psychomaszyna 06.05.12, 15:40 Z ulotek znalezionych w niektórych skrzynkach pocztowych w Serocku wynika, że w dniu 13 maja o godzinie 18 odbędzie się spotkanie z panem Tomaszem Pszczołą chyba w powiatowym zespole szkół ponadgimnazjalnych Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
serock2 Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 07.05.12, 06:03 Zgadza się. Bardzo serdecznie zapraszam Państwa na spotkanie, na którym chciałbym szerzej zaprezentować swoją osobę oraz program, a które odbędzie się w najbliższą niedzielę 13 maja o godz. 18:00 w sali nr 29 Powiatowego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych im. W. Wolskiego w Serocku. Z poważaniem, Tomasz Pszczoła Odpowiedz Link
mellaverde Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 07.05.12, 12:14 Panie Tomaszu, jedno pytanie, czy to prawda, że z Pańskiego KWW kandyduje niejaka Pani Suchecka? i czy to prawda, że ubiega się Ona o miejsce radnej z Zegrza? Odpowiedz Link
serock2 Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 07.05.12, 12:17 TAK, Pani Ania Suchecka kandyduje w wyborach do Rady Miejskiej z okręgu nr 10 w Zegrzu. Poniżej zamieszczam link do Obwieszczenia Miejskiej Komisji Wyborczej, gdzie można znaleźć informację o wszystkich kandydatach. www.bip.serock.pl/plik,374,obwieszczenie-miejskiej-komisji-wyborczej-w-serocku-z-dnia-25-04-2012r-o-zarejestroanych-listach-kandydatow-na-radnych-w-wyborach-uzupelniajacych-do-rady-miejskiej-w-serocku-zarzadzonych-na-dzien-20-maja-2012r.pdf Pozdrawiam, Tomasz Pszczoła Odpowiedz Link
mellaverde Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 08.05.12, 16:03 I Pańskim zdaniem wszystko jest OK? ile razy w ciągu tygodnia Pani Suchecka jest w Zegrzu? NIE MAM NA MYŚLI PRZEJEŻDŻANIA GŁÓWNĄ DROGĄ, OMIJAJĄCĄ SAMO OSIEDLE, W DRODZE DO WARSZAWY. jak często rozmawia z mieszkańcami Zegrza? co wie o potrzebach Zegrza? Panie Tomaszu, jest Pan młodym człowiekiem, ale budując swoją "karierę" polityczną na takim cwaniactwie (próba przejęcia radnego/radnej Zegrza, wystawiając kogoś kompletnie niezwiązanego z Zegrzem, ze swojego KWW) obawiam się, że daleko Pan nie zajdzie. cwaniactwo jest passe. aż mam ochotę skoczyć do serocka i na pierwszym pańskim plakacie, które zalały serock, napisać 1 st class CFFFANIAK. Odpowiedz Link
bhojczyzna Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 08.05.12, 16:23 Ojojoj po co te nerwy, mieliście radnych w przeszłości z Zegrza i macie obecnie przecież radnego powiatowego z waszej miejscowości i co Wam mieszkańcom Zegrza ,,załatwili,,!? A może spojrzenie z ,,boku,, w waszym przypadku się przyda , po prostu na tym skorzystacie i daj Panie Boże oby tak było! Odpowiedz Link
farczula Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 08.05.12, 16:34 A ja cały czas myślałem, że to na Dni Serocka przyjeżdża jakaś muzyczna gwiazda Tomasz Pszczoła Serock teraz jest bardziej oblepiony plakatami tego pana niż wtedy kiedy gościła u nas In-Grid. Odpowiedz Link
mellaverde Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 08.05.12, 17:08 ale jakie nerwy? hhheeellllloooooołłłł! a to o "załatwianie" chodzi?? acchhhhhaaaaa..... to może zróbmy inaczej, całą radę wymieńmy i niech zasiadają tam sami mieszkańcy Zegrza. może WAM to dobrze zrobi, hę? Odpowiedz Link
bhojczyzna Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 08.05.12, 23:36 ŻADEN PROBLEM! Ale za brak realizacji obietnic-kastracja!, nieuczciwość-destrukcja klejnotów!! , KTO TO BY NIE BYŁ Z NASZEJ GMINY, NIE W TYM PROBLEM , WAŻNE JEST ABY MIAŁ CECHY UCZCIWEGO CZŁOWIEKA, GODNEGO PIASTOWANIA FUNKCJI KTÓRA MU POWIERZYMY!!! Odpowiedz Link
verso.5 Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 08.05.12, 17:08 A Serock a 5 radnych miejskich, 1 radnego powiatowego i Burmistrza i korzysta! Odpowiedz Link
mellaverde Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 08.05.12, 17:10 korzysta pęłną gębą - prawda. inwestując WYŁĄCZNIE w siebie, zapominając jednoczyśnie, że środki są GMINNE, a nie tylko dla serocka. Odpowiedz Link
verso.5 Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 08.05.12, 17:13 No, chyba 10 tys. mieszkańców przynosi więcej dochodów niż 3 tys. Serocka! Odpowiedz Link
mellaverde Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 08.05.12, 17:21 brak słów, ale cóż widać, nie wszyscy forumowicze to rozumieją. żal.pl Odpowiedz Link
bhojczyzna Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 08.05.12, 23:42 Zgadzam się !! Park miejski- FUNDUSZ ODNOWY WSI I OBSZARÓW MIEJSKICH, Dom kultury- FUNDUSZ ODNOWY WSI I OBSZARÓW WIEJSKICH , gruba ,,bania ,, ponad która powinna być przeznaczona na inwestycje wiejskie i gdzie wykorzystano te pieniążki!!?? Odpowiedz Link
psychomaszyna Informacja 08.05.12, 22:12 Uprzejmie informuję, że posty przekraczające granice kultury dyskusji będą kasowane. Odpowiedz Link
just.m33 Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 08.05.12, 21:27 Czytam powyższe wpisy i trudno mi uwierzyć. Ludzie, którzy prowadzą tu często rzeczowe i ciekawe dyskusje zaczynają prowadzić taką niezbyt ładną rozmowę. Przecież radnego i tak wybierają mieszkańcy Zegrza. Pozdrawiam. Justyna Matuszewska. Odpowiedz Link
farczula Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 08.05.12, 16:36 A ja myślałem, że to na dni Serocka przyjeżdża do nas jakaś muzyczna gwiazda Tomasz Pszczoła Serock jest teraz bardziej oblepiony plakatami z podobizną tego pana niż wtedy kiedy gościła u nas In-Grid. Odpowiedz Link
verso.5 Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 08.05.12, 17:05 Mellaverde i Farczula - zgadzam się z Wami! Odpowiedz Link
mellaverde Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 08.05.12, 17:11 OLE no się chyba wybiorę na to spotkanie Odpowiedz Link
just.m33 Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 08.05.12, 21:31 <Czytam powyższe wpisy i trudno mi uwierzyć. Ludzie, którzy prowadzą tu często rzeczowe i ciekawe dyskusje zaczynają prowadzić taką niezbyt ładną rozmowę. Przecież radnego i tak wybierają mieszkańcy Zegrza. Pozdrawiam. Justyna Matuszewska. > Ten wpis miał być w tym miejscu. Odpowiedz Link
mellaverde Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 08.05.12, 22:15 uwielbiam takie nic nie wnoszące w rozmowę uwagi z cyklu "strzelę im moralniaka" ja wiem, że radnego zegrza wybiorą mieszkańcy zegrza, jednak nie zmienia to faktu, że Pan Pszczoła wykazał się olbrzymim cwaniactwem i brakiem jakicholwiek hamulców. najsmutniejsze jest to, że nie potrafi uczciwie przyznać się do celów w jakich Pani Suchecka została "wykreowana" na potrzeby tych wyborów. Odpowiedz Link
verso.5 Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 08.05.12, 22:42 Pani Justyno, jest Pani Radną i zależy Pani by Pan Pszczoła wszedł do rady, więc nie wypada Pani nas "umoralniać" Odpowiedz Link
just.m33 Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 08.05.12, 22:54 Czy ja kogoś umoralniam? Uderz w stół... Z wyrazami szacunku JM P.S. Tak, popieram Pana Tomka i nigdy się z tym nie kryłam. Myślę, ze każdy z forumowiczów ma tutaj jakieś swoje sympatie. Mam nadzieję, iż tylko dlatego, że podpisuję się imieniem i nazwiskiem, szanowny verso.5 nie odbiera mi takiego prawa? Odpowiedz Link
mellaverde Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 09.05.12, 09:57 Pani Justyno, Pani wypowiedź pozbawiona jest sensu, o merytorycznej wartości wypowiedzi nie wspomnę. Pani jako radna nie powinna, z czystej, ludziej przyzwoitości chociażby, pisać używając sformułować typu "załatwili sobie" "załatwili WAM". jakim WAM? to teraz są MY, WY i ONI?? a ja sądziłam, że radny reprezentuje interesy CAŁEJ GMINY, a nie jedynie serocka???? Odpowiedz Link
just.m33 Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 09.05.12, 11:11 Chyba autor wypowiedzi się Pani pomylił. Ja nic takiego ne pisałam. JM Odpowiedz Link
mellaverde Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 09.05.12, 11:41 chociaż sensu Pani wypowiedzi nadal nie ma. Odpowiedz Link
verso.5 Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 09.05.12, 12:13 Nie rozumiem sensu tej wypowiedzi. Jeśli chodzi o podpisywanie się z imienia i nazwiska - nie mam takiego obowiązku. Nie jestem osobą publiczną. Odpowiedz Link
just.m33 Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 09.05.12, 17:08 Właśnie w tym problem, że się nie rozumiemy. Gdybym podpisała się xy i piała peany na temat któregoś z kandydatów, lub też wieszała na nim psy, byłoby ok. Natomiast jako radnej Justynie Matuszewskiej nie wypada, dlaczego? Odpowiedz Link
verso.5 Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 09.05.12, 18:16 Rzeczywiście! Nadajemy i odbieramy na zupełnie innych falach. "Nie pieję peanów na temat któregoś z kandydatów ani też nie wieszam na nim psów". Dyskusja toczy się tylko wokół dwóch kandydatów, którzy zaprezentowali się na forum. Dlatego próbuję się czegoś o Nich dowiedzieć, może czasami w niezbyt grzeczny sposób - przyznaję, ale to jest też metoda poznania człowieka. Odbieram to jako oskarżenie. Może to okazać się "niedźwiedzią przysługą" wyświadczoną kandydatowi. Odpowiedz Link
just.m33 Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 09.05.12, 23:31 Rzeczywiście nadajemy na różnych falach. W jednym się jednak zgadzamy. Ja odebrałam fakt popierania konkretnego kandydata jako oskarżenie. Jednak wnioskuję z naszej wymiany zdań, że nikt nikogo nie oskarża, tylko jest to taki subiektywny odbiór. Próbowałam po prostu wyjaśnić swój punkt widzenia, absolutnie bez "personalnych wycieczek". Odpowiedz Link
melindzia Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 10.05.12, 09:05 Przypatrując sie Waszej emocjonującej dyskusji przychodzą mi do głowy dwie kwestie: 1/ czy rzeczywiscie ktoś kto nie mieszka w danym mieście/ wsi nie jest w stanie zadbać o sprawy mieszkańców? Moze wystarczy najzwyczajniej w świecie skontaktowac sie z takim człowiekiem i poprosić o "wstawiennictwo" w konkretnych sprawach Tak po prostu i po ludzku. Mądry i dobry człowiek dostrzeże potrzeby innych bez wzgledu na miejsce zamieszkania (swoje i innych). 2/ Nazywanie kogoś "cfaniakiem" nie znając osobiscie ani człowieka ani jego intencji (a jedynie zakładając coś) jest mało eleganckie. Polecam wyeliminowanie nakręcania się i fantazjowania- na rzecz rzetelnej oceny sytuacji i kandydatów. W najbliższym czasie są dwa spotkania z wyborcami- moze warto sie wybrać. Ps: verso5 Twoje wpisy czytam z wielkim zainteresowaniem- cięta z Ciebie Bestia Moze kiedyś sie przedstawisz... Pozdrawiam Odpowiedz Link
mellaverde Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 10.05.12, 12:40 melindzia napisał(a): > Przypatrując sie Waszej emocjonującej dyskusji przychodzą mi do głowy dwie kwes > tie: > 1/ czy rzeczywiscie ktoś kto nie mieszka w danym mieście/ wsi nie jest w stanie > zadbać o sprawy mieszkańców? Moze wystarczy najzwyczajniej w świecie skontakto > wac sie z takim człowiekiem i poprosić o "wstawiennictwo" w konkretnych sprawac > h Tak po prostu i po ludzku. Mądry i dobry człowiek dostrzeże potrzeby innych > bez wzgledu na miejsce zamieszkania (swoje i innych). o naiwności ludzka.... twe granice są bezkresne. tyle w kwestii komentarza. > 2/ Nazywanie kogoś "cfaniakiem" nie znając osobiscie ani człowieka ani jego int > encji (a jedynie zakładając coś) jest mało eleganckie. Polecam wyeliminowanie n > akręcania się i fantazjowania- na rzecz rzetelnej oceny sytuacji i kandydatów. > W najbliższym czasie są dwa spotkania z wyborcami- moze warto sie wybrać. > elegancka za to jest próba zajęcia dwóch stołków dla siebie. no tak strasznie elegancka i na miejscu, że Pan Tomasz aż zamilkł. > Ps: verso5 Twoje wpisy czytam z wielkim zainteresowaniem- cięta z Ciebie Bestia > Moze kiedyś sie przedstawisz... > Pozdrawiam Odpowiedz Link
your-duzymisio Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 10.05.12, 13:04 Mellaverde, jak Ci ktoś nie pasuje to kąsasz. Cóż złego w tym, że Pan Tomasz wystawił kandydatkę w Zegrzu? To nie on będzie decydował kto zostanie radnym tylko mieszkańcy Zegrza. Domysły jakieś: dwa stołki chce zawłaszczyć. Paranoja jakaś. Jakbym telewizor włączył i słuchał nawiedzonych polityków w sejmie. Wyluzuj, bo nikt Cię nie będzie traktował poważnie (nie wiem czy już Cię ktoś traktuje poważnie). Odpowiedz Link
mellaverde Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 10.05.12, 13:27 Misiek, cieszy mnie, że tak pilnie śledzisz i poddajesz głębokiej analizie każdy mój wpis. fan club to fajna rzecz a tak poważnie, jeżeli ktoś mnie atakuje, nie mam w zwyczaju pokornie nadstawić durgi policzek, nie lezy to w mojej naturze. Co do Ciebie, czy Ty masz etat forumowego adwokata wszystkich against Mellaverde? co do "dwóch stołków" jes to moje zdanie i kompletnie nie rozumiem dlaczego zabranisz mi posiadać takowe? czy ja podważam słuszność Twoich poglądów? NIE. a zatem proszę Cię o to samo względem mojej osoby. TOLERANCJA I SZACUNEK - to słowa klucz na dzisiaj. Nadto, ciekawe gdyby mieszkaniec Zegrza ubiegał się o "stołek" radnego serockiego, ciekawa jestem "zachwytu" serocczan... Odpowiedz Link
mellaverde Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 10.05.12, 13:29 poza tym, a gdzież ja byłam dla Melindzi kąśliwa? przeczytałeś uważnie co Ona napisała? Odpowiedz Link
melindzia Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 10.05.12, 14:53 Mellaverde nie pokąsałaś mnie. Aczkolwiek czytając Twój komentarz do mojej poprzedniej wypowiedzi odniosłam wrażenie, że Ciebie chyba mało dobrego w życiu spotyka skoro nie wierzysz, że są ludzie, którzy mają dobre zamiary. Nie wszystkie istoty są złe Panie Misiu- do Pana posyłam serdeczny uśmiech Odpowiedz Link
mellaverde Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 10.05.12, 15:20 Melindzia, to, że ja Cię nie pokąsałam, to wiem, gdyż nawet takiego zamiaru nie miałam. Misiek odebrał to inaczej i moja odpowiedź skierowana była do niego. Melindzia, na szczęście w kwestii dobrych rzeczy, które mnie spotkały, spotykają, tudzież spotykać będą, nie muszisz się kłopotać - wszystko jest tak, jak być powinno. co więcej, każdy z nas ma inne doświadczenia życiowe, każdy z nas jest w innym wieku, stąd też inaczej postrzegamy otaczjącą nas rzeczywistość i inetencje innych osób. optymizm to piękna rzecz, jednak to realizm stoi twardo na nogach. myślenie życzeniowe kojarzy mi się zawsze z wyborami Miss Świata, gdzie na pytanie "jakie są Twoje marzenia?" każda lalka odpowiada "aby nie było wojen na świecie". to wszystko piękne i takie wzniosłe, a codzienność i rzeczywistość jest obok. Odpowiedz Link
melindzia Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 10.05.12, 16:54 Mellaverde, chyba Cię jednak polubię mimo, że popieramy innych kandydatów i wierzymy w różne ideały Chce tylko, żebyś wiedziała- ja nigdy nie przejechałam się na dobroci innych, a na pozorach niejednokrotnie! Odpowiedz Link
mellaverde Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 10.05.12, 17:19 Melindzia a więc okazuje się, że i doświadczenia mamy podobne. odmienność poglądów, fakt, że głosować będziemy inaczej, cóż..... nie wyklucza wzajemnej sympatii. Odpowiedz Link
gildia72 Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 13.05.12, 18:25 Mam wrażenie, że zamilkł bo trudno odpowiadać merytorycznie na tak mało kulturalne zarzuty... Na forum łatwo za to jest bezkarnie kogoś obrażać i ty to po prostu wykorzystujesz. Rozumiem, że albo sama kandydujesz, albo jesteś zwolennikiem innego kandydata. Ustosunkuj się lepiej do programu, albo jeszcze lepiej weź coś na uspokojenie Znam Pana Tomasza i na pewno nie można zarzucić mu cwaniactwa. Mało tego, niestety trudno w dzisiejszych czasach spotkać człowieka o tak wysokiej kulturze, uczciwości i otwarciu na ludzi i ich potrzeby, jak właśnie Pan Tomek. Odpowiedz Link
gildia72 Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 13.05.12, 18:37 Popieram Pani Justyno, za dużo tu zacietrzewienia, za mało merytoryki Odpowiedz Link
bhojczyzna Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 08.05.12, 23:53 Jakie cwaniactwo , to co robi ta grupka ZEMŁAKÓW od 21 lat to jest cwaniactwo !!! Robią to samo co te ZEMŁAKI z góry , wmawiają nam że na nic nie ma kasy, że to reformacja dla której w imię narodu musimy się poświęcać!! , a sami poustawiali się co najmniej do trzeciego pokolenia!!! Odpowiedz Link
verso.5 Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 09.05.12, 07:30 Kto lub co są te "ZEMŁAKI"? Nie wiem! Odpowiedz Link
mellaverde Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 09.05.12, 09:58 ale to właśnie my, wyborcy, możemy ich z tych stołków zdjąć. Odpowiedz Link
your-duzymisio Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 09.05.12, 11:08 Trochę ostatnio nie byłem obecny a tu widzę wysyp komentarzy. Mellaverde w natarciu. Z tym nazywaniem Pan Tomka cwaniakiem i strofowaniem Pani Justyny to przesadziłaś. Ani to eleganckie, ani grzeczne, ani na poziomie. Zegrzu to raczej chwały nie przyniosło, co mnie boli. A Pan Adam napomina, żeby Zegrze przestano traktować jako enklawę. Może spytaj go zaczym coś na piszesz, ok ? Wówczas może dostaniesz ode mnie "owacje na stojąc". Odpowiedz Link
mellaverde Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 09.05.12, 11:47 Misio, ja piszę we własnym imieniu, ani w Twoim, ani w Pana Adama. to po 1. po 2. jeżeli wytykanie komuś próby przejęcia dwóch stołków w radzie na raz, jest, twoim zdaniem, niegrzeczne, to cóz.... może faktycznie pozwólmy wejść sobie na głowę innym, niech nadal nasze samochody tracą zawieszenia na dziurawej ulicy Groszkowskiego, niech nadal na Jordanku straszą połamane ławki, a w piaskownicy jedne co znajdziemy to tony potłuczonych butelek, niech nadal Zegrze oznacza zero inwestycji i, jak sądząc po Twojej postawie, masę chęci, która kończy się dokładnie w miejscu, w którym zaczyna, a więc na pustosłowiu. cóż nam po Twojej wiedzy na tematy wszelkie odnośnie Zegrza, skoro jedyną rzeczą, którą robisz z tą wiedzą, to słowa, słowa, słowa.......... A, Ę..... bułka przez bibułkę. Ku chwale Serocka! Odpowiedz Link
serocczanka Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 09.05.12, 11:32 farczula napisał(a): > A ja myślałem, że to na dni Serocka przyjeżdża do nas jakaś muzyczna gwiazda To > masz Pszczoła Serock jest teraz bardziej oblepiony plakatami z podobizną teg > o pana niż wtedy kiedy gościła u nas In-Grid. I bardzo dobrze! Fajnie prowadzona kampania, podoba mi się. Skoro Pan Pszczoła ma kasę, czas i ochotę może sobie drukować plakatów i ulotek ile tylko chce. Odpowiedz Link
mellaverde Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 09.05.12, 11:50 oby tylko za tymi plakatami i ulotkami stało coś więcej... Odpowiedz Link
your-duzymisio Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 09.05.12, 13:35 Mellaverde ! Odnośnie tego co napisałaś.. Po pierwsze populizm w najczystszej postaci. Po drugie: bicie piany. Po trzecie: absolutny brak finezji. Jestem rozczarowany, bo jak do tej pory pisałaś do rzeczy. Może nie zawsze się zgadzałem ale to się nadawało do czytania. Ostatnie Twoje wypowiedzi to jest amok jakiś. Wstydzę się za Ciebie, bo akurat sprawy Zegrza leżą mi głęboko na sercu, także jego dobre imię. Takie osoby jak Ty robią wrogą robotę Zegrzu. Ktoś Ci to musiał w końcu powiedzieć. Odpowiedz Link
mellaverde Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 09.05.12, 14:22 populizm? żart, do tego kiepski. ja również napisałam Ci prawdę, która, jak widać z Twojej, mało subtelnej, tudzież finezyjnej - co, BTW, mi zarzucasz - wypowiedzi, musiała Cię zaboleć. cóż, trafiłam w czuły punkt, dużo słów, mało konkretów, a już najmniej tych istotnych, a więc DZIAŁANIA! MISIO! sugerujesz swoją wypowiedzią, że reprezentujesz opinię większego grona osób (odnośnie mojej osoby)... pewnie nie, ale efektownie brzmi, prawda? mówiliśmy ładnie, gładko, finezyjnie i dyplomatycznie przez ostatnich 20 lat, może czas wyciągnąć jakieś wnioski, pójść pod prąd, skoro ostatnie 20-lecie przyniosło Zegrzu NIC,, podczas gdy w tym samym czasie Serock rozkwitł. Może ktoś w końcu powinien zauważyć, że środki gminne to takie z przeznaczeniem dla CAŁEJ gminy, a nie wyłącznie dla serocka... ale widać, chęci zmian są niczym w porównaniu z urokami Twego krasomówstwa. a szkoda, bo dobrze sie Ciebie czyta, widać, że masz wiedzę, zechcij ją kiedyś przekuć w działanie, a nie jedynie tłuczenie palcami w klawiaturę. tymczasem pozdrawiam serdecznie wszystkich skrytoczytaczy Odpowiedz Link
your-duzymisio Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 09.05.12, 15:06 mellaverde napisała: > ja również napisałam Ci prawdę, która, jak widać z Twojej, mało subtelnej, tudz > ież finezyjnej - co, BTW, mi zarzucasz - wypowiedzi, musiała Cię zaboleć. > cóż, trafiłam w czuły punkt, dużo słów, mało konkretów, a już najmniej tych ist > otnych, a więc DZIAŁANIA! Mój czuły punkt to Zegrze, z tym że ja trzeźwo oceniam sytuację i szukam wśród kandydatów na radnych osób, które "pociągną" sprawy Zegrza we właściwym kierunku. > MISIO! sugerujesz swoją wypowiedzią, że reprezentujesz opinię większego grona o > sób (odnośnie mojej osoby)... pewnie nie, ale efektownie brzmi, prawda? W pewnym sensie tak, bo rozmawiam z ludźmi z Zegrza i mają podobne zdanie o Twojej, napiszę delikatnie, nadmiernej zapalczywości i nieprzebieraniu w słowach. > mówiliśmy ładnie, gładko, finezyjnie i dyplomatycznie przez ostatnich 20 lat, m > oże czas wyciągnąć jakieś wnioski, pójść pod prąd, skoro ostatnie 20-lecie przy > niosło Zegrzu NIC,, podczas gdy w tym samym czasie Serock rozkwitł. Może ktoś w > końcu powinien zauważyć, że środki gminne to takie z przeznaczeniem dla CAŁEJ > gminy, a nie wyłącznie dla serocka... Kwintesencja popoulizmu powyżej.> > ale widać, chęci zmian są niczym w porównaniu z urokami Twego krasomówstwa. > a szkoda, bo dobrze sie Ciebie czyta, widać, że masz wiedzę, zechcij ją kiedyś > przekuć w działanie, a nie jedynie tłuczenie palcami w klawiaturę. Za komplement dziękuję, był miły. Jeśli chodzi o tłuczenie w klawiaturę to Tobie też się to zdarza. Co ma wyniknąć z Twojego pisania ? Czy to jest apel: mieszkańcy Zegrza - ubudźcie się, pora wyrwać się z dominacji Serocka ? Czy o to Ci chodzi ? Tu jest potrzebne zwarte działanie radnego, rady osiedla i innych radnych, także tych serockich. To jest druga do sfinalizowania wielu słusznych postulatów, które zgłaszasz. Bicie piany nic nie da.> Odpowiedz Link
mellaverde Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 09.05.12, 15:46 your-duzymisio napisał: > Mój czuły punkt to Zegrze, z tym że ja trzeźwo oceniam sytuację i szukam wśr > ód kandydatów na radnych osób, które "pociągną" sprawy Zegrza we właściwym kier > unku. z jakim rezultatem? pytanie retoryczne, wyniki Twojej trzeźwej (???) oceny sytuacji widać na osiedlu...... > > MISIO! sugerujesz swoją wypowiedzią, że reprezentujesz opinię większego g > rona o > > sób (odnośnie mojej osoby)... pewnie nie, ale efektownie brzmi, prawda? > W pewnym sensie tak, bo rozmawiam z ludźmi z Zegrza i mają podobne zdanie o > Twojej, napiszę delikatnie, nadmiernej zapalczywości i nieprzebieraniu w słowac > h. jakieś przykłady? śmiało bo jak na tą chwile to ubawiłeś mnie do łez. jak już wyssysasz coś z palca, to chociaż spróbuj ładnie zakamuflować swój brak wiedzy o danej osobie, bo inaczej nie osiągasz nic poza ośmieszaniem siebie samego. > > mówiliśmy ładnie, gładko, finezyjnie i dyplomatycznie przez ostatnich 20 > lat, m > > oże czas wyciągnąć jakieś wnioski, pójść pod prąd, skoro ostatnie 20-leci > e przy > > niosło Zegrzu NIC,, podczas gdy w tym samym czasie Serock rozkwitł. Może > ktoś w > > końcu powinien zauważyć, że środki gminne to takie z przeznaczeniem dla > CAŁEJ > > gminy, a nie wyłącznie dla serocka... > Kwintesencja popoulizmu powyżej. toż to prawda w czystej postaci! jeżeli Twe uładzenie i grzeczność ma oznaczać zaprzeczanie faktom, to równie dobrze możemy na czarne mówić białe (ktoś już tak chyba próbował, z jakim skutkiem chyba nikomu nie trzeba przypominać). > > ale widać, chęci zmian są niczym w porównaniu z urokami Twego krasomówstw > a. > > a szkoda, bo dobrze sie Ciebie czyta, widać, że masz wiedzę, zechcij ją k > iedyś > > przekuć w działanie, a nie jedynie tłuczenie palcami w klawiaturę. > Za komplement dziękuję, był miły. Jeśli chodzi o tłuczenie w klawiaturę to T > obie też się to zdarza. Co ma wyniknąć z Twojego pisania ? Czy to jest apel: mi > eszkańcy Zegrza - ubudźcie się, pora wyrwać się z dominacji Serocka ? Czy o to > Ci chodzi ? Tu jest potrzebne zwarte działanie radnego, rady osiedla i innych r > adnych, także tych serockich. To jest druga do sfinalizowania wielu słusznych p > ostulatów, które zgłaszasz. Bicie piany nic nie da.> a przypomnij mi proszę, co dało Twoje działanie? upssss....... i znowu NIC. co do klepania w klawiaturę - na tym polega moja praca Misiaczku Odpowiedz Link
your-duzymisio Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 09.05.12, 21:53 Rozmowa dziada z obrazem. Nic do Ciebie nie dociera. Ja swoje, a Ty swoje z tym, że Ty coraz bardziej nerowowo i coraz mniej zrozumiale. Myślę, że czytający, także z Zegrza, wyrobili sobie o Tobie zdanie. Do 20 maja niedługo ale jednak parę dni. Nie wiem czy wytrzymasz to ciśnienie, boję się, żebyś nie eksplodowała. Pan Adam lepiej sobie radzi. Przynajmniej jest grzeczny. Odpowiedz Link
mellaverde Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 09.05.12, 22:02 a teraz jeszcze raz przeczytaj co napisałeś i odpowiedz sobie na pytanie, które z nas jest niegrzeczne i nie rozumie co się do niego piszę. to co nas różni na pewno, to fakt, że ja szanuję, że Ktoś, nawet taki Misio z forum w internecie, ma, bo takie Jego i wszystkich innych prawo, inne zdanie, własną opinie. Ty, cóż, trzymasz się zasady "albo z nami, albo przeciw nam". mimo wszystko, nie zamierzam zionąć worgością, uszczypliwością, tudzież złoźliwością, w stosunku do Twojej osoby. smutne, że brak argumentów zamieniasz w bycie niegrzecznym i niekulturalnym Misiem. Odpowiedz Link
your-duzymisio Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 09.05.12, 22:31 Nieznaczna, ale poprawa i o to mi chodziło Bardzo cieszę się, że nie zamierzasz "zionąć wrogością, uszczypliwością, tudzież złoźliwością" do mojej osoby. Wszystkie misie, nie tylko ja, zdecydowanie nie zasługują na takie traktowanie Odpowiedz Link
mellaverde Re: Spotkanie z Tomaszem Pszczołą 09.05.12, 22:34 błagam... a teraz bawisz się w mentora? Misiek, uszanuj, że mamy różne, diametralnie inne zdania, na wiele kwestii. nic więcej od Ciebie nie chcę. a dyskredytowanie mojej osoby pomówieniami jest znacznie poniżej Twojego poziomu. Odpowiedz Link
psychomaszyna Prośba 09.05.12, 22:51 Uprzejma prośba o kontynuowanie prywatnych dyskusji na czacie, mailowo lub na innej płaszczyźnie komunikacji. Odpowiedz Link
your-duzymisio Re: Prośba 09.05.12, 23:03 Istotnie, odbiegliśmy do tematu. Uwagę przyjmuję ze spuszczoną głową Odpowiedz Link
mellaverde Re: Prośba 09.05.12, 23:26 ja również posypuję głowę popiołem... środa w końcu Odpowiedz Link
psychomaszyna I jak wrażenia po spotkaniu? 13.05.12, 19:59 Byłem, widziałem i powiem, że prawie wszyscy byli przeciw - no chyba oprócz radnej Matuszewskiej i jej otoczenia. Trudno będzie kandydatowi się dostać, bo siła złego na jednego. A jakie Państwo mają wrażenia? Odpowiedz Link
serock2 Re: I jak wrażenia po spotkaniu? 13.05.12, 21:08 Bardzo dziękuję wszystkim, którzy zechcieli przyjść na dzisiejsze spotkanie. Miło mi, że również przedstawiciele władz samorządowych, pracowników urzędu, ale i konkurencja, znaleźli czas, aby wysłuchać co mam do powiedzenia. Przyjemnie było z Państwem dyskutować i wsłuchać się w Państwa opinię. Wyciągam wnioski z dzisiejszego spotkania, tak aby następne wypadło jeszcze lepiej Serdecznie Państwu dziękuję! Z poważaniem, Tomasz Pszczoła Odpowiedz Link
mackowy1 Re: I jak wrażenia po spotkaniu? 13.05.12, 22:13 Moim zdaniem niezle się Pan bronił. Trudno się dziwić przeciwnikom, ze chcieli Pana zagiac, stlamsic. Widać tez, ze nie jest Pan zmanierowany. Oczywiście, ze nie wie Pan wszystkiego i ze ma Pan prawo do błędów. Ale przede wszystkim pokazał się Pan na spotkaniu jako człowiek, któremu zależy na dobru mieszkańców gminy, a nie na zablysnieciu i karierze jedynie. Czekam na spotkania innych kandydatów, ciekawe czy któryś się pokusi. O panach Mrozie i Sledziewskim to jeszcze w ogóle cicho... Odpowiedz Link
white.kornelka100.1 Re: I jak wrażenia po spotkaniu? 13.05.12, 21:23 zbiera mi się na wymioty sekciarze jacyś Odpowiedz Link
bhojczyzna Re: I jak wrażenia po spotkaniu? 14.05.12, 08:22 Cały czas wierzę że w mieszkańcach tej gminy jest dobro, współczucie, poszanowanie innych. Wierzę że pobudzając w sobie te cechy nie będziemy się kierować jedynie własnym interesem, prywatą, spojrzymy szerzej , horyzontalnie przez pryzmat problemów całej gminy, środowisk a na koniec pojedynczych ludzi!. Nie można pozwolić na to aby ,,pewne środowisko własnej adoracji,, mówiło nam co mamy robić badż jak się zachowywać!. Nie możemy myśleć jednostkowo. Odpowiedz Link
zabullidor Re: I jak wrażenia po spotkaniu? 14.05.12, 20:50 Drodzy forumowicze przestańcie piep...ć o szerokich horyzontach, bezinteresowności , wyższych pobudkach do działania , honorze itp. itp. itp. Pogadacie na forum że było tak czy siak a człowieka system zniszczy. Mieliście przykład na spotkaniu . Co ma do zaoferowania Pan Tomasz . A co druga strona od dwudziestu kilku lat oferuje poza łaskawym spojrzeniem . Np. umożenia podatków , nie pobieranie opłaty za handel w pasie drogowym , "danie" pracy lub załatwienie pracy też jest towarem - to tylko część marchewki . Znowu Serock po 50-tce zdecyduje , powszechna moblilizacja łącznie z dowożeniem wyborców ( przepraszam tych po 50-tce jeśli uraziłem , ale jesteście mocno osadzeni w realiach i martwicie się o byt doczesny Wasz i waszych najbliższych - co przesłania horyzonty ) . Takich właśnie adwersarzy miał Pan Tomasz - poinstruowanych, ustawionych i nastawionych , druga grupa to adwersarzy to merytorycznie przygotowani pracownicy ( sic !) . Górnolotni forumowicze , jeśli trochę Wam zależy na zmianie wizerunku tego lekko zapyziałego miasta to ruszcie ty.ki Wasze i Waszych przyjaciół i zagłosujcie zgodnie z własnym światopoglądem ( czytaj : powiem wizją miasta nowoczesnego ) . Znam następne ruchy władzy , te są opracowywane codziennie za pięć ósma prz porannej kawie. Znam i dlatego jestem pełen obaw o to , że człowieka można gnębić , odbierać pracę , stanowić o jego życiu zawodowym i prywatnym , i nie tylko o jego ale także jego rodziny lub najbliższych również. Panie Tomku , skoro włożył Pan nogę tam gdzie konie kują starzy wyjadacze ( a propos : politykę uprawia się w zaciuszu gabinetu ) - to niech Pan nie odpuszcza. Oczywiście, ma Pan prawo wielu rzeczy nie wiedzieć ( Pana adwersarze także kilakanaście razy rozmijali się z prawdą lub wykazywali się ignorancją, lub też zaślepiała ich niczym nieuzasadniona nienawiść ). Na koniec : chciałbym się mylić w tym co napisałem . Pozdrawiam Odpowiedz Link
your-duzymisio Re: I jak wrażenia po spotkaniu? 14.05.12, 21:11 Zabullidor, nie wszystko co napisałeś mi pasuje, ale mimo to przybij piątkę Trzeba głosować na młodych ! Odpowiedz Link
arbuz332 Re: I jak wrażenia po spotkaniu? 15.05.12, 06:57 Łał," bhojczyzna" cóż za język, jaka lekkość pióra.Składaj aplikację na szefa promocji.Z takimi zdolnościami Sokolnicki napewno Cie przyjmie, a "Informator" będzie rozchodził się jak ciepłe bułeczki. Odpowiedz Link
verso.5 Re: I jak wrażenia po spotkaniu? 15.05.12, 07:30 "bhojczyzna" napisał <Nie można pozwolić na to aby ,,pewne środowisko własnej adoracji,, mówiło nam co mamy robić badż jak się zachowywać!> Mnie to przypomina czasy PRL-u! Odpowiedz Link
arbuz332 Re: I jak wrażenia po spotkaniu? 15.05.12, 21:54 verso5,myślę,że masz pszechlapane u "bhojczyzny".Gwieździe naszej lokalnej polityki powiedzieć,że jego język przypomina czasy PRL-u.Chyba się zapomniałeś? Szybko prostuj swoją wypowiedź.Najlepiej złóż samokrykykę. Odpowiedz Link
bhojczyzna Re: I jak wrażenia po spotkaniu? 16.05.12, 07:22 Spoko , spoko ja się nie gniewam na verso, bo i nie ma o co . Nie zawsze to co się pisze jest odbierane jak chce tego autor tekstu. Arbuzik zauważalna jest u Ciebie nutka uszczypliwości, no cóż ............ Co do gwiazdy to powiem , a właśnie nic nie powiem, miłego dnia życze. Odpowiedz Link
bernadetto19 [...] 16.05.12, 19:32 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
bernadetto19 [...] 16.05.12, 22:08 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link