Dodaj do ulubionych

Studio Husarska - antyreklama!

01.06.09, 20:37
Niestety muszę przestrzec przed firmą "Studio Husarska". Firma wykonywała filmowanie uroczystości komunijnej. Być może pan, który to robił filmował pierwszy raz. Takie wrażenie jest po obejrzeniu filmu. Brak powitania przed kościołem, wprowadzenia dzieci do kościoła. Nerwowe ruchy kamerą (na zbliżeniach)o 180 stopni robią piorunujące wrażenie... Na dodatek w scenach gdzie są dzieci i ksiądz, widać twarze dzieci i... brzuch księdza. Twarz pozostaje cały czas poza kadrem.
W firmie chyba wiedzą jakiej jakości świadczą usługi bo na drugi dzień bez szemrania przyjęli płytkę i oddali 60(!) zł.
Ciekaw jestem czy to jednostkowa impreza schrzaniona przez tych "fachowców"?
Przestrzegam bo możecie zostać bez pamiątki po pierwszej komunii swojego dziecka.
Obserwuj wątek
    • foamclene Re: Studio Husarska - antyreklama! 01.06.09, 23:11
      no coz jakos kosztuje
      przyzwoita kamera kosztuje 14 tys zl
      godzina pracy specjalisty ok 150 zl w zaleznosci od specjalnosci
      oprogramowanie do montazu to kolejne kilka tys

dlaczego ktos kto posiada taki sperzet i umiejetnosci milaby
      pracowac kilka godzin za 60 zl?
      mozna sie bylo domyslec, ze to amatorka i partactwo
      swiadczy uslugi warte 60 zl

• pulivan Re: Studio Husarska - antyreklama! 02.06.09, 09:05
        60 złotych to od jednej płytki, czyli niech tylko kupi tylko 10 osób to już jest
        600 zł.
        A filmik też widziałem i nie wiem czy "wujek Zenek" który kupił pół roku temu
        kamerę na wyprzedaży nie zrobiłby lepszego filmu, nawet korzystając z
        załączonego oprogramowania do obróbki obrazu.
        Film jest po prostu żenujący.
        • foamclene Re: Studio Husarska - antyreklama! 02.06.09, 09:52
          a to zmienia postac rzeczy
          nie pomyslam o tym, ze to ktos wynajety przec cala grupe komunijna
          czyli nawet 30x60zl :))

prawda jest taka, ze o dobrego fachowca niezaleznie od dziedziny
          nie jest latwo :) tak czesto dorabiamy partaczy kierujac sie niska
          cena lekcewazaąc jakosc, ze dobrzy specjalisci nie majc racji bytu
          musza w irlandi sprzatac hotele...

• jarexa Re: Studio Husarska - antyreklama! 02.06.09, 20:02
            Dokładnie. W naszym przypadku było to 70 dzieci...
            No i jeszcze jedno. Jako rodzice mieliśmy niewielki wpływ na wybór "firmy". Tradycyjnie jak co roku robiła to ta sama firma polecana przez proboszcza. Nie wiem czy wcześniej były skargi więc podejrzewam zmianę personelu. Najgorsze jest to, że zostaliśmy tylko z taką "pamiątką". Oprócz zdjęć które na szczęście można było robić samemu...
    • mama-anna Re: Studio Husarska - antyreklama! 25.12.14, 14:42
      Witam, ja również mam bardzo przykre doświadczenie z tą firmą. Parę lat temu korzystaliśmy z ich usług na naszym weselu. Po oddaniu płyty przez dwa dni płakałam. Na płycie prawie w ogóle nie ma nas ? Pary młodej, tylko moja koleżanka i to nagrywana przede wszystkim z tyłu. Mówiłam jej o tym i pokazywałam płytę, dowiedziałam się, ze kamerzysta podszedł do niej i powiedział, ? ja panią pamiętam, była pani dwa tygodnie temu na weselu tu i tu?
      Strasznie żałuje, że nic z tym nie zrobiliśmy. Obydwoje z mężem mieliśmy bardzo intensywny czas?..musielibyśmy wziąć dzień wolny?i tak to się rozeszło.
      Do tej pory gdy o tym pomyślę ogarnia mnie złość. Każde nowe ujęcie na płycie rozpoczyna się od obrazu moje koleżanki. Poza tym zależało nam bardzo, aby uroczystość w kościele była uwieczniona prawie w całości. Chór pięknie śpiewał, a na płycie głos jakby się na siebie nakładał. Płyta jest niestarannie zmontowana. Nie widać dobrze gości, płyty nie da się obejrzeć w całości, a zapłaciliśmy za tę usługę naprawdę duuużo!!!! Dobrze, ze mamy trochę zdjęć zrobionych przez szwagra.

• mama-anna Re: Studio Husarska - antyreklama! 25.12.14, 14:46
        ps: nie wiem skąd te znaki zapytania, miał byc cudzysłów i myślnik :)
      • gem8 Re: Studio Husarska - antyreklama! 23.02.15, 12:23
        Najgorsza firma fotograficzna jaką znam.Zero profesjonalizmu.Zdzierają kasę za marne wypociny.Właścicielka chamska,zadufana w sobie i bezczelna,taki sam jej mężuś i synek,który ledwo potrafi trzymać kamerę.Ostrzegam,bo sama korzystałam z ich usług i stwierdzam,że nigdy więcej.Lepiej pojechać do Warszawy i zapłacić fachowcowi niż na miejscu partaczowi.
    • zdebeq Re: Studio Husarska - antyreklama! 23.02.15, 12:51
      podobno był kiedyś kamerzysta utalentowany w tym mieście, ale chyba zmienił branżę
      • ralphie Re: Studio Husarska - antyreklama! 23.02.15, 13:18
        zdebeq napisał:

> podobno był kiedyś kamerzysta utalentowany w tym mieście, ale chyba zmienił branżę

ale niewiele.. nadal kręci...
        • zchotomowa Re: Studio Husarska - antyreklama! 23.02.15, 15:55
          on nadal kręci, choć tak samo patrzeć się na to nie da.

Ostatni remake, wyświetlany w piątek "Atak Biblioteki 3" przyniósł zaskakujące rozstrzygnięcie akcji. Te same gargulce które uchwałą rady gargulców sprzed 2 lat zamykały przybytki, teraz uchwaliły, że jednak nie będą tego robić. SUSPENS, wiadomo.

W piątek był trailer najnowszej części, o złowróżbnym tytul "Biblioteka Reaktywacja. Mroczny Cień Dworca". Miejmy nadzieję, że Oscar przypadnie już innemu operatorowi, bo sama zmiana scenarzysty (co nie lubi słowa "derechtor"), to pół sukcesu. Inspicjentka podpowiadała, że to wszystko do końca 2016. Patrząc na postępy w tworzeniu scenografii - wątpię, ciesielka się sypie od początku.

pozdrawiam,

Marcin
          • mileg Re: Studio Husarska - antyreklama! 26.02.15, 23:08
            aha, hej ho, hulaj dusza:)
            a później za nami choćby piekło
            m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka