Dodaj do ulubionych

Bydło za drutem

17.09.12, 19:10
"A bydlo mozna trzymac tylko za ogrodzeniem z drutem ....kolczastym.
Taka to malenka roznica.... " - mowa o "polactwie". Autor 1zorro-bis.

Byli już tacy, którzy "bydło" trzymali za drutami, panie JL. Tych, których uważali z bydło, wypuszczali zza drutów tylko jedna drogą. Kominem. Przeszli przecież nią ludzie z pana rodziny i krewni wielu Polaków. Bo bydłem w rozumieniu tych, którzy dzielili nas na ludzi i na bydło, byli przecież i Żydzi i Polacy.
Więc jeśli nie przez wzgląd na zwykłą przyzwoitość, to może przez wzgląd na pana Krewnych, niech pan pomyśli (jeśli potrafi) zanim coś napisze.
Bez ukłonów.
Obserwuj wątek
    • ulisses-achaj Re: Bydło za drutem 17.09.12, 19:20
      I tak sobie myślę, że gdyby prof. Bartoszewski przeczytał, to co i jak pisze pan na swoim forum, i zobaczył, jak wykorzystuje pan Jego słowa, byłby pan mocno i bardzo niemile zaskoczony Jego reakcją.
      • wscieklyuklad Re: Bydło za drutem 17.09.12, 19:27
        Mylisz sie Ulissesie. Aby percepować słowa innych trzeba mieć więcej, niż dwie szare komórki we łbie.
        Nasz malarz ma dwie. Jedna uzmysławia mu potrzebę oddania stolca. Druga powstrzymuje przed robieniem tego na widoku publicznym.
        I to mu najwyraźniej wystarcza.
        • ulisses-achaj Re: Bydło za drutem 17.09.12, 19:35
          Ja już chyba rozumiem, skąd biorą sie takie a nie inne wypowiedzi i reakcje pana 1zorro-bis z forum Kalejdoskop. Nawet nie będę tego interpretował, bo trudno o bardziej kliniczny obraz:

"A Auschwitzem to sobie pan pana POLACKIEJ geby nie wycieraj, bos pan do tego nie dorosl.
          U mnie - tak dla pana panie dr..Wscuíeklizna wiadomosci, czesc rodziny wlasnie tam przez "komin" wyszla. Miedzy innymi dzieki POLACTWU".

Co zaś do tow. Szmaciaka. Radzę spojrzeć w lustro.
        • wscieklyuklad Re: Bydło za drutem 17.09.12, 19:35
          Z czego wnoszę o tych dwóch szarych komórkach ? Bo nasze zjawisko, jak przekleja Twoje posty Ulissesie,, to i tak przypisuje mi ich autorstwo.
          A może tak przestaniemy zwracać uwagę na bełkot tego zjawiska ?
          Czy to doprawdy warte uwagi ?
          • ulisses-achaj Re: Bydło za drutem 17.09.12, 19:37
            Nie. Nie jest warte. Zero to zawsze zero.
            • ulisses-achaj Re: Bydło za drutem 17.09.12, 19:53
              Wybacz Wsciekły tylko to:
              "wiesz pan, panie Uliteracie co?
              Gminne miasteczko w ktorym pan zamiwszkujesz to takie misateczko ze ludzie sie znaja i pamietaja.....
              A jeszcze smieszniej ze ja tam i rodzinke mam i znajomych....
              I najsmieszniejsze jest to, ze ludziska - patrz pan jakie przapadki! - sie znaja i sklerozy nie maja.
              I najlepsze jest to, ze nawet sobie potrafia przypomniec niektore "osobniki" z lat 70-tych.....Co ta "za nasza i wasza....wolnosc".
              Wiedz lepiej daj pan se spokoj i ciesz sie ze swojej "blachy"....
              Bo to pewnie ostatnia, co?"

Chętnie poznam te osoby i chętnie usłyszę, co maja do powiedzenia. Póki co jednak, łachudro, radzę ci wziąć na wstrzymanie. Dobrze radzę.
              • tralala227 Re: Bydło za drutem 17.09.12, 21:14
                Głupia głupota kalejdoskopowiczów jest ich naturalną przypadłością, która uniemożliwia im zauważenie, że inni nie są głupi, iż znają historię, rozumieją, co mówią/piszą autorytety, jakim jest między innymi profesor Bartoszewski. Znają znaczenie polskich słów. Czytają ze zrozumieniem zauważając głupoty i jad w pisanych przez kalejdoskopowiczów tekstach.
                • ulisses-achaj Re: Bydło za drutem 17.09.12, 23:02
                  Nauta 1zorro-bis umarł dla mnie śmiercią cywilną. Dlatego moją obecność na tym forum uważam za zakończoną. Jeżeli ktoś uważa podobnie, zróbcie proszę to samo.
                  • llmirka Re: Bydło za drutem 18.09.12, 00:06
                    Nie tylko 1zorro-bis, ale wszyscy użytkownicy wiadomego forum przestają dla mnie istnieć.
                  • hardy1 Re: Bydło za drutem 18.09.12, 00:10
                    Teraz dopiero przeczytałem ten wątek. Identycznie przed chwilą napisałem tak jak Wy, Ulissesie i Wściekły, na sąsiednim wątku - zamknąłem ten bardzo niemiły "rozdział" znajomości z emigrantami, którzy zaparli się Polski i zieją nienawiścią do wszystkiego co polskie. Niedługo zapomnę o tych zaprzańcach.
                    • cieplanata Re: Bydło za drutem 18.09.12, 07:14
                      i w ten oto sposób (ponieważ i ja dawno nie czytam tamtego forum) będą sobie pisali a muzom i mam wielką nadzieję, że założyciele normalnych forumów będą kasowali ich wpisy szkalujące nas Polaków i Polskę
                      • kkkkosmita Re: Bydło za drutem szokuje 18.09.12, 12:12
                        "A Auschwitzem to sobie pan pana POLACKIEJ geby nie wycieraj, bos pan do tego nie dorosl.
                        U mnie - tak dla pana panie dr..Wscuíeklizna wiadomosci, czesc rodziny wlasnie tam przez "komin" wyszla. Miedzy innymi dzieki POLACTWU".

Do tego stwierdzenia ja jednak chcę się ustosunkować, bo...jest ono natury ogólnej, bo jest to w skali narodu polskiego kłamstwo i podłość.

Przez wieki Polska była krajem, w którym wyganiani z innych krajów Europy... sponiewierani uchodźcy różnych wyznań, znajdowali przytulisko i miejsce do życia...Miliony ich tu zamieszkały. Polska zbierała niechcianych wyrzutków... z całej Europy.

Mieli tu swoje prawa!

Kojarzą mi się... np. znane z lekcji historii... Artykuły Henrykowskie.

Polska była krajem wielonarodowościowym...
                        z wszystkimi konsekwencjami tarcia się różnych przekonań...i interesów...
                        Czy zawsze wszystkim grupom społecznym było słodko...
                        cóż... wystarczy np. pomyśleć o losie chłopów pańszczyźnianych....wśród wielu innych grup społecznych, które miały swój czas radości i smutku.
                        A teraz do rzeczy.
                        To Polska, jako NARÓD w czasie II Wojny Światowej stawiła największy, najdłuższy opór Niemcom!
                        Tym, którzy uważali, że ludzie to bydło, które można za druty kolczaste wsadzać i przez komin wypuszczać ...
                        To Polacy na wielu frontach II WŚ zapłacili wielką daninę krwi..walcząc z tymi, którzy ludzi w tym również OBYWATELI POLSKI RÓŻNYCH WYZNAŃ, uważali za bydło i Auschwitzem dla przykładu traktowali.

I teraz na polskim forum, czytam pisane przez "elementy" o polskich nazwiskach...
                        posty, w sposób nieuczciwy i podły krytykujące Polskę i Polaków... a wspaniałych Niemców nam za przykład stawiających?????
                        Nie mam nic przeciwko Niemcom. TERAZ!!!!!
                        Ten uporządkowany naród potrafi popełniać wielkie błędy ale też odnosić wielkie sukcesy.
                        Ale krew mnie zalewa, kiedy pada słowo Auschwitz... razem z pochwałą Niemców...
                        i malowaniem statku głupców płynącego pod POLSKĄ banderą...
                        Czy to jest uczciwe, zarzucać nam głupotę, krytykować morze przelanej krwi... podczas II WŚ, podczas Powstania Warszawskiego...
                        Owszem...Za wolność Naszą i Waszą, bo nie polityką i jej niuansami zajmowali się żołnierze walczący o przetrwanie NARODU! W całej jego różnorodności!
                        A JEDNOCZEŚNIE STAWIAĆ NAM ZA PRZYKŁAD NIEMCÓW? i SŁOWO AUSCHWITZ JEDNOCZEŚNIE PRZYTACZAĆ????
                        Na litość!
                        Nienawidzić, upodlać Polaków, wmawiać im że są oni... narodem odpadków... godnym nazwy bydło i wsadzenia za druty kolczaste???
                        Na LITOŚĆ!!

Czy taką argumentację można przyjąć spokojnie...?
                        Według mnie nie można.
                        Według mnie nie wolno dać się zakrzyczeć... elementom... w ten sposób traktujących ludzi.

Ostatecznie i moja rodzina... przelała swoją miarkę krwi...kiedyś... i po to, aby takie elementy... nie miały nic do gadania...
                        I aby tego rodzaju pełne pogardy i nienawiści myślenie nigdy się już nie powtórzyło.
                        Nie będę tego więc tolerował na POLSKIM FORUM.

• delkos Re: Bydło za drutem szokuje 18.09.12, 12:36
                          założyciele normalnych forumów będą kasowali ich wpisy szkalujące nas Polaków i Polskę
                          Natko, to jest dobry pomysł, ale ..... chyba niewykonalny.

Nie wszyscy przecież się orientują o co chodzi.

Zdecydowanie popieram pomysł, żeby ...elementy... pomijać milczeniem...
                          Tak długo jak to tylko będzie możliwe.
                          • delkos Re: Bydło za drutem szokuje 18.09.12, 14:52
                            To mój ostatni post.

.a o szmalcownikach Ty cos slyszal, he?
                            Owszem tak, słyszałem.
                            Słyszałem również o kulce w łeb, na którą sobie wielu z nich zapracowało, złapanych na gorącym uczynku.
                            Wojna potęguje zdziczenie. W każdym społeczeństwie są bandyci i kryminaliści jak również ludzie... których można ogłupić...i skłonić do zła. Dlatego w każdym społeczeństwie, nawet w czasach pokoju, istnieje policja, przepisy prawa, więzienia, kara!
                            Dobrym przykładem szmalcowników i tych ogłupionych, są tu wychwalani, wspaniali Niemcy. Świetlany i szanowany przykład stawiany obecnie Polakom przed oczy.
                            Powtarzam, szanowany!
                            Tak jak ludzie małego ducha szanują siłę i kata, ubliżając jednocześnie tym, którzy do upadłego walczyli również o ich godność i wolność.
                            o to... aby nikt nie był traktowany jak... namolnie obecnie przytaczane... bydło!

Zaznaczam, że wśród Polaków, nie było przecież doktryny zabijania.... własnych obywateli.

Niemcy... to dopiero byli szmalcownikami.
                            Na skalę przemysłową.
                            Grabież wszystkiego co było cenne jak również przemysł szmalcowniczy w którym były wykorzystywane złote zęby, włosy i tłuszcz do produkcji mydła!

Szmalcownicy wszelkich nacji potrafili zabić, dla zysku, bez względy na wyznanie.

Szmalcownicy Niemcy przepuszczali obywateli polskich przez komin. Na skalę przemysłową.

Zdarzały się wśród obywateli polskich wszystkich nacji, zdziczali kryminaliści... Zdarzali się
                            Wśród Niemców zaś były całe hordy kryminalistów, zebranych w oddziałach...np. SS.

Wśród Niemców obowiązywało prawo.
                            Bydło mieszkające w Polsce, nie ma żadnego prawa, nawet do życia.
                            I tyle.

Słowo....czy też donos... nie zabijają bezpośrednio.
                            Żeby zabić fizycznie.... stać się bezpośrednią PRZYCZYNĄ śmierci, trzeba było obozy śmierci wybudować...
                            Na litość!
                            Odrobinę rozumu i minimalnej uczciwości!
                            Nie mam tu już nic więcej do dodania.

Nie liczę też na rozum, uczciwość...przyzwoitość.
                            Bo właściwie od kogo...
                            Zbyt wiele... już wiem.
                            mogę się tylko dziwić... i ubolewać nad głupotą brakiem logiki, nad cechami charakteru, które uwielbiają kata a plują na tych... którzy ...walczyli...
                            o możliwość przeżycia o godność o wolność... naszą i waszą...
                            • sorel.lina Re: Bydło za drutem szokuje 18.09.12, 16:26
                              > Nie liczę też na rozum, uczciwość...przyzwoitość.
                              > Bo właściwie od kogo...

Delkosie...
                              "Stamtąd" możesz liczyć w najlepszym przypadku na miano Don Kichota.
                              Śmiesznego fantasty, trochę "nawiedzonego", ograniczonego mentalnie, nierozumiejącego rzeczywistości, niezdolnego pojąć tego, co "tu i teraz".
                              A tu i teraz liczy się tylko "sukces", to znaczy grubość portfela i wysoki stan konta.

Nic to, Delkosie, niech każdy stwarza sobie świat na podobieństwo swoje...

• tralala333 Re: Bydło za drutem szokuje 18.09.12, 16:40
                                A jakże! tam ojczyzna moja gdzie pieniążki moje!
                              • delkos Re: Bydło za drutem szokuje 18.09.12, 17:24
                                Sorellino...
                                Z stamtąd... ja na nic nie liczę...bo w końcu znam ich pokraczny sposób myślenia... kłamstwa i nieprawości.
                                chciałem się tylko odnieść...do często przytaczanych, przez co poniektórych, (jako argument) szmalcowników...
                                Dobre sobie..., porównywać szmalcowników do przemysłu śmierci stworzonego przez Niemców...
                                cóż za pokraczność i dziwowisko...
                                Sprawa szmalcowników jest o tyle mało znana, od strony kary..., że zazwyczaj ci, którzy walczyli z bronią w ręku... w ...wielu tak naprawdę formacjach... wiedzieli, co się robiło ze szmalcownikami.
                                A i tych różnych oddziałów partyzanckich... było wiele...

Szmalcownicy...
                                Temat... trochę tabu...
                                no bo... w końcu zabijało się za kradzież..., sąd polowy...szybkie decyzje... bez ławników, ławy przysięgłych itd.
                                wysoka kara....
                                I o czym tu mówić...
                                nie był to temat do rozpowiadania...
                                Szmalcownik też był w końcu Polakiem..., ale nie tylko...
                                Zresztą było ich całkiem wielu... i wszystkich nie dało rady wytłuc! tongue_out
                                W ogóle w czasach powojennych, nie należało za wiele opowiadać o tym co się robiło w czasie wojny...
                                Powiedziałeś za dużo..., sąsiedzi wiedzieli za dużo...
                                nie należałeś do ... "jedynej słusznej"....
                                To przyszli nocą lub nad ranem... i już cię rodzina mogła więcej nie zobaczyć...
                                Wiele wspomnień i prawdy zaginęło przez to, że i po wojnie ludzie musieli się ukrywać...
                                A teraz wmawiają nam jakieś głupoty!
                                U mnie w rodzinie wielu chłopów zawsze się rodziło...
                                i ...
                                nie siedzieli spokojnie....
                                W związku z powyższym... teraz nie opowiadają głupot i nieprawdy...
                                I nie jęczą, nigdy nie jęczeli... o tym... czy o czymś innym...

I nic mnie nie obchodzi co pomyślą o mnie elementy...
                                Ja ze swojej strony zrobiłem co uważałem...
                                A oni... wiadomo, że nic z tego zrozumieć nie będą chcieli...
                                Żyją w swoim świecie kłamstw i .... obrzydliwości...
                                Ich wybór.
                                Żuk gnojarz ma takie życie na jakie go stać.
                                • cieplanata Re: Bydło za drutem szokuje 18.09.12, 18:15
                                  Delkosie, wiem,. że Cie to boli, ale szkoda zdrowia, nie przekonasz, nie nawrócisz, bo każdy ma swoją rację oni swoją my swoją, no i nasuwa się znane powiedzenie, że racja jest jak d..a, każdy ma swoją. Nie denerwuj się, nie czytaj, zapomnij
                                  • kkkkosmita Re: Bydło za drutem szokuje 18.09.12, 19:31

Hmmm... Natko...big_grin
                                    Aleeeebig_grin
                                    Moja dupcia... jest zwyczajna ...polska... dobrze znana i potrzebna!
                                    no bo jak tu bez własnych szynek...dać sobie radę w życiu!? tongue_outbig_grin

Ich zaś...
                                    fuuu!
                                    rozjechana....
                                    brzydka
                                    i powietrze psuje!
                                    Im większa kasa... tym i ich zderzaki tylne ... większe i bardziej chętne do usług!tongue_out
                                    i zaburzają wszelkie proporcje, możliwe do zniesienia...
                                    Kurde... odrobinę estetyki... jeszcze nikomu nie zaszkodziło!

http://wstaw.org/m/2012/03/26/k%C3%B3%C5%84_AWATAR.jpg
                                    • llmirka Re: Bydło za drutem szokuje 19.09.12, 09:11
                                      Kosmito...
                                      żartowniś z Ciebie.... od kogo oczekujesz proporcji, estetyki.... https://www.ecola.pun.pl/_fora/ecola/smilies/%5Bdblpt%5Dzdziwiony%5Bdblpt%5D
    • mirekms Bydło za drutem 18.09.12, 20:13

język ulicznicy ? (link)

i po co to ?

i twój język jak u ulicznicy
      masz na na własne życzenie

• mirekms Re: Bydło za drutem 18.09.12, 20:52

pod tekstem jest znak kłódki (zamknięcia lub udostępnienia)

do wiadomości:

tylko ja,znajomi,znajomi znajomych i wszyscy

z tobą nie ma sensu rozmawiać
        tylu mądrych ludzi z tobą rozmawiało,a ty jak byłaś taka jesteś

na mojej stronie Facebook wstawię tylko twoje wulgarne i chamskie odzywki (bez komentarza)

na teraz
        komentarze pod fotami i chamskimi tekstami są
        widoczne tylko dla mnie + 8 osób
        niektóre musiałem skasować,za ostro ciebie potraktowali

furorę robisz
        np. tekst o wyższości wychowania syna przez bicie i wyrzucenie z domu za bark pokory

• mirekms Re: Bydło za drutem 18.09.12, 20:59
          https://encrypted-tbn2.google.com/images?q=tbn:ANd9GcRT0pHwgMPjngy1u-5HgZqn_mRGF4Yi71WquVMkHc3nA6KEdRVE
          • mirekms Re: Bydło za drutem 18.09.12, 21:49
            na dzisiaj cyrk z Tłumokiem zamykam

starczy tobie 550 euro na żywność dla trzech osób miesięcznie jak pisałaś?

Tłumoku
            i przestań ludziom na forum wciskać o twoim (wysokim) statusie materialnym
            idź do lustra,widzisz?

dobrze że żyjesz w państwie o gospodarce socjal-rynkowej
            to jakoś ciągniesz

kup sobie wreszcie jakiś ciuch,Polki w Polsce mają gust,klasę i smak
            zrób coś z sobą,kup sobie coś w lepszym sklepie.Będziesz ładniejsza.

dobrej nocy Tłumoku

z wyrazami należytego szacunku
            Mirosław

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka