tropem_misia1 29.04.10, 08:41 na dziś: Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby. — Stanisław Jerzy Lec Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milky_way_1 Re: Nadinterpretacja: 29.04.10, 08:49 Dzień dobry Tropem_misia Przyznaje się, też nie jestem kosmitą, sprawdzałam osobiście w lustrze. Aby gwiazdy zobaczyć wystarczy wznieść wzrok na nocne niebo. Teraz jest pełnia księżyca(w nocy) i można cudne zdjęcia robić nocnego nieba. Nieraz patrzę na rozgwieżdżone niebo. (Przyjemności pracowe gonią dziś mnie mocno. Cudnego dnia życzę. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Nadinterpretacja: 29.04.10, 10:04 Wzajemnie Jest cudnie , bo w Małopolsce słońce rozcapierzyło promienie na cała ziemię. Co do zdjęć , to jestem "szczęśliwą posiadaczką" aparatu fot. od niedawna. Jeno ja mam nos przy ziemi. Zdjęcia robalków mi się marzą. Na razie nie ustrzeliłam nawet muchy. Głównym tematem jest Majka- kotka. Odpowiedz Link
hermina26 Re: Nadinterpretacja: 29.04.10, 10:10 Oooo Jako ostra dziewczyna z tej Twojej Majki Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Nadinterpretacja: 29.04.10, 10:13 Dama i ma wapory. Inni mówią : neurotyczka. Fe.. Odpowiedz Link
hermina26 Re: Nadinterpretacja: 29.04.10, 10:16 Znaczy kocica z charakterem - takie cenie Odpowiedz Link
milky_way_1 Re: Nadinterpretacja: 29.04.10, 10:34 Na Pomorzu Gdańskim teraz nie świeci, ale jest cieplutko, to już wystarczy, aby rozpocząć fajny dzień. Nie mam kotka, tylko króliczka urwiasiatego Puszka. Też mam aparat co prawda od jakiegoś czasu, ale niedawno zaszczepiono zamiłowanie do zdjęć we mnie i sprawia mi to dużą przyjemność. Po jakimś czasie oko tak się wprawi, że robiąc patrzy się co jest ciekawego do uchwycenia. Teraz fotografuję przyrodę i zabytki, ciut wszystko co pływa, czy to żywe, czy na żaglach. Życzę wspaniałych zdjęć, to super hobby. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Nadinterpretacja: 29.04.10, 18:14 Od niedawna? I radzisz sobie z aparatem? Mnie przerosła instrukcja obsługi ,skąpa w treści i zakładająca z góry, że właściciel zna podstawy fotografii. Tedy strzelam na chybił trafił. Odpowiedz Link
milky_way_1 Re: Nadinterpretacja: 29.04.10, 18:56 Mam wspaniłego wyrozumiałego mena, który delikatnie poprowadzi i nauczy. Za to noszę czasem statyw. Robiłam już dawno zdjęcia, ale innym aparatem też lustrzanką. Teraz jest nieco inny, ale daję radę. Kiedyś, z jedenaście lat temu już robiłam zdjęcia w przedszkolu na zabawie, ale miał taki tryb panick, że jak nie wiedziałam co zrobić przyciskałam to i wystarczyło dobrze umieścić w kadrze to co się che i pstrykać. Wogóle lepiej robi się zdjęcia lustrzanką niż lumixem bo przybliża i oddala. Nie znam się właściwie tylko wiem co przyciskać i kiedy czy portret, czy przyroda itd. Po którymś razie będą wychodzić super zobaczysz. Kiedyś nie patrzyłam dokładnie w szkiełko to wychodziły ciekawie bardzo naprzykład osoby bez nóg za to nieba było ile trzeba, całe hektary. Teraz skupiam się na zdjęciu. Jeszcze z dziesięć lat i dojdę do wprawy. Niektóre parametry ustawiam na czuja i jakoś wychodzi. Grunt nie zniechęcać się. Głowa do góry, pierś do przodu i robimy zdjęcia, a co będziemy gorsze od panów... nie wcale nie. Pokażemy, że będziemy lepsze, ino niech patrzą w inną stronę. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Nadinterpretacja: 29.04.10, 19:12 O santa. Mój aparat pomaga mi napisami, ale i tak mnie przerasta. Pomalutku dojrzeję do niego. Odpowiedz Link
tropem_misia1 i tu widzimy 29.04.10, 11:03 jaki wpływ nogi na nasz umysł ubogi ))))))) Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: i tu widzimy 29.04.10, 18:18 Tu zadumałam się okrutnie. I choć trwało to długo ,a me czoło jako ta orka na ugorze ,nic nie pomogło. No bo co autor miał na myśli? (: Tym bardziej ,że bezkres wyklucza kategorycznie kraniec. Chyba , że założymy tezę - grabie maja dwa krańce. Jak jeden przy...li w łebek zapadamy w bezkres nieswiadomości. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: i tu widzimy 29.04.10, 18:47 A ja zauważyłam, że Leśny Człowiek z Betonowej Dżungli ma skłonność do "niezgodnej zgody rzeczy" zwanej oksymoronem Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: i tu widzimy 29.04.10, 18:57 Nie bądźmy drobiazgowe. Może autor zinterpretuje swe słowa.Przełoży nam ... Odpowiedz Link
debi_bebi Re: i tu widzimy 29.04.10, 18:59 Patrząc pod tym kątem - czasem nie bywam optymistką Odpowiedz Link
debi_bebi Re: i tu widzimy 29.04.10, 19:29 Cierpliwość: łagodna forma rozpaczy uchodząca za cnotę Ambrose Bierce Odpowiedz Link
tropem_misia1 e tam... 29.04.10, 19:56 Cierpliwość bywa gorzka , ale jej owoce sa słodkie. Z głowy napisałam , nie pamietam kogo to. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: e tam... 29.04.10, 20:39 To Twoje to Jan Jakub Rousseau a ja odpowiadam: Cierpliwość zawsze zostaje z miotłą w ręku. Jonathan Carroll Odpowiedz Link
debi_bebi Re: i tu widzimy 29.04.10, 20:41 Mój drogi, twoja prezentacja to nic innego, jak dzielenie włosa na czworo, a potem każdej 1/4 podzielonego włosa na czworo itd, itd. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: i tu widzimy 29.04.10, 20:50 Tylko pierw wrzuć cos na ruszt - Rudla właśnie grilla serwuje z Kurczakiem Odpowiedz Link
leziox Re: i tu widzimy 29.04.10, 20:55 Kurczak zarzadza grillem na spole z Ryzá,czy tylko jest na przystawke? Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: i tu widzimy 29.04.10, 21:31 Leziu...zawiodłem się...strasznie... muszę zmienić nicka !!!! Odpowiedz Link
debi_bebi Re: i tu widzimy 29.04.10, 21:51 Kurczak, pozajączowało Ci się niechcący ? Taka popularność, formalnie szał drobiowy, a Ty nicka chcesz zmieniać? Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: i tu widzimy 29.04.10, 21:54 no wiesz....popularność czasem bywa męcząca... a szczególnie jak się wszystkim tylko z żarciem kojarzę !!!! Odpowiedz Link
debi_bebi Re: i tu widzimy 29.04.10, 21:56 Prawdę mówiąc mnie się kojarzysz z Kurczakiem, ale fakt, że ooooo- skubanym Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: i tu widzimy 29.04.10, 22:11 mądra z Ciebie dziewczynka się domyślaj... Odpowiedz Link
debi_bebi Re: i tu widzimy 29.04.10, 22:28 Nie muszę, i tak wiem, że Ty jesteś człowiek platoński Odpowiedz Link
debi_bebi Re: i tu widzimy 29.04.10, 20:49 Nooo, w ten sposób można uprawiać badactwo w nieskończoność, zwłaszcza w stanie PO zaproponowanej homeopatii Ogólnie podoba mi się Odpowiedz Link
debi_bebi Re: i tu widzimy 29.04.10, 22:50 No wiesz, i pozwolisz, żeby kobieta się wysilała dla Twojego widzimisię?? Odpowiedz Link
marijola1 Re: i tu widzimy 30.04.10, 08:05 Jesli chodzi o "gdzie indziej" to ja ostatnio postanowilam opanowac tam sztuke masazu Ale przy laskotkach nic by z tego nie wyszlo Odpowiedz Link
debi_bebi Re: i tu widzimy 30.04.10, 08:29 Az nie śmiem dociekać, co chcesz sobie masować gdzie indziej. Będę więc bezpiecznie myśleć, że chodzi o stopy Odpowiedz Link