Dodaj do ulubionych

Muszę pochwalić!

08.01.20, 19:13
... nowy kanał tylko muszę się przyzwyczaić.... Leziorex Tyranski... winkbig_grin
A chwalę kanał bo wreszcie wszystko jest razem! Nie muszę latać po innych, szukać, pamiętać... Teraz wchodzę na jeden i mam wszystko big_grin Szefie, dobrze pomyślane i wykonane! winkbig_grin No i jestem na bieżąco ze wszystkim! tongue_out
Obserwuj wątek
    • dunajec1 Re: Muszę pochwalić! 08.01.20, 19:55
      Coko, ze dyskretnie zapytam,przyzeczenie noworoczne jest aktualne?
      • coco.franelka Re: Muszę pochwalić! 08.01.20, 20:24
        big_grin jeszcze jest aktualne... ale... to nie było właściwie przyrzeczenie... To konieczność! Papierosy i tytoń drożeją, a jak wiadomo emerytowi zawsze brakuje kasy. Jeszcze się trzymam, ale ile jeszcze?.... uncertain To już 8 dni, a jest chyba coraz gorzej.... o niczym innym nie myślę tylko o choć jednym papierosku.... sad Jutro bratanek wpadnie, więc.... poproszę, żeby mi kupił paczkę... Nie tak dla wypalenia od razu! ale żeby były na widoku, pod ręką i kiedy będzie bardzo źle, żeby móc jednego zapalić. A może.... jak będą pod ręką, nie będzie mi się chciało palić? Zakazany owoc zawsze lepiej smakuje wink jak więc będzie niezakazany to może..... winkbig_grin
        • leziox Re: Muszę pochwalić! 08.01.20, 21:52
          No ja też mam koniak na wszelki wypadek pod ręką, a już pare dni nie ruszyłem nic procentowego...Jeśli to dla Ciebie jakas otucha jest.
          smile
          • coco.franelka Re: Muszę pochwalić! 08.01.20, 22:10
            I właśnie o to chodzi!! Bo jak nie ma to tak się chce, jak cholera suspicious A jak jest, to się nawet zapomina, że się chciało winkbig_grin
    • leziox Re: Muszę pochwalić! 08.01.20, 19:56
      Dziękuję uprzejmie że się podoba. Takie słowa miło słyszeć (czytać).
      Tylko jeszcze reszta musi tam wpaść-pewnie jaki mc roboty.
      Ale czego się nie robi dla kochanych widzów.
      smile

• coco.franelka Re: Muszę pochwalić! 08.01.20, 20:30
        Co prawda zima taka, że możesz spokojnie robić wycieczki motorem, ale... jest okazja, żeby i on odpoczął wink a ty spokojnie pracuj dalej - zajęcie ciekawe, wciągające, efekty są, sprawia ci to przyjemność, to czego jeszcze chcieć na "zimowe" miesiące? wink No i wiesz, że fani CZEKAJĄ na każdy nawet staro-nowy filmik big_grin A potem to już będą zupełnie nowe filmiki! wink
        • dunajec1 Re: Muszę pochwalić! 08.01.20, 23:11
          Coco, jak bedziesz miec pod reka-nie wytrzymasz, a jak pojdzie jeden to "po ptokach" bedzie, te dwa tyg. to najgorszy czas, wytrzymaj.
          • coco.franelka Re: Muszę pochwalić! 08.01.20, 23:21
            Wiem, że i takie ryzyko istnieje, ale.... wydaje mi się, że dam sobie radę. Tylko muszę mieć świadomość, że w każdej chwili kiedy będę MUSIAŁA zapalić, to papieros będzie pod ręką. Zawsze najbardziej się chce czegoś czego akurat zabrakło. Pewnie jak będę miała, to wcale nie będzie mi się chciało palić. Zobaczymy. Postanowiłam wytrwać. Wiesz... cholera ja palę ponad 50 lat.... to nie tak łatwo jest teraz rzucić.... gdyby nie ta forsa, to pewnie bym nie rzuciła. W końcu jakaś przyjemność mi się należy, no nie? wink
            • znikam_wracam Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 07:25
              Masz sporo racji, też tak mam, że jak mam to nie raz mi się nie chcice; a jakbym nie miał to bywała stacja benzynowa w robocie. ALE - nie jestem pewien czy to dobra taktyka przy kucaniu.

Forsa ogólna czy masz już konkretny cel? Bo podobno wtedy dobrze sobie zdjęcie tego czegoś dać na tapetę, ścianę itp itd. Taka "kotwica" jak przyjdzie myśl o innym wydatku.

• znikam_wracam Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 07:27
                kuwa, śpię i akceptuję bzdury korekty
                chcice = chce
                kucaniu - rzucaniu
                • coco.franelka Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 09:44
                  big_grinbig_grinbig_grin ja chyba też jeszcze śpię, bo zaczęłam się zastanawiać o co chodzi z tym kucaniem big_grinbig_grinbig_grin
                  • znikam_wracam Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 09:55
                    To było piękne. Stacja benzynowa i kucanie. No shit! smile
                    • cambria1.2 Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 09:56
                      Czyli pisuar?
                      • znikam_wracam Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 10:00
                        2.
                    • coco.franelka Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 10:00
                      Cud miód! big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                      • cambria1.2 Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 10:24
                        1. cud
                        2. mjut

Aha.
                • cambria1.2 Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 09:49
                  Eeee, a było tak intrygująco wink
                  • znikam_wracam Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 09:56
                    Maupa. Chociaż w czerwonym dziś?
                    • cambria1.2 Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 10:25
                      Nie, ale w ładnym wink
                      • znikam_wracam Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 10:25
                        Majtki może?
                        • cambria1.2 Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 11:05
                          Nope.
                          • znikam_wracam Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 11:15
                            Hlip.
                            • cambria1.2 Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 11:24
                              String smile
                              • znikam_wracam Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 11:26
                                Thongi wolę.
                                • cambria1.2 Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 11:45
                                  Większa zabudowa.
                                  • znikam_wracam Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 12:57
                                    Lepiej wygląda. Te biodra...
                                    • cambria1.2 Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 13:01
                                      O ile.
                                      • znikam_wracam Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 13:04
                                        No pszeciesz nie mówię o my 600 lbs life smile
                                        • cambria1.2 Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 13:49
                                          My oh my!
              • coco.franelka Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 09:55
                A co do rzucania.... zupełnie inaczej (tak mi się wydaje) jest z rzucaniem - postanowieniem, czyli można powiedzieć, że z rzucaniem dobrowolnym - BO CHCĘ, a zupełnie inaczej, kiedy MUSISZ. Oczywiście, że chodzi o forsę. I to nie w celu zebrania na jakiś cel - np. na wczasy, czy zakup nowej, oszałamiającej kiecki czy czegoś innego. Najzwyczajniej w świecie - bo nie mam na to pieniędzy. Nie tylko zresztą na to. Nie mam na nic pieniędzy -oczywiście po zrobieniu opłat bo to rzecz święta... Wystarczy, że ci powiem, że listonosz przynosi mi 990 zł miesięcznie (netto). I to wszystko. Policz sobie sam.... big_grin Ale nie ja jedna tak ma, jest wiele ludzi.....
                • znikam_wracam Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 09:59
                  Ja Ci kasy nie liczę. Powiem więcej - mam nieodparte wrażenie, że jak mi zacznie przynosić to zacznę zbierać na kawałek szynki na święta...
                  Natomiast wiem doskonale, że chcenie... no już parę razy chciałem smile
                  U mnie jest ten problem, że o ile cel przychodzi od razu na myśl - to nie mam go gdzie wstawić sad
                  • coco.franelka Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 10:04
                    Oj tam, pod chmurką jeszcze sporo miejsca wink Podpowiedź: namiot, przenosisz się do namiotu razem z celem i w ten sposób masz go na oku i jesteś happy winkbig_grin
                    • znikam_wracam Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 10:09
                      Ta, dodatkowo z okna ciągnę 3 przedłużacze, przychodzi deszcz albo przewłaszczy ktoś - i można mieć nowy cel. Mówimy o sprzęcie hi-fi, najlepiej taki odrestaurowany z lat 80.

Albo to - dla czystego orgazmu bym sobie postawił smile

https://www.hifiengine.com/images/model/revox_b77.jpg
                      • coco.franelka Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 10:14
                        big_grin I to ma sens.... jak wypalisz, wypijesz to ci już nikt nie odbierze big_grin A reszta... może zmienić właściciela suspicious proste pytanie nasuwa się: co jest lepsze wink
                        • znikam_wracam Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 10:17
                          Najważniejsze - nie zostawić długów dzieciom.
                      • cambria1.2 Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 10:26
                        Panie, to jest dopiero piękny, krągły biust big_grin
                        • znikam_wracam Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 10:47
                          Czo?
                          • cambria1.2 Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 11:06
                            Ta aparat(ur)ka smile
                            • znikam_wracam Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 11:14
                              Że revox? Kuwa a to niby facetom się wszystko kojarzy.
                              • cambria1.2 Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 11:22
                                Hehe tongue_out
                                • znikam_wracam Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 11:28
                                  Bo ja mam 2 skojarzenia:

https://i.ytimg.com/vi/mkyKzdDJ4Vo/hqdefault.jpg

https://unitraklub.pl/files/images/M-2407S.thumbnail.jpg
                                  • cambria1.2 Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 11:34
                                    Guziczki?
                                    • znikam_wracam Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 11:40
                                      No takie miałem. Znaczy 140 to rodzice. He he, nawet najpierw takiego z magicznym okiem analogowym smile
                                      Na revoxa to mnie nie było stać.
                                      • cambria1.2 Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 11:47
                                        A dziś?
                                        • znikam_wracam Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 11:50
                                          Filmbox. I słuchawki do laptopa.
                                          • cambria1.2 Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 11:53
                                            Ehhhh uncertain
                                            • znikam_wracam Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 11:56
                                              Ej no, to są Sennheisery! smile
                                            • leziox Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 12:01
                                              Owszem, stary sprzęt był ładny, ale w tamtych czasach. Teraz można sobie taki flair naganiać w budach ze starym albo prawie zabytkowym towarem. Cenię sobie możliwość wzięcia ze sobą paru nagrań w kieszeń bez konieczności dodatkowego wyposażenia w postaci taczki na magnetofon, głośniki i nagrania.
                                              Lubię to co nowoczesne.
                                              Dosyć się nażyłem w socjalistycznym niemaniu czegokolwiek poza ideami albo ich brakiem, zwłaszcza tym ostatnim.
                                              I nie, jestem trzeźwy. Albo może dlatego tak mamlę.
                                              • znikam_wracam Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 12:08
                                                Flair?... Tego nie znam.
                                                Ale generalnie tu się trochę mylisz - są pewni ludzie, którzy wyspecjalizowali się w restaurowaniu takiego sprzętu. Za jakiś tysiączek możesz sobie kupić przestrojonego na dzisiejszy zakres, wylizanego Radmora.
                                                Oczywiście że do domu, nikt po mieście nie będzie biegał z walkmanem.
                                                • leziox Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 12:20
                                                  Flair można nagiąć do otaczającej coś albo kogoś atmosfery.
                                                  A o ludziach restauratorach nawet nie wspomniałem, chociaż nie od dzisiaj wiadomo, że w Polsce naprawią wszystko, albo zbudują z jednej rzeczy-dwie.
                                                  Mówiłem tylko że mnie ten dawny świat nie bawi. Ale to nie znaczy, że inni nie mogą się tym cieszyć, dla każdego coś miłego.
                                                  • znikam_wracam Re: Muszę pochwalić! 09.01.20, 12:28
                                                    Nadal nie rozumiem smile

W Polsce... a za granica znajduję porzucone magazyny i rozpakowują towar nówka-sztuka... Się można zaślinić tylko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka