Dodaj do ulubionych

Grill elektryczny - potrzebna PORADA :)

03.05.24, 12:57
Temat majówkowy. Bardzo lubimy grillowane warzywa, grillowane ryby, ale nie zawsze dla 4 osób wygodnie jest odpalać grilla gazowego.
CAhcialabym kupić taki grill elektryczny, z myślą właśnie o takich szybkich obiadach. Myślę, że może.soe przydać w zimie oraz w kamperze.
Proszę, napiszcie, czy macie, czy się sprawdza, jak długo grilluje np.piers z kurczaka, kiełbaski, bakłażana. Czym się kierować przy zakupie?
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Grill elektryczny - potrzebna PORADA :) 03.05.24, 13:49
      Od tego sezonu mamy tefala z trzema możliwościami ułożenia płyty i termostatem z trzema stopniami grzania. Do kiełbasek jest bardzo dobry, z warzywami jeszcze muszę trochę poćwiczyć.
    • slonko1335 Re: Grill elektryczny - potrzebna PORADA :) 03.05.24, 15:07
      Mamy optigrila tefala, jest świetny.
    • jeste_m_sobie Re: Grill elektryczny - potrzebna PORADA :) 03.05.24, 15:35
      To ja się podepnę. Też myślę o elektrycznym grillu, ale takim małym - na balkon w bloku, potem marsz do piwnicy. Poradzicie?
      • ginger.ale Re: Grill elektryczny - potrzebna PORADA :) 03.05.24, 15:44
        Mam tefala, obsługa łatwa - wszystko rozrysowane wink dodatkowo ma płytki do gofrów - wychodzą smaczne. Trzymam w kuchni (zajmuje prawie całą półkę), z piwnicy pewnie nie chciałoby się nam go zbyt często przynosić.
    • hrasier_2 Re: Grill elektryczny - potrzebna PORADA :) 03.05.24, 16:15
      Tefal z płytami do gofrów. Stopień wypieczenia mięsa i inne bajery.
    • arthwen Re: Grill elektryczny - potrzebna PORADA :) 03.05.24, 17:45
      Mamy Braun Mulitgrill cośtam z numerkami, w sumie świeżo kupionego, bo 2 miesiące temu, jak poprzedni (Tefal) wyzionął ducha po 18 latach. Zastanawialiśmy się nad Tefalem, ale Braun ma też gładkie płyty (tzn jedną, ale dokupiliśmy sobie, żeby mieć dwustronnie komplet), a nam akurat zależało.
      Jak na razie jestem bardzo zadowolona, robiłam i mięso, dziecko ciągle sobie grzanki robi (to też zresztą było główne użytkowanie poprzedniego), a nawet placki dyniowe piekłam w tym i wyszły bardzo fajne. Natomiast racuchy nie wyszły fajne, bo jednak tu tłuszcz robi zdecydowaną robotę wink I gofry też robiliśmy raz, pod względem upieczenia wyszły fajne, ale ten przepis z instrukcji jest do niczego, wiec kolejna próba będzie z poprzedniego.
      Szaszłyki z indyka robione wczoraj piekły się 20 minut? Ale co 5 minut obracałam, wiec tu nie dam głowy, czy 20, czy 25...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka