tropem_misia1 01.06.10, 05:42 ,no ile dzidzia w nas? dzisiaj takie święto , to myślę sobie kiedy dzidzia całkiem odeszła? Czy jeszcze jej troszkę jest, jeszcze ma nadzieję i patrzy na świat szczerymi ślepkami i wierzy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
debi_bebi Re: wszystkim dzidziom wszystkiego najlepszego 01.06.10, 06:10 Ja chcę lizaka. Takiego z kwiatuszkiem w środku Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: wszystkim dzidziom wszystkiego najlepszego 01.06.10, 06:21 pamiętam ... a chłopaczkom po kojaku Odpowiedz Link
debi_bebi Re: po lizaczku... 01.06.10, 07:11 I to są właśnie moje ulubione Zawsze były Wielki buziaczek dla chłopczyka Kitka Odpowiedz Link
debi_bebi Inna strona medalu. 01.06.10, 07:18 Wielu "dorosłych" rodziców zabija w dziecku dziecko, a potem chce, żeby być im wdzięcznym za szczęśliwe dzieciństwo. A kiedy mówisz im, że takiego nie pamiętasz - to wg nich nie wiesz, co mówisz. Odpowiedz Link
nawrotka1 Re: Inna strona medalu. 01.06.10, 10:12 Kto nie umie wejść w świat dziecka, próbuje tak je zmienić, aby stało się miniaturką dorosłego. Mam wrażenie, że ta tendencja staje się bardzo powszechna, to widać po dziecięcej modzie, tych wszystkich nowoczesnych gadżetach i całej nowomodnej tradycji, w której dziecko jest tylko jest asystentem w życiu rodziców. Wg wielu młodych ludzi, po urodzeniu potomka nie należy niczego w życiu zmieniać i z niczego rezygnować. Najlepiej - jak najwcześniej nauczyć obsługi pilota i komputera, żeby stało się samowystarczalne. Ja niestety jestem bardzo nienowoczesna i przyznaję, że to mnie przeraża. Odpowiedz Link
milky_way_1 Re: Dzidzia 01.06.10, 09:49 Dzieciom życzę w Dzień Dziecka by cały rok radosne miały serca Kotków czarnych, szarych i całkiem białych w łatki, w prążki wspaniałych By do snu ciepło co dzień mruczały i na podusi Wam zasypiały Okien otwartych na świat szeroko z których przyglądać możecie się obłokom Słońca, które nieustannie świeci, ogrzewa sadu, gdzie każdy smaczny owoc dojrzewa Biało kwitnącego zawsze kasztana wtedy nauka będzie w słońcu skąpana A gałązki zielone w kwiatach pachnące przypominać będą o przepięknej łące Piasku czystego, rzeki co płynie blisko to jeszcze nie wszystko Malin, poziomek w leśnych polanach i smacznych jagód nie tylko z rana Drzew niskich całych z domkiem w konarach wtedy zabawa będzie wspaniała Tuż obok drzewa także namiotów i z latawcami podniebnych lotów Snów także życzę Wam kolorowych dywan co lata w snach tych wzorowych A później zmienia się w wyspę skarbów w okręt co płynie na morze wiatrów Uśmiechu dużo co dzień od nowa w domu też zawsze niech Wasza mowa będzie radosna i słodka z śmiechem co się odbija aż w dali echem Oraz przyjaciół najlepszych w świecie i dziś wszystkiego co zapragniecie A jutro także i dnia każdego słońca, uśmiechu Wam wesołego Lodów w niedzielę i karuzeli marzeń spełnionych, także nadziei A dzisiaj gwiazdki Wam zerwać z nieba Słońca, promyków i tęczy trzeba Miłości tyle co w rączkach macie gdy je na szyję nam zarzucacie Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Inna strona medalu. 01.06.10, 12:08 Napisałam to, bo ja też tak miałam. Od tego, co napisałeś o sobie, odejmij siostrę, bo ja jestem jedynaczką. Dziś zapewne droga mamusia złoży mi życzenia tylko po to, żeby domagać się ode mnie potwierdzenia, jaką była cudowną matką. Tylko że nie była. Wcale jej przy mnie nie było w dzieciństwie. Ojca zresztą też nie. Toczyli między sobą własną wojenkę, a ja miałam nie sprawiać kłopotów no i spełniać wymagania. No to nie sprawiałam i starałam się spełniać. A teraz mam piać peany, jakich mam wspaniałych rodziców?? Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Inna strona medalu. 01.06.10, 12:34 Mieć teraz żal do rodziców, to jak musztarda po obiedzie. Mnie tylko wkurza ich hipokryzja. Odpowiedz Link
kitek1 Re: Inna strona medalu. 01.06.10, 12:51 to moze tylko ja mialem "normalne" dzieicinstwo za bardzo rozpieszczany przez mame i babcie za to stawiany do pionu przez tate i dziadka Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Inna strona medalu. 01.06.10, 12:41 To ja Ci złożę, a właściwie tej części dziecka, które jest w Tobie... A tam, całemu złożę, nie będę rozczłonkowywać Odpowiedz Link