06.03.11, 06:59
Odkąd zerwałem z opozycją mam dość, polityki. Ale wracam do niej ginie bo nie mogę, bo mam dość, bo krew mnie zalewa gdy ginie moje miasto - państwo Polska !!! mam dość !!! i nie pozwolę na gnojenie mojego kraju przez takiego rudego szczura i zdrajcę jak Tusk przepraszam. Bo takie mam o nim zdanie o nim. Miłej niedzieli bo ja wkurzony. Tak mnie naszło przepraszam sad
Obserwuj wątek
    • debi_bebi Re: Polityka 06.03.11, 07:02
      Co Cię tak zbulwersowało?
      • solidaruch777 Re: Polityka 06.03.11, 07:10
        Jak to co !! jeszcze pytasz !!! ruskie plują nam w twarz niemcy podobnie a ja się obcieram !! mam swoją godność i można ze mną to i tamto ale nigdy poniżać. Tylko kobieta może mną szargać to tak smile
        • debi_bebi Re: Polityka 06.03.11, 07:23
          Rosjanie pilnują swoich interesów, Niemcy swoich, a my powinniśmy naszych. Może kiedyś nauczymy się, jak to robić skutecznie, lub jak wybierać tych, którzy będą nas odpowiednio reprezentować. Niedługo kolejne wybory, będzie okazja smile
          • solidaruch777 Re: Polityka 06.03.11, 07:28
            Mądra jesteś Debi, jak moja szefowa z opozycji - była idealistką jak ja i cholernie Ją szanowałem i wierzyłem w to co mówi. Było to, było kurwa mać. Nie gniewaj się przepraszam.Miłego dnia.
            • debi_bebi Re: Polityka 06.03.11, 07:39
              Nie gniewam się. Każdy z nas ma prawo mieć własne poglądy i sympatie/antypatie polityczne i ok. Ale interesów naszych powinniśmy pilnować wszyscy pospołu. Inaczej zagryzą nas kruki, wrony. Trzeba urosnąć w siłę, a dziś o sile decyduje mocna gospodarka. Kto ma pieniądz, ten ma władzę i posłuch. Wtedy można dyktować warunki i dobierać sobie partnerów. Twarde prawo rynku. Dlatego uważam, że zamiast wymachiwać szabelką, warto zająć się dobrobytem obywateli i państwa. Jak dojdziemy do tego, to machanie szabelką nie będzie już potrzebne.
              • leziox Re: Polityka 06.03.11, 10:11
                Problemem polskim jest to,ze nie ma jakichs dobrych alternatyw na wybory.
                Wszystko co aktualnie jest reprezentowane,to w duzej mierze mialkosc,chamstwo i wlasne interesy.Nie ma prawdziwych polityków walczacych o dobro kraju do krwi ostatniej,kazdy z nich ma to gdzies.Stad tylko mozna sie wkurzac,jakakolwiek zmiana skladu sil politycznych kojarzy mnie sie z wymianá tyfusu na choleré-a dobrych antybiotyków na zaraze polityczna do tej pory niestety nie wynaleziono.
                • debi_bebi Re: Polityka 06.03.11, 10:23
                  To nasza wielka bolączka, niestety. Od lat wybieramy tzw. mniejsze zło.
    • mala200333 Re: Polityka 22.10.13, 14:14
      A propos emerytów. właśnie przeczytałam..

Morderca księdza Jerzego Popiełuszki Grzegorz Piotrowski obecnie nazywa się Grzegorz Pietrzak. Mieszka w Łodzi – jak na ironię losu – przy ulicy Organizacji Wolność i Niezawisłość, do której dochodzi się ulicą Łagiewnicką.
      Mieszkanie Grzegorza (Piotrowskiego) Pietrzaka znajduje się na Bałutach w robotniczej dzielnicy Łodzi.
      - Ulice Organizacji WiN i Łagiewnicka to tzw. Julianów, gdzie jest dużo mieszkań resortowych, które zajmują wojskowy i byli milicjanci. Niedaleko jest komisariat, Urząd Skarbowy – generalnie spokojne miejsce – opowiada jeden z łódzkich dziennikarzy.
      Z nieoficjalnych informacji wynika, że morderca księdza Jerzego otrzymuje państwową emeryturę.
      Zapytaliśmy Małgorzatę Woźniak, rzeczniczkę MSWiA , czy Grzegorz Piotrowski otrzymuje pieniądze z MSWiA.
      - Taka osoba nie dostaje naszego uposażenia – mówi Małgorzata Woźniak.
      Zapytana, czy resortową emeryturę Piotrowski pobiera pod zmienionym nazwiskiem, rzecznika MSWiA odsyła nas do… „zainteresowanego”.
      - O te informacje proszę zapytać osoby zainteresowanej, bo jest przecież ochrona prywatności i ustawa o danych osobowych – mówi.
      „Rzeczpospolita” ujawniła, że Grzegorz Piotrowski pisze w „Faktach i Mitach” pod dwoma pseudonimami. Na łamach tego antyklerykalnego czasopisma miał posługiwac się jako Dominika Nagel i Anna Tarczyńska.
      Według „Rz” Piotrowski co tydzień pojawia się w redakcji czasopisma. Tam przygotowuje swe teksty do druku. Jest głęboko zakonspirowany. Redakcja za wszelką cenę stara się ukryć jego prawdziwą tożsamość.
      Piotrowski zmienił się nie do poznania od czasu, gdy zasiadał na ławie oskarżonych podczas procesu o morderstwo na ks. Jerzym. Posiwiał, nosi zarost, a oczy chowa za ciemnymi okularami. By zmylić wścibskich, którzy chcieli by poznać o nim cała prawdę, nie pobiera osobiście wynagrodzenia. Według „Rzeczpospolitej” pieniądze za teksty w „Faktach i Mitach” wpływają co miesiąc na konto jego żony Janiny.
      Redakcja „Faktów i Mitów” zaprzecza, jakoby morderca ks. Popiełuszki dla niej pracował i grozi „Rzeczpospolitej” procesem. Naczelnym i współwłaścicielem tygodnika jest Roman Kotliński – poseł Ruchu Palikota.
      Całość artykułu i zdjęcia Piotrowskiego w dzisiejszej „Gazecie Polskiej Codziennie”

I ..krew mnie zalała!
      • leziox Re: Polityka 22.10.13, 14:22
        No coz,morderca mordercá,ale i tak nie wsypal swoich zleceniodawców,wiec moze dlatego jeszcze zyje i to nawet dobrze.
        Bo tak naprawde wiadomo kto bral w tym udzial ale nie wiadomo kto zlecil.
        No i chyba tylko sily niebieskie rozlicza te bydlaki-jednak na Ziemi nikt ich nie ukarze juz.
        • mala200333 Re: Polityka 22.10.13, 14:39
          I pewnie sie nigdy nie dowiemy, kto..nazwisko! ... Zlecił.
          • loczek62 Re: Polityka 22.10.13, 14:58
            A wiemy kto zlecił zabójstwo Martina Luthera Kinga?
            • dunajec1 Re: Polityka 22.10.13, 15:21
              Ze nie wspomne o Johnie F.Kenedym.
              • loczek62 Re: Polityka 22.10.13, 15:21
                dunajec1 napisał:

> Ze nie wspomne o Johnie F.Kenedym.

Niby też, ale mam wrażenie że to nie ten format...
                • mala200333 Re: Polityka 22.10.13, 15:24
                  Tylko w przypadku Piotrowskiego mamy to jak w baku, ze on WIE. I dlatego tak szybko wyszedł z więzienia, zmienił nazwisko, dostał mieszkanie i niezła emeryturke.
                  Za milczenie.
                  • loczek62 Re: Polityka 22.10.13, 15:28
                    mala200333 napisała:

> I dlatego tak szybko wyszedł z więzienia

Za szybko? Czyżby to chrześcijańskie miłosierdzie podpowiada taką małostkową mściwość?
    • mala200333 Re: Polityka 22.10.13, 15:27
      Co do Stanów..wkurza mnie ze potępiają terrorystów a chcieli wejść do Syrii i pomagać rebeliantom..
      W Stanach tez mnie wiele rzeczy wkurza..
      • leziox Re: Polityka 22.10.13, 18:50
        Jak to sie mowi-najlepiej o polityce i religii nie dyskutowac,bo sie czlowiek tylko wkurza z tego powodu,a do rozsadnych wnioskow sie nie dojdzie bez tzw.wiedzy fachowej.
        A takowa wiedze posiadaja tzw.sluzby,a nie szary obywatel.
        Wiec gdybanie nadaje sie do butelki z wódka ale nie do rozmow prowadzacych do rozwiazania problemu.
    • mala200333 Re: Polityka 25.10.13, 12:21
      https://scontent-a-atl.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1378054_10151751872606275_781187838_n.png

Nie tylko polscy politycy piep...a.
      Ta pani twierdzi, ze najbardziej Jezus kocha Amerykę, gdyż Biblia została napisana po angielsku..
      • leziox Re: Polityka 25.10.13, 13:18
        No.Najciekawsze ze Jezus Ch.byl Zydem i wykladal po hebrajsku czy jakos tak.
        A to,w jakim jezyku zostala biblia napisana to mniej wazne.Zreszta wydaje mnie sie ze pierwsza biblia i tak zostala napisana po lacinie.
        • dunajec1 Re: Polityka 25.10.13, 15:22
          Widzisz Lezio, Jezus nie chodzil do szkoly, fakt, a moze? A ze byl zydem tez fakt, a gadal po aramejsku, to jakis dialekt hebrajskiego.
          A nie mogl po naszemu gadac?Bylby teraz krolem.No ale krolowa musialaby abdykowac, na co raczej sie nie zanosi.
          • leziox Re: Polityka 25.10.13, 20:45
            Mówiac krótko-oszolomów uzurpujacych sobie prawo do osobistego posiadania przedstawiciela wiary nie brakuje.
            Sa tacy agitujacy do swoich przekonan z taka zarliwoscia w oczach,jakby chodzili z Jezusem do przedszkola i mieli do niego otwartá gorácá linié.
            Kazdy fanatyk to ktos niebezpieczny,niezaleznie od rodzaju wiary.
    • mala200333 Re: Polityka 26.10.13, 20:45
      Z Netu...
      sttążek
      Gość
      Wysłany: Dzisiaj 19:21
      Polecam tematy prac doktorskich dla nieocenionego zespołu: :mrgreen:
      "Wpływ stępienia ostrza na siłę skrawania i odporu przy skrawaniu płaskim drewna sosny i brzozy"
      "Ja dialogowe u osób chorych na schizofrenię"

Fajne, no nie?
      • leziox Re: Polityka 26.10.13, 21:20
        A mnie jest szkoda lata.
        I chuj.
    • mala200333 Re: Polityka.. Z Netu.. 27.10.13, 11:03
      https://scontent-a-ord.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/q71/1377407_513195608777268_360335272_n.jpg
    • mala200333 Re: Polityka 01.11.13, 15:24
      https://scontent-a-ord.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/q71/1382939_358373390966164_565371972_n.jpg
    • mala200333 Re: Polityka...masaż głowy 07.11.13, 13:16
      finanse.wp.pl/kat,1033699,title,Skandal-w-resorcie-pracy-Masaz-glowy-dla-urzednikow,wid,16148195,wiadomosc.html?ticaid=1119f6&_ticrsn=3
      Nóż sie sam w kieszeni otwiera!
    • mala200333 Re: Polityka...Antos 14.12.13, 03:56

"Wprost" donosi, że Antoni Macierewicz zlecił tłumaczenie raportu z likwidacji WSI - m.in. na rosyjski. Polska nie tylko zdemaskowała swoich agentów, ale też zadbała o to, żeby obce wywiady mogły się o tym szybko dowiedzieć...
      • mala200333 Re: Polityka...Antos 14.12.13, 03:57
        https://scontent-b-ord.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/q71/s720x720/1470149_626050237454752_907893507_n.jpg
        • czarek_sz Re: Polityka...Antos 14.12.13, 10:31
          Z tego co mówi Macierewicz /na niezależna podano kserokopie dokumentu umowy/ Rosjanka tłumaczyła tylko to co dużo wcześniej zostało opublikowane w ogólnie dostępnym Monitorze Polskim. Miał być wielki nius a wyszło jak zawsze.
          Jeśli ktoś myśli że Rosjanie nie przeglądają na bieżąco polskich aktów prawnych np tych publikowanych w MP i nie tłumaczą ich na swój język to niestety ale po prostu jest ignorantem w temacie polityki międzynarodowej jaką prowadzi Rosja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka