Dodaj do ulubionych

Moderator to nie dyktator

04.07.07, 23:53
Czy to forum jest Twoją własnością, Psychomaszyno? Hę? Jeśli tak, to nic mi
do tego i spadam stąd, ale jeśli nie, to może łaskawie wyjaśnisz mi, po co tu
jesteś?
1. Jeśli ktoś umieszcza ważny wątek na forum, to nie po to, abyś go kasował,
bo tak Ci się podoba - przenieś go, ale nie likwiduj, może ktoś czeka na
czyjąś pomoc w istotnej dla siebie sprawie.
2. Dlaczego nie otrzymałam do tej pory odpowiedzi na mój list? Kultura
nakazuje odpowiadać, jak ktoś grzecznie pyta.

3. DLACZEGO NA TYM FORUM SĄ RÓWNI I RÓWNIEJSI, czyli dlaczego jedne wątki są
usuwane a inne nie?
"fitness club, gdzie wesele, fryzjer w Legionowie, Mediq-pediatra, dentysta" -
dla takich tematów przeznaczyłeś wszak osobne działy - Lekarze, o dzieciach,
sprawy ślubne itp.
Pytam nie dlatego, że te wątki mi przeszkadzają, ale czegoś tu nie rozumiem.
ALBO TRAKTUJE SIĘ WSZYSTKICH JEDNAKOWO, ALBO O KANT D... POTŁUC TWOJE ZASADY.
Wykasowałeś jakiś czas temu mój post z pytaniem o dentystę w Legionowie (a
miałam wtedy ogromny problem z bolącym zębem), a teraz widzę, że podobny post
jest i jakoś go nie likwidujesz.I jeszcze się wtrącasz do forum Jabłonny.
Nie masz co robić? Rób chociaż dobre wrażenie.
Obserwuj wątek
    • psychomaszyna Re: Moderator to nie dyktator 05.07.07, 07:43
      1. Moderator nie ma możliwości przenoszenia postów pomiędzy wątkami, takich
      możliwości nie ma nawet administracja Agory (sprawdzałem). Jeżeli skasuję jakiś
      post zawsze piszę do jego autora dlaczego tak zrobiłem. Wystarczy zaglądać do
      maila. W najbliższym czasie zostaną w nagłówku przypięte teksty z wyjaśnieniami
      i FAQ (najczęsszymi pytaniami użytkowników).

2. W sprawie dentystów przed Twoim postem był niejeden wątek np.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=48481908&a=48481908
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=54831123&a=54831123
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=52349427&a=52351049
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=36549219&a=36549219
      Weź pod uwagę, że są na forum też tacy użytkownicy, których denerwują posty z
      pytaniemi wciąż o to samo. Niestety tak jest, że jakoś autorzy nowych postów
      nie zadają sobie wysiłku skorzystania z wyszukiwarki, a jest to element
      oficjalnej netykiety.

Przypominam:

"Zanim założysz wątek sprawdź, czy temat już nie był omawiany. Użyj
      wyszukiwarki."

W tym celu również powstały wątki, do których linki są w nagłówku forum.

Na innych forach miejskich w nagłówku są podlinkowane podfora np. w Pruszkowie
      są to ogłoszenia, czy oferty pracy. W Legionowie na temat zdrowia, czy lekarzy
      nie ma tyle postów, aby zakładać podforum - ale jeśli będzie takie życzenie
      większej ilości użytkowników, to założymy.

Wątki z ogłoszeniami na naszym forum zostały zlikwidowane ponieważ udało się
      wywalczyć powstanie Dwukropek.pl Legionowo.

3. Wątki, o których piszesz, zostały założone zanim zostały założone wątki,
      które są w nagłówku forum. Poza tym tak się jakoś składa, że ludzie dopisują
      się do nich i nikomu to nie przeszkadza. Są to nawet wątki, które mają więcej
      niż rok.

A jeśli chodzi o lekarzy w Legionowie to polecam informator Urzędu Miasta
      Legionowo: www.legionowo.pl/miasto/pliki/zdrowie/info1.pdf strona 35 -
      niestety wychodzi, że nie ma stomatologa 24h

W informatorze jest też telefon do całodobowej informacji medycznej
      tel. 826 27 61, 94 39
      • madziulec Re: Moderator to nie dyktator 05.07.07, 09:02
        Co do 1 punktu.... ciekawostka, ale na forach dzieciecych sa nawet mozliwosci przenoszenia watkow na fora miejskie. Nie wiem, moze przenosi to jakis dobry duch...
        • psychomaszyna Re: Moderator to nie dyktator 05.07.07, 09:13
          Jest możliwość przenoszenia wątków pomiędzy forami (nmp. na Oślą Ławkę), a nie
          ma pomiędzy przenoszenia postów pomiędzy poszczególnymi wątkami.
    • narewa Re: Moderator to nie dyktator 05.07.07, 10:01
      a ja staję w obronie moderatora.Pamiętam,jak niedawno forum zaśmiecane było
      ciągle postami typu,gdzie dobry fryzjer,lekarz,sklep..itp.choć kilka postów
      niżej był identyczny wątek..
      Psychomaszyna utrzymuje dyscyplinę,choć może czasem bardzo surową..
      Kiedyś mój wątek też skasował,ale napisał na pocztę i naprawdę rzeczywiście
      pomógł mi w mojej sprawie..
      Pozdrawiam i proszę,nie kłóćmy się,bo szkoda zdrowia..
      • madziulec Re: Moderator to nie dyktator 05.07.07, 10:18
        Obecnie forum zasmiecane jest postami w stylu:
        1. zly prezes spoldzielni... ( a co mnie obchodzi spoldzielnia, jesli moje bloki budowal prywatny developer i coraz wiecej takich blokow powstaje w Legionowie??)
        2. duszpasterze (a co mnie to obchodzi?? moze jestem ateista????)
        3. kradziez samochodu (moze nei mam samochodu???)
        4. sale slubne (moze jestem przeciena slubom???)

Podobne przyklady mozna mnozyc i mnozyc.
        Dla kazdego inny typ watkow jest smieceniem.
        • zuziknatropie Re: Moderator to nie dyktator 05.07.07, 10:26
          uważam, ze na forum jest i tak malo ludzi i tematow więc nie ma co dzielić.
          Niech powstana tam stałe watki tematyczne, bez wydzielania. Czyli to co jest,
          ale bez przenoszenia w wydzielone watki tylko w tematy. No i wtedy każdy moze
          pisać w danym temacie:)wszystko widac, nie trzeba szukać i bez dyktatury...
          • psychomaszyna Re: Moderator to nie dyktator 05.07.07, 10:33
            Abym lepiej zrozumiał

Chodzi Ci o to, aby nie było ogólnych wątków typu "Lekarze i zdrowie", a żeby
            były bardziej szczegółowe np. "Dentyści nocą", "Apteki na Piaskach" itp. ?
            A co zrobić jeżeli ktoś mimo tego dzisiąty raz będzie się pytał o dentystów w
            Mediqu?
            • zuziknatropie Re: Moderator to nie dyktator 05.07.07, 10:40
              chodzi mi o to ze jak ktos po raz kolejny podnosi ten sam temat typu fryzjer to
              wrzucasz go do fryzjera, autobus to autobus, warsztat to warsztat, slub to
              ślub. Czyli wchodze na forum Legionowo i widze okreslone tematy.
              • zuziknatropie Re: Moderator to nie dyktator 05.07.07, 10:45
                pomysł z watkami był dobry, ale nie sprawdza się przy małej ilości ludzi i nie
                ma co tworzyc kolejnych podforów (potwory i tak istnieja;))
              • psychomaszyna Re: Moderator to nie dyktator 05.07.07, 11:22
                Otóż jest taki feler, że ani ja, ani administracja nie może przesuwać postów
                między wątkami, co by się bardzo przydało.
                • zuziknatropie Re: Moderator to nie dyktator 05.07.07, 11:57
                  co to znaczy nie mozemy?
                  a. nie umiemy - do nauki
                  b. technicznie - do naprawy:)
                  • psychomaszyna Re: Moderator to nie dyktator 05.07.07, 12:24
                    b. Technicznie na razie nie możliwe
                    • zuziknatropie Re: Moderator to nie dyktator 05.07.07, 12:30
                      no to tzeba sprawic zeby bylo możliwe. To wlaśnie oznacza ze moderator jest
                      dobrym moderatorem...Kompetencja:)
                      • bogdan622 Re: Moderator to nie dyktator 05.07.07, 23:00
                        Psychomaszyna ma swoje forum, niebawem będzie pisał tylko do siebie:(
                        • zakkahletz Re: Moderator to nie dyktator 06.07.07, 04:10
                          Tako rzecze Psychomaszyna (ciekawe, czy to usuniesz, khekhe...):
                          www.youtube.com/watch?v=37HGLUYllWw
                          • psychomaszyna Re: Moderator to nie dyktator 06.07.07, 08:11
                            Dzięki za reklamę ;-)
                          • zuziknatropie Re: Moderator to nie dyktator 06.07.07, 10:31
                            o matko....jest gorzej niż myślalam....ŻENADA!!!
                        • zuziknatropie Re: Moderator to nie dyktator 06.07.07, 10:26
                          :) psychomaszyna znany jest z tego ze ma kilka wcieleń, pisze sam do siebie a
                          nawet odpowiada...(patrz w historie forum..)
                          • psychomaszyna Re: Moderator to nie dyktator 06.07.07, 11:01
                            1. Nicki są powszechnie znane. Kto uważnie czyta, to wie.
                            2. Dyskusja z samym sobą. Jakoś nie zauważyłem? Przykład poproszę.
                      • psychomaszyna Re: Moderator to nie dyktator 06.07.07, 08:36
                        1. Dwukropek.pl Legionowo udało się załatwić :-) Może ktoś zauważył?

2. Musiałbym się chyba zatrudnić jako informatyk, albo opłacić programistów w
                        Agorze ;-), a na to się nie zanosi...
    • psychomaszyna Re: Moderator to nie dyktator 06.07.07, 11:31
      Brak argumentów?
      • zuziknatropie Re: Moderator to nie dyktator 06.07.07, 12:00
        troszke historii:
        "wiesz mike...
        odnosze wrazenie, ze znow pojawila sie ta sama osoba, ktorej celem zyciowym
        jest burzyc. czy nazywa sie on psychomaszyna czy mr.hydro,jangofet albo
        jajcarnia i tak posty pisze ta sama reka.."

Jesli chodzi o szczegóły to w przeciwieństwie do Ciebie pamięć mam bardzo
        dobra...
        • psychomaszyna Re: Moderator to nie dyktator 06.07.07, 12:25
          Ale ja prosiłem o przykłady, kiedy sam ze sobą dyskutowałem na forum, a nie o
          listę wszystkich nicków (a gdzie te z 2002 i z 2003?).
          • zuziknatropie Re: Moderator to nie dyktator 06.07.07, 12:55
            jesli masz skleroze to sam wertuj forum, ja nie mam czasu na pierdoły!
            • zuziknatropie Re: Moderator to nie dyktator 06.07.07, 12:56
              ps. moje zdanie znasz.... i to nie od dzis! szkoda słów i czasu..
              • amelka1341 Aaaa... Może by tak to na priv załatwić? 06.07.07, 13:04
                .. i skończyć dyskusję?
                • madziulec Re: Aaaa... Może by tak to na priv załatwić? 06.07.07, 16:46
                  No cos Ty!!!!

Dopiero sie zaczyna robic ciekawei ;)

Okazuje sie, ze nasz moderator ma kilka nickow, pisze sam do siebie....
                  A mial byc taki idealny....
            • keechaczu Re: Moderator to nie dyktator 06.07.07, 18:36
              Myślę Zuzko, że jednak nie masz racji - może faktycznie Psychomaszyna jest
              drastyczny w usuwaniu - ale porządek jest.
              Jeśli się zapędzi to trzeba mu o tym poinformować,a nie wyciagać ze starej szafy
              jakies trupy.
              Zauważcie forumowicze, że tak naprawde to forum ledwo wegetuje, więc lepiej
              pomyślmy co zrobić by było częściej odwiedzane i cytowane.
              pozdrawiam
              • madziulec Re: Moderator to nie dyktator 06.07.07, 18:50
                Na forum bywam praktycznie codziennie, choc rzadko kiedy cos napisze.

Pojawil sie jednak temat, na ktory mialam troche do powiedzenia. I co? Znikl...
                Nie to, ze zostal przeniesiony, ze .. istnial i potem zostal wykasowany jako podwojny. Nie. Po prostu wpierw ciach i potem dopiero prosba jakas (po jakims czasie) do autora watku o to, by napisal jeszcze raz.

Odpisalam autorce watku, ale nie na forum. Bo juz mi sie nei chcialo szukac.
                Ile osob rezygnuje podobnie jak ja?
                • psychomaszyna Re: Moderator to nie dyktator 06.07.07, 19:40
                  Zauważ, że w momencie, gdy na post nie było żadnej odpowiedzi w wątku
                  tematycznym, to poszedł jeszcze raz na ogólnym forum. Jeżeli są dobre
                  argumenty, to trudno się z nimi nie zgodzić.
                  • madziulec Re: Moderator to nie dyktator 06.07.07, 20:09
                    MOMENT!!!!!!
                    Dziewczyna napisala, w ciagu mniej wiecej godziny chcialam jej odpowiedziec.
                    W trakcie pisania juz bylo niemozliwe wyslanie odpowiedzi.
                    Potem napisalam post forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=65264782.
                    Zeby bylo smieszniej autorka napisala WYRAZNIE: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=65264782&wv.x=2&a=65286903 czyli zacytuje, zeby dotarlo:
                    "Jedynie szkoda że moderator od razu usuwa te wątki, zamiast najpierw
                    poinformować nowicjuszy o zasadach i dać czas na przeniesienie wątku ( skoro
                    sam nie ma takiej możliwości )do odpowiedniego działu. "

Nie rob ze mnie i z forumowiczow idiotki, Bardzo Cie prosze.
    • narewa Re: polecam karierę miedzynarodowa... 06.07.07, 14:59
      oj,to było bardzo nieładne...
      rzeczywiście,skończmy tę głupią i niepotrzebną dyskusję..
      • zuziknatropie Re: polecam karierę miedzynarodowa... 06.07.07, 15:08
        narewo według Ciebie co jest b. nieładne??
        jestem na tym forum ok 3 - 4 lat i widziałam więcej nieładnych rzeczy ze strony
        psychomaszyny i jego licznych wcieleń. Czy mam teraz udawać, że mam zaniki
        pamięci i ze wszystko jest cacy? Przypomina mi się rządowy kabaret...
        punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...
      • psychomaszyna Re: polecam karierę miedzynarodowa... 06.07.07, 16:38
        Nie ma jak dyskutować, jeżeli ktoś kogoś nienawidzi za to, że ten ktoś inny po
        prostu żyje na Ziemi.

• zuziknatropie nie pochlebiaj sobie, z natury śpię spokojnie:) 06.07.07, 16:51
          Nienawiść to bardzo silne uczucie niechęci wobec kogoś lub czegoś, połączone z
          pragnieniem by obiekt nienawiści spotkało coś złego.

Nienawiść bywa przeciwstawiana miłości i opisywana jako męczące uczucie,
          następujące w wyniku bólu związanego z uczuciem zranienia i oszukania. Często
          powstaje z krzywdy zadanej przez innego człowieka.

Nienawiść przybiera czasem postać obsesyjną: chęć zemsty jest tak silna, iż
          osoba nią zawładnięta nie jest w stanie przestać o niej myśleć; wówczas
          nienawiść jest głównym motywem jej działań i bardzo silnym bodźcem wpływającym
          na percepcję rzeczywistości.
          • w.iwo Re: nie pochlebiaj sobie, z natury śpię spokojnie 06.07.07, 21:19
            bardzo ciekawe, że tak dramatyczne dyskusje powodują wyraźne zwiększenie
            wskaźnika aktywności na forum... my Polacy uwielbiamy się kłócić...

1. doceńcie robotę moderatora.... zwykle jest to praca społeczna wymagająca
            odpowiedniej ilości czasu, by sprostać wymaganiom forum... kogo z Was stać by
            było na poświęcenie swojego prywatnego czasu dla tego forum ?
            społecznictwo jest na wymarciu...

2. jeśli moderator zawinił w jakimś przypadku, powinno wystarczyć mu zwykłe
            uprzejme przypomnienie problemu lub uprzejma prośba o naprawę szkody...

3. pyskówki czy awantury na forum nikomu nie służą... jak ktoś ma ochotę, lepiej
            udać się pod budę z piwem i wyżyć się w realu ;o)))
            • zuziknatropie ... 06.07.07, 22:02
              no prosze jednak ktos czyta to forum:)
            • madziulec Re: nie pochlebiaj sobie, z natury śpię spokojnie 06.07.07, 23:00
              Po pierwsze chcialabym podkreslic, iz nie wiem jak inni, ale ja nie odnioslam wrazenia, by ktokolwiek przymuszal Psychomaszyne do objecia jakze zaszczytnej roli moderatora splecznego forum naszej lokalnej spolecznosci. Co wiecej. Po glowie kraza niejasne mysli, nie wiem dlaczego, ale jednak kraza, ze Psychomaszyna w jakis niejasny sposob objal to stanowisko, przed uplynieciem terminu "castingu" (jak to bylo dokladnie? nie pamietam, ale wiem, ze czuje dziwny niesmak z tego powodu).
              Po drugie zapytalam moderatora czemu znikl post, ktory wydawal mi sie "spolecznie" wazny. Nie tylko wazny dla rodzicow, ale ogolnie jako temat. Oczywiscie dla innych spolecznie wazne tematy to wymiana duszpasterzy. Coz, kwestia hierarchii waznosci. Szkoda nie zostala naprawiona, co wiecej - pokazalam, ze Psychomaszyna mataczy, co zrobilam znow z kolejnym dziwnym niesmakiem. Nadal nie wiem dlaczego.
              Przy okazji dowiedzialam sie, ze Psychomaszyna posiada kilka nickow i rozmawia sam ze soba, piszac sam do siebie, co zdaje sie jest niedopuszczalne na forach GW z tego co pamietam i jest popularnie zwane trollowaniem. Ale moze sie myle?? Moderator spoleczny powinien to wiedziec i moze mnie wyprowadzi z bledu? Coz, kolejny niesmak.

Pod budke z piwem nie chadzam, nie ten poziom. Uwazam jednak, iz osoba podejmujaca sie takiej funkcji powinna byc rzetelna. A nie tylko "rzetelna inaczej".
              I jeszcze jedno - prawde mowiac nie widze specjalnie pracy wykonywanej przez Psychomaszyne na forum, poza oczywiscie ustawianiem nas wszystkich, kazaniem nam pisac pod jego dyktando, wg jego wizji... A gdzie forum, gdzie forumowicze, gdzie duch tego forum????
              • kwitkows Re: nie pochlebiaj sobie, z natury śpię spokojnie 07.07.07, 07:36
                Nie przepadam za Psychomaszyną, nie byłem zadowolony, że został moderatorem. Ale (nie)stety muszę przyznać, że ze swojej pracy wywiązuje się dobrze. Mam serdecznie dość powtarzających się w kółko tematów. Jedyne co mi przeszkadza to ogłoszenia na dwukropku - tam i tak nikt nie zagląda. Lepszy by był wyznaczony wątek do ogłoszeń.

Co do samego powodu tego fejma, to moę wystarczy wątki z nagłówka "przyszpilić" i wtedu będą bardziej widoczne. Bo nawet ja nie czytam tego co jest w nagłówku.
              • psychomaszyna Re: warto rozmawiać 07.07.07, 08:10
                1. Każdemu zdarza się mylić. Mi również. Ale staram się czegoś uczyć i jeżeli
                się uda - naprawić.

2. Jeżeli szkoda nie została naprawiona, to ja widzę co innego, a Ty co innego.
                Wszak mimo, że post został wykasowany za pierwszym razem, to za drugim się
                ukazał. Nie widzisz tego?

3. Dawno wiadomo, że używam kilku nicków - psychomaszyna, jangofett3,
                kampfschwimmer. Sam o tym pisałem na forum, więc polecam lekturę archiwum. A
                robię tak na przykład dlatego, że na fotoforum Legionowo powoli zbliżam się do
                limitu 2 giga i nie będę mógł publikować zdjęć pod nickiem psychomaszyna, więc
                muszę uaktywnić następne. Poczytaj sobie forum o fotoforum na ten temat.

4. Jeżeli nie widzisz pracy wykonywanej na forum to Twoje subiektywne
                spojrzenie. To co teraz robię jest zasadniczo zbieżne z tym co napisałem ponad
                2 lata temu:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=32008437&a=32008437
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=32008437&a=32012413
                - Może to nie był oryginalny pomysł, ale czuję się współautorem koncepcji
                powstania Cafe Legionowo, co spowodowało obniżenie temperatury na Forum
                Legionowo z powodu postów off-topic,
                - Powstało FotoForum Legionowo, gdzie każdy może opublikować swoje zdjęcia,
                zgodne z tematyką tego fotoforum,
                - Teraz udało się załatwić Dwukropek.pl Legionowo, aby znaleźć jakieś wyjście
                do publikacji ogłoszeń.

5. Narzekasz na to, że ilość postów na forum Legionowo się zmniejszyła. Takie
                odczucia nie pojawiają się na naszym forum nie pierwszy raz np.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=17080619&a=17080619
                Ale można na to również spojrzeć na to z drugiej strony - znikły swary związane
                z postami "czysto off-topic" (a jest tego w tej chwili 7700 postów), mam
                nadzieje, że zniknie "sieczka" związana z ogłoszeniami. I wcale nie chodzi o
                to, aby wszystko wykasować, tylko o to, by ktoś, kto nie chce czegoś czytać
                miał wybór. Metodą na to jest skanalizowanie, nadanie form pewnym tematom
                publikacji. Jest to analogiczne z całym pomysłem forów na poszczególne tematy.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany problemami zdrowia dzieci, to wie, że
                określonych tematów ma szukać na prowadzonym przez Ciebie forum, a nie gdzie
                indziej. Dokładnie taka sama idea była z wątkami w nagłówku. Nie każdy chce
                czytać po raz n-ty na temat fryzjera, kosmetyczki.

Pomysły te staram się najpierw konsultować
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=59294961&a=59294961
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=59398122&a=59398122
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=59195394&a=59195394
                ale potem ustalenia muszą być realizowane z żelazną konsekwencją, bo
                jakiekolwiek wyjątki powodują, że jeżeli raz się do nich dopuści, to każdy
                następny uzytkownik może się na nie powołać.

6. Wracając do ilości postów - nie jest fajnie, że ilość postów się zmniejsza.
                Ale przypominam, że trzeba sporo odliczyć. Z drugiej strony jest tak, że
                procesem naturalnym jest to że, że ilość powoli przechodzi w jakość. Warto, aby
                działo się tak, że to co napiszemy na forum wywoływało prawdziwy odzew, a nie
                było okazją do "pustego" bicia piany.

Doceńmy to, że jeżeli pojawi się coś na temat komunikacji odpowiada dyrektor
                ZTM; że jeżeli coś dotyczy powiatu, to jest szansa na odpowiedź członków
                Zarządu Powiatu; że na posty na forum reaguje "To i Owo".

Nie wiem, czy w zalewie pustosłowia na forum można byłoby na to liczyć...
                • madziulec Re: warto rozmawiać 07.07.07, 09:29
                  MOzesz uzywac nickow: psychomaszyna1, psychomaszyna2.. itp.
                  Tak to mamy wrazenie, ze sa to rozne osoby i wybacz, ale ja nie sprawdzam co ktos kiedys napisal na forum i czy ma "teczke".. To byloby troche chore, podobnie jak dziwne dosc jest Twoje postepowanie. Oczywiscie podajesz, ze robisz to "na przykład dlatego [...]" czyli powodow moze byc miliony, a nickow setki i kazdy z nas moze w tym momencie miec powazne obawy co do stanu Twojego trollowania na tym forum. MOzliwe, ze nawet po to, by uzyskac wieksza ilosc postow (widze, ze bardzo Ci to imponuje)
                  Nie za bardzo rozumiem wypowiedzi "Wszak mimo, że post został wykasowany za pierwszym razem, to za drugim się ukazał.". Prawdopodobnie o to, ze zrobila sie na forum awantura, gdzie zarzucono Ci wykasowywanie forum, po czym poczules sie lekko postawiony pod sciana. Tym bardziej jest to dosc smieszne, bo okazuje sie, ze raz nie moze dany post na forum istniec, ale ten sam post powtorzony juz moze. Jak to sie ma do Twoich obowiazkow i konsekwencji moderatora? Choragiewka na wietrze?????

Prawde mowiac co do Cafe Legionowo.. Fajnie, ze istnieje kolejne forum. Super. Nie iwem, czy zauwazyles, ze stworzyla sie tam grupka ludzi, nie udzielajaca sie na forum glownym, a jesli juz to baaardzo rzadko. Na tym Ci zalezalo?? Na tym polegalo ostudzenie emocji??? A moze na wygoneiniu niechcianych forumowiczow??? Po co rozdzielac wlos na czworo??? Moze stworzmy teraz podfora - Piski, Bukowiec, Nowy Bukowiec i tnij wasc wszystko co jest spoza tematu, a wiec jesli ktos napisze cos o Piaskach to ciach go po lapach bo pisze nie w temacie ;) I wtedy na ogolnym forum zapanuje wszechograniajaca piekna cisza, nie mowiac juz o spokoju.

A Ty... zamieszczac bedziesz kolejne zdjecia asfaltu legionowskich ulic ;)

Co zas do ogloszen - ogloszenia to LUDZIE, ktorzy czegos szukaja, cos chca sprzedac, cos zaoferowac. Rozumiem, mnie tez irytuje to, ze ciagle ukazywalo sei "klepka debowa... " i temu podobne. Ale nie widze powodu by to wykasowac, szczegolnie, ze 2 posty wyzej pojawialy sie czesto: gdzie znalezc klepke debowa.
                  Szczegolnie dotyczylo to spraw opiekunek do dzieci!

Co zas do forum prowadzonego do mnie - jak widac nie masz pojecia czym zajmuje sie to forum ;) Tak wiec pisac, ze ma szukac tam odpowiedzi na problemy zwiazane ze zdrowiem dzieci jest troche glupie ;)))) Ale nie pierwszy raz spotykam sie z Twoja zlosliwoscia i raczej pustymi slowanmi nic nie niosacymi ze soba.

Tak wiec ogolna konkluzja.
                  Rozumiem, ze bardzo przejales sie misja, ktora widzisz w roli moderatora spolecznego. mam jednak wrazenie, ze za bardzo sie ta rola przejales. I za bardzo chcesz nas powrzucac w ramki. Ramki, w ktorych nie da sie ludzi umiescic. My, ludzie to emocje, to nasze przemyslenia.
                  I tak samo ja moge powiedziec, ze opinie nt. Prezesa Rosiaka to temat off-topic tak samo ktos inny moze mowic ze sprawy slubne to taki temat. Zauwaz, ze oba tematy mnie nie dotycza.
                  Jednak temat drugi moge spokojnie ominac, rozumiejac jednak, ze kobieta chce najpiekniej wygladac w najwazniejszym dniu zycia, tak niestety szlag mnie trafia, ze ludzi enie potrafia zrobic nic w swoich sprawach a wola anonimowo pisac na forum.

Tyle w temacie.
                  Aha. Wypowiedzi p. Ruty nie sa Twoja zasluga ;))))) ale znajac Ciebie to tez je sobie przypisujesz.
                  • psychomaszyna Re: warto rozmawiać 07.07.07, 10:47
                    1. To jakich używam nicków, to moja sprawa. Nikomu tego nie narzucam, sobie też
                    nie pozwolę narzucać. To, czy takie postępowanie jest chore, to Twoja ocena.
                    Każdemu można przyczepić za coś łatkę. Nigdy nie spotkałaś się z głosami krytyki
                    na swój temat?
                    2. Napisałem: "Każdemu zdarza się mylić. Mi również. Ale staram się czegoś uczyć
                    i jeżeli się uda - naprawić." Jeżeli Ciebie to nie przekonuje, to trudno. Nie
                    podejmuje się wciąż tłumaczyć.
                    3. Na Cafe nie widzę teraz zbyt wielu Twoich postów, więc nie wiem, czemu tak
                    Cię to dotknęło. Nie rozumiem czemu wracasz do sprawy z końca 2005, która jakoś
                    nieźle funkcjonuje.
                    4. Nikt nie chce robić podforów, ani oddzielnych wątków dla poszczególnych
                    "dzielnic" Legionowa. Sami zrobiliście forum Nowy Bukowiec i się
                    wyizolowaliście. O co więc pretensje? Prowadzisz swoje prywatne, osiedlowe forum
                    i nikt się Ciebie za to nie czepia.
                    5. Gdzie Ty widzisz ogłoszeniem o sprzedaży klepki dębowej na forum w ostatnim
                    czasie? Linka poproszę. Się wytnie.
                    6. Co do zdjęć na fotoforum to kwestia gustu. Zapraszam - pokaż swoje zdjęcia.
                    7. Petycję do prezesa Rosiaka podpisało 400 osób. Jeżeli policzyć z rodzinami
                    daje to około 1000 osób. Liczba porównywalna zapewne z liczbą mieszkańców Nowego
                    Bukowca. Nie interesują Ci sprawy osiedla Jagiellońska - trudno. Nie zmienisz
                    jednak faktu, że mieszka tam bardzo znaczna część mieszkańców miasta.
                    8. Nie mam nic przeciwko emocjom. Chodzi tylko, aby je okazywać kulturalnie z
                    szacunkiem do innych. Wystarczy podstawowa asertywność. Jeżeli uważasz, że byłem
                    wobec Ciebie złośliwy - poproszę o przykłady na maila.
                    • madziulec Re: warto rozmawiać 07.07.07, 11:34
                      Przeinaczasz fakty.

Nie pisze o klepce debowej jako takiej. Pisze o ogolnym problemie, nie o szczegolnym jakims przykladzie, podalam zas jako przyklad klepke debowa, pozniej precyzujac, ze takim przykladem sa jednak ogloszenia o opiekunkach do dzieci.
                      Nadal podkreslam, ze w biezacym roku do zlobka nie dostalo sie 81 dzieci. Czyli takie jest zapotrzebowanie na opieke zastepcza. Czy bedzie to jakis zlobek prywatny czy niania to juz sprawa rodzicow.

Nie prowadze w tej chwili zadnego forum osiedla Nowy Bukowiec, a forum, ktore istnieje jest raczej zbiorem bardzo przydatnych inforamcji dla kazdego. Informacji na przyklad jaka temperature powinna miec wodaa, jak powinny byc wywozone smieci, jakie przepisy dotycza parkowania. Taki zbior bardzo przydatnych informacji. Rozumiem, nie dotycza one Ciebie.
                      Aha - zeby bylo ciekaweij - jako jedyne forum zebralam tam rowniez najwazniejsze wiadomosci dotyczace przebudowy linii kolejowej E65 i drogi krajowej. Sa tez informacje nt. budowy lotniska w Modlinie. A to sam przyznasz sa wiadomosci, ktore dotycza tak samo Ciebie jak i mnie, jak i wielu innych mieszkancow zainteresowanych sprawami lokalnymi.

Co do krytyki mojej osoby. Slyszalam ja wiele razy. W przeciwienstwie do Twojej soby jednak nie zwiazana byla z wycinaniem postow, ktore spokojnie mogly istniej, z posiadaniem wielu nickow, z burzeniem sie na nie wiadomo co.

Co zas do fotoforum - prawde mowiac nie umiem robic zdjec, co zreszt akiedys chyba juz napisalam. Wole wiec szmirowatych zdjec nei pokazywac. Pokazuje za to inne swoje dzielo, bardziej przydatne niz zdjecie asfaltu czy drzewa. Specjalnie to podkreslam, bo procz kilkunastu / kilkudziesieciu zdjec na fotoforum iles zdjec to niestety zdjecia kraweznika, ktore wybacz, ale nie przedstawiaja nic. I moja niezdolnosc do robienia zdjec nei pzreszkadza mi krytykowac, bo nei oznacza to , ze nei posiadam wrazliwosci na jakosc tych zdjec i zaczne klaskac niczym foczka, ze jest to wspaniale.

Co zas to jakiejs petycji. Wybacz - my nie pisalismy o petycji utworzenia przystanku koejowego Bukowiec na forum Legionowo, mimo, iz jak zauwazyles podobna ilosc mieszkancow mieszka tylko na naszym osiedlu. Rozumiem za to, ze nazwales nas Alcatraz.. (bardzo brzydko panie moderatorze, baaardzo brzydko). Staramy sie to roziwazac w swojej spolecznosci nie wciagajac w to innych, ktorzy w tej sprawie nie maja nic, lub tez niewiele do powiedzenia. A dodatkowo nie piszemy tam, gdzie nasze sprawy beda traktowane po macoszemu ;) 1000 osob to przy 60.000 mieszkancow Legionowa ile????

Oto wlasnie Twoje przyklady.
                      Zlosliwosc wyraziles wobec wszystkich mieszkancow mojego osiedla - pokazujac osiedle Nowy Bukowiec opisales je Alcatraz, kraty itp.
                      Dziekuje Psychomaszyno, z takimi jak Ty nie dyskutuje. Takich jak Ty po prostu ignoruje i uwazam, ze sie nie nadaja, bo obrazaja ludzi uwazajac sie za lepszych majac kompleksy
                      • roxx1 Re: warto rozmawiać 08.07.07, 09:25
                        madziulec napisała:

> Co do krytyki mojej osoby. Slyszalam ja wiele razy. W przeciwienstwie do
                        Twojej
                        > soby jednak nie zwiazana byla z wycinaniem postow, ktore spokojnie mogly istni
                        > ej, z posiadaniem wielu nickow, z burzeniem sie na nie wiadomo co.

No to teraz pojechałaś. Przeciez wszyscy uciekli kiedyś z twojego forum o
                        Bukowcu, bo wycinałaś w pień posty, które ci nie pasowały.
                        Nickiow to masz chyba ze sto (np. fruzella, olafkp), a teraz na nowy bukowcu
                        jesteś r,kaliską i udajesz, że to nie ty:))). Duzy ubaw dla wszystkich.
                        A burzysz się i czepiasz niemożebnie.
                        • madziulec Psychomaszyno ;) 08.07.07, 20:35
                          W nawiazaniu do postu roxx1 podam Ci wyjatki z netuykiety:
                          1. Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.
                          2. Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest dokuczanie i krytykowanie. - osoba ta nie istnieje w wyszukiwarce (zadalam sobie trud by to sprawdzic, jest wiec klasycznym przykaldem podszywania sie pod kogos, osobe nieistneijaca i dokopywania mi..)
                          3. Jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie, najlepiej na adres prywatny.

Mam nadzieje, ze wyciagniesz z tego wlasciwe wnioski. Za nozyczki uzyte wreszcie we wlasciwy sposob bede wdzieczna.
                          • roxx1 Re: Psychomaszyno ;) 08.07.07, 22:41
                            madziulec napisała:

> W nawiazaniu do postu roxx1 podam Ci wyjatki z netuykiety:
                            > 1. Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.

nie obrażam, nie atakuję, przytoczyłem tylko powszechnie znane fakty. A cała
                            towja działalność w tym wątku to łamanie tego punktu

> 2. Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest dokuczanie i
                            kryty
                            > kowanie. - osoba ta nie istnieje w wyszukiwarce (zadalam sobie trud by to
                            spraw
                            > dzic, jest wiec klasycznym przykaldem podszywania sie pod kogos, osobe
                            nieistne
                            > ijaca i dokopywania mi..)

najpierw cytat z ciebie, kilka postów wcześniej :"ja nie sprawdzam co ktos
                            kiedys napisal na forum i czy ma "teczke".. To
                            byloby troche chore"
                            chore, ale od razu mnie wrzuciłaś w wuszukiwarkę. Chyba wiesz jednak, że nie
                            pokazuje ona postów z for prywatnych, tam mnie szukaj:P. Poza tym pod kogo niby
                            mam się podszywać??? A istniejący jestem jak najbardziej.

> 3. Jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie, najlepiej na adres
                            pr
                            > ywatny.
                            >
                            >
                            > Mam nadzieje, ze wyciagniesz z tego wlasciwe wnioski. Za nozyczki uzyte
                            wreszci
                            > e we wlasciwy sposob bede wdzieczna.

tak pouczasz tego biednego moderatora, bo marzysz tej posadce i żeby tak tymi
                            nożyczkami podziałać, co?:P
                            • madziulec Roxx ;) 08.07.07, 23:25
                              Zacytuje tylko pewna osobe: "Spieprzaj dziadu" ;)
                              A wiesz dlaczego?
                              Bo po prostu wszystko to co mowisz, to tylko pomowienia ;) Nedzne zalosne pomowienia, wyssane z palca, a podyktowane tylko i wylacznie Twoja zazdoscia.
                              Mozliwe, ze mamy w tym przypadku do czynienia z kolejnym klonem, kto wie????

Wiec nie pcham sie na modratora spolecznego, bo mam co robic ;))) I odwiedzalnosc mojego serwisu (www.zum.org.pl) to banalne okolo 70.000 osob, a forum okolo 21.000 postow. Innego zas forum to z kolei banalne prawei 3.000 (tu mamy do czyneinia z bardzo dedykowanym dla waskiej grupy odbiorcow forum). Wiem, kiepsko, bo Ty nawet tyle nie masz, wiec zazdrosc jest wielka ;)
                              Czy mam pokazac odwiedzalnosc nowybukowiec.mojeforum.net? - to kazdy moze sprawdzic sam ;) (ilosc wyswietlania watkow widac)

Co mnie dodatkowo fascynuje, ze pojawiaja sie w momentach najbardziej nieoczekiwanych nicki atakujace mnie, ktore pisza paszkwile i nigdy wiecej nie pisza nic wiecej. Ty nalezysz wlasnie do takich. Znikniesz jak sen zloty. Dlatego nawet sie Toba nie przejmuje :)))
                              Psy szczekaja a karawana idzie dalej ;))))))
                              • roxx1 Re: Roxx ;) 09.07.07, 08:51
                                Jedno wielkie pomowienie to twoj post. W kólko piszez to samo i jest to
                                niestety bełkot.
                                Co do twojego forum, to pewnie sama wyświelasz wątki, bo jakoś nie widać tam
                                żadnych forumowiczów, ciekawe dlaczego?:P Forum bez forumowiczów, wynalazek
                                madziulec:DD
                                • madziulec Re: Roxx ;) 09.07.07, 09:46
                                  No jasne, bo jakbym miala takich jak Ty to chyba pozostalaby tylko ta slynna szubienica, ktora sugeruje jedna z sasiadek ;)))) Prawda????? :PPPP Bo przeciez nikt nie jest na tyle odwazny by cos powiedziec prosto w twarz tylko za plecami i na forum setny nick zaklada ;))))))

A ja czekam, szkoda, ze wlasnie w takich momentach NASZEGO FSPANIALEGO MODERATORA nie ma ;))) zastanawiajace, ze w innych jest az w nadmiarze ;)))))))))
                • zuziknatropie Re: warto rozmawiać 07.07.07, 11:49
                  psychomaszyna pojechałeś po bandzie, aż oplułam komputer ze śmiechu...

1. fakt - jest porządek - to twój plus
                  2. kilku nicków używałeś już zanim istniało fotoforum więc teraz nie ściemniaj i
                  nie wybielaj sie..
                  3. Ty współautorem Cafe??? Ciekawe rzeczy opowiadasz...buahaha
                  • psychomaszyna Re: warto rozmawiać 07.07.07, 13:42
                    Zapodałem pomysł z Cafe. Tylko tyle.
                    • bogdan622 Re: warto rozmawiać 07.07.07, 21:44
                      Madziulec, Zuzik BRAWO
    • aganiok32 trzymam stronę moderatora 07.07.07, 21:44
      Biorąc pod uwagę zalew bzdurnych postów jakiś czas temu - na jednej stronie po
      kilkanaście pytań o dentystów, fryzjerów, wesela itd uważam, że moderator robi
      naprawdę dobrą robotę. Oczywiście jeszcze się taki nie urodził, który by
      wszystkim dogodził. Sorry dziewczyny Wasza argumentacja mnie nie przekonuje.
      • madziulec Re: trzymam stronę moderatora 07.07.07, 21:50
        Aganiok, powiem Ci tak, nie ma zadnej idealnej osoby, ktora spelnialaby warunki na stanowisko moderatora spolecznego.
        Dla Ciebie taka osoba powinna co chwilke umieszczac apele o schronisku, o psach bezdomnych, o wszystkim co dotyczy strasznego losu zwierzat. Jakis czas temu co drugi post byl taki i rowniez bylo to straszne i nuzace.
        Rowniez co drugi post o slubie i weselu dla wielu osob moze byc stresujacu. Dla mnie rowniez z powodow osobistych, a mimo to nei reaguje alergicznie, bardziej reaguje alergicznie na posty dotyczace wewnetrzne sprawy jakiejs spoldzielni.

Nie chodzi tu o napadanie na osobe Psychomaszyny. Chodzi tylko o dyskusje, majaca na celu jednak to, ze na forum wcoca osoby, ktore tu pisaly, majaca na celu takze i to, ze nikt nei bedzie sie bal napisac watku ze starchu, ze zostanie on zaraz wykasowany, bo bedzi eniezgodny z polityka Psychomaszyny.
        • w.iwo Re: trzymam stronę moderatora 07.07.07, 22:11
          czy jest kobieto coś co Ci się jednak podoba na tym forum ?
          o co teraz walczysz ?
          daj proszę w jednym zdaniu, czytelnym nawet dla blondynki...
          • madziulec W.iwo... 07.07.07, 22:30
            Jako podobno wyksztalcona osoba powinnas wiedziec, ze zwracanie sie do kogos "kobieto" jest poczytywane za bardzo obrazliwe.

Ale poewnie nie wiesz.
            I nie z Toba dyskutuje tutaj.
            • zakkahletz "Kobieto" - "poczytywane za bardzo obraźliwe"? 08.07.07, 14:14
              "Jako podobno wykształcona osoba" ośmielam się przestrzec, że wzmianka o rzekomo
              bardzo obraźliwym zwracaniu się do kogos per "kobieto" może przyprawić o
              wściekłość emancypantki, sufrażystki i feministki. Wśród pospólstwa zaś może to
              wywołać, skądinąd słuszne, wrażenie nasilonej współcześnie maskulinizacji
              kobiet, co z kolei niechybnie spowoduje złowrogie błyski w oczach rzesz mężczyzn
              (z wyłączeniem metroseksualnych), którzy przeczuwają, co ich z tego powodu czeka.

"Feminizacja mężczyzn zawsze prowadzi do maskulinizacji kobiet." /J. Goebbels, w
              przemówieniu wygłoszonym w Berlinie 18 marca 1933 r./

madziulec napisała:

> Jako podobno wyksztalcona osoba powinnas wiedziec, ze zwracanie sie do kogos "k
              > obieto" jest poczytywane za bardzo obrazliwe.
              >
              > Ale poewnie nie wiesz.
              > I nie z Toba dyskutuje tutaj.
        • aganiok32 Re: trzymam stronę moderatora 07.07.07, 22:28
          masz tendencję do wyolbrzymiania wszystkiego. NIe przypominam sobie aby
          kiedykolwiek co drugi post dotyczył bezdomności zwierząt. I czy ja gdzieś
          napisałam, że moderator powinien tego typu watki zamieszczać? Jak zapewne
          wiesz, myślę ze od bardzo bardzo dawna nic na ten temat tu nie zamieszczałam,
          bo po co? Są fantastyczne fora, które zajmują się tą tematyką. Ale ciągłe
          pytania o dentystów, mimo, że kilka wątków niżej już był ten temat poruszany -
          działały na mnie jak płachta na byka. Ja podchodzę do tego tak - jak mnie jakiś
          temat nie interesuje to nie czytam. Tobie proponuję to samo - skoro reagujesz
          alergicznie czytając posty na temat spółdzielni to ich nie czytaj. Prosta
          sprawa.
          • madziulec Re: trzymam stronę moderatora 07.07.07, 22:32
            ano wlasnie. Na Ciebie dzialaja dentysci, a na kogos innego prosby o koce dla schroniska czy inne pomysly. I nei maja ochoty czytac, za to maja ochote czytac o entystach i do upadlego maja ochote temat walkowac, szczegolnei, ze dentysci i ich jakosc sie zmieniaja.
            Szkoda, ze nie wszyscy to rozumieja.
            • aganiok32 Re: trzymam stronę moderatora 07.07.07, 22:41
              ale to przecież nie chodzi o tematykę. Ale o jakiś porządek na forum. Przecież
              istnieje coś takiego jak wyszukiwarka, więc po co powielać po raz 40 pytanie o
              dentystę, ginekologa czy nianię? A trzeba przyznać, że obecnie porządek jest
              większy niż kilka miesięcy temu. I mnie to pasuje.
            • zuziknatropie STOP!!! 07.07.07, 22:43
              ja juz nie pamiętam o co chodziło na początku:)
              Może ustalmy cos sensownego. Za chwile wszyscy sie poobrażają i zapadnie cisza w
              eterze...
              psychomaszyno - mniej "zamordyzmu", to forum o ludziach i dla ludzi
              forumowicze i foremki - nie zakładajmy 10 wątków o tym samym
              • aganiok32 Re: STOP!!! 07.07.07, 22:49
                jestem za, zresztą wyraziłam swoje zdanie i nie zamierzam ciągnąc dyskusji a
                ten temat.
                • w.iwo Re: STOP!!! 08.07.07, 11:17
                  czy jest S.P.Madziulec coś co Ci się jednak podoba na tym forum ?
                  o co teraz walczysz ?
                  daj proszę w jednym zdaniu, czytelnym nawet dla blondynki...

(zwykle się nie obrażam kiedy ktoś uważa mnie za kobietę :o)
                  ale ponieważ Szanowna Pani drażliwa jest to ponowię prośbę w bardziej
                  cywilizowanej formie... poproszę w jednym zdaniu...
                  za to chciałabym zwrócić uwagę, że zamknięte dyskusje odbywają się zwykle na
                  "privach"... więc wypraszanie kogoś z wątku i z forum jest nieuprzejme...
                  Szanowna Pani jest osobą, która nawet gdy wypowiada się na pożytecznie
                  społecznie temat :o) to w czasie zajadłej walki gubi wątki i obraża pół forum...
                  po kolejnej potyczce pozostaje niesmak i już nikt nie wie o co właściwie
                  chodziło.... z wyrazami szacunku w.iwo)
    • narewa przestańcie już.. 08.07.07, 14:43
      no tak,wielka dyskusja się wywiązała,pełna złosliwości i osobistych wycieczek.
      a sam problem,od którego to się zaczęło?.
      Wątek o żłobku,który został wykasowany,ukazał się ponownie..I co?.Kobieta w
      dalszym ciągu pomocy nie ma,nikt nie potrafi jej podpowiedzieć coś mądrego..

Chyba jaka tu najstarsza,bardzo proszę,nie odpisujcie więcej,nie ciągnijmy tej
      dyskusji,która do niczego nie prowadzi..
      • madziulec Narewa ;) 08.07.07, 20:12
        Osoba, ktora szukala pomocy dostala wyczerpujaca ode mnei odpowiedz na priva ;)))

Ciekawe, czy ktorakolwiek z osob tak pyskujacych glosno na forum cokolwiek tej osobie napisala. Podejrzewam, ze nie. Bo jak zwykle nie maja nic do powiedzienia.
        Na tym koncze, bo nie chce mi sie dyskutowac ;)
    • marzzosia Re: Moderator to nie dyktator 08.07.07, 22:44
      potwierdzam,
      madziulec udzieliła mi sporo informacji ( nikt inny nie zareagował na moją
      prośbę ),
      w dalszym ciągu poszukuję żłobka w Legionowie lub Jabłonnie, jak ktoś coś wie
      to proszę o informacje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka