą do pracy.
            Istnieje niewielka szansa, że ktoś odpowiedzialny z nich to czyta, ale zawsze
            jest szansa że przeczyta ktoś z ich znajomych/współpracowników/dalszych szefów
            i dzięki temu coś się zmieni. Warto pisać, nawet na forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka