Dodaj do ulubionych

Zakopane 2016

22.01.16, 17:52
Nasi właśnie zaczynają wchodzić w sezon.
Na drugim treningu po 49 zawodnikach (na 67) pięciu naszych było na pierwszych pięciu miejscach. Po wszystkich zawodnikach dwóch naszych okupowało jedynkę (Stoch z Hulą big_grin), Kubacki i Kot w dziesiątce, Stękała 14.
Teraz już przestaję się dziwić, że Kruczek tak zawsze wychwala skoczków po treningach w Zakopanem. Oni po prostu wypadają na tej skoczni dużo lepiej niż na każdej innej. I to nawet przy stosunkowo niskim rozbiegu i wietrze w plecy.
Obserwuj wątek
    • k.fanka Re: Zakopane 2016 22.01.16, 17:57
      O, koksownik zamontowali na stanowisku trenerskim. big_grin
    • k.fanka Re: Zakopane 2016 22.01.16, 19:21
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ff/fd/pala/z4zVsdKyE1Z4dZktAX.jpg

Tak dziś było w kwalifikacjach, pięknie było, zapamiętajmy to, bo w konkursie już tak może nie być. wink
      • stela2004 Re: Zakopane 2016 22.01.16, 21:25
        Proszę mi tu czarnowidztwa nie uprawiać.
        Nie oglądałam dzisiaj kwalifikacji i aż poleciałam poczytać kto zjechał do Zakopanego, bo faktycznie za dobrze to wszystko wygląda (tfu, tfu, tfu!).
        Tendencja u naszych jest zwyżkowa, bo do lata już niedługo. big_grin
        • k.fanka Re: Zakopane 2016 23.01.16, 11:37
          To nie czarnowidztwo, to realna ocena sytuacji. wink
          Szkoda, że FIS z uporem daje Zakopanemu tylko jeden konkurs indywidualny, no ale trudno. Dziś drużynówka, a jutro, jak mówią, pogoda ma się deczko popsuć, więc wszystko może się zdarzyć.
          Tak czy inaczej, lato będzie nasze. big_grin
          • stela2004 Re: Zakopane 2016 23.01.16, 13:05
            Kra, kra, kra. big_grin
            Może UDA NAM SIĘ zająć trzecie miejsce?
            • k.fanka Re: Zakopane 2016 23.01.16, 14:04
              Nic nie będę mówić, żeby nie zapeszyć. wink
    • k.fanka Re: Zakopane 2016 23.01.16, 18:26
      Ufff... Dali radę chłopaki.
      Cudnie było. smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ff/fd/pala/rZtla9zIVxyuXUgXTX.jpg
      • stela2004 Re: Zakopane 2016 23.01.16, 19:19
        Co tu dużo mówić - wykrakałam. big_grin
        Bo chyba nie spodziewałaś się drugiego albo, nie daj Bóg, pierwszego miejsca?
        Właściwie, to i Pytia nie była potrzebna.
        Japończycy chyba rzadko goszczą na konkursach w Zakopanem?

Mnie się też dzisiaj podobało. Bardzo. smile
        • k.fanka Re: Zakopane 2016 23.01.16, 21:50
          Wykrakałaś. big_grin
          Nie spodziewałam się niczego wyżej niż trzecie. A i trzecie wydawało mi się równie prawdopodobne co czwarte albo i piąte. wink
          Zakopane jest zawsze tuż przed Sapporo, a Japończycy na Sapporo mobilizują się tak samo jak my na Zakopane, więc rzadko tu przyjeżdżają. Jestem zaskoczona, że jednak przysłali ekipę, mimo że zastępczą. Ryoyu Kobayashi to jakieś nowe odkrycie, nigdy dotąd o nim nie słyszałam, a skacze całkiem nieźle.
          Stękała mi się podoba, jest taki entuzjastyczny. smile
    • stela2004 Re: Zakopane 2016 24.01.16, 11:13
      Późno dzisiaj te skoki. Tak mi się wydaje, że w niedzielę były o 14:00.
      Tak piszą:
      "Drugiego dnia pucharowej rywalizacji w Zakopanem polscy skoczkowie dali kibicom powód do radości. Oddawali równe skoki, dzięki czemu uplasowali się na trzeciej pozycji w rozegranym w sobotę konkursie drużynowym..."
      Kwalifikacje teraz liczymy jako pierwszy dzień zawodów?
      • k.fanka Re: Zakopane 2016 24.01.16, 13:52
        Dobrze pamiętasz, zawsze były wcześniej.
        No pewnie, kwalifikacje dla wszystkich naszych są pierwszym konkursem. Niektórzy już na tym pierwszym konkursie zakończyli swoje występy. wink
    • stela2004 Re: Zakopane 2016 24.01.16, 19:43
      Ten Japończyk jest dobry. Dostał szansę i ją wykorzystał. Chyba już zapewnił sobie miejsce w kadrze.
      • k.fanka Re: Zakopane 2016 24.01.16, 21:04
        Aha. Jeszcze w piątek skakał na poziomie Stękały, a dziś już pierwsza dziesiątka. Jestem pod wrażeniem. Zobaczymy, co będzie dalej, bo z Japończykami nic nigdy nie wiadomo, ich trenerzy są konserwatystami. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka