teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 07:43 To teraz zamiast jako pterodaktyl bedziesz riobic za Quasimodo? Odpowiedz Link
kropeczka-b Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 09:55 6 rano, to niektórzy dopiero idą spać...ciiiii Odpowiedz Link
leziox Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 10:10 Albo pija kawe jednym okiem patrzac za okno a drugim zagladajac jeszcze w senne marzenia. Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 10:13 Ja chyba nie pasuje tutaj pod tym wzgledem. Lubie rano wstac. Kiedy jest cisza i nikt sie nie porusza, mozna w sopokoju wypalic peto, napic sie herbaty i bez pospiechu wziac sie do roboty Odpowiedz Link
leziox Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 10:37 No tak,ale na wsi sa troche inne warunki i nawet rano sie chce wstawac,nie mowiac juz o tym ze sie musi. Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 10:46 W miescie tez wstaje raczej wczesnie. No i troszke mylisz sie co do tego, czy sie musi, czy nie Jak bylem odpowiedzialny za wszystkie bydlatka, bo gospodarz polecial za bocianami na 3 tyg, to trza bylo wstawac o 4.30. Wprawdzie teraz nie musze, ale mi sie ta robota podoba, wiec wstaje i pomagam. Poza tym nie ma nic lepszego niz szklaneczka mleka prosto od krowy zaraz z ranca Odpowiedz Link
kropeczka-b Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 11:27 teletoobis napisał: >...Poza tym nie ma nic lepszego niz szklaneczka mleka prosto od krowy zaraz z ranca Z rańca najlepszy jest seks ...albo zamiast szklanka mleka , Mleka nie pijam. Ja tam nie lubię rano wstawać... bywa czasami, że dopiero rano idę spać Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 12:31 Noc jest po to zeby spac, rano po to by wstawac. W pozostaleym czasie mozna uprawiac seks Odpowiedz Link
kropeczka-b Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 12:43 teletoobis napisał: > Noc jest po to zeby spac, rano po to by wstawac. W pozostaleym > czasie mozna uprawiac seks Ja tam uprawiam seks kiedy mam na to ochotę...nie dorabiam sobie do tego schematu ani grafiku Odpowiedz Link
kropeczka-b Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 13:18 teletoobis napisał: > chyba ze bateryjki padna Twoja lala ma bateryjki???... Odpowiedz Link
kropeczka-b Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 15:03 teletoobis napisał: > nie mam lali > Juz nie potrzebuje Eeeee tam...wmawiasz sobie...każdy potrzebuje, nawet po to by się przytulić Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 15:22 od przytulania sie mam kota. Co do reszty, to reszta ze mnie wyparowala. Albo inaczej zostala wyssana i zabita przez zle kobiety Odpowiedz Link
kropeczka-b Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 15:49 teletoobis napisał: > od przytulania sie mam kota. Co do reszty, to reszta ze mnie > wyparowala. Albo inaczej zostala wyssana i zabita przez zle > kobiety "Bo to zła kobieta była" [Linda]-znam tę śpiewkę ...dobrze, że czarny nie jest na baterie Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 15:59 kropeczka-b napisała: "Bo to zła kobieta była" [Linda]-znam tę śpiewkę A teraz poprosze o liczbe mnoga Odpowiedz Link
kropeczka-b Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 16:31 teletoobis napisał: > kropeczka-b napisała: > > "Bo to zła kobieta była" [Linda]-znam tę śpiewkę > > A teraz poprosze o liczbe mnoga Przecież wszystkie kobiety są złe...a faceci to dranie Ja nie uznaję takich teksrów...nie mam zamiaru odpowiadać za grzechy innych kobiet ani wszystkch facetom obarczać świaństwami... Nikt nie chce być krzywdzony, ale krzywdzące jest też wszystkich wrzucać do jednego wora Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 16:38 dlatego jestem od tego daleko i wysoko. Nic do mnie nie dociera i nie musze sie niczym przejmowac. Ludzie miedzy soba niech robia co chca. Ja chce tylko spokoju Odpowiedz Link
kropeczka-b Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 16:49 teletoobis napisał: > dlatego jestem od tego daleko i wysoko. Nic do mnie nie dociera i > nie musze sie niczym przejmowac. Ludzie miedzy soba niech robia co > chca. Ja chce tylko spokoju Cieszę się, że znalazłeś to, czego pragniesz Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 18:16 To nie tak. Pragnac moge wielu rzeczy, ale tylko ta byla w zasiegu... Odpowiedz Link
kropeczka-b Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 21:59 teletoobis napisał: > To nie tak. Pragnac moge wielu rzeczy, ale tylko ta byla w zasiegu... Albo tylko na tę opcję miałeś odwagę...ale zostawmy to. Każdy wybiera to, co chce z tego co dostaje Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 07:32 wiesz....porzucenie cywilizacji, miasta, srodowiska nie bylo latwe. I nie dostalem niczego. Musialem to zyciu wyrwac z gardla. Mniejsza z tym. Ja i tak swoje zycie uwazam za zmarnowane Odpowiedz Link
kropeczka-b Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 08:28 teletoobis napisał: > wiesz....porzucenie cywilizacji, miasta, srodowiska nie bylo latwe. I nie dostalem niczego. Musialem to zyciu wyrwac z gardla. Ale zrobiłeś to! Źle Ci teraz tak jak żyjesz? To chyba były Twoje decyzje...widać uznałeś , że tego chcesz. Zmiany nigdy nie są łatwe...ale też nie zawsze są złe. Mniejsza z tym. Ja i tak swoje zycie uwazam za zmarnowane Umiesz się cieszyć z blasku porannego słońca?... umiesz znaleźć radość w tym co robisz na codzień?...jesteś w miarę zdrowy i światły na umyśle?....dostrzegasz absurdy tego świata i umiesz się od tego odciąć?...I uważasz Swoje życie za zmarnowane???? Ja też dostałam trochę po dupie od życia...ale wyciagam wnioski i idę dalej. Wszystko jest jakąś lekcja, tylko trzeba umieć odrabiać prace domowe i nie popełniać dwa razy tego samego błędu Miłego dnia Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 09:15 Po co wyciagac wniioski, jak zycie ucieklo miedzy palcami a drugi raz zyc nie bede? Odpowiedz Link
kropeczka-b Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 09:22 teletoobis napisał: > Po co wyciagac wniioski, jak zycie ucieklo miedzy palcami a drugi > raz zyc nie bede? A co? Wybierasz się już na tamten świat? Część Ci przeciekło jak twiedzisz...reszta też może, albo i nie. Drugi raz żyć nie bedziesz, to tym bardziej nie spierdol tego, co Ci jeszcze zostało ...chyba, że nie chcesz, w końcu to Twoje życie Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 09:24 ta resztka jest bezwartosciowa. Najpiekniejsze lata niestety zostaly zaprzepaszczone Odpowiedz Link
kropeczka-b Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 09:54 teletoobis napisał: > ta resztka jest bezwartosciowa. Najpiekniejsze lata niestety zostaly zaprzepaszczone Można marnować resztę...Ty wybierasz www.youtube.com/watch?v=oG6pEolAKm8&feature=PlayList&p=232FB9B1F53F51CF&playnext=1&playnext _from=PL&index=20 Miłego dnia Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 09:58 resztke mozna przezyc w ciszy, spokoju, bez zbytecznych napiec, ale i bez wiekszych nadziei Odpowiedz Link
kropeczka-b Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 13:35 teletoobis napisał: > resztke mozna przezyc w ciszy, spokoju, bez zbytecznych napiec, ale i bez wiekszych nadziei To jest jeden z wariatów...ja tam wolę rozpierduchę Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 13:44 zyciowa? Oj nie. Dosyc. czlek tylko nerwy traci, dusza z zawiasow sie wyrywa. Po co mi to wszystko? By znow sie nadziac? Nie warto. Warto posiedziec przy kominku O! I napic sie herbary z rumem Odpowiedz Link
kropeczka-b Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 14:10 teletoobis napisał: > zyciowa? Oj nie. Dosyc. czlek tylko nerwy traci, dusza z zawiasow > sie wyrywa. Po co mi to wszystko? By znow sie nadziac? Nie warto. > Warto posiedziec przy kominku O! I napic sie herbary z rumem Raz na jakiś czas posiedzieć przy kominku to i ja lubię, herbatą z rumem nie wzgardzę ...ale żeby tak do końca żyica ...nie to nie dla mnie Nauczyłam się zdystansować do wielu rzeczy i nie wiele rzeczy mnie wnerwia ...a duszę ma się takią lub inną...moja wiecznie się wyrywa, wiecznie gdzieś gna, wiecznie czegoś szuka... Każdy jest inny...i całe szczęście Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 14:28 spokoj to dla mnie przede wszystkim brak niepewnosci o to, co inna osoba wymysli dzis albo jutro i jakie beda tego konsekwencje. A tak sam sobie sterem i okretem i chocby osiasc na mieliznie, czy zdryfowac na rafy, to tak nie boli jak rzucenie ryjem o glebe. Odpowiedz Link
kropeczka-b Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 17:41 teletoobis napisał: > .... A tak > sam sobie sterem i okretem i chocby osiasc na mieliznie, czy > zdryfowac na rafy, to tak nie boli jak rzucenie ryjem o glebe. Fakt...ryjem w glebę nigdy nie jest przyjemne Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 17:48 boli i dlugo sie goi. Nie pomagaja plastry i masci wszelakie Odpowiedz Link
staruszeczka Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 11:44 Nieprawda. Na wsi się wcale nie chce wcześniej wstawać. Mi się na wsi jeszcze lepiej spi Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 12:32 No... jesli u boku masz jakiegos parobka Odpowiedz Link
leziox Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 13:50 Na wsi dobrze sie spi zawsze.Jednym,bo pracuja i zmordowani padaja na ryjek wieczorem,innym bo mieszkaja u takowych,placac im ciezka kase za wypoczynek. Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 14:13 Dlatego wybralem zycie na wsi. I juz mnie mrozi swiadomosc, ze coraz czesciej bede musial bywac w miescie, tam gdzie trwa wyscig szczurow, Ludzie sie wiecznie spiesza, a za wypicie mamrota przed sklepem straz miejska traktuje czleka jak bandyte Odpowiedz Link
leziox Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 14:17 Masz sporo racji w tym wszystkim.Jak sie czlek zanurzy w to szybkie zycie to czasami rzygac sie chce patrzac na to co ludzie potrafia zrobic sobie i innym za kilka zaj...groszy. Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 14:33 Ja mam jeszcze nadzieje, ze uchowalo sie kilka dinozaurow potrafiacych jeszcze zyc i myslec normalnie. Dla ktorych wieksza wartoscia jest wolnosc osobista niz kolejna posada, albo kolejna zaliczona dupa. Ja wiem, ze to przyjemne, ale chyba nie jako rodzaj sportu. Bo dojdziemy do paranoi i dupczenie z przeszkodami stanie sie kolejna dyscyplina olimpijska Odpowiedz Link
martuha Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 16:49 tak, jasne. mozesz miec swoja wolnosc, pod warunkiem, ze na nia zarobiles. a kase zdobywasz wlasnie szukajac tych lepszych posad. dopiero, jak juz odlozysz co nieco, mozesz praktykowac te swoja wolnosc, gdzie chcesz. ja nie potrafilabym zyc na wsi, nie czuje powolania opiekowac sie bydlem, porzadkowac podworko, czy zwozic siano. dla mnie to orka na ugorze i zadne walory wsi nie zrekompensuja mi koniecznosci zapieprzania w polu czy na pastwisku. ciesze sie, ze w swojej pracy czasem moge sobie pozwolic na dzien luzniejszy, gdzie jak czasem nie wyrobie sie ze wszystkim na czas, owca nie zdechnie z glodu, a pola gryki nie wybije mi nawalnica i grad. poza tym cenie w miescie anonimowosc oraz mozliwosc duzo szerszego wachlarza wyboru rozrywki, zarowno tej przyziemnej, jak i tzw. wysokiej kultury. do tego nie musze sie spieszyc specjalnie na autobus, bo ostatni mi odjedzie i noc spedze gdzies w rowie albo pod wiata pksu. wiec toleruje tylko w czasie wypoczynku, kiedy to ja zdecydowalam sie tam wybrac. ot co! a w wyscigu szczurow nigdy mieszkajac cale zycie w miescie nie bralam udzialu. nie ta branza, i choc kasa nie jest moze najwieksza, ja jakos sobie radze i nie narzekam. Odpowiedz Link
leziox Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 16:51 Kazdy ma jakis sposob na zycie.Dziekowac powinien mocom niebianskim jezeli ten sposob moze sobie wybrac sam. Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 18:04 To prawda jest. Mnie nic nigdzie nie trzymalo, a prace moge uskuteczniac w bardzo duzej czesci przez neta. Nie mam nigdzie nic do szukania, wiec dlaczego nie zyc tam, gdzie mi dobrze? Gdzie cisza spokoj i cieplo? Odpowiedz Link
staruszeczka Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 20:29 To ja Ci mogę tylko pozazdrościć Jak dożyję do emerytury to też zamieszkam na wsi. Rechot żab, ćwierkanie ptaków, drący dziób kogut, gdaczące kury i w tym wszystkim BŁOGI SPOKÓJ i brak pośpiechu Odpowiedz Link
leziox Re: Bim-bom, bim -bom! 15.12.09, 20:42 I jeszcze sasiad z jekiem wyrzygujacy na twoja posesje przez plot zawartosc wczorajszej kolacji...Kon srajacy na drodze przy furtce,krowa demolujaca laweczke odrestaurowana pieczolowicie etc... Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 07:34 Leziu te atrakcje, nawet wzmocnione objawami bandytyzmu znajdziesz tez w miescie. Tu sie to odbywa w sposob naturalny. Wkurwia sasiad? No to trza sztachetka wytlumaczyc mu blad. No chyba ze chce sie napic Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 07:35 To po cholere chcesz tu przyjezdzac? Odpowiedz Link
staruszeczka Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 08:09 Tu to znaczy gdzie? I do kogo to pytanie? Odpowiedz Link
staruszeczka Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 08:33 A czy ja mówiłam że chcę jechać? Cały czas mówię że za daleko przecież Ja tylko mówię TAK dla mieszkania na wsi Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 09:16 Cos szeptalas o wakacyjnych wedrowkach. Ale ja stary jestem, to moglem cos pokielbasic Odpowiedz Link
staruszeczka Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 09:22 A no wakacyjne wędrówki będą będą niewątpliwie, ale jeszcze nie ustaliłyśmy gdzie Odpowiedz Link
staruszeczka Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 09:50 Już my se same ustalimy Musimy mierzyć siły na zamiary Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 10:04 Bede wyrozumialy. Ty uskutecznisz maraton z proboszczem, a dziecko pochodzi se ze mna za owieczkami Odpowiedz Link
staruszeczka Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 10:05 Ale ja nie lubię mężczyzn w sukienkach Odpowiedz Link
leziox Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 10:30 Nie gadaj.Sama grupa zebrana pod geesem jest warta zrobienia im fotki. Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 11:37 spod GSu to ona na wlasnych silach nie odejdzie Odpowiedz Link
leziox Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 12:43 Nie szkodzi.To sie ja odniesie,wyniesie,czy jakos tam.I wszystko bedziem dokumentowac aby potem zamiescic to oczywiscie na forumie. Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 12:48 ostatnio jak taka jedna odnosilem, to przystroila mi kapote pawiem nakarmionym salatka warzywna Odpowiedz Link
leziox Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 12:53 Jeden ptaszek wiecej czy mniej,kapocie nie robi to chyba az tak wielkiej roznicy... Odpowiedz Link
teletoobis Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 12:57 Kapota wyprana, wiec spox. I pomyslalem se, co by moglo byc, bdybys Ty zalegl po "Zestawie Obowiazkowym Wiekszym" ? I jeszcze miast pawia rzucilbys mi na plecy pterodaktyla jakiegos Odpowiedz Link
staruszeczka Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 12:57 To ja do tego geesu nie idę i juz Nigdy nie dałam i nie dam się schlać do nieprzytomności Odpowiedz Link
leziox Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 13:04 Ja tez nie zalegam,jak mam zalec to po prostu przerywam picie aby moc isc na wlasnych a nie na cudzych nózkach. Odpowiedz Link
staruszeczka Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 13:13 A co? Poiłbyś mnie siłą? Tym bardziej nie jadę Odpowiedz Link
leziox Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 13:17 Tyyyyy-to pojedziem razem.Jakos sie dogadamy Odpowiedz Link
staruszeczka Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 13:41 A będziesz mnie bronił w razie czego? Odpowiedz Link
staruszeczka Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 14:04 Ojjj to trudne zadanie sobie wybrałeś Odpowiedz Link
leziox Re: Bim-bom, bim -bom! 16.12.09, 14:14 Nie wiem czy wiesz ale jestem znany jako mistrz improwizacji. Odpowiedz Link