07.02.12, 23:13
Chcialam sie pochwalic budynkiem w ktorym mieszkam, bo znalazlam go na google earth,
ale obraz nie daje sie skopiowac. Moglabym Cie naprowadzic na to miejsce, tylko jak to zrobic? Najpierw trzeba oczywiscie znalezc Skandynawie i poludniowa Szwecje, potem Malmö, ktore lezy przy samej Kopenhadze a ta jest widoczna nawet na malej mapie ...
Potem znalezc centrum Malmö, ktore lezy niemal nad morzem, a stamtad do mnie tylko pare krokow ... miedzy dwoma wielkimi parkami.

maps.google.se/maps?hl=sv&tab=ll

PS. Kiedy otwieralam mape pare razy, to zawsze pokazywala SKANDYNAWIE,
a jak ja tu wkleilam, to otworzyla sie na dawnym ZSSR ...
Obserwuj wątek
    • marii51 Re: Do mattos 08.02.12, 13:01
      wiem wiem
      • mattos Re: Do mattos 08.02.12, 13:39
        https://i52.tinypic.com/2u9pd7p.jpg

Malmo.............

Dokładniej opisz. Uciekam na miasto, potem będę.
        • pia.ed Re: Do mattos 08.02.12, 16:37
          Jestes juz jakies 500 metrow ode mnie ... smile
          Od ulicy horyzontalnej Regmentsgatan idacej wzdluz parku
          musisz zjechac nizej, pionowo od zamku Malmöhus jest w parku widocznym na zdjeciu.
          Zobaczysz plac sportowy, cos w rodzaju malego stadionu.
          Lezy on przy Lundbergsgatan, rog Carl Gustafsgatan ... to szeroka i dluga ulica,
          jest na zdjeciu, ale napisu jeszcze nie widze.
          Nastepna boczna ulica na lewo (po Lundbergsgatan) to moja.
          Zolty dom narozny z zielonymi elementami, a parking jest przy Maribog. 3.
          Sa tam tylko 3 samochody, zgadnij ktory jest moj?

PS. Dopiero przyszlam do domu, teraz syn siada do kompa, a 17 30 idziemy do kina,
          wiec do zobaczenia po 20 00.

mattos napisał:
          > https://i52.tinypic.com/2u9pd7p.jpg
          > Malmo.............
          >
          Dokładniej opisz. Uciekam na miasto, potem będę.
        • pia.ed Re: Do mattos 08.02.12, 16:59
          Nie zauwazylam, ze podales takze mapke przy pomocy ktorej mozna wedrowac ...
          Po dlugim szukaniu znalazlam moj dom i parking.
          Przy okazji zauwazylam, ze poprzeczna ulica przy placu sportowym nazywa sie
          Fågelbacksgatan , a nie L.
          • mattos Re: Do mattos 08.02.12, 18:26
            Nie wiem czy znalazłem, ale wiem jedno, że można sobie język tymi nazwami połamać.
            Posłuchaj mnie pia.ed na mapce Gogli jest dokładny link do tego miejsca, co chcesz pokazać.
            Znajdź to miejsce w odpowiednim powiększeniu a potem z lewej strony na górze jest ikonka drukarki a z prawej strony tej drukarki jest ikonka i w nią należy kliknąć to wtedy będziesz miała dokładny link do tego miejsca, co wskazujesz i potem ten link tu wklejasz gdzie piszemy i po sprawie. Najlepiej żeby ten link wkleić to zrób tak: z prawej strony nad tekstem gdzie piszemy masz kwadracik URL to w niego klikasz, wyczyść okienko i w to okienko wklejasz ten długi link i dajesz OK potem pokaże ci się napis Tekst linka i zamiast tego napisu Tekst linka to piszesz np. Malmo i sprawa zakończona jeszcze dajesz podgląd i sprawdzasz czy ci wszystko dobrze wyszło?

Tu kliknij i zobacz czy to jest to miejsce które nam chcesz pokazać?
            • pia.ed Re: Do mattos 08.02.12, 21:06
              Niemal znalazles !!!
              Jak klikniesz w adres Maribogatan 3 , to mozesz zobaczyc panorame tej uliczki,
              w 360 stopni.
              Kamera przejedzie przez stare domy z lat dwudziestych i pokaze w glebi nowszy
              zielony dom na rogu Krutsmeijersgatan....
              Trzeba przyblizyc sie do tego zielonego domu, a naprzeciwko niego jest parking samochodowy ... Z tylu parkingu jest ogrod, a w ogrodzie stoi nasz DOM.

Niestety z ta drukarka nie dziala, bo u mnie drukarka jest po prawej stronie, a obok niej jedyna ikonka z koperta, przez ktora wchodzi sie na poczte e-mail ...
              • chris.w2 Re: Do mattos 08.02.12, 21:34
                pia.ed napisała:
                > (...) w glebi nowszy zielony dom na rogu Krutsmeijersgatan (...)

Pia, czy to ten dom?
                Tekst linka
                • pia.ed Re: Do mattos 08.02.12, 22:33
                  Tak, tak, tak ... to ten zielony dom po lewej stronie ...
                  Jak klikniesz raz w BIALA STRZALKE NA ASFALCIE, to po prawej stronie widzisz wjazd do naszego ogrodu,
                  a jak klikniesz jeszcze raz, to prawej stronie zobaczysz literka P moj parking,
                  i narozna czesc zoltego domu.
                  Dla informacji: wybudowanego w 1950 roku, wiec na jesieni bedzie mial 62 lata ...

tiny.pl/hj6cs

PS. Chris, napisz jak ta ikonka wyglada? Ta w ktora mam kliknac,
                  a ktora powinna byc przy drukarce, tylko ze jej nie ma ...

chris.w2 napisał:

> pia.ed napisała:
                  > > (...) w glebi nowszy zielony dom na rogu Krutsmeijersgatan (...)
                  >
                  > Pia, czy to ten dom?
                  > Tekst linka
                  • chris.w2 Re: Do mattos 09.02.12, 13:42
                    pia.ed napisała:
                    > (...) po prawej stronie zobaczysz literka P moj parking,
                    > i narozna czesc zoltego domu. (...)

Pia, czy dobrze znalazlem?
                    Tekst linka
                    • pia.ed Re: Do chris 09.02.12, 13:48
                      Tak, to strzal w dziesiatke ... a korzystajac z ruchomej mapy mozna nawet
                      zajrzec przez okno do mieszkania czy zobaczyc co znajduje sie w samochodzie
                      wink

> Pia, czy dobrze znalazlem?
                      > Tekst linka
                      • pia.ed Re: Do chris 12.03.12, 11:53
                        Sprawdzilam tylko, czy moj samochod jeszcze stoi ... To en czerwony Colt smile

A to Audi po lewej stronie, to samochod sasiada, ktory bedac u znajomych
                        na urodzinach, w trakcie wznoszenia pierwszego toastu przerwal
                        nagle swoja mowe i upadl ...
                        Bedacy na przyjeciu lekarz stwierdzil ze serce stanelo, i mimo intensywnych wysilkow
                        nie udalo sie uratowac mu zycia ... a ten czlowiek nie mial nigdy problemow z sercem.

Kiedy nastepnego dnia na zaplanowanym wczesniej grilowaniu w ogrodku, zorganizowanym przez Zarzad wspolnoty, zawiadomiono nas o tym fakcie, to bylismy zaszokowani, i kilka osob rozplakalo sie ... Mial tylko 67 lat, podczas kiedy wielu z naszych mieszkancow
                        ma dobrze po 80-ce, i dalej zyje aktywym zyciem.

tiny.pl/hpg4v
                        • chris.w2 Re: Do chris 14.03.12, 17:24
                          pia.ed napisała:
                          > Sprawdzilam tylko, czy moj samochod jeszcze stoi ... To ten czerwony Colt (...)

Samochod jeszcze stoi, mozesz spac spokojnie.
                          Tekst linka

A' propos sasiada: jak to w zyciu nigdy nic nie wiadomo, dlatego delektujmy sie zyciem.
                          • pia.ed Re: Do chris 14.03.12, 20:25
                            Nie wiem czy o tym pisalam, ale kiedy byl w grudniu huragan, to po przyjezdzie z miasta zapomnialam wlaczyc reczny hamulec, i moj samochod zjechal z parkingu i stanal w poprzek ulicy, tylko metr od zaparkowanych wzdluz ulicy samochodow wink

Dowiedzialam sie o tym od zupelnie obcych ludzi ktorzy zauwazyli tarasujacy ulice
                            moj samochod, zadzwonili na policje i dowiedziali sie mojego adresu.
                            Potem przez szklane drzwi w bramie, na liscie lokatorow znalezli moje nazwisko,
                            i rzucilii kamyczkami w moje okno kiedy bylam w kuchni ...
                            • chris.w2 Re: Do pia 14.03.12, 20:56
                              pia.ed napisała:
                              > (...) zapomnialam wlaczyc reczny hamulec, i moj samochod zjechal z parkingu
                              > i stanal w poprzek ulicy (...)

Dlatego, aby uniknac takich sytuacji, zawsze zaciagam hamulec reczny.
                              Weszlo to u mnie w przyzwyczajenie.
                              Nie robie tego tylko w garazach podziemnych (bo posadzka jest tam wypoziomowana, nie ma pochylosci)

Tj. gdy parkuje w moim garazu, lub w garazach podziemnych w supermarketach - nie zaciagam hamulca.
                              Natomiast na parkingach supermarketow na wolnym powietrzu, to juz zaciagam.
                              • mattos Re: Do pia 14.03.12, 21:20
                                A nie lepiej watek zalożyć do pia? Ja zaraz coś szukam i myslę że jest do mnie a tu nie ma nic do mnie.
                                • pia.ed Re: Do pia 14.03.12, 23:00
                                  W watkach przeskakuje sie z tematu na temat ... Zaczelo sie od pytania zadanego Tobie,
                                  a skonczylo sie na ogolnej dyskusji.
                                  To juz lepiej kiedy sie zmieni temat, dac go pod nowym tytulem ... Tylko ze wtedy bedzie tych watkow zatrzesienie ...
                                  • marii51 Re: Do pia 24.03.12, 15:25
                                    idę sprawdzić co się dzieje na podwórkach naszych: Pia i Chr
                                    • marii51 Re: widzę 24.03.12, 15:30
                                      chris.2 ? to możliwe, że drzewa masz już liściaste?
                                      • marii51 Re: widzę 24.03.12, 15:35
                                        podpowiedzcie , naprawdę kamera pokazuje na żywo?
                                        ale śmiesznie napisałam ww - zielone mają liście o to mi' szło"wink
                                      • pia.ed Re: widzę 24.03.12, 15:39
                                        Zdjecie jest zrobione LATEM ... wiec drzewa mialy liscie ...
                                        Na moim zdjeciu jest pani z pieskiem i krotkimi rekawkami wink
                                        • marii51 Re: widzę 24.03.12, 15:50
                                          Aha ,
                                          pia.ed czyli twój link jest taki sam -ok
                                          ale swój dom podpatrzyłam, owszem też drzewa mają liście i zrozumiałam,że nie są to sytuacje na żywosmile
                                          • marii51 Re: widzę 24.03.12, 15:53
                                            mattos , widzisz jak twój osobisty wątek nam potrzebny smile
                                            • mattos Re: widzę 24.03.12, 17:23
                                              Myslałem że coś do mnie jest zajrzałem a tu nic.
                                              • marii51 Re: prezencik :) 24.03.12, 17:41
                                                ależ proszę...
                                                " gdy słowiki spać nie dają...."
                                                • mattos Re: prezencik :) 24.03.12, 18:29
                                                  Ładnie ten Słowik śpiewa. Mam chęć sobie kanarka kupić kiedyś miałem.

https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTwnjTmwhZpzDxCp_vKOjRKPzkPhuDmJ0tPZDt5FbCK3LfHSE3u
                                                  • maria88 Re: prezencik :) 24.03.12, 18:39
                                                    Kanarki to bardzo mądre i kontaktowe ptaszki. Miałam w domu przez 13lat.
                                                    Był taki jak na zdjęciu. Cudownie spiewał. Rozstanie było bardzo przykre.
                                                    Teraz nie mogę trzymać kanarka, choć bardzo bym chciała, bo podrózuję i wtedy
                                                    jest problem jak go zostawić. Wystarczy że mam psinke w podrózy.
                                                  • marii51 Re: prezencik :) 25.03.12, 13:49
                                                    wśrod wielu spiewających wybralam tego pieknisia elegancika-
                                                    nie dośc że przepięknie spiewa- to jeszcze pucuje się na samą myśl spotkania samiczkismile
                                                  • maria88 Re: prezencik :) 25.03.12, 16:30
                                                    Moj Kubunio tez był czesto wypuszczcany a właściwie to klatka była prawie cały
                                                    czas otwarta. Miał ulubione miejsca do siadania i nie było problemu ze cos sobie zrobi.
                                                    Raz zdarzyło sie,że okno było otwarte i pofrunął na sasiadujące drzewa. Wystawiłam klatke za okno. Najpierw to śpiewał wśrod kwiatków balkonowych a potem wrócił do klatki jak zgłodniał.
                                                  • mattos Re: prezencik :) 25.03.12, 17:22
                                                    Kiedyś sąsiadowi przez otwarte drzwi balkonowe pofrunął na balkon a ja miałem samiczkę i przyniosłem ją z klatką do pokoju sąsiada i gdy samczyk usłyszał samiczkę to z powrotem do mieszkania przyfrunął. Słyszałem, że nasze wróble kanarków nie lubią i zaraz mogą zadziobać uciekiniera.
                                                  • marii51 Re: wirtualnie będziemy 10.04.12, 09:30
                                                    ciebie podglądaćsmile
                                                    pomachal lapką czas od czasu do nas...
                                                    www.holoit.com/kolobrzeg/pl/
                                                  • marii51 Re:MATTOS 10.04.12, 22:37
                                                    helllo Mattos
                                                  • pia.ed Re:MATTOS 11.04.12, 00:56
                                                    Marii, wydaje Ci sie ze w Kolobrzegu jest lato???

marii51 napisała:
                                                    > helllo Mattos
                                                  • marii51 Re:MATTOS 11.04.12, 11:06
                                                    pia.ed napisała:

Marii, wydaje Ci sie ze w Kolobrzegu jest lato???
                                                    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                                                    a mattos ,jak go znam z gg uśmiechnie się- bo wie,że lubię żartować
                                                  • pia.ed Re:MATTOS 11.04.12, 17:51
                                                    Szkoda ze Mattos tak wczesnie pojechal do Kolobrzegu, pod koniec maja to moglabym go odwiedzic wink
                                                  • marii51 Re:MATTOS 11.04.12, 20:08
                                                    a mattos może tu?
                                                    www.gryf.info.pl/
                                                  • mattos Re:MATTOS 12.04.12, 16:10
                                                    Marii51 ja tu jestem http://www.holtur.com.pl/
                                                  • marii51 Re:MATTOS 12.04.12, 19:50
                                                    https://s15.rimg.info/a6dafcbff37adf973ac88048c9646d9a.gif
                                                  • marii51 Re:MATTOS 14.04.12, 11:27
                                                    hmmm... gdzieś widziałam wpis- o tym,że nie jedziesz do BERLINA-
                                                  • pia.ed Re:MATTOS 14.04.12, 17:40
                                                    Ze Swinoujscia byly jednodniowe wyjazdy do Berlina, ale kiedy zobaczyczylam jak wczesnie mam wstac, i jak pozno wrocic ... a w miedzyczasie caly dzien na nogach,
                                                    to zrezygnowalam ... Za duzo "przyjemnosci " naraz ...
                                                  • marii51 Re:MATTOS 05.05.12, 11:23
                                                    mattos
                                                    popsułam sad
                                                    [color= #DC143C]KSIĘGA GOŚCI[
                                                    /color]
                                                  • marii51 Re:MATTOS 05.05.12, 11:26
                                                    [color= #DC143C]KSIĘGA GOŚCI[[size=12][url=http://ksiega.ritcat.pl/ksiega.php?ks=9287]
                                                    /color]
                                                    [/url][/size]https://i42.tinypic.com/8xnb4x.gif
                                                  • marii51 Re:MATTOS 06.05.12, 16:43
                                                    mattos --wymyśliłes ten nick
                                                  • marii51 Re? 06.05.12, 17:08
                                                    SZUKAŁAM - linka pia.ed
                                                    a trafiłam na chris.w2
                                                    -
                                                  • marii51 Re: Re? 06.05.12, 17:09
                                                    gdzie ty fruwasz piaed?
                                                    mattosku podpowiedz
                                                    jaki do naszej szwedzkiej mądralibinki adres?smile
                                                  • pia.ed Tu jest adres do mnie ... 06.05.12, 19:55
                                                    To nie moja kamienica t ylko stary budynek lezacy przy Maribo gatan 3,
                                                    ale stoi niemal naprzeciw mojego ogrodu.

Jesli likniesz w A na mapce, albo w ludzika przy tej starej kamienicy
                                                    to wystarczy 2 razy klinkac w ten wiatraczek/ kierunkowskaz na zdjeciuw prawa strone , to po przeciwnej stronie ulicy widac moj parking i kawalek zoltego domu...
                                                    Wtedy klika sie w strzalke na ulicy, i podchodzi do mnie.

Wiem ze jest jeszcze inny adres, blizszy, ale ten tez dobry ...

tiny.pl/hpnr5
                                                  • marii51 Re: Tu jest adres do mnie ... 08.05.12, 07:54
                                                    oglądałam pia...-
                                                  • marii51 Re: Tu jest adres do mnie ... 18.07.12, 09:56
                                                    https://www.panoramio.com/photo/472642
                                                    Testowałam, bo mi potrzebne
                                                  • marii51 Re: Tu jest adres do mnie ... 18.07.12, 09:59
                                                    a teraz ujawnia się ..wreszcie
                                                    www.panoramio.com/photo/472642
                                                  • marii51 Re: Tu jest adres do mnie ... 18.07.12, 10:08
                                                    jeszcze jedna próba... chris.w2 to dla ciebie coś szykujęwink
                                                    https://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/472642.jpg
                                                    nareszcie udało się ! smile
                                                  • marii51 Re: Tu jest adres do mnie ... 18.07.12, 10:55
                                                    mattos- w Twoim wątku niby osobistym-
                                                    oj porządeczek powinnam zrobić.. i uczynię to.. póki wrócisz z nad morza
                                                    mattos-
                    • chris.w2 Re: Do mattos 09.02.12, 14:42
                      pia.ed napisała:
                      > (...) po prawej stronie zobaczysz literka P moj parking (...)

A tutaj po prawej stronie jest wjazd do mojego podziemnego garazu:
                      (po lewej stronie w budynku mojego domu znajduje sie chorwacka restauracja "Konoba", gdzie spedzilem ubieglorocznego Sylwestra - praktycznie, bo blisko)
                      Tekst linka
                      • pia.ed Chris 09.02.12, 21:03
                        W Szwecji po wojnie byl olbrzymi brak mieszkan i ... brak ludzi do pracy, wiec w polowie
                        lat 50-tych zaczeto werbowac Jugoslowian, Grekow i Wlochow jako sile robocza.
                        W latach 60-tych zbudowano tyle mieszkan, ze mozna je bylo dostac doslownie z dnia na dzien.
                        W tych domach standartem byly podziemne garaze.

Garaze istnialy takze w domach przedwojennych w ktorych mieszkali
                        bardzo zamozni ludzie, tam tez zawsze byly windy ...
                        czasem jedna winda dla "panstwa",
                        a druga dla sluzby, dostawcow i goncow ...wink
                        • chris.w2 do pia.ed 09.02.12, 23:36
                          pia.ed napisała:
                          > W Szwecji po wojnie byl olbrzymi brak mieszkan i ... brak ludzi do pracy, wiec w polowie
                          > lat 50-tych zaczeto werbowac Jugoslowian, Grekow i Wlochow jako sila robocza. (...)

Ach, Pia, tlumaczysz mi, jakby w Niemczech po wojnie bylo przeciwnie.
                          W Niemczech werbowano jeszcze Turkow.
                          • pia.ed Re: do pia.ed 10.02.12, 09:05
                            W takim razie zadam pytanie: jak sie powiodlo tym ktorzy przybyli do Niemiec j
                            ako sila robocza?
                            • chris.w2 Re: Do pia.ed 10.02.12, 11:17
                              pia.ed napisała:
                              > ...jak sie powiodlo tym ktorzy przybyli do Niemiec jako sila robocza?

Dokladnie nie wiem ale sadze, ze niezle.
                              Swiadczy o tym to, ze wiekszosc z nich pozostala w Niemczech i zalozyli tu rodziny.
                              Sadze, ze gdyby bylo im tutaj zle, wrociliby do swoich rodzinnych krajow.

Ale na pewno indywidualne przypadki sa rozne.
                              • marii51 Re: Do pia.ed 10.02.12, 12:45
                                pia.ed roześlij nam, link pocztą
                                twojego okna- okienek - a my będziemy ciebie podgladąć ,pomachasz nam łapką...
                      • marii51 Re: Do mattos 10.02.12, 12:48
                        chris.w2
                        a jakie pyszne słowackiej kuchni tam jedzonko ?
                        • chris.w2 Re: Do mattos... chorwacka kuchnia 10.02.12, 13:08
                          marii51 napisała:
                          > ...a jakie pyszne słowackiej kuchni tam jedzonko ?
                          • marii51 Re: Do mattos... 13.02.12, 11:50
                            MATTOS , DZIĘKUJĘ ZA CZOŁÓWKĘ ŚWIĄTECZNĄ z okazjii Walentynek.
                            A to niespodzianka... smile
                            • mattos Re: Do marii51... 13.02.12, 13:20
                              Mnie to nie potrzeba dziękować wystarczy mnie, że się podobało nie należę do tych, co czekają na podziękowanie a jak nie ma to zaraz się obrażają.
                              • marii51 Re: Do mattos 22.02.12, 12:14
                                Mattos,
                                a możesz nam tu ujawnić jaki stosujesz program ,żeby taki filmik jak dziś z kwiatków pia.ed utworzyć?
                                np zrobiłabym niespodziankę wnuczętom moim...
                                • marii51 Re: Do mattos 26.02.12, 08:55
                                  mattos
                                  ale wyszukałeś nowość .. znaczek się pojawił migający...smiledobre, dobre tosmile
                                  • mattos Re: Do mattos 26.02.12, 09:14
                                    Tak znaczek nowy się pokazał po to żeby była prędzej zauważona Książka Gości. Nasi Goście są ostrożni i się boją tego, czego nie powinni się bać a nie boją tego gdzie powinni się bać.
                                  • marii51 Re: Do mattos 28.02.12, 19:12
                                    mattos
                                    Wiosną aż pachniesmile
                          • aga_misiu1983 Re: Do mattos... chorwacka kuchnia 14.03.12, 16:46
                            Też bardzo lubię chorwacką kuchnię. Bardzo dobre też są Raznici, to jest tak jak szaszłyk.
                            Do prawie wszystkiego uzywają Ayvar, jest to taki pomarańczowy sosik. Tez bardzo dobry. (-:
                            • chris.w2 Chorwacka kuchnia 14.03.12, 17:09
                              aga_misiu1983 napisała:
                              > ...Bardzo dobre też są Raznici... Do prawie wszystkiego uzywają Ayvar (...)

Akurat Raznici nie znam. Musze wyprobowac.
                              Za Ayvar'em nie przepadam i raczej nie uzywam. Z nim, wysmakowuje tylko Ayvar
                              a nie smak miesa.
                              Ayvar sa rozne, tez o ciemno czerwonym kolorze i ostrym smaku.

• chris.w2 Re: Do mattos 08.02.12, 21:24
              mattos napisał:
              > Nie wiem czy znalazłem, ale wiem jedno, że można sobie język tymi nazwami
              > połamać. (...)

Podpatrzylem Twoja rade dla Pia i poszukalem swoj dom na google.
              Probowalem wczesniej, ale nie moglem sobie poradzic z wklejeniem linka.
              Nie wiedzialem ktory link?
              Dopiero dowiedzialem sie to z Twojego postu.
              Wklejalem w "IMG" zamiast "URL".
              Dziekuje, znowu nauczylem sie cos nowego dzieki Tobie.

A tak wyglada moj dom i moja okolica z lotu ptaka:
              Tekst linka

• chris.w2 Re: Do mattos 08.02.12, 21:58
                A tak wyglada moj dom z troche blizszej odleglosci.
                Moj samochod nie stoi na ulicy, stoi w garazu.
                Tekst linka
                • chris.w2 Re: Do mattos 08.02.12, 22:37
                  I jeszcze jedno ujecie mojego domu, z innej strony:
                  Tekst linka
                  • mattos Re: Do mattos 08.02.12, 22:55
                    Pia.ed zaznaczyłem ci na czerwono w co masz klikać żeby mieć właściwy link.

https://i44.tinypic.com/25r2u79.jpg
                    • marii51 Re: Do mattos 08.02.12, 23:06
                      słuchajcie-sluchajcie- skusila nas do ujawniania- ale schowamy sobie te fotografię ,żeby ktoś nie zanotował sobie adresu naszej koleżanki ..i samochod --wiecie-
                      • marii51 Re: Do mattos 08.02.12, 23:37
                        niesamowite- tam można pochodzić
                        z drugiej chyba strony zobaczylibyśmy pia,ed i jej ogródeczek z różami o który dba latem
                        • pia.ed Re: Do mattos 08.02.12, 23:59
                          Robcie co chcecie z moim domem i samochodem ...
                          A takiego znaczka jaki mi przeslal mattos nigdzie nie znalazlam,
                          i nie mam pojecia co oznacza...
                    • marii51 Re: Do mattos 08.02.12, 23:14
                      zostawiamy te fotki? czy chowamy do prywatnych ... wiecie, ktos przeczyta i jeszcze pojedzie pod wskazny adres ... co wy na to?
                      • mattos Re: Do mattos 08.02.12, 23:25
                        Mnie się wydaje że lepiej żeby schować ale niech sama zadecyduje ed.pia chyba że chce jakiegoś tam bezdomnego witać u siebie?
                        • chris.w2 Re: Do mattos 08.02.12, 23:31
                          mattos napisał:
                          > Mnie się wydaje że lepiej żeby schować (...)

Jezeli uwazacie, ze lepiej schowac, to ja nie mam nic przeciwko temu.
                          Niech sie jeszcze wypowie Pia.
                          Jezeli te zdjecia beda schowane, czy bedzie mozliwosc, zeby je odnalezc?
                        • marii51 Re: Do mattos 08.02.12, 23:31
                          fachowcy z Was smile
                          • marii51 Re: Do mattos 08.02.12, 23:34
                            Bo ja mam w scenerii zimowej autko pia.ed i okienka gdzie mieszka i pia.ed tez mam ..i pia.ed.
                            • mattos Re: Do pia.ed 09.02.12, 06:52
                              Wklejam ci zdjęcie ze strony, którą ja widzę i zaznaczyłem czerwoną strzałką, w co masz klikać? Czy ty widzisz, co innego w Googlach?

Tu kliknij................
                              • marii51 Re: Do chris.w2 09.02.12, 11:34
                                nic nie likwidujemy - jest ok
                                pia.ed tak nam podpowiedzaiała
                                a wiecie ze ja
                                nadal nie mam pojęcia jak wam moje mieszkanko w bloku pokazać / wy umiałki niesamowitesmile
                              • pia.ed Re: Do pia.ed 09.02.12, 13:22
                                No wlasnie w Goglach a ja szukalam tego znaczka na gorze ekranu,
                                w paskach, tam tez jest drukarka wink

Ze stronki chris skopiowalam adres, ale chyba nie ten co trzeba ... Potem skopiuje drugi,
                                juz z mojej stronki i , i mam goracą nadzieje ze nareszcie dojde do celu,
                                bo juz mialam zamiar dac za wygraną ...

Takie rzeczy to powinnam sie uczyc 20 lat temu, a nie teraz na stare lata,
                                kiedy zaczynam slepnąc. Powinnam wnuki nianczyc jak Maria ...
                                choc nie mam nic do nianczenia, z czego bardzo sie ciesze,
                                bo wtedy bylby calkiem koniec z internetem ... i nie mialabym okazji
                                do poznania tylu wspanialych ludzi.

mattos napisał:
                                > Wklejam ci zdjęcie ze strony, którą ja widzę i zaznaczyłem czerwoną strzałką, w
                                > co masz klikać? Czy ty widzisz, co innego w Googlach?
                                • mattos Re: Do pia.ed 18.07.12, 13:35
                                  Witam z Jarosławca. Wszystko do kitu. Zimno i deszczowo dobrze ze niedlugo powrot. Chciałem jechać w sierpniu ale się babci posłuchałem bo ona chciała teraz i takie są skutki że siedzę w domku i wyglądam na padający deszcz. Pozdrawiam całe Forum.
                                  • marii51 Re: Do pia.ed 18.07.12, 16:26
                                    To nic mattos , to nic
                                    serducho masz gorące .. smile
                                    Zerkałam do Jarosławca na pogodę i moii nadbałtyccy też narzekają ,że ciepła ani ani i deszczowo .oj nie narzekaj na połóweczkę .. ona cię ugrzeje -hoho!
                                    ~~~~~~~~a nie mówiłam jesienią do mnie na grzybki... ~wink

a gdyby tak nieba przybliżyć
                                    • marii51 Re: Do pia.ed 18.07.12, 22:49
                                      mattos
                                      a ti ti
                                      w "księdze gości "też się wpisałeś..
                                      dziękujemy!
                                      • marii51 Re: Do MATTOSA 19.07.12, 12:14
                                        Jejku naprawdę nieciekawa pogoda ..
                                        www.twojapogoda.pl/polska/zachodniopomorskie/jaroslawiec
                                        ps mattos to jakiś naparstek z listka zrób i naleweczką ze spirytusem byś troszkę wesparł organizm
                                        • marii51 Re: Do MATTOSA 24.07.12, 17:00
                                          wrociłes z urlopu , zameldowałes i znikłeś - chyba papierowki zbierasz..czy ...
                                          zapewne urzędujesz na dziąlce... wink
                                          • pia.ed Mattos wrocil na ladna pogode ... 24.07.12, 19:13
                                            W Malmö po raz pierwszy w tym roku temperatura osiagnela 26 C ...
                                            zar z nieba bije ... pojechalam dzis nad morze, i przypieklam sie z przodu.
                                            Tyl zostawiam na jutro ... wink
                                            • mattos Re: Mattos wrocil na ladna pogode ... 24.07.12, 19:47
                                              Jestem tylko nie mogę się oswoić z tą pogodą. Wtedy jak ja chciałem żeby było ładnie to było brzydko a teraz jest ładnie i ciepło i to tam gdzie byłem.
                                              • marii51 Re: Mattos wrocil na ladna pogode ... 25.07.12, 20:18
                                                oswoisz się, oswoisz się ... smile
                                                mattos
                                                pomóż mi - potrzebny mi jest ten program do odczytania formularzy w nim zapisanych
                                                ale ja nie potrafię znależć tego programu w jęz polskim
                                                ---zerkniesz? popatrzysz?
                                                get.adobe.com/reader/
                                                SUPER222
                                                NIEPOKOI SIĘ,ŻE MARIA CALLAS pod pinezką, a twoje kamerki nizej spadły... ale jak będą podglądania przez kamerki to wątek przecież wciąż będzie unosił się w/g aktualnych dat.. prawda-
                                                • mattos Re: Mattos wrocil na ladna pogode ... 25.07.12, 21:06
                                                  Za dużo nie mogę coś ostatnio siedzieć przy kompie bo mnie oczy szczypią.
                                                  Adobe Reader X 10.1.3 PL.
                                                  • marii51 Re: Mattos wrocil na ladna pogode ... 25.07.12, 21:15
                                                    mattos
                                                    wierzę w to, że systematycznie kontrolujesz nadciśnienie.. ?
                                                    bo właśnie pieczeniem czasem oczu objawia, gdy na czas nie wezmę leku-
                                                • marii51 Re: Mattos wrocil na ladna pogode ... 25.07.12, 21:17
                                                  albo albo znów coś za słone zjadłeś .. tez pieką wówczas oczy...
                                                  • marii51 Re: Mattos wrocil na ladna pogode ... 26.07.12, 20:11
                                                    mattosku- minął termin? i mam znów od nowa zalożyć konto?
                                                    www.bsms.pl/rejestracja.html
                                                  • mattos Re: Mattos wrocil na ladna pogode ... 26.07.12, 20:26
                                                    Nie wiem co oni ci tam piszą? Czy piszą że masz założyć? Ja mam ważne konto rok czasu.
                                                  • marii51 Re: Mattos wrocil na ladna pogode ... 26.07.12, 20:40
                                                    aha, tzn mogę nadal to samo konto mieć -ok
                                                    dzięki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka