Dodaj do ulubionych

Cykoria- raddichio

14.11.24, 00:12
Poza pieczeniem, grillowaniem, salatkami- jakies pomysly?

Sasiad Hindus znowu zaczal znosic w sporych ilosciach to i owo wiec juz podejrzeam ze w swieta jada do Indii i chce psa porzucić

No ale co jeszcze z tego raddichio?
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Cykoria- raddichio 14.11.24, 08:36
      Up
    • pepsi.only Re: Cykoria- raddichio 14.11.24, 09:10
      Zjadamy w sałatce, np z jabłkiem i orzechami, oraz karmimy cykorią świnki morski- kawie bardzo to lubią.
      I to by było na tyle.
      Szczerze , mam jej za mało na jakieś eksperymenty (chociaż raz przymierzałam się do tarty czy innego quiche z kurkami, ale odpuściłam. )
      • pepsi.only Re: Cykoria- raddichio 14.11.24, 09:11
        Jak nie mam pomysłu na jakiś składnik, to otwieram Kwestię smaku, i tam szukam pomysłów.
        www.kwestiasmaku.com/szukaj?search_api_views_fulltext=cykoria
    • szarmszejk123 Re: Cykoria- raddichio 14.11.24, 09:24
      Risotto radicchio, speck i orzechy włoskie pycha.
    • wena-suela Re: Cykoria- raddichio 14.11.24, 09:41
      Podsmażam na patelni na maśle, dodaję wodę/ mleko z łyżeczką mąki i robię beszamel, dodaję pokrojoną szynkę. Można tez dodać pomidorki koktajlowe i kostki sera. Cheddara albo pleśniowego. Odrobina cukru i gałka do sosu.
    • andallthat_jazz Re: Cykoria- raddichio 14.11.24, 09:51
      Oj, to u mnie by sie przejechal mocno na tym zacnym planie. 😂 Nienawidze gorzkiego smaku. Probowalam pare razy i moj organizm mowi ostre "nie". Wiec nie doradze, ale mna zatrzeslo czytajac same pytanie.
      • princesswhitewolf Re: Cykoria- raddichio 14.11.24, 10:09
        Jak wsadzisz do wody z sola to gorycz wychodzi, zreszta to co przywlokl nie jestvta najbardziej gorzka odmiana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka