Dodaj do ulubionych

przejazd ul. Polna - zablokowany

22.11.08, 17:35
Byl dzis zablokowany przejazd na ul. Polnej.

Ot, stanal sobie pociag i stal.

Czy ktos cos wie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • cobresca Re: przejazd ul. Polna - zablokowany 22.11.08, 20:04
      nie wiem czy to była ulica polna czy nie bo za krótko mieszkam w legionowie
      natomiast wracałam pociągiem około 14.00 z NDM i pociag stanął sobie mniej
      wiecej na wysokości 300 m za legionowo przystanek w kierunku legionowa.myślałam
      ze jajo zniose .stał tak około 50 mniut.W przedziale pracownicy kolei
      państwowych(po cywilnemu)popijali piwko,głosno rechocząc.Nadmieniam ze po
      spozyciu sami sie przyznawali gdzie pracują ,stąd moja wiedza.
      Korzystając z okazji ze już coś piszę,proponuję burmistrzowi Miasta by spóbował
      przejść z Osiedla Piaski na Piłsudskiego.
      NIE MA PRZEJŚCIA!!!!! Jest błoto,glina,błoto,kałuze.... póżniej napotykamy
      pociąg,który zamyka przejście na kładkę,która słuzyla wcześnie do dostania sie
      na drugi brzeg Legionowa.Należy obejść pociąg wejść na wał(dość wysoki dla
      staruszek i Pań spieszacych do pracy w szpilkach),zejść z wału i dopiero pomału
      przebrnąć na drugi brzeg.TO JEST KOSZMAR.Starsze kobiety o obfitszych kształtach
      naprawde nie mają siły tego przejść.Ja też Batmanem nie jestem i fruwać nie
      umiem takze do pracy docieram upieprdzielona po kolana.Daję słowo,ze jak mi sie
      noga powinie na tych kamieniach to nie popuszcze ani burmistrzowi ani koleji.Aha
      ....... i jeszcze Ci Panowie rozkuwający stara kładkę młotem
      pneumatycznym,proszę w przerwach nie zaczepiajccie nas - kobiet stojacych na
      peronie i oczekujacych na spóżnione dzień w dzień pociagi to jest upokarzające
      • amelka1341 Re: przejazd ul. Polna - zablokowany 22.11.08, 21:45
        Nie - to nie była Polna.... Ostatnio przeniosłam się na autobusy,
        ale raz w zeszłym tygodniu - autobus nie przyjechał -to poszłam na
        pociąg. Oczywiście spózniony. I co na kazałek za Przystankiem?
        Stał...na szczęście nie 50 minut, a 20 minut....Ale po 7 rano to i
        tak zdecydowanie za dużo. Pomyslałam.. nigdy więcej pociagiem - aż
        remont się skończy. Gdyby autobus przyjechał o czasie - to o tej
        godzinie, o której pociąg łaskawie ruszył z przymusowego postoju -
        byłabym już w E4.
        Madziulcu - one tak mają - u nas zdarza się, że stają np. za stacją
        kolejową, uniemozliwiając przejście ludziom w dozwolonym miejscu.
        Dziś z rana pośpiech stał sobie z 10 minut przy peronie (na
        szczeście nikomu nie przeszkadzał). Pewnie poprostu czeka, na
        przepuszczenie innego, bo tam są jakieś pojedyncze tory...
        • polokokt Re: przejazd ul. Polna - zablokowany 23.11.08, 00:08
          ja już z pociągów tez zrezygnowalem. Ale ja przezucilem sie na prywaciaki. Jest
          deczko drozej dla mnie, czas powrotu z wawy mam o 10 minut dluzszy, ale
          przynajmniej wiem ze jak nie ten autobus to za 5 minut przyjedzie jakis
          nastepny, a z pociagami tro byla masakra. I zauwazylem ze odkad przezucilem sie
          na autobusy to stalem sie mniej nerwowy, a tak to wiecznie czlowiek a to sie
          spieszyl na pociag, a to sie denerowowal bo znow stoimy w polu, albo pociag nie
          przyjechal...
          Pozdrawiam
    • polokokt Re: przejazd ul. Polna - zablokowany 23.11.08, 00:09
      to zadna wiedza tajemna, trwa remont, jak wiesz, i po prostu po woli zaczynaja
      juz dlubac na wysokosci przejazdu. Ktoregos dnia wieczorem tez ponad godzine
      przejazd byl;a zablokowany bo dlubali cos przy trakcji. A jak zabiora sie za
      tory to w ogole bedzie zamkniety przez jakis czas.
      Pozdrawiam
      • madziulec Re: przejazd ul. Polna - zablokowany 23.11.08, 10:19
        No to bedzie Meksyk.. Jeden przejazd przez Legionowo, ktory przy okazji jest
        droga krajowa.
        Gratuluje.

Wczoraj nie dalo sie wyjechac z Sielankowej i Zakopianskiej, do tego oczywiscie
        tez z przeciwnych stron tez probowali nadkjezdzac, bo uviekali spod tego
        zamknietego przejazdu.

Ale tam naprawde na srodku stal pociag. Pospiech.
        • polokokt Re: przejazd ul. Polna - zablokowany 23.11.08, 20:43
          tak jak mowie, ja akurat widzialem jak stal przez okolo 30min-1h ten techniczny
          pociag. ALe mogl stac i pospieszny jesli gdzies kawalek za przejazdem robotnicy
          przyblokowali tor. Choc tutaj to juz bezmyslnosc osob kierujacych, ze tak
          puscili pociag zeby zablokowal przejazd. Bo z samym remontem to rozumiem ze nie
          da sie go zrobic bez czasowego wylaczenia przejazdu. Natomiast na pewno nie
          posadzam tez "kolejarzy" o nadmiar wyobrazni, bo faktycznie czasem kieruja sie
          tylko i wylacznie dobrem pociągów.
          Pozdrawiam
    • kampfschwimmer Re: przejazd ul. Polna - zablokowany 26.11.08, 20:55
      Może to zabrzmi trochę prowokacyjnie, ale czy nie lepiej byłoby, gdyby zamiast
      przejazdu przez tory, o którym wiadomo, że będzie bardzo często zamknięty,
      powstało podziemne przejście dla pieszych?
      • polokokt Re: przejazd ul. Polna - zablokowany 26.11.08, 22:05
        no tak, ale nie samymi przejsciami dla pieszych miasto zyje. DLa sprawnej
        komunikacji musi byc tez kilka sensownych przejazdow. A tych jakby jest
        mizernota. Chyba w ostatnim artykule byla zacheta ze strony PKP zeby miasto
        rozpoczelo budowe przejazdu teraz podczas remontu, gdy to jest duzo tansze.
        Takze zaczyna sie przerzucanie kosztow na innych. PKP zrobi tylko tyle co musi,
        o reszte sie martwcie "WY".
        Pozdrawiam
    • polokokt Re: przejazd ul. Polna - zablokowany 07.05.09, 22:42
      nie wiem czy ktoś zauważył, ale właśnie zaczęły się prace od strony ulicy
      Kwiatowej (od Polnej chyba też ae mało widać jeszcze), związane z
      "wyprostowaniem" drogi. Juz jest wybrana ziemia i ułożone krawężniki. Także
      pewnie najpierw zrobią nowy przejazd, dopiero zamkną stary. W każdym razie
      przerwa nie powinna byc duża.
      • madziulec Re: przejazd ul. Polna - zablokowany 08.05.09, 07:21
        Ja zauwazylam, ale bawi mnie narazie to, e dokladnie na "drodze" nowej ulicy
        stoja dwie bodajze pradowe budki ;)

Pażywion, uwidim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka