Dodaj do ulubionych

Dzień buraka

23.11.19, 22:27
Tak tak. 24.11. jest świętem buraka, jak wiadomo, bardzo pożytecznego warzywa.
big_grin
Obserwuj wątek
    • coco.franelka Re: Dzień buraka 23.11.19, 22:30
      A latoś buraki nam obrodziły.... jak zresztą przez ostatnie lata...
      • coco.franelka Re: Dzień buraka 23.11.19, 22:35
        A te jadalne są wspaniałe, mogę jeść codziennie w różnej postaci. I nadaje się do malowania jajek na Wielkanoc big_grin
        • leziox Re: Dzień buraka 23.11.19, 22:37
          No nie wiem, jeszcze nie próbowałem.
          Boshe, co za perwersja.
          big_grinbig_grinbig_grin
          • coco.franelka Re: Dzień buraka 23.11.19, 22:48
            Jaka perwersja? ELEGANT wink
            • leziox Re: Dzień buraka 23.11.19, 22:55
              Hehehe...Pamiętam, kiedy przed laty otworzyłem forum Melyna to też parę razy nazwano mnie mianem tego sympatycznego warzywa. Nie wiem z jakiego powodu, ale najwyraźniej ktoś czuł w stosunku do mnie również wiele sympatii. Były głosy że to w ogóle skandal, że otworzyło się takie forum. Byli też tacy, świętojebliwie oburzeni, którzy napisali do Gazety aby mi te forum zamknąć bo nie pasuje do ogólnego image pięknych for. Hehehe. Tak mnie jakoś na wspominki teraz zebrało.
              • coco.franelka Re: Dzień buraka 23.11.19, 22:59
                Najważniejsze, że z sentymentem i na wesoło big_grin No i że wygrałeś big_grinbig_grin
                • leziox Re: Dzień buraka 23.11.19, 23:12
                  Poza tym dawniej działo się trochę.
                  Teraz mam wrażenie przebywania w muzeum w jakiejś zakurzonej gablocie.
                  I nawet zwiedzających nie ma.
                  • coco.franelka Re: Dzień buraka 23.11.19, 23:31
                    Ależ są, zwiedzają codziennie... wink A ciebie w gablocie i to jeszcze zakurzonej, nie umiem nawet sobie wyobrazić! big_grin To do ciebie nie pasuje! big_grin
                    • leziox Re: Dzień buraka 23.11.19, 23:33
                      Do mnie może i nie ale co poradzę na to, co kto tam sobie wyobraża?
                      • coco.franelka Re: Dzień buraka 23.11.19, 23:36
                        Raczej zupełnie inne wyobrażenia i inne uczucia niż sobie wyobrażasz winkbig_grin
                        • leziox Re: Dzień buraka 24.11.19, 12:18
                          Witam w ten uroczysty i piękny dzień.
                          Niech nam rozkwita na nieboskłonie Swięto Buraka, święto warzywka i niektórych ludzi, nie tylko w naszej ojczyźnie, bo jak wiadomo, buraki są wszechobecne, nawet w krajach, w których nie rosną.
                          • coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 12:35
                            Lubię buraki (w każdej postaci) ale... jest jeszcze jedno święto.... KATARZYNKI! no chyba, że ktoś(?) nie lubi piernika... Ja lubię! I wolę na słodko winkbig_grin
                            • leziox Re: Dzień buraka 24.11.19, 12:51
                              Ja od dziecka nie lubiłem pierników.
                              Teraz, sam jako piernik, też nie lubię.
                              • coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 12:59
                                Ja za piernikiem (cieście!) nie przepadam, ale czasem lubię zjeść. Szczególnie jak nic innego słodkiego nie mam na widoku winkbig_grin U mnie na pierwszym miejscu jest TORT! Oddam śledzie i szynki, a nawet... koniaczek... wink
                                • leziox Re: Dzień buraka 24.11.19, 13:12
                                  Każdy ma tam jakieś swoje smaki zboczone.
                                  big_grin
                                  • coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 13:14
                                    Oj tak, za tort z DUŻĄ ILOŚCIĄ KREMU.... oddam wszystko inne winkbig_grin Mniam, mniam... niebo w gębie... big_grin
                                    • leziox Re: Dzień buraka 24.11.19, 13:28
                                      Powinnaś mieć jakiś abonament w pobliskiej cukierni.
                                      • coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 13:34
                                        big_grin zbankrutowaliby oni, albo ja wink
                                        • leziox Re: Dzień buraka 24.11.19, 15:07
                                          A tymczasem zdałoby się pożreć jakiego bigosu, robionego wczoraj po południu.
                                          Na razie nie pod wódeczkę, bo na to jeszcze o wiele za wcześnie.
                                          • coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 15:12
                                            Smacznego! Też bym zjadła.... ale sąsiadka jakoś nie gotuje... uncertain wink
                                            • dunajec1 Re: Dzień buraka 24.11.19, 15:27
                                              Gdzie do cholery ten piernik, dawac mi go tu.
                                              • coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 15:34
                                                Nie ma sad jest tylko piernik lezio... winkbig_grinbig_grin
                                                • leziox Re: Dzień buraka 24.11.19, 17:38
                                                  Ja jestem wyjątkowo niezjadliwy.
                                                  • coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 18:41
                                                    Ale nadgryźć do spróbowania można.... wink
                                                  • leziox Re: Dzień buraka 24.11.19, 20:29
                                                    Nikt mnie nie będzie nadgryzać. To nie jakaś cukiernia.
                                                  • coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 20:45
                                                    Każde ciacho jest do zjedzenia! tongue_out big_grin
                                                  • leziox Re: Dzień buraka 24.11.19, 20:58
                                                    Nie da rady mieć ciastko i zjeść ciastko.
                                                  • coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 21:09
                                                    Zjeść w całości nie, ale można nadgryźć... a resztę zostawić na później tongue_out
                                                    Na dłużej starczy... wink
                                                  • leziox Re: Dzień buraka 24.11.19, 21:26
                                                    Tak, schować do tapczanu na potem.
                                                    uncertain
                                                  • cambria1.2 Re: Dzień buraka 24.11.19, 21:28
                                                    Do lodówki. Koko ma taką odpowiednią wink
                                                  • coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 21:29
                                                    Nie zmieści się... uncertain
                                                  • coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 21:28
                                                    Do szafy! wink
                                                  • cambria1.2 Re: Dzień buraka 24.11.19, 21:33
                                                    Trafiony zatopiony!
                                                  • coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 21:36
                                                    To ciacho niezatapialne wink
                                                  • leziox Re: Dzień buraka 24.11.19, 21:45
                                                    No a mnie o zdanie nikt nie zapyta.
                                                    A teraz już za późno i tak.
                                                  • coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 22:02
                                                    A dlaczego za późno, co??
                                                  • leziox Re: Dzień buraka 24.11.19, 22:10
                                                    Bo już znam Wasze zamiary teraz.
                                                  • leziox Re: Dzień buraka 24.11.19, 22:32
                                                    A jutro dzień tramwajarza zdaje się.
                                                  • coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 22:35
                                                    Ustrzeliłeś szefie!!!!! big_grinbig_grin
                                                  • leziox Re: Dzień buraka 24.11.19, 22:46
                                                    Wcale nie, to Ty!
                                                    Liczyłem dokładnie.
                                                  • coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 22:47
                                                    Ja też liczyłam tongue_out TY!!
                                                  • leziox Re: Dzień buraka 24.11.19, 22:53
                                                    A nie, bo Ty!
                                                  • coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 23:04
                                                    Strzyżone! NIE! Golone! big_grinbig_grin Niech będzie MY! No to zdrófffffko!
                                                  • leziox Re: Dzień buraka 24.11.19, 23:12
                                                    No polewam, wypijam i idę oglądać film o inflacji, która nas od nowego roku czeka.
                                                    Podwyżki
                                                  • coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 23:27
                                                    O..... to ja też obejrzę. Tylko najpierw chlapnę, bo bez tego nie da rady obejrzeć suspicious
                                                  • leziox Re: Dzień buraka 24.11.19, 23:31
                                                    A tak, wódencja pomaga to przetrawić.
                                                  • coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 23:59
                                                    Obejrzałam. Wyciągaj następną flaszkę.... suspicious
                                                  • coco.franelka Re: Dzień buraka 25.11.19, 00:07
                                                    Podsumowanie dnia: nowa setka i 111 wpisów, czyli jak zwykle melyna rozkręciła się wieczorem big_grin
                                                    I tym akcentem czas zakończyć dzisiejszą działalność i zmienić pozycję, czyli wleźć do wyrka bo zaczynam marznąć suspicious
                                                    Dobrej nocy, spokojnej ale przyjemnej wink Do potem, czyli już za parę godzin winkbig_grin
                                                    Dobranoc puchaczu, leć do dziupli smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka