leziox 23.11.19, 22:27 Tak tak. 24.11. jest świętem buraka, jak wiadomo, bardzo pożytecznego warzywa. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coco.franelka Re: Dzień buraka 23.11.19, 22:30 A latoś buraki nam obrodziły.... jak zresztą przez ostatnie lata... Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Dzień buraka 23.11.19, 22:35 A te jadalne są wspaniałe, mogę jeść codziennie w różnej postaci. I nadaje się do malowania jajek na Wielkanoc Odpowiedz Link
leziox Re: Dzień buraka 23.11.19, 22:37 No nie wiem, jeszcze nie próbowałem. Boshe, co za perwersja. Odpowiedz Link
leziox Re: Dzień buraka 23.11.19, 22:55 Hehehe...Pamiętam, kiedy przed laty otworzyłem forum Melyna to też parę razy nazwano mnie mianem tego sympatycznego warzywa. Nie wiem z jakiego powodu, ale najwyraźniej ktoś czuł w stosunku do mnie również wiele sympatii. Były głosy że to w ogóle skandal, że otworzyło się takie forum. Byli też tacy, świętojebliwie oburzeni, którzy napisali do Gazety aby mi te forum zamknąć bo nie pasuje do ogólnego image pięknych for. Hehehe. Tak mnie jakoś na wspominki teraz zebrało. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Dzień buraka 23.11.19, 22:59 Najważniejsze, że z sentymentem i na wesoło No i że wygrałeś Odpowiedz Link
leziox Re: Dzień buraka 23.11.19, 23:12 Poza tym dawniej działo się trochę. Teraz mam wrażenie przebywania w muzeum w jakiejś zakurzonej gablocie. I nawet zwiedzających nie ma. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Dzień buraka 23.11.19, 23:31 Ależ są, zwiedzają codziennie... A ciebie w gablocie i to jeszcze zakurzonej, nie umiem nawet sobie wyobrazić! To do ciebie nie pasuje! Odpowiedz Link
leziox Re: Dzień buraka 23.11.19, 23:33 Do mnie może i nie ale co poradzę na to, co kto tam sobie wyobraża? Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Dzień buraka 23.11.19, 23:36 Raczej zupełnie inne wyobrażenia i inne uczucia niż sobie wyobrażasz Odpowiedz Link
leziox Re: Dzień buraka 24.11.19, 12:18 Witam w ten uroczysty i piękny dzień. Niech nam rozkwita na nieboskłonie Swięto Buraka, święto warzywka i niektórych ludzi, nie tylko w naszej ojczyźnie, bo jak wiadomo, buraki są wszechobecne, nawet w krajach, w których nie rosną. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 12:35 Lubię buraki (w każdej postaci) ale... jest jeszcze jedno święto.... KATARZYNKI! no chyba, że ktoś(?) nie lubi piernika... Ja lubię! I wolę na słodko Odpowiedz Link
leziox Re: Dzień buraka 24.11.19, 12:51 Ja od dziecka nie lubiłem pierników. Teraz, sam jako piernik, też nie lubię. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 12:59 Ja za piernikiem (cieście!) nie przepadam, ale czasem lubię zjeść. Szczególnie jak nic innego słodkiego nie mam na widoku U mnie na pierwszym miejscu jest TORT! Oddam śledzie i szynki, a nawet... koniaczek... Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 13:14 Oj tak, za tort z DUŻĄ ILOŚCIĄ KREMU.... oddam wszystko inne Mniam, mniam... niebo w gębie... Odpowiedz Link
leziox Re: Dzień buraka 24.11.19, 13:28 Powinnaś mieć jakiś abonament w pobliskiej cukierni. Odpowiedz Link
leziox Re: Dzień buraka 24.11.19, 15:07 A tymczasem zdałoby się pożreć jakiego bigosu, robionego wczoraj po południu. Na razie nie pod wódeczkę, bo na to jeszcze o wiele za wcześnie. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 15:12 Smacznego! Też bym zjadła.... ale sąsiadka jakoś nie gotuje... Odpowiedz Link
dunajec1 Re: Dzień buraka 24.11.19, 15:27 Gdzie do cholery ten piernik, dawac mi go tu. Odpowiedz Link
leziox Re: Dzień buraka 24.11.19, 20:29 Nikt mnie nie będzie nadgryzać. To nie jakaś cukiernia. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 21:09 Zjeść w całości nie, ale można nadgryźć... a resztę zostawić na później Na dłużej starczy... Odpowiedz Link
leziox Re: Dzień buraka 24.11.19, 21:45 No a mnie o zdanie nikt nie zapyta. A teraz już za późno i tak. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 23:04 Strzyżone! NIE! Golone! Niech będzie MY! No to zdrófffffko! Odpowiedz Link
leziox Re: Dzień buraka 24.11.19, 23:12 No polewam, wypijam i idę oglądać film o inflacji, która nas od nowego roku czeka. Podwyżki Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 23:27 O..... to ja też obejrzę. Tylko najpierw chlapnę, bo bez tego nie da rady obejrzeć Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Dzień buraka 24.11.19, 23:59 Obejrzałam. Wyciągaj następną flaszkę.... Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Dzień buraka 25.11.19, 00:07 Podsumowanie dnia: nowa setka i 111 wpisów, czyli jak zwykle melyna rozkręciła się wieczorem I tym akcentem czas zakończyć dzisiejszą działalność i zmienić pozycję, czyli wleźć do wyrka bo zaczynam marznąć Dobrej nocy, spokojnej ale przyjemnej Do potem, czyli już za parę godzin Dobranoc puchaczu, leć do dziupli Odpowiedz Link