coco.franelka 14.10.19, 11:12 ... jak się dziś czujecie? Nic, tylko chlać do upadłego Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iga1 Re: No i?.... 14.10.19, 11:24 Hmm gówniano raczej. A chlanie nie pomoże. Rzeczywistość skrzeczy. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 11:33 Nie tylko tobie jednemu.... Trzeba to jakoś przetrawić... Odpowiedz Link
iga1 Re: No i?.... 14.10.19, 11:38 Ostatecznie może nie będzie gorzej, tylko to samo, co jest... Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 11:43 Ale jest wiele kwiatków .... Gliński przegrywa z Zimochem! Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 11:54 I tyle na temat polityki. Trzeba drugą kawkę rąbnąć i zacząć działać... chyba.... Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 12:31 Znowu obiecanka... po godz. 15.. jak dobrze pójdzie, bo jak nie, to jeszcze znowu zapomni, albo nie będzie miał czasu Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 13:14 Teraz jest w pracy... a potem? Mówiąc szczerze, jak mam do niego zadzwonić, to aż mnie wstrząsa... Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 13:48 Dam mu czas do zrehabilitowania się....później może zadzwonię, ale nie jestem tego pewna. Wytrzymałam tyle to i wytrzymam do środy-czwartku.... chyba Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 15:23 A nie mówiłam?! Zadzwonił... będzie może około 21... bo teraz musi jechać za miasto i załatwiać... ubezpieczenie - 4.500,- musi zdobyć bo będzie kara... Czytaj: dziś nie dam rady, jutro postaram się, wytrzymaj.... "Grunt to rodzinka, grunt to rodzinka...." Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 11:56 Ciepło... może dlatego, że jest ciepło, przeżywam drugi w tym roku, nalot biedronek azjatyckich! Pełno ich! Tłukę, a nowe przylatują Sprawdzam na bieżąco, bo jak się za dużo zbierze to nie dam sobie rady Odpowiedz Link
leziox Re: No i?.... 14.10.19, 12:15 To normalne. Tłuczesz a inne przylatują na pogrzeb koleżanki. Wniosek: im więcej tłuczesz, tym więcej przylatuje. Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 12:16 No i może to jedyne imprezy, na jakie lecą... Odpowiedz Link
leziox Re: No i?.... 14.10.19, 12:23 Tak. Biedronki są bardzo empatyczne. Jak się je dobrze wychowa, to zaczną pić razem piwo. Potem będą rozmawiać i nawet spać razem w jednym wyrku. I jeszcze jedną zaletę mają - że nie są białe. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 12:33 To że nie są białe wcale ich nie rozgrzesza GRYZĄ!! Cholery gorsze niż komary! i uczulają! A jak ugryzą to taki sam efekt, swędzi jak cholera! Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 12:50 Przez tą zmianę klimatu, przyłazi do nas różne dziadostwo brakuje jeszcze jadowitych pająków i wężów... brrrrr.... Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 13:16 Ale na szczęście jeszcze nie w tak dużej ilości... trochę czasu jeszcze minie, zanim się u nas zadomowią. A może przyjdą trzaskające mrozy! i szlag je trafi! Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 12:35 A niech przylatują, będzie więcej pogrzebów Nie daruję żadnej! A poza tym podobno zżerają nasze rodzime biedroneczki Odpowiedz Link
leziox Re: No i?.... 14.10.19, 12:43 Kup sobie mały miotacz ognia. Bronią masowego rażenia idzie szybciej. Odpowiedz Link
leziox Re: No i?.... 14.10.19, 12:47 Zywią jedynie w przypadku zrobienia sobie zupy z biedronek. Albo pasztetu. Chyba że chodziło o drugie znaczenie ale nie będę się zaplątywał w tlumaczenia języków kambryjskich. Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 12:56 Ojjj tam, oj tam, jakie węzły ;0 Biedronki kochane są! Kochają i chcą kochać!! Minuscule - Love Story Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 12:57 Mściwe bywają... Animation - Grashüpfer Catapult Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 13:07 Nie czyń nikomu tego, co tobie niemiłe karma wraca... Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 14:41 Niby blisko, ale zołza nie roznosi piwa i papierosów Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 15:02 No niestety, na razie odnoszą puste butelki do kosza... Odpowiedz Link
leziox Re: No i?.... 14.10.19, 19:19 W Niemczech prawie wszystkie puste butelki trafiają z powrotem w obieg. Kaucja wynosi 25 centów za puszki, Pet a za szklane butelki po piwie i wodzie w zależności od butelki od 8 do 15 centów. Zbiera każdy. Na trawnikach, chodnikach, dworcach żadne butelki się nie walają, a jeśli jakaś przypadkiem lepży to dlugo nie poleży bo zaraz jest zabierana przez kogoś. Każdą butelkę można sprzedać w każdym sklepie. Nasz kochany kraj zajęty wszystkimi możliwymi ważnymi sprawami od czasu ukończenia wojny nie zdołał sensownie rozwiązać problemu z flaszkami, walającymi się wszędzie. A może nasz kraj jest po prostu za bogaty i nie musi przejmować się milionami ton szkła i plastyku, które po prostu się marnują? Tak mnie naszło, kiedy zobaczyłem tę biedronkę z flaszeczką...To chyba też jakaś obca biedronka jest. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 19:36 a co z reklamówkami i torebkami foliowymi? Bo u mnie (mówię ze swojego doświadczenia) to wygląda tak: zamawiam w sklepie towar, przywożą w torbach PAPIEROWYCH, ale.... w środku każdy art. zapakowany jest w torebkę foliową.... 4 czosnki - w torebce foliowej, pomidory - w reklamówce, 1 papryka - w oddzielnej torebce foliowej itd... Każdy towar w oddzielnej torebce foliowej. Po rozpakowaniu mam stos torebek foliowych! A wszystko to w ekologicznej torbie papierowej Wykorzystuję je na śmieci Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 19:39 PS... nie zauważyłam, żeby na rachunku te torebki i reklamówki były dopisywane oddzielnie, czyli gratis Odpowiedz Link
leziox Re: No i?.... 14.10.19, 20:02 Idą w koszta utrzymania sklepu i są potem odliczane od podatku. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 20:08 Ale jak jest z tą folią w sklepach? nadal używają? Nawet jeśli trzeba płacić, to takie grosze, nikt nie zauważa, a "jest wygodnie"... Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 20:09 Bo u nas miały być zlikwidowane, zabronione, a pełno ich nadal, tyle, że trzeba płacić. Odpowiedz Link
leziox Re: No i?.... 14.10.19, 20:34 Od września trzeba za torby foliowe płacić, tylko za tzw. zrywki czyli takie na warzywa w sklepach na razie nie. A nad całkowitą likwidacją Unia...radzi. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 20:37 Czyli chyba tak samo jak u nas. I to ma być walka z plastykiem i folią... kiepsko to widzę. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 20:51 kurna.... PLASTIKIEM.... plastyk to artysta Odpowiedz Link
leziox Re: No i?.... 14.10.19, 21:05 Za dużo kasy zarabiają firmy produkujące plastikowe rzeczy aby tak od razu można je było zamknąć albo przestawić na coś ekologicznego, jak np. zbieranie gazów po pierdnięciach z powietrza i ogrzewanie tym domów. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 21:08 Akurat to byłoby całkiem proste... każdego podłączyć (wężykiem) do pojemnika i niech sobie pierdzi na ogrzanie własnego mieszkania Wzrosłoby spożycie grochu, fasoli.... Odpowiedz Link
leziox Re: No i?.... 14.10.19, 21:19 No tak bo ludzie staraliby się aby napierdzieć jak najwięcej. Zwłaszcza kiedy odliczanoby im to od kosztów prundu albo ogrzewania. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 21:46 Do produkcji, inaczej mówiąc - do podłączenia Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 22:06 Wiesz, fajna grzęda czasem lepsza niż łóżko z baldachimem Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 22:07 A ja nie idę! Czekam! Nie no, nie czekam, wiedziałam, że obietnica bez pokrycia Spać mi się przez to odechciało Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 22:11 Nie czekam... teraz to czekam na środę na braciszka. Sobota, niedziela, poniedziałek... już 3 dni... ale się zemszczę Pokażę pieniądze i figę Odpowiedz Link
leziox Re: No i?.... 14.10.19, 22:12 Tak to jest, kiedy ktoś słowem rzuca, a słowo w locie w gówno się zamienia. Smutne jednak... Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 22:22 Samo życie Teraz to mi się śmiać chce, bo jak śpię, to nie palę Jutro rano to lepiej do mnie bez kija nie podchodzić Odpowiedz Link
iga1 Re: No i?.... 14.10.19, 22:38 Poczytałam o planach ogrzewania gazami własnymi, ale ze względu na efekt cieplarniany odradzam. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 22:41 trzeba to przemyśleć, krowa więcej produkuje, może to je podłączyć? Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 22:47 Pojechał, zaraz będzie.... ZAPALĘ SOBIE!!! Odpowiedz Link
leziox Re: No i?.... 14.10.19, 23:28 Pewnie że niemożliwe. Zartowałem. Ja o tym węglu brunatnym. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 23:08 No tak... jak ja teraz mogę gadać to wszyscy poszli już spać no to se pogram trochę, albo muzyczki posłucham, albo też pójdę do wyrka.... Ale jeszcze jednego sobie zapalę... przydałby się browarek, ale po 22 prohibicja Odpowiedz Link
coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 23:13 No to dobranoc Jutro też jest dzień Najważniejsze, że będę w lepszym humorze... a gdyby tak jeszcze browarek.... Śpijcie smacznie... Odpowiedz Link
leziox Re: No i?.... 14.10.19, 23:29 Ważne że transport humanitarny dotarł. Na zdrowie zatem... Odpowiedz Link