narewa Re: Która cukiernia w Legionowie jest najlepsza? 03.10.07, 09:43 kiedyś przy targu kupowałam niezłe ciasta...to w tej bocznej uliczce za apteką.. teraz sama piekę od czasu,do czasu.. Odpowiedz Link Zgłoś
damka3 Re: Która cukiernia w Legionowie jest najlepsza? 03.10.07, 10:19 też chciałam napisać, że jak mam ochotę na dobre ciasto to piekę je sama ;) Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Która cukiernia w Legionowie jest najlepsza? 03.10.07, 10:47 najlepsze pączki tylko u Stachurskich :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: Która cukiernia w Legionowie jest najlepsza? 03.10.07, 11:13 oj, chodza dzis za mna pączki:) ale w Legionowskich cukierniach to ja się boje kupować...wrr Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Która cukiernia w Legionowie jest najlepsza? 04.10.07, 16:01 a ktora to? ta w bocznej uliczce idac do stacji pkp? po schodkach? Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Która cukiernia w Legionowie jest najlepsza? 05.10.07, 11:09 tak, to ta na Kopernika, idąc od garnizonowego koscioła nie dochodząc do ulicy Słowackiego. Ale to główna siedziba. Natomiast mają sklepik pzy piłsudskiego, tuż przy UM. No i oprócz tego wstawiają do wielu sklepów w legionowie, także można na te pączki trafić nie tylko w siedzibie cukierni :) A ostatni jadłem pączka ze sklepu na rogu przy stacji PKP i też był bardzo dobry, z marmoladą różaną :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
margo99 a Blikle? 05.10.07, 13:49 polokokt napisał: > A ostatni jadłem pączka ze sklepu na rogu przy stacji PKP i też był bardzo > dobry, z marmoladą różaną :) a ja chyba nie lubię nadzienia różanego ;) a co sądzicie o cukierni Blikle? tzn o pączkach?? bo takie to wszystko słoooodkie........... Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: a Blikle? 05.10.07, 14:37 Mi Margo w ogóle wyroby od Biklego jakoś umiarkowanie podchodzą. Jak dla mnie przereklamowane i wole pączki od stachurskiego. A ciasta kiedyś dobre były (takie waśnie mi smakują) w sklepie spożywczym który mieści się przy jednym z rondek przy targowisku (pierwsze rondko od warszawskiej). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: a Blikle? 05.10.07, 20:50 od nich lubie czekoladowe ze sliwkami (podluzne) :) Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewanka Re: a Blikle? 05.10.07, 14:37 > a co sądzicie o cukierni Blikle? tzn o pączkach?? bo takie to > wszystko słoooodkie.......... no dokładnie, słodkie, malutkie i drogie :( Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: a Blikle? 05.10.07, 20:49 od bliklego tylko mazurek kajmakowy (prostokatny bezalkocholowy, okragly z %) ech szkoda, ze tylko raz w roku Odpowiedz Link Zgłoś
margo99 Re: a Blikle? 06.10.07, 07:59 jadłam, jadłam!! :o) też straaasznie słodki, no ale.. a od Blikle'go lubię eklery kawowe /czasami/, operę i najbardziej takie fajowe babeczki - ciasto kakaowe z serem a na tym dwie, śweiżutkie malinki :D mniam, mniam - nazywają się łódeczki :o) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: a Blikle? 06.10.07, 10:15 no to chyba skosztuje tych lodeczek ;) przy najblizszej okazji Odpowiedz Link Zgłoś
margo99 Re: a Blikle? 06.10.07, 13:34 koniecznie! :o) a nie wiem, czy nie trzeba się spieszyć, ze względu na te świeże maliny może dziś będę w Arkadii, to sprawdzę :o) Odpowiedz Link Zgłoś
kampfschwimmer A gdzie? 07.10.07, 13:17 Ludzie, a gdzie można kupić pączki Bliklego w Legionowie? Bo ja chyba w innym mieście żyję ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
amelka1341 Re: Która cukiernia w Legionowie jest najlepsza? 03.10.07, 13:55 Wydaje mi sie że cukiernia na Wyszyńskiego, koło kościoła to tez Stachurscy - nie wiem jak w tygodniu, ale w niedziele - nawet z rana po mszy ;) mają bardzo świeze ciasta - i naprawde smaczne. Oczywiscie najczesciej pieke sama - ale tam kupujemy od czasu do czasu cos "innego" i nie typowe ciasta. Z dzieciństwa pamietam cukiernie koło kościoła na górce i te długie kolejki po ciasto i po lody ;) i oczywiscie cukiernię po schodkach na Przystanku - tam teraz jest sklep spozywczy i kramik z owocami i warzywami :) Tam były moje ulubione ciastka ponczowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
storczyk130 Re: Która cukiernia w Legionowie jest najlepsza? 04.10.07, 15:46 Ja polecam cukiernię Stachurskich przy kościele na górce-par.św. Jana Kantego. Bardzo dobre ciasta mają. Nie wiem czy pozostałe cukiernie Stachurskich w Legionowie są tych samych Stachurskich? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: Która cukiernia w Legionowie jest najlepsza? 04.10.07, 22:30 Ta sama rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewanka Re: Która cukiernia w Legionowie jest najlepsza? 05.10.07, 09:16 Cukiernia przy targu po schodach też jest Stachurskiego i to tego co przy kościele na górce ma też :) Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Która cukiernia w Legionowie jest najlepsza? 05.10.07, 11:10 czyli wychodzi że wszystkie główne cukiernie są ich :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
narewa Re: Która cukiernia w Legionowie jest najlepsza? 05.10.07, 14:07 najlepsza jest moja szarlotka..upieczona czeka na zjedzenie,bo goście nie przyjadą..zapraszam więc do degustacji.. choć w tym roku problem z antonówkami,bo poprostu ich nie ma,to i tak szarlotka mi,jak zawsze,wyszła..tylko kto ją zje?? Odpowiedz Link Zgłoś
damka3 Re: Która cukiernia w Legionowie jest najlepsza? 05.10.07, 15:16 z tą szarlotką... to nie piszesz poważnie? To ciasto zawsze znika w jakiś niezrozumiały sposób... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
narewa Re: Która cukiernia w Legionowie jest najlepsza? 05.10.07, 15:28 u mnie też zniknie..ale za to centymetrów przybedzie..a co tam,przeżyję.. a tak serio,miało być więcej osób,nie było..i ciasta pół blachy zostało.jakoś sobie poradzę,chyba że ktoś jeszcze wpadnie.. A tak przy okazji,to myślę sobie,że wielka szkoda,że nie doszło jeszcze do spotkania w realu większej ilości osób,nie poznaliśmy się,bo w takiej sytuacji wystarczyłoby wziąć telefon i zaprosić na szarlotkę,, Ale taki jeden,co to wie,moze wpadnie,jak przeczyta.. www.fallingrain.com/world/FJ/5/Narewa2.html Odpowiedz Link Zgłoś
psychomaszyna Re: Która cukiernia w Legionowie jest najlepsza? 05.10.07, 20:14 Biję się w piersi - odezwę się w przyszłym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
narewa Re: Która cukiernia w Legionowie jest najlepsza? 05.10.07, 21:27 tylko po szarlotce wspomnienie pozostanie..no,chyba że ciasto ze śliwkami upiekę.. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Która cukiernia w Legionowie jest najlepsza? 05.10.07, 20:52 ja ostatnio popelnilam tarte z biala czekolada i gruszkami oraz z ciemna czekolada i bananami :) zjedlismy, ale zeby sie na poczestunek nadawala to chyba nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
psychomaszyna Prośba moderatora 06.10.07, 07:18 Ponieważ wszystkim nam narobiłaś smaku - poprosimy o przepis na ciasto albo link do przepisu Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene przepis 06.10.07, 10:33 jestem strasznie niezdyscyplinowana takze w kuchni wiec zwykle przepisy sa dla mnie coanjwyzej inspiracja zmienilam owoce: uwielbiam polaczenia bananow i ciemnej czekolady dlatego zamist gruszek dalam wlasnie banany - wiem ze to profanacja bo zapiekanie bananow lamie wszelkie zasady kulinarne ;) (jezlei ktos sie zdecyduje najsmaczniejsza jest z lekko niedojrzalymi bananami (widuje jeszcze maliny na naszym targu wiec nie powinno byc problemow jezli chodzi o sluzbistow scisle przestrzegajacych przepisow) oto linki do orginalnych przepisow malinowa z biala czekolada fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,68101838,68101838.html?f=777&w=68101838&a=68101838 gruszkowa z ciemna czekolada fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,64723605,64723605.html?f=777&w=64723605&a=64723605 Lasuchom zycze smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Cafe Verona 07.10.07, 21:12 jak dla mnie, ale oczywiscie nikomu nie kaze tam chodzic... Odpowiedz Link Zgłoś
amelka1341 Re: Cafe Verona 07.10.07, 23:01 Dla mnie tez ;) choc ja tam głównie deser fitnes biorę. Ale za to opisalam Veronę na gastronauci.pl - i.. okazało się że nie tylko ja tam lubię chodzić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sommi Re: Która cukiernia w Legionowie jest najlepsza? 01.06.17, 11:05 jak dla mnie to Sweet Home! mają pyszne wypieki, a lody to są nieziemskie! często tam zachodzę po małe co nieco:) fajne jest to że wszystko oni sami robią! Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: Która cukiernia w Legionowie jest najlepsza? 04.06.17, 20:42 ....nieziemskie lody? To pewno cena z kosmosu ;( A co to znaczy że cukiernia najlepsza? Czy to taka , co jest otwarta od 6 rano do 22 , albo lepiej 24h? Czy może to taka co ma najtańsze paczki, albo można w niej płacić kartą? A może taka , co przywozi ciastka do domu? Odpowiedz Link Zgłoś
lulalu22 Re: Która cukiernia w Legionowie jest najlepsza? 01.08.17, 10:06 Najlepsza jest cukiernia Mocca na Piaskach. Zawsze świeże i pyszne ciasta. Każde ciasto u niech smakuje oryginalnie i pysznie, nie to co w innych cukierniach - każde tak samo. Do tego te lody… pychotka !! Stanowczo polecam ! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
beata12345 Re: Która cukiernia w Legionowie jest najlepsza? 17.12.18, 09:11 AK Otrębusy są dla mnie bezkonkurencyjni. Zawsze wszystko smaczne i w dobrym stylu. Ceny również przystępne. Odpowiedz Link Zgłoś