czarek_sz Re: Grillujecie? 01.05.14, 21:53 Ja do żarełka z grilla /bądź z ogniska/ preferuję piwko lub czystą ojczystą - nigdy nie mieszam. Ale co kto lubi to w siebie pompuje Odpowiedz Link
leziox Re: Grillujecie? 01.05.14, 22:06 Prawda,piwko jest lepsze do grilla. Wóda niestety nie bardzo sie przyjmuje. Ale jak czlek sie nazre to moze potem wlaczyc zawór z whisky and cola. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Grillujecie? 01.05.14, 22:11 Masz rację ,wóda bardziej pasuje do tradycyjnego żarełka typu u cioci na imieninach natomiast do grilla piwko jest akuratne. Lekko wchodzi szybko wychodzi co bardzo ważne gdy następnego dnia trza wstać o trzeciej rano by powędkować albo za grzybami poczłapać. Oczywiście z browarkami w plecaku Odpowiedz Link
girl_42 Re: Grillujecie? 01.05.14, 22:09 Polacy podobno są specami od grilla (i tego co do grilla). Piwko od lat najlepiej smakuje Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Grillujecie? 01.05.14, 22:20 Powiem szczerze że grilluję tylko latem będąc na Mazurach a tak to gdy jedziemy za miasto robimy ognisko i pieczemy kiełbaski. Też piknie i bardzo smacznie Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Dobra! 01.05.14, 22:27 Ziemniaki z ogniska to kiedyś jako dzieciaki na pobliskim placu piekliśmy ziemniaki wynoszone z domu, raz jeden raz drugi wynosił itd. Pyszna rzecz pieczone ziemniaki Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Dobra! 01.05.14, 22:33 A do tego gdy miało się już te naście lat to jeszcze winko patykiem. Jeździliśmy podwórkową paczką na sobotnie niedzielne wypady za miasto i działo się jak piszesz Odpowiedz Link
leziox Re: Dobra! 01.05.14, 22:41 A teraz ta mlodziesz jakas taka dziwna i cipowata powiedzialbym.Mordy zanurzone w komorkach,laptopach,usychaja siedzac na fejsboku i swiat widza tylko wtedy jak sie ich wykopie po zakupy albo do szkoly na morde. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Dobra! 01.05.14, 22:57 Co dla jednych dziwne dla innych normalne. Odwieczny konflikt pokoleń. Odpowiedz Link
leziox Re: Dobra! 01.05.14, 22:59 ALe nawet kwasiorow nie zlopia tylo wciagaja koks albo maryche jaraja. Hyhyhy! Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Dobra! 01.05.14, 23:03 I tego nie mogę zrozumieć, co to kuźwa daje ćpanie albo zioło jarać jak dużo lepszy i mniej inwazyjny jest kwas albo browar Odpowiedz Link
anus-hka Re: Dobra! 01.05.14, 23:08 czarek_sz napisał: > I tego nie mogę zrozumieć, co to kuźwa daje ćpanie albo zioło jarać jak dużo le > pszy i mniej inwazyjny jest kwas albo browar własnie dlatego, ze mniej inwazyjny...liczy sie szybki odlot a nad browarkiem trza popracowac nieco dłużej Odpowiedz Link
girl_42 Re: Dobra! 01.05.14, 23:08 Starzy się spostrzegną a zioło nie zawsze w porę zauwazą Odpowiedz Link
anus-hka Re: Dobra! 01.05.14, 23:16 girl_42 napisała: > Starzy się spostrzegną a zioło nie zawsze w porę zauwazą Chyba, że palone niedawno to wyczują tez...ewentualnie jak w oczęta pociech zajrzą...jak zajrzą Odpowiedz Link
leziox Re: Dobra! 01.05.14, 23:20 No tak,psy sa madrzejsze w wiekszej ilosci przypadkow od ludzi. Dobranoc Czarek. Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Grillujecie? 02.05.14, 11:19 Nie. Bo nie cierpię kiełbasy imięsa z grilla. Też tego dymu i smrodu. Owszem, się kiedyś piekło kiełbaski nad ogniskiem. ale to było rzadko. Teraz? Byle dzień wolny, wszędzie mród z grilla. A rekordy w tym dziadostwie bike Zakoplna i plaże. Szczęście, że nad morzem nie wolno grillować. Odpowiedz Link
anus-hka Re: Grillujecie? 02.05.14, 12:57 a ja bym zezarła takiego big steka z grila z prawdziwego zdarzenia a nie podjaranego paliwkiem Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Grillujecie? 02.05.14, 15:23 Też bym takiego zeżarł /a najlepiej dwa/ i popił zimnym piwkiem. Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Grillujecie? 02.05.14, 17:59 Dwa takie steki z antrykotu grubości na trzy palce, są nie do zjedzenia. Człowiek by pękł. Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Grillujecie? 02.05.14, 17:57 Anuszka. Nie wiem gdzie w Polsce coś takiego zjesz? Sam bym zjadł. Od lat jak jeździmy w różne miejsca, szukamy czegoś takiego. I niestety. To identycznie, jak szaszłyki i kebaby w Polsce. Przecież to lipa. Wszędzie. Nic wspólnego z prawdziwymi. Odpowiedz Link
anus-hka Re: Grillujecie? 02.05.14, 18:00 Racja - ja ostatni raz cos takiego jadłam dwadziescia pare tat temu...za panny heheh Gdzie teraz takie steki mozna kupic? Odpowiedz Link
leziox Re: Grillujecie? 02.05.14, 18:05 W restauracji argentynskiej Stekhouse u Niemca. Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Grillujecie? 02.05.14, 18:10 Łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....,już zapalam motor. Odpowiedz Link
girl_42 Re: Grillujecie? 02.05.14, 18:09 Ja ci mogę takiego zrobić,na grillu elektrycznym Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Grillujecie? 02.05.14, 18:16 A mięso skąd? Prawdziwe mięso, wołowina na steki? Odpowiedz Link
girl_42 Re: Grillujecie? 02.05.14, 18:18 Wołowina z delikatną szczyptą cielęciny. Wszystko osobiście wybierane i mielone. Jak bym się uparła to i jagnięcinę mogłabym skołować. Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Grillujecie? 02.05.14, 18:14 A ostatni raz prawdziwego kebaba jadłem kilka lat temu w Wiedniu. Na ogromnym bazarze, gdzie wszelkie knajpki i te rzeczy prowadzili Arabowie i Turcy. Wbrew pozorom u nas zaczyna się od tego, nie jest dostępne odpowiednie mięso! Ani jagnięcina, ani wołowina. Taka jest prawda. Już nie mówię o kwalifikacjach tych wszystkich kebabowników i szaszłykarzy z bożej łaski. Odpowiedz Link
leziox Re: Grillujecie? 02.05.14, 18:39 Baranina na kebab ma byc,wedle tradycji. Kebabu tu u Niemca z reguly sie nie zje,za duze te porcje i z reguly smakuja na mieso-sa po prostu dobre. Ale osobiscie mam zasade ze jesli juz glod mnie przypili to smigam do Mc Donaldsa albo Burger Kinga.Na calym swiecie smakuje tak samo a i mieso mimo wszystko bardziej swieze. Odpowiedz Link