Dodaj do ulubionych

Grillujecie?

01.05.14, 21:32
https://img.hopaj.pl/images/4/7/47b741a0cc80400b4bdfa7759d0c2977.jpg

No tak,ręce muszą być wolne wink
Obserwuj wątek
    • czarek_sz Re: Grillujecie? 01.05.14, 21:53
      Ja do żarełka z grilla /bądź z ogniska/ preferuję piwko lub czystą ojczystą - nigdy nie mieszam. Ale co kto lubi to w siebie pompuje smile
      • leziox Re: Grillujecie? 01.05.14, 22:06
        Prawda,piwko jest lepsze do grilla.
        Wóda niestety nie bardzo sie przyjmuje.
        Ale jak czlek sie nazre to moze potem wlaczyc zawór z whisky and cola.
        • czarek_sz Re: Grillujecie? 01.05.14, 22:11
          Masz rację ,wóda bardziej pasuje do tradycyjnego żarełka typu u cioci na imieninach natomiast do grilla piwko jest akuratne. Lekko wchodzi szybko wychodzi co bardzo ważne gdy następnego dnia trza wstać o trzeciej rano by powędkować albo za grzybami poczłapać. Oczywiście z browarkami w plecaku smile
      • girl_42 Re: Grillujecie? 01.05.14, 22:09
        Polacy podobno są specami od grilla (i tego co do grilla). Piwko od lat najlepiej smakujesmile
        • czarek_sz Re: Grillujecie? 01.05.14, 22:20
          Powiem szczerze że grilluję tylko latem będąc na Mazurach a tak to gdy jedziemy za miasto robimy ognisko i pieczemy kiełbaski. Też piknie i bardzo smacznie smile
          • girl_42 Re: Grillujecie? 01.05.14, 22:23
            A ziemniaki z ogniska?smile
    • girl_42 Dobra! 01.05.14, 22:22
      Nie chcecie gadać to idę spać. Dobrej nocysmile
      • anus-hka Re: Ejoo nooo! 01.05.14, 22:25
        ja tu z browarem lece a ci do wyra??

https://ocen-piwo.pl/upload/sezonowe-chmielowe.png
        • girl_42 Re: Ejoo nooo! 01.05.14, 22:28
          Jeszczem nie poszłasmile
      • czarek_sz Re: Dobra! 01.05.14, 22:27
        Ziemniaki z ogniska to kiedyś smile jako dzieciaki na pobliskim placu piekliśmy ziemniaki wynoszone z domu, raz jeden raz drugi wynosił itd. Pyszna rzecz pieczone ziemniaki smile
        • girl_42 Re: Dobra! 01.05.14, 22:28
          ognisko,gitara.....to se byli czasy smile
          • czarek_sz Re: Dobra! 01.05.14, 22:33
            A do tego gdy miało się już te naście lat to jeszcze winko patykiem. Jeździliśmy podwórkową paczką na sobotnie niedzielne wypady za miasto i działo się jak piszesz smile
            • leziox Re: Dobra! 01.05.14, 22:41
              A teraz ta mlodziesz jakas taka dziwna i cipowata powiedzialbym.Mordy zanurzone w komorkach,laptopach,usychaja siedzac na fejsboku i swiat widza tylko wtedy jak sie ich wykopie po zakupy albo do szkoly na morde.
              • girl_42 Re: Dobra! 01.05.14, 22:45
                Życia nie znają....
                • anus-hka Re: Dobra! 01.05.14, 22:53
                  znaja tylko od tej dziwnej strony
                  • czarek_sz Re: Dobra! 01.05.14, 22:57
                    Co dla jednych dziwne dla innych normalne. Odwieczny konflikt pokoleń.
                    • leziox Re: Dobra! 01.05.14, 22:59
                      ALe nawet kwasiorow nie zlopia tylo wciagaja koks albo maryche jaraja.
                      Hyhyhy!
                      • czarek_sz Re: Dobra! 01.05.14, 23:03
                        I tego nie mogę zrozumieć, co to kuźwa daje ćpanie albo zioło jarać jak dużo lepszy i mniej inwazyjny jest kwas albo browar smile
                        • anus-hka Re: Dobra! 01.05.14, 23:08
                          czarek_sz napisał:

> I tego nie mogę zrozumieć, co to kuźwa daje ćpanie albo zioło jarać jak dużo le
                          > pszy i mniej inwazyjny jest kwas albo browar smile

własnie dlatego, ze mniej inwazyjny...liczy sie szybki odlot a nad browarkiem trza popracowac
                          nieco dłużej
                        • girl_42 Re: Dobra! 01.05.14, 23:08
                          Starzy się spostrzegną a zioło nie zawsze w porę zauwaząsmile
                          • anus-hka Re: Dobra! 01.05.14, 23:16
                            girl_42 napisała:

> Starzy się spostrzegną a zioło nie zawsze w porę zauwaząsmile

Chyba, że palone niedawno to wyczują tez...ewentualnie jak w oczęta pociech zajrzą...jak zajrzą
                            • girl_42 Re: Dobra! 01.05.14, 23:56
                              Właśnie,jak tam zajrzą.
                              Jak czas będą mieli smile
                      • girl_42 Re: Dobra! 01.05.14, 23:04
                        Mówię Wam,ten świat na psy zszedłsmile
                        • czarek_sz Re: Dobra! 01.05.14, 23:10
                          Z całym szacunkiem dla psów. Dobranoc smile
                          • leziox Re: Dobra! 01.05.14, 23:20
                            No tak,psy sa madrzejsze w wiekszej ilosci przypadkow od ludzi.
                            Dobranoc Czarek.
    • grzech_o_1 Re: Grillujecie? 02.05.14, 11:19
      Nie. Bo nie cierpię kiełbasy imięsa z grilla. Też tego dymu i smrodu. Owszem, się kiedyś piekło kiełbaski nad ogniskiem. ale to było rzadko. Teraz? Byle dzień wolny, wszędzie mród z grilla. A rekordy w tym dziadostwie bike Zakoplna i plaże. Szczęście, że nad morzem nie wolno grillować.
      • anus-hka Re: Grillujecie? 02.05.14, 12:57
        a ja bym zezarła takiego big steka z grila z prawdziwego zdarzenia a nie podjaranego paliwkiem
        • czarek_sz Re: Grillujecie? 02.05.14, 15:23
          Też bym takiego zeżarł /a najlepiej dwa/ i popił zimnym piwkiem.
          • grzech_o_1 Re: Grillujecie? 02.05.14, 17:59
            Dwa takie steki z antrykotu grubości na trzy palce, są nie do zjedzenia. Człowiek by pękł.smile
        • grzech_o_1 Re: Grillujecie? 02.05.14, 17:57
          Anuszka. Nie wiem gdzie w Polsce coś takiego zjesz? Sam bym zjadł. Od lat jak jeździmy w różne miejsca, szukamy czegoś takiego. I niestety.
          To identycznie, jak szaszłyki i kebaby w Polsce. Przecież to lipa. Wszędzie. Nic wspólnego z prawdziwymi.
          • anus-hka Re: Grillujecie? 02.05.14, 18:00
            Racja - ja ostatni raz cos takiego jadłam dwadziescia pare tat temu...za panny hehehsmile
            Gdzie teraz takie steki mozna kupic?
            • leziox Re: Grillujecie? 02.05.14, 18:05
              W restauracji argentynskiej Stekhouse u Niemca.
              • grzech_o_1 Re: Grillujecie? 02.05.14, 18:10
                Łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....,już zapalam motor.smile
            • girl_42 Re: Grillujecie? 02.05.14, 18:09
              Ja ci mogę takiego zrobić,na grillu elektrycznym smile
              • grzech_o_1 Re: Grillujecie? 02.05.14, 18:16
                A mięso skąd? Prawdziwe mięso, wołowina na steki?
                • girl_42 Re: Grillujecie? 02.05.14, 18:18
                  Wołowina z delikatną szczyptą cielęciny. Wszystko osobiście wybierane i mielone. Jak bym się uparła to i jagnięcinę mogłabym skołować.
            • grzech_o_1 Re: Grillujecie? 02.05.14, 18:14
              A ostatni raz prawdziwego kebaba jadłem kilka lat temu w Wiedniu. Na ogromnym bazarze, gdzie wszelkie knajpki i te rzeczy prowadzili Arabowie i Turcy.
              Wbrew pozorom u nas zaczyna się od tego, nie jest dostępne odpowiednie mięso! Ani jagnięcina, ani wołowina. Taka jest prawda. Już nie mówię o kwalifikacjach tych wszystkich kebabowników i szaszłykarzy z bożej łaski.
              • leziox Re: Grillujecie? 02.05.14, 18:39
                Baranina na kebab ma byc,wedle tradycji.
                Kebabu tu u Niemca z reguly sie nie zje,za duze te porcje i z reguly smakuja na mieso-sa po prostu dobre.
                Ale osobiscie mam zasade ze jesli juz glod mnie przypili to smigam do Mc Donaldsa albo Burger Kinga.Na calym swiecie smakuje tak samo a i mieso mimo wszystko bardziej swieze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka