Dodaj do ulubionych

Białe latawce...

27.04.15, 10:18

Te latawce to nie tylko gwiazdy laury i gołębie puszczane na niebie. Pamięta ktoś ? to są nasze wspomnienia. Nasze miłości nasze młodości nasze przekleństwa nasze wzloty i upadki - bardzo bolesne nieraz. Także w krzakach po alpadze /bo zabrakło grzdyla wink/ i na boisku w grze w piłkę z kolegami gdy skóra zdarta do kości po upadku na asfalt. Ech qrwa jego w trzy dupy wink
Obserwuj wątek
    • czarek_sz Re: Białe latawce... 27.04.15, 12:29
      A teraz jestem tu ludzi tłum. Tia. Dziś jest ludzi tłum i chą rządzić w PRL też był ludzi tłum. Tu grupa tam grupa tam była flaszka tu procenty. Więc w czy rzecz ? nie wiem. I ci i ci mają swoje i ci i ci nie słuchali tylko robili swoje. I jedno pytanie, bo ja rozumiem że trzeba uczyć się na błędach. Tylko o ile za moje błędy płacę ja sam to czemu za błędy lemingów też mam płacić ?
      • czarek_sz Re: Białe latawce... 27.04.15, 14:53

Ten super kawałek utkwił mi w łepetynie w szczególności. Byłem na rybach na noc nad Narwią w Pomiechówku i zwijałem się już z rańca. Miałem ze sobą flaszkę i zgrzewkę piwka /czwórkę/ i oczywiście wszystko poszło gdy ni stąd ni zowąd ta muzyczka. Podszedł gość i pyta czy biorą, przepraszam a co niby bierze pytam. No ryba czy bierze pyta. A proszę pana mówię ryba tutaj bierze ale wtenczas bierze jak się wqrwi albo jak się poleje ale nie farbowaną. Facet był taki dekiel że postawił mi 0,70 Sobieskiego z wiarą że ryba mu za to będzie brała tak go zbajerowałem. Oczywiście ze wsi był ale furę miał ja sqrwysyn. Qrwa teraz to zrobilbym go na tę furę wink
        • czarek_sz Re: Białe latawce... 27.04.15, 16:30

Smoki to lata 60 te. Wtedy leciały alpagi i browary jak się trafiały bo o browary w 60 tych nie było łatwo ale alpagi i czyściocha to w każdej wsi i o każdej porze. Lezio meliniarz wie o co biega wink
          • czarek_sz Re: Białe latawce... 27.04.15, 16:55
            Mam czas słucham Smoków i płynę - jak we śnie. Lata 60 i 70 te. Qrwa Boże jedyny i kochany, wróć mi tamto każdą cenę zapłacę smile
            • czarek_sz Re: Białe latawce... 27.04.15, 17:21
              Jest tu jakiś żywiec ?
              • leziox Re: Białe latawce... 27.04.15, 17:43
                Nie ma.Ostatnie 10 sztuk zostalo sprzedanych do punktu skupu.
                • cambria1.2 Re: Białe latawce... 27.04.15, 17:47
                  Oooo, pardąsik!! Dziewięć. Jedną taką Gospodarz wypuścił z chlewika, ot tak, na wiosnę wink
                  • czarek_sz Re: Białe latawce... 27.04.15, 18:07
                    Lezio ostatnią zgrzewę upłynnił. Nie wierzę żeby meliniarz upłynnił towar z którego żyje. Taki wspominek. Na moim podwórku na warszawskiej Woli był meliniarz którego nazywali Łachuderką. Był szczupły niewysoki i taką ksywkę miał. Ale gorzałą obracał jak cholera. 24 na dobę o każdej porze roku kto potrzebował flaszkę to do Łachuderki i miał jak w banku. Jak się wyprowadziłem z Woli na Mokotów to miałem taki raz. Po robocie byłem niedopity i poleciałem na stare śmieci - na Wolę na stare podwórko do kumpli smile miałem parę marek ale za cienko na flakona smile poleciałem do Łachuderki a Łachuderka - o Czaruś kope lat smile flaszeczkę chciałem mówię ale na ścianę prosze. Czaruś dla ciebie nawet dwie albo trzy tyle lat gdzie się podziewałeś qrwa jego w dupe mać. I zanim wziąłem dwie flaszki na ścianę to dwie z Łachuderką wypiłem na jego konto smile
                    • czarek_sz Re: Białe latawce... 27.04.15, 18:57
                      Mam flaszkę a jak nie ma chętnych to sam ją opierdolę zagryzę cebulę i tyle qrwa. Jak to na melinie kuźwa .
                      • cambria1.2 Re: Białe latawce... 27.04.15, 19:07
                        Cebulę? Oj tam, lepiej przetrzyj ceratę na stole, pozamiataj, kfiatki zmień w słoiku i poczekaj. Ktoś pewnie zaraz przyjdzie.
                        Aha, czosnkiem też nie przegryzaj, ok? wink
                        • czarek_sz Re: Białe latawce... 27.04.15, 19:13
                          Czosnkiem nigdy smile kapucha cebula serek topiony tak ale nie czosnek. Znałem gościa który wódkę zagryzał czosnkiem ale długo nie pożył. Pijesz wódeczkę rybko ?
                          • cambria1.2 Re: Białe latawce... 27.04.15, 19:20
                            No troszkę możesz polać. Za cebulę raczej dzięki wink
    • czarek_sz Re: Białe latawce... 27.04.15, 19:21
      Lezio wiesz gdzie jest Nicejska ? tam wczoraj tankowałem. Na Nicejskiej. Do miłego spadam.
      • cambria1.2 Re: Białe latawce... 27.04.15, 19:25
        No, jak do miłego, to spadaj smile Oby rzeczywiście okazało się miłe...
        • czarek_sz Re: Białe latawce... 27.04.15, 19:40
          Chcesz żebym spadał rybo oślizła ?
              • cambria1.2 Re: Dla skumbri czy coś ;-) 27.04.15, 20:20
                Hahaha smile)) A pierwsze to ...One way ticket wink
                Dla Skumbrii to sok pomidorowy. A potem inne rozrywkowe suplementy.
                • czarek_sz Re: Dla skumbri czy coś ;-) 27.04.15, 20:42
                  A co poza tym rybko ? przepraszam że tak osobiście nie gniewaj się dobrze ? lubisz F Napoli ? ja uwielbiam gościa.
      • leziox Re: F Napoli 27.04.15, 21:06
        No jak nie ma sie tego co sie lubi to sie lubi to co sie ma.
        Makaroniarze spiewaja ok ale pikne babki po 30ce zamieniaja sie w zlosliwe,grube i glosne potwory. Z reguly.
        • czarek_sz Re: F Napoli 27.04.15, 21:43
          Lezio Ty tam byłeś wink a jeszcze nie ale powiem Ci Brachu że moja Janeczka to i Włoszka i Polka i Cyganka. Kurwa mięknę bo...............bo. Lezio ratuj chodź na wódkę bracie wink
          • czarek_sz Re: F Napoli 27.04.15, 21:43
            Lezio kiedy będziesz w Wawie ?
            • leziox Re: F Napoli 27.04.15, 21:48
              Może pod koniec maja,jesli wszystkie bogi i ewolucja zezwolą.
              • czarek_sz Re: F Napoli 27.04.15, 21:57
                Oki brachu. Dasz bór to wypijemy polecimy tu i tam. Tylko daj znać Brachu oki ? Cz z Woli wink na gazie.
                • czarek_sz Re: F Napoli 28.04.15, 15:55
                  Lezio kiedy zawitasz do Wawy ?
                  • czarek_sz Re: F Napoli 28.04.15, 16:31
                    No kiedy w końcu się napijemy ? proponuję okolice Bolka czyli Pole Mokotowskie. Mieszkałem w pobliżu kilkanaście lat nie jedna flaszka tam pękła i browar i tamten klimat chętnie bym odświeżył. Flaszka proszę Ciebie i zagrycha w reklamówce, to mi pasi a nie knajpa jakaś. Ostatni raz piłem na Polu to były lata 80 te. Wycieczka na grzyby z fabryki. O piątej wyjazd s pod fabryki pod Ostrołękę. O czwartej byłem umówiony z kolesiem z Odyńca właśnie przy Polu Mokotowskim. Ona miał flaszkę i ja miałem flaszkę bo na grzyby bez flaszki to grzech. No i właśnie, na Polu otworzyliśmy pierwszą butelachę. Było ciemno ale tak chciało się pić smile to był gdzieś 85 88 rok. Więcej na Polu nie piłem. Piłem gdzie indziej ale na Polu już nie.
                    • czarek_sz Re: F Napoli 28.04.15, 16:35
                      Ps. Wtedy zanim doszliśmy pod fabrykę to wydoiliśmy litra bo moja flaszka też poszła po drodze a drugiego literka kupiliśmy na melinie na Karolkowej za fabryką smile
                      • czarek_sz Re: F Napoli 28.04.15, 19:52
                        No i kicha na melinie. Pomór jakiś wszyscy na Kolskiej ?
                        • leziox Re: F Napoli 28.04.15, 20:43
                          Też się właśnie zastanawiam gdzie wcięło wszystkich i dlaczego nie przyłażą pogadać.
                          Toż wódy na krzywy ryj w zasadzie nie brakuje.
                          • czarek_sz Re: F Napoli 29.04.15, 08:33
                            Rozeszli się po krzakach po okolicy. Jak to meliniarze. Nie będę ciągnął tematu bo już pisałem o Łachuderce i Karolkowej smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka