Dodaj do ulubionych

Apel do kierowców, skret w lewo do Kauflandu

01.11.07, 23:52
Witam,

Wszyscy teraz przerabiamy problemy dojazdowe związane z budową obwodnicy. No
cóż, tak być musi-oby nam to poprawiło dojazd do Wawy, chociaż w wątku na ten
temat nie ma optymizmu. Ale ja nie o tym. Zauważyłam, że sporo korków tworzy
się na światłach w Jabłonnie gdzie jest można skręcić w lewo do Obi i
Kauflandu. Ludzie tam stoją i czekają na możliwość skrętu. pół biedy jak jest
to mały samochód, który można ominąć, ale często jest tak, ze taki skręcający
jeden i drugi powoduje makabryczny zator. Mili Państwo "skręcający", mam
prośbę i apel. Pomyślcie o tych, którzy jadą dalej i muszą przez Was stać w
korku. Podjedźcie dosłownie kilka metrów dalej, tam gdzie jest osobny pas do
skrętu w lewo na stacje Orlenu, przez którą można spokojnie dojechać do
rzeczonych sklepów. Wam bez różnicy, a ludziom za Wami i owszem. Wysiłek
niewielki, a może będzie nam wszystkim łatwiej...
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zuziknatropie Re: Apel do kierowców, skret w lewo do Kauflandu 02.11.07, 09:31
      ło matko ameryka została odkryta...Przerobilismy ten temat zdaje sie
      ze we wrzesniu..
      • hiperkaliemia Re: Apel do kierowców, skret w lewo do Kauflandu 02.11.07, 21:49
        Wielkie dzięki za miłe słowa. Jak widać od września nic się nie zmieniło, więc
        może warto ponownie poprosić o odrobinę myślenia.
        • polokokt Re: Apel do kierowców, skret w lewo do Kauflandu 02.11.07, 22:29
          W Legionowie mieszka około 50 tys mieszkańców. A forum czyta ilu? 100? 200?
          Można sobie tutaj pisać do woli, internet dużo znosi, ale efektu to raczej nie
          przyniesie.
          Poza tym co najważniejsze, tam jest zakaz skrętu, jak pewnie już zauważyłaś. I
          wystarczy tylko aby kierowcy zaczęli go przestrzegać, lub władza zaczęła go
          egzekwować. Problem sam się rozwiąże. A jak nie, to niestety pozostaje nam
          czekać na koniec remontu.

Pozdrawiam
          • kermit_1979 Re: Apel do kierowców, skret w lewo do Kauflandu 03.11.07, 09:44
            Mnie to również wkurza, że całkiem sporo kierowców łamie ten zakaz i powoduje
            duże korki. Dzwoniłem nawet na Policję, ale niewiele to pomogło - jeśli w ogóle
            coś pomogło.
            Czekałem kilkanaście minut na przyjazd jakiegoś patrolu, ale nic z tego. Więc
            chyba już nie pozostaje nic innego jak czekać na zakończenie remontu.
            • misiek1974 Re: Apel do kierowców, skret w lewo do Kauflandu 03.11.07, 12:22
              Może tak ToiOwo opisze w gazecie jak to policja z Jabłonny działa.
              Problem jest również dalej. Kierowcy jadący od strony NDM jadą
              prosto z pasa do skrętu na Legionowo co w ten sposób blokują pas dla
              samochodów jadących od tej strony. Policjanci pojawiają się tam
              naprawdę sporadycznie. Oni chyba wolą spokojnie siedzieć w ciepłym
              pomieszczeniu i od czasu do czasu wychodzą aby pokazać, że coś robią
              a brzuszki im rosną.

Co do skrętu na Obi. Widziałem tam jednego policjanta, który przy
              samych światłach stał. Chwilowo kierowców odstraszał ale kiedy znikł
              wszystko się od nowa zaczęło. Na jego miejscu stałbym na parkingu i
              łapał. Kiedy kierowca zapłaci mandat to się później zastanowi.
              • ralphie To i Owo 03.11.07, 16:09
                Kiedyś nasze forum czytał rzecznik legionowskiej policji. Po zmianie na stanowisku, "nowy" zamilkł. Ma w głebokim poważaniu sprawy Legionowa?
                Redaktorzy To i Owo widac tu zaglądają. Sprawa nieszczęsnego skrętu oraz przeloty samolotów i zrobili z tego tematy do swojej gazety. Skoro chętnie szukają tutaj tematów podrzucę następny:
                Jak działa Policja w powiecie?
                A w ogóle działa? Patrole na ulicy? Radiowozy na ulicy? Tak, przy chińskich budkach, albo z radarem chowający się za ogrodzeniami posesji, a zdaje się rozporzadzenie Komendanta Głównego Policji mówi co innego. Od kilku miesięcy widuję ten sam radiowóz marki Peugeot jeżdzący bez lewego mijania. Nikt im nie zwrócił uwagi? Nie stać na żaróweczkę? W wydziale ds. wykroczeń próba podstawienia pod nos elementów wskazujących na sprawce wykroczenia spełzła na niczym. A przez telefon słyszy się: "Co my możemy zrobić? Takie prawo". No tak, prawo ułatwia umarzanie spraw, więc należy z tego korzystać.
                W gazetach coraz częściej się czyta o rozbojach, dewastacjach i nocnych szaleństwach piątkowych młodzian. No ale jak zamiast patrolować siedzi się w Telepizzy to trudno cokolwiek wypatrzęć. A swoją drogą, może jakis znawca tematu oświeci mnie, jak jest z posiłkami w trakcie patrolu? Z akcentem na "w trakcie"!
                • misiek1974 Re: To i Owo 04.11.07, 12:53
                  Policjanci to też ludzie i jeść muszą. Każdy w trakcie pracy robi
                  przerwę na jedzenie
                  • ralphie Re: To i Owo 04.11.07, 23:04
                    To jest zrozumiałe. Chodzi mi bardziej o to, czy mają przerwy w
                    patrolach planowane, czy kiedy popadnie?
                    • yossarianek Re: skręt w lewo do Kauflanda 14.11.07, 13:04
                      Podnoszę wątek zakazanego skrętu w lewo do Kauflanda (jadąc z
                      Legionowa), bo niestety nadal aktualny. Ostatnio zacząłem robić
                      zdjęcia gamoniom olewającym ten zakaz (babki, faceci, młodzi,
                      starzy - wszyscy tak samo myślą i znają się na znakach), jak
                      nazbieram pokaźniejszą paczkę, wyślę do Policji w Legionowie, będą
                      mieć gotowy materiał.
                      • misiek1974 Re: skręt w lewo do Kauflanda 14.11.07, 14:10
                        Przydałoby sie umieścić te zdjęcia na internecie i parę do TiO-o
                        wysłać. Może zamieszczą w swej gazecie :-)
                        • amelka1341 Re: skręt w lewo do Kauflanda 14.11.07, 17:12
                          ja bylam w sobote w Kauflandzie z rana - mieszkamy na Przystanku,
                          wiec jechalismy przez Chotomów i Jablonne, ale wracalismy juz przez
                          Legionowo. Czekalismy na swiatłach ze trzy minuty - i naliczylam w
                          tym krótkim czasie ze 4 samochody, które skrecily do Kauflandu, mimo
                          zakazu... tak, korek oczywiscie tez byl... ale oczywiscie do tego
                          skretu. Szkoda, ze nie mialam ze sobą aparatu...
                          • krzysztofkg Re: skręt w lewo do Kauflanda 14.11.07, 22:50
                            witaj Amelko
                            i ja mieszkam na przystanku,
                            moge wiedziec gdzie dokladnie?
                            pozdr
                            Krzysztof
                            • amelka1341 Re: skręt w lewo do Kauflanda 15.11.07, 11:59
                              :) na Kolejowej calkiem niedaleko stacji PKP Przystanek
                              • krzysztofkg Re: skręt w lewo do Kauflanda 15.11.07, 20:29
                                milo mi , ja na Akacjowej, jestesmy spawie sasiadami :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka