14.10.19, 11:12
... jak się dziś czujecie? Nic, tylko chlać do upadłego suspicious
Obserwuj wątek
    • iga1 Re: No i?.... 14.10.19, 11:24
      Hmm gówniano raczej. A chlanie nie pomoże. Rzeczywistość skrzeczy.
      • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 11:28
        ... albo chichocze jak hiena suspicious
        • leziox Re: No i?.... 14.10.19, 11:30
          A mnie się nie chce nic pisać.
          • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 11:33
            Nie tylko tobie jednemu.... uncertain Trzeba to jakoś przetrawić...
            • iga1 Re: No i?.... 14.10.19, 11:38
              Ostatecznie może nie będzie gorzej, tylko to samo, co jest...
              • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 11:43
                Ale jest wiele kwiatków .... Gliński przegrywa z Zimochem! big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                • iga1 Re: No i?.... 14.10.19, 11:45
                  😁
    • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 11:54
      I tyle na temat polityki. Trzeba drugą kawkę rąbnąć i zacząć działać... chyba.... wink
      • cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 12:15
        I co?
        • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 12:31
          Znowu obiecanka... po godz. 15.. jak dobrze pójdzie, bo jak nie, to jeszcze znowu zapomni, albo nie będzie miał czasu uncertain
          • cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 13:11
            Monitoruj i alarmuj!
            • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 13:14
              Teraz jest w pracy... a potem? Mówiąc szczerze, jak mam do niego zadzwonić, to aż mnie wstrząsa... suspicious
              • cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 13:28
                Ubierz się cieplej i dzwoń!
                • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 13:48
                  Dam mu czas do zrehabilitowania się....później może zadzwonię, ale nie jestem tego pewna. Wytrzymałam tyle to i wytrzymam do środy-czwartku.... chyba uncertain
                  • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 15:23
                    A nie mówiłam?! Zadzwonił... będzie może około 21... bo teraz musi jechać za miasto i załatwiać... ubezpieczenie - 4.500,- musi zdobyć bo będzie kara... Czytaj: dziś nie dam rady, jutro postaram się, wytrzymaj.... big_grin
                    "Grunt to rodzinka, grunt to rodzinka...."
    • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 11:56
      Ciepło... może dlatego, że jest ciepło, przeżywam drugi w tym roku, nalot biedronek azjatyckich! Pełno ich! Tłukę, a nowe przylatują suspicious Sprawdzam na bieżąco, bo jak się za dużo zbierze to nie dam sobie rady suspicious
      • cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 12:11
        https://www.brabantsewijnbouwers.nl/starnet/media/gallery/Aziatisch_lieveheersbeestje.png
        • cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 12:12
          https://www.vogeldagboek.nl/wp-content/uploads/image/September2009/Veelkleurigaziatischlieveheersbeestje08_090909coll.JPG
          • cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 12:13
            https://ekoclovek.sk/wp-content/uploads/2018/07/Coccinellidae-1-1.jpg
            • cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 12:14
              Śliczne są, jak koraliki wink
            • leziox Re: No i?.... 14.10.19, 12:15
              To normalne. Tłuczesz a inne przylatują na pogrzeb koleżanki.
              Wniosek: im więcej tłuczesz, tym więcej przylatuje.
              • cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 12:16
                Empatyczne stworzenia!
              • cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 12:16
                No i może to jedyne imprezy, na jakie lecą...
                • leziox Re: No i?.... 14.10.19, 12:23
                  Tak. Biedronki są bardzo empatyczne.
                  Jak się je dobrze wychowa, to zaczną pić razem piwo.
                  Potem będą rozmawiać i nawet spać razem w jednym wyrku.
                  I jeszcze jedną zaletę mają - że nie są białe.
                  • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 12:33
                    To że nie są białe wcale ich nie rozgrzesza big_grin GRYZĄ!! Cholery gorsze niż komary! i uczulają! A jak ugryzą to taki sam efekt, swędzi jak cholera!
                  • cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 12:35
                    https://media.treehugger.com/assets/images/2011/10/white-ladybug.jpg
                    • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 12:42
                      albinos??????
                      • cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 12:44
                        I z pieprzykiem wink tongue_out
                        • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 12:50
                          Przez tą zmianę klimatu, przyłazi do nas różne dziadostwo suspicious brakuje jeszcze jadowitych pająków i wężów... brrrrr....
                          • cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 13:12
                            Ależ już są!
                            • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 13:16
                              Ale na szczęście jeszcze nie w tak dużej ilości... trochę czasu jeszcze minie, zanim się u nas zadomowią. A może przyjdą trzaskające mrozy! big_grin i szlag je trafi! big_grin
              • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 12:35
                A niech przylatują, będzie więcej pogrzebów suspicious Nie daruję żadnej! A poza tym podobno zżerają nasze rodzime biedroneczki suspicious
                • leziox Re: No i?.... 14.10.19, 12:43
                  Kup sobie mały miotacz ognia.
                  Bronią masowego rażenia idzie szybciej.
                  • cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 12:44
                    Bronią i żywią!
                    • leziox Re: No i?.... 14.10.19, 12:47
                      Zywią jedynie w przypadku zrobienia sobie zupy z biedronek.
                      Albo pasztetu.
                      Chyba że chodziło o drugie znaczenie ale nie będę się zaplątywał w tlumaczenia języków kambryjskich.
                      • cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 12:56
                        Ojjj tam, oj tam, jakie węzły ;0

Biedronki kochane są! Kochają i chcą kochać!!

• coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 13:07
                            Nie czyń nikomu tego, co tobie niemiłe big_grinbig_grinbig_grin karma wraca... wink
                            • cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 13:13
                              Widocznie niestrawna...
                              • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 13:17
                                za to jaka zabawa! wink
                  • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 12:47
                    big_grinbig_grin Prędzej sama bym się usmażyła winkbig_grin
                    • iga1 Re: No i?.... 14.10.19, 13:57
                      Coco, jak dobrze, że biedronka jest tak blisko...
                      • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 14:41
                        Niby blisko, ale zołza nie roznosi piwa i papierosów suspicious
                        • cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 15:02
                          No niestety, na razie odnoszą puste butelki do kosza...

https://mumbrella.com.au/wp-content/uploads/2019/08/Coca-Cola-Ladybird.png
                          • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 15:23
                            big_grin pracowite cholery... uncertain wink
                            • leziox Re: No i?.... 14.10.19, 19:19
                              W Niemczech prawie wszystkie puste butelki trafiają z powrotem w obieg. Kaucja wynosi 25 centów za puszki, Pet a za szklane butelki po piwie i wodzie w zależności od butelki od 8 do 15 centów.
                              Zbiera każdy. Na trawnikach, chodnikach, dworcach żadne butelki się nie walają, a jeśli jakaś przypadkiem lepży to dlugo nie poleży bo zaraz jest zabierana przez kogoś.
                              Każdą butelkę można sprzedać w każdym sklepie.
                              Nasz kochany kraj zajęty wszystkimi możliwymi ważnymi sprawami od czasu ukończenia wojny nie zdołał sensownie rozwiązać problemu z flaszkami, walającymi się wszędzie. A może nasz kraj jest po prostu za bogaty i nie musi przejmować się milionami ton szkła i plastyku, które po prostu się marnują?
                              Tak mnie naszło, kiedy zobaczyłem tę biedronkę z flaszeczką...To chyba też jakaś obca biedronka jest.
                              • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 19:36
                                smile a co z reklamówkami i torebkami foliowymi? Bo u mnie (mówię ze swojego doświadczenia) to wygląda tak: zamawiam w sklepie towar, przywożą w torbach PAPIEROWYCH, ale.... w środku każdy art. zapakowany jest w torebkę foliową.... 4 czosnki - w torebce foliowej, pomidory - w reklamówce, 1 papryka - w oddzielnej torebce foliowej itd... Każdy towar w oddzielnej torebce foliowej. Po rozpakowaniu mam stos torebek foliowych! A wszystko to w ekologicznej torbie papierowej big_grin Wykorzystuję je na śmieci big_grin
                                • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 19:39
                                  PS... nie zauważyłam, żeby na rachunku te torebki i reklamówki były dopisywane oddzielnie, czyli gratis wink
                                  • leziox Re: No i?.... 14.10.19, 20:02
                                    Idą w koszta utrzymania sklepu i są potem odliczane od podatku.
                                    • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 20:08
                                      Ale jak jest z tą folią w sklepach? nadal używają? Nawet jeśli trzeba płacić, to takie grosze, nikt nie zauważa, a "jest wygodnie"...
                                      • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 20:09
                                        Bo u nas miały być zlikwidowane, zabronione, a pełno ich nadal, tyle, że trzeba płacić.
                                        • leziox Re: No i?.... 14.10.19, 20:34
                                          Od września trzeba za torby foliowe płacić, tylko za tzw. zrywki czyli takie na warzywa w sklepach na razie nie. A nad całkowitą likwidacją Unia...radzi.
                                          • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 20:37
                                            Czyli chyba tak samo jak u nas. I to ma być walka z plastykiem i folią... kiepsko to widzę.
                                            • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 20:51
                                              kurna.... PLASTIKIEM.... plastyk to artysta suspicious
                                              • leziox Re: No i?.... 14.10.19, 21:05
                                                Za dużo kasy zarabiają firmy produkujące plastikowe rzeczy aby tak od razu można je było zamknąć albo przestawić na coś ekologicznego, jak np. zbieranie gazów po pierdnięciach z powietrza i ogrzewanie tym domów.
                                                big_grin
                                                • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 21:08
                                                  Akurat to byłoby całkiem proste... każdego podłączyć (wężykiem) do pojemnika i niech sobie pierdzi na ogrzanie własnego mieszkania wink Wzrosłoby spożycie grochu, fasoli.... wink
                                                  • leziox Re: No i?.... 14.10.19, 21:19
                                                    No tak bo ludzie staraliby się aby napierdzieć jak najwięcej. Zwłaszcza kiedy odliczanoby im to od kosztów prundu albo ogrzewania.
                                                  • cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 21:24
                                                    Hej, inżynierowie! big_grin
                                                  • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 21:32
                                                    O! pierwsza kandydatka winkbig_grin
                                                  • cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 21:42
                                                    Do czego?
                                                  • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 21:46
                                                    Do produkcji, inaczej mówiąc - do podłączenia wink
                                                  • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 21:47
                                                    No to mamy 21:45..... wink
                                                  • leziox Re: No i?.... 14.10.19, 21:53
                                                    Zaraz niektórzy i tak idą spać z kurami...
                                                  • cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 22:06
                                                    Wiesz, fajna grzęda czasem lepsza niż łóżko z baldachimem wink
                                                  • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 22:09
                                                    Nie jestem pewna czy bym zamieniła.... wink
                                                  • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 22:07
                                                    A ja nie idę! Czekam! suspicious Nie no, nie czekam, wiedziałam, że obietnica bez pokrycia winkbig_grin Spać mi się przez to odechciało wink
                                                  • cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 22:08
                                                    No i?
                                                  • cambria1.2 Re: No i?.... 14.10.19, 22:08
                                                    Aaaa, czekasz/nie czekasz na dostawę...
                                                  • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 22:11
                                                    Nie czekam... teraz to czekam na środę na braciszka. Sobota, niedziela, poniedziałek... już 3 dni... ale się zemszczę suspicious Pokażę pieniądze i figę suspicious
                                                  • leziox Re: No i?.... 14.10.19, 22:12
                                                    Tak to jest, kiedy ktoś słowem rzuca, a słowo w locie w gówno się zamienia.
                                                    Smutne jednak...
                                                  • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 22:22
                                                    Samo życie big_grin Teraz to mi się śmiać chce, bo jak śpię, to nie palę wink Jutro rano to lepiej do mnie bez kija nie podchodzić suspicious
                                                  • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 22:23
                                                    Tylko proszę nie brać tego dosłownie! suspicious wink
                                                  • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 22:26
                                                    Dzwonił! JEDZIE! big_grinbig_grin
                                                  • leziox Re: No i?.... 14.10.19, 22:33
                                                    Może czyta forum.
                                                    big_grin
                                                  • iga1 Re: No i?.... 14.10.19, 22:38
                                                    Poczytałam o planach ogrzewania gazami własnymi, ale ze względu na efekt cieplarniany odradzam.
                                                  • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 22:41
                                                    trzeba to przemyśleć, krowa więcej produkuje, może to je podłączyć? wink
                                                  • leziox Re: No i?.... 14.10.19, 22:42
                                                    Lepszy i bardziej ekologiczny - węgiel brunatny.
                                                  • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 22:39
                                                    big_grin nie, niemożliwe big_grin
                                                  • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 22:47
                                                    Pojechał, zaraz będzie.... ZAPALĘ SOBIE!!! big_grin
                                                  • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 23:01
                                                    PALĘ! big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • leziox Re: No i?.... 14.10.19, 23:28
                                                    Pewnie że niemożliwe.
                                                    Zartowałem.
                                                    Ja o tym węglu brunatnym.
    • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 23:08
      No tak... jak ja teraz mogę gadać to wszyscy poszli już spać uncertain no to se pogram trochę, albo muzyczki posłucham, albo też pójdę do wyrka.... wink Ale jeszcze jednego sobie zapalę... przydałby się browarek, ale po 22 prohibicja suspicious
      • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 23:13
        No to dobranoc big_grin Jutro też jest dzień wink Najważniejsze, że będę w lepszym humorze... a gdyby tak jeszcze browarek.... wink
        Śpijcie smacznie... smile
        • leziox Re: No i?.... 14.10.19, 23:29
          Ważne że transport humanitarny dotarł.
          Na zdrowie zatem...
          • coco.franelka Re: No i?.... 14.10.19, 23:34
            big_grin wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka