Dodaj do ulubionych

Piłsudskiego - tor wyścigowy

20.05.09, 16:54
To co sie dzieje na tej ulicy, wlasiwie na calej jej dlugosci, przypomina
odbezpieczony granat. Nie pomaga zakaz wjazdu dla motorow na teren Rynku
(totalnie ignorowany), nie pomaga znak ograniczenia do 40 km/h ma odcinku -
GLOBI-TARG. Ja nie wiem czy musi sie wydarzyć jakis tragiczny wypadek by na
tej ulicy zostal zainstalowany jakis monitoring czy przynajmniej by czasami
przejechal patrol policji. Kiedy ostatnio dzwonilem by zglosic kolejne wyscigi
na rynku motorami i o zgrozo samochodami terenowymi, pan z policji byl jedynie
zainteresowany jak sie nazywam - ZALAMKA.
Obserwuj wątek
    • korwin3 Re: Piłsudskiego - tor wyścigowy 20.05.09, 21:46
      A od czego są kochane władze? Po co jest policja i straż miejska? Za co biorą kasę?
      • 2boob2 Re: Piłsudskiego - tor wyścigowy 21.05.09, 08:27
        Od tego aby wlepić Ci mandat jak zaparkujesz w złym miejscu,
        najlepiej pod blokiem. Reszta nie ważna.
        No może jeszcze postać z fotoradarem na Strużańskiej.
        • mamaaga9 Re: Piłsudskiego - tor wyścigowy 25.05.09, 15:11
          boją się żeby ich nie rozjechano :-)))
          zamiast wlepiać mandaty to niech lepiej wyślą ich na krótki kurs i przypomną
          sobie znaki drogowe...łamią je w biały dzień
    • mariow123 Re: Piłsudskiego - tor wyścigowy 26.05.09, 11:09
      Przecież tak się dzieje już od dawna tylko jak zwykle nie ma żadnej reakcji.
      Widać Policja ma ważniejsze zadania gdzieś w krzakach poza Legionowem , a w
      mieście hulaj dusza.
      • ralphie Re: Piłsudskiego - tor wyścigowy 26.05.09, 12:37
        mariow123 napisał:

> Przecież tak się dzieje już od dawna tylko jak zwykle nie ma żadnej reakcji.
        > Widać Policja ma ważniejsze zadania gdzieś w krzakach poza Legionowem , a w
        > mieście hulaj dusza.

A jakże! Wczoraj dwa radiowozy, w tym jeden jakiś większy van stały pod
        Legionowem schowane w drodze dojazdowej do posesji. Radar stacjonarny stał przy
        drodze. To baaardzo skomplikowane urządzenie do obsługi, którego potrzebne są
        dwie załogi z radiowozami.
        • polokokt Re: Piłsudskiego - tor wyścigowy 26.05.09, 13:00
          jesli bylo to okolo godziny 19-tej, to było to na ulicy Wolskiej W Stanisławowie
          Drugim. Też spotkałem tam chłopaków tak schowanych w krzaku, że widać ich było w
          sumie dopiero po minieciu ich.
          Pozdrawiam
          • ralphie Re: Piłsudskiego - tor wyścigowy 26.05.09, 13:51
            Czyli przenieśli się tam, bo mijałem ich w Łajskach ok. godziny 17-tej.
    • foamclene Re: Piłsudskiego - tor wyścigowy 26.05.09, 14:48
      tam jest zwykle tak ciasno i taki balagan z wyjezdzjacymymi z miejsc
      parkingowych spod blekitnego, za skrzyzowaniem stoi zwykle
      dostawczak do kozy blokujacy pas
      o zadnym wyscigunie ma mowy :)
      rowerem ciezko sie przedostac

balagan od rana do wieczora nikomu nie przeszkadza...nikt policji i
      wladz miasta nie niepokoii...

ale niech sie pojawi jeden nocny rider
      - APOKALIPSA!!! KURIOZUM!!!
      :)

• mariow123 Re: Piłsudskiego - tor wyścigowy 27.05.09, 18:04
        Tak masz rację foamclene , że od 16 do 18 to nie ma szansy przejechać ani
        Piłsudskiego, ani Jagiellońską , ani Sowińskiego. Masz racje również , że ciężko
        się jeździ Piłsudskiego chociażby dlatego, że nikt nie patrzy na znaki tzw
        poziome czyli np linia ciągła i w poszukiwaniu wolnego miejsca parkingowego jest
        istna wolna amerykanka. To wszyscy wiemy, ale Policja chyba niebardzo. Natomiast
        jeden "nocny raider" występuje średnio co 5 minut tak od około godziny 20.
        Cierpliwie czekam do następnego wypadku wtedy może ktoś się zainteresuje.
        • pleg Re: Piłsudskiego - tor wyścigowy 27.05.09, 22:17
          Ja jeżdżę Słowackiego i Norwida... polecam
      • yyytong Re: Piłsudskiego - tor wyścigowy 27.05.09, 18:10
        Jeden?
        Mieszkam w okolicy Rynku i riderów nie brakuje. Zdarzają się tacy co
        w biały dzień potrafią na jednym kole jeździć. Piłsudskiego jest
        trochę dłuższa niż tylko okolice Błękitnego i "Kozy".
        Z obserwacji podejrzewam, że polica nic nie robi, bo wielu z
        nich "po służbie" lub ich kumpli też lubi sobie poszaleć. Jak nie
        motorem po Piłsudskiego, to samochodem sprowadzonym ze Szwajcarii na
        autostradzie za Łomiankami:-(
        • ralphie Kamera na Piłsudskiego 28.05.09, 08:39
          A dwa dni temu quadowca śmigacza widzieliście?
          Mam taką sugestię. Podobno na rynku są kamery. Czy wielkim problemem byłoby
          skierowanie jednej na ulice Piłsudskiego? Ostatni przypadek ukarania kierowcy
          autobusu z nagrania auta nauki jazdy świadczy o tym, że można.
          • kka69 Re: Kamera na Piłsudskiego 28.05.09, 11:54
            ja sobie w aucie założyłem kamerę , jednym klawiszem ją moge włączyc i zrobic "obywatelski film" , np. z jakimś piratem .
            Tylko gdzie go potem wysłac? , chyba tylko youtube pozostaje.
            Gdyby taki system kontroli i donosów byłby dopuszczalny , moze by wiekszośc piratów nie miała już prawa jazdy? , a i CB-radio piratom na niewiele by się zdało.
            • ralphie Re: Kamera na Piłsudskiego 28.05.09, 14:25
              112.pl

Myślałem już kiedyś o umieszczeniu kamery w aucie ale przy okazji łapania
              złodziei samochodu przez Policję, których przypadkiem kamerą uwieczniłem,
              dowiedziałem się, że nagranie nie stanowi dowodu, a jedynie może być pomocne w
              dochodzeniu. Z info z powyższego linka wynika, że przekazali film Policji, czyli
              jednak można.
            • 11pietruszka Re: Kamera na Piłsudskiego 02.06.09, 21:09
              Powiem tak. Na wszystko są sposoby tylko trzeba chcieć. Ja miałem
              podobny problem, z tą różnicą, że u mnie pod domem po chodniku
              jeździło wszystko: skutery, quady, samochody. Pewnego dnia dostałem
              białej gorączki jak jakiś matoł by mnie potrącił skuterem gdy
              wychodziłem przez futrkę. Oczywiści wiącha poleciała ale efekt
              żaden. Pojechałem na komendę powiedziałem o sprawie. Nie powiem
              radiowóz przejechał się ulicą i to na tyle. Będąc na komendzie
              zapytałem jednego mundurowego co by tu z tym fantem zrobić.
              Policjant generalnie powiedział, że marne szanse. Zapytałem więc co
              by było gdybym zrobił takiemu "misiowi" fotkę i przyniósł na
              komisariat. Odpowiedź była taka, że oczywiście mogą ukarać go
              mandatem ale tylko wtedy gdy ja poświadczę przed sądem, że to ten i
              ten. No i stało się. Udało mi się zrobić fotkę pana na skuterku z
              pasażerem, bez kasku. Sprawa w sądzie trwała jakieś 30 minut. Pan
              dostał mandacik za jazdę po chodniku, za jazdę bez kasku i przewóz
              pasażera bez kasku. Jak widać trzeba tylko trochę chcieć. Pan, który
              dostał mandat był strasznie wściekły ale do dziś mówimy sobie Dzień
              Dobry.
              POZDR
              • antydualista Re: Kamera na Piłsudskiego - brawo dla chcącego! 03.06.09, 18:08
                problem polega na tym, że pisujący na tym forum, to jedynie pieniacze. oczekują,
                że w cichej, anonimowej zawiści do innych osobników swojego gatunku, wysłużą się
                człowiekiem w mundurze, sami zaś, w kąciku, będą zacierać ręce. jeśli sprawa
                pójdzie nie po ich myśli, zbeszta się policjanta, strażnika, urzędnika na
                anonimowym forum. tu można każdemu ubliżyć i obwinić. wyrzucić swoje frustracje.
                obetrzeć gębę cudzym mankietem. a sprawa jest prosta - jesteś świadkiem
                wykroczenia, masz zdjęcia i jeśli są one wystarczającym dowodem - możesz ukarać
                winnego, stając jako świadek w sądzie. aaa! no właśnie! tylko jak ten wstrętny
                policjant i podstępny strażnik proszą o zeznania w sądzie - zgłaszający się
                wycofuje!
                • jarek.dtp Re: Kamera na Piłsudskiego - brawo dla chcącego! 03.06.09, 20:51
                  antydualista - cos mi sie wydaje ze rozmowa idzie w zlym kierunku. Ja nie mowie
                  o konkretnej jednej sytuacji tylko o problemie generalnym dotyczacym tej ulicy.
                  Trudno oczekiwac by ludzie idąc na rynek brali ze soba aparaty fotografoczne czy
                  kamery by nagrywac ludzi ktorzy lamia przepisy. Oczywiscie mozna jak ktos ma
                  zyczenie, ale jesli ma to spaczac tylko i wylacznie na barkach mieszkancow to ja
                  pytam po co sa sluzby mundurowe w Legionowie?
                  • zybiusz11 Re: Kamera na Piłsudskiego - brawo dla chcącego! 07.06.09, 09:48
                    Słuzby mundurowe są w Legionowie są po to aby pilnować porządku z
                    rowerzystami, pieszymi itp. Często poruszam sie ulicą Chrobrego,
                    Jasnogórską, Grottgera, Krasińskiego Konarskiego i w tych okolicach
                    często widać patrole policji jeżdżące powoli i majestatycznie jakby
                    na kogoś polowały. A tam cisza i spokój. W takiej pracy to można
                    wypocząć, trudne zadania wykonać i jescze dostać pochwałę. A na
                    Sowińskiego i Piłsudskiego szlifierze i dawcy narządów doskonalą
                    umiejętności....
                    • jarek.dtp Re: Kamera na Piłsudskiego - brawo dla chcącego! 10.07.09, 19:13
                      Wlasnie wrocilem z urlopu i ku mojemu zadowoleniu zauważyłem, ze na wysokosci US
                      pojawil sie radar. Mam nadzieje ze cos to da.
                      • zdebeq Re: Kamera na Piłsudskiego - brawo dla chcącego! 10.07.09, 19:48
                        na pewno coś da
                        np zrobi zdjęcie pędzącemu z początku tego wątku motocykliście. a w związku z
                        tym iż tablice rejestracyjne na motocyklach są jedynie z tyłu, to identyfikację
                        umożliwi zbadanie linii papilarnych ze środkowego palca, który ów motocyklista
                        pokazać może chytremu fotoradarowi.hihi
                        • misiek1974 Re: Kamera na Piłsudskiego - brawo dla chcącego! 10.07.09, 20:16
                          Radar ten powinien stać bliżej parku a nie koło US na łuku :/
                          • a-ksie Re: Kamera na Piłsudskiego - brawo dla chcącego! 13.07.09, 12:19
                            A najlepiej obok kościoła i robić zdjęcie tym wszystkim śpieszącym się do
                            Kościoła. I nie chodzi mi o samochody lecz o pieszych przechodzących tłumnie
                            między jednym przejściem a drugim
                            • foamclene Re: Kamera na Piłsudskiego - brawo dla chcącego! 13.07.09, 16:15
                              misto bezprawia!
                              wynosze sie!
    • ralphie Poniedziałek 27.07 30.07.09, 17:48
      Tego dnia nie wytrzymałem.. dwóch małolatów w ciemnym Roverze na ręcznym
      wyjechali z Batorego w Piłsudskiego, a że doświadczenie i rozsądek kierowcy
      pozostawiał wieeeeele do życzenia o mało nie skończyło się wypadkiem, a parę
      minut wcześniej w rozklekotanej hondziawce civic kolejne bezmyślne łebki
      pomknęły w stronę rynku przynajmniej dwa razy szybciej niż tam jest dozwolone...
      zadzwoniłem na Policję, może ciut za ostro poprowadziłem dyskusję nie mniej
      profesjonalne podejście do rozwścieczonego rozmówcy i dostałem obietnicę, że
      patrole pojawią się na tejże ulicy.
      Zatem pytam: Czy widziane były jakieś patrole Policji w okolicy rynku 27.07 po
      godz. 23.00 i z jaką częstotliwością obecnie się tam pojawiają o ile w ogóle?
      Pozdrowionka
      • jorge_76 Re: Poniedziałek 27.07 31.07.09, 10:08
        Tu pomogą tylko kamienie, albo kolczatki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka