Dodaj do ulubionych

Kablówka Tels/SML-W dostępne programy

23.07.08, 18:28
Witam,

Nie wiecie przypadkiem gdzie można znaleźć w internecie listę
programów
dostępnych w tzw. kablówce SMLW (instalowana przez firmę Tels)?

Mam obecnie Syfrowy Polsat za który płacę podobne kwoty abonamentu
i zastanawiam się nad wyborem "kablówki".
Obserwuj wątek
    • psychomaszyna Re: Kablówka Tels/SML-W dostępne programy 23.07.08, 18:30
      A gdzie mieszkasz? Nie wiadomo, czy masz dostęp do kablówki.
      • quick-share Re: Kablówka Tels/SML-W dostępne programy 23.07.08, 18:35
        Mam ofertę podłączenia. Nie chce mi się drałować na Husarską po
        szczegóły ;)
        • psychomaszyna Re: Kablówka Tels/SML-W dostępne programy 23.07.08, 18:52
          Normalnie wszystko było dostępne na stronie SMLW, ale widzę, że stronę ktoś
          odnowił i te informacje zniknęły
          www.legionowodom.pl/
          • quick-share Re: Kablówka Tels/SML-W dostępne programy 23.07.08, 19:07
            Udało się znaleźć na archiwalnej wersji tej strony. Lista z zeszłego
            roku ale może niewiele się zmieniło ;)

Dzięki
            • oz_patryk Re: Kablówka Tels/SML-W dostępne programy 23.07.08, 22:50
              niby tak i niby nie... czasami gdy wpadnę do staruszków którzy są ich abonentami
              to "odwiedzę" kanał z telewizją legionowską to widuje rozpiskę, która odkąd
              pamiętam była taka sama. Nie sprawdzałem jej długi czas ale obecnie planeta.fm
              która do nie dawna była radiostacją, nazywa się w rozpisce rozgłośnią harcerską,
              a tą nie jest od ładnych paru lat. Antyradia i radio Pin musiałem słuchać na
              zwykłym radiu bo w kablu nie było, pomimo że radia nadają też od kilku lat.
              problem swego czasu był z TVN Turbo z tego co ojciec kiedyś mówił pojawiał się i
              znikał, bo niby płatny, niby się ugadali, ale chyba nie do końca... od czasu do
              czasu dojdzie jakiś nowy program, czasami jakiś mało ważny zniknie typu
              telewizja hiszpańska. jak jeszcze mieszkałem ze staruszkami nie pamiętam żeby
              jakaś kartka choć raz na jakiś czas przychodziła że coś dodali albo coś odjęli.
              był pakiet standardowy czyli te najważniejsze programy, a do tego dochodziły
              programy luźne którymi żaglowali. wystarczyło raz na 3 miesiące lub pół roku
              przelecieć skalę. ojciec tak znalazł telewizję rosyjską, potem z czasem okazało
              się że ojca dyrektora też emitują...
              • rapido1 Re: Kablówka Tels/SML-W dostępne programy 24.07.08, 21:38
                Aktualnie jest 59 kanałów w kablówce, nie zawsze to co leci w telewizji legionowskiej jest aktualne ponieważ inna firma robi telewizję legionowską a inna kablówkę.
                Nazwy programów radiowych niekiedy tak często się zmieniają, że trzebaby było tylko siedzieć i sprawdzać czy dana stajca nie zmieniła nazwy przypadkiem.
                Myślę, że w dzisiejszych czasach można zadzwonić na spółdzielnię i może prześlą aktualny wykaz mailem np.
                Jeśli chodzi o TVN Turbo to był problem umowy i znacznego podwyższenia opłaty za ten program. Jakiś czas temu się dogadali i jest choć w porównaniu programami jakie kiedyś leciały na turbo to chyba szkoda zawodu.
                Szkoda tylko, że nie mogą wyłączyć ojca dyrektora .... wnioskowałem o to kiedyś :)
                • oz_patryk Re: Kablówka Tels/SML-W dostępne programy 25.07.08, 08:25
                  rapido1 napisał:

> Nazwy programów radiowych niekiedy tak często się zmieniają, że trzebaby było
                  tylko siedzieć i sprawdzać czy dana stajca nie zmieniła nazwy przypadkiem.

nie wiem które stacje tak często zmieniają? jestem "nie praktykującym"
                  wielbicielem radia i od kąd pamiętam to tylko planeta.fm/radiostacja/rozgłośnia
                  harcerska zmieniły nazwę. Cały blok Polskiego radia, RmF, zet, kolor itp od
                  zawsze mają te same nazwy. Dochodzą tylko nowe, które wystarczy dodać, zarówno
                  do kabla jak i do rozpiski.

Co do samego teletekstu w spółdzielczej telewizji. Mam wrażenie że firma która
                  robiła teletekst, dosłownie mówiąc "robiła", bo od kąd pamiętam wygląda tak
                  samo... na obecne czasy tandetnie. można by go zaktualizować i zrobić
                  facelifting. Chyba mają program w którym dodają slajd z reklamą i nic więcej. W
                  obecnych czasach, przy obecnym rozwoju technologii lepszy prezentację, bo w
                  takiej formie jest teletekst, zrobił by mój bratanek w PowerPoincie, a jak by
                  troszkę czasu poświęcił to może we flashu. Na marginesie, stosunek czasu emisji
                  teletekstu oraz programów mógł by być odwrotny. Nigdy nie wiem kiedy nadawane są
                  wiadomości, wywiady itp, za to non stop leci teletekst... ten sam którego i tak
                  nikt nie czyta. Jak nie mają pomysłów to proszę bardzo, ile zwieżaków czeka na
                  adopcje w Józefowie, każdego sfilmować i opwiedzieć o nim, do tego o potrzebach
                  schroniska parę słów. Na stronie Legionowskiej mamy kamerki pokazujące place
                  zabaw, można przecież wrzucić też ujęcia z nich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka