Dodaj do ulubionych

Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗

10.02.20, 10:19
Szczepionki - tak czy nie ? A może co zrobią emeryci i renciści z tak ogromną rewaloryzacją w kwocie 70 zeta ? A może ktoś odpowie na pytanie co było pierwsze - jako czy kura ? A może pytanko - czy wierzycie w reinkarnację ? A może komuś z Was się przydarzyło coś niewytłumaczalnego, dziwnego ? Miłego dnia Melyno. Dzień dobry.

☕️🍧☕️🍧☕️🍧☕️🍧☕️🍧☕️🍧☕️🍧☕️🍧☕️🍧☕️🍧☕️🍧☕️🍧☕️🍧☕️🍧☕️🍧☕️🍧☕️🍧☕️🍧☕️
Obserwuj wątek
    • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 11:17
      Czyli... cuda i dziwy... winkbig_grin
    • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 11:26
      1. Szczepionki-tak!
      2.Emeryci i renciści kupią sobie trzy flaszki wódki za te 70 zeta, aby się nawalić ze wściekłości
      3.Prawdopodobnie pierwsze było jajko, być może nie kurze, z którego na skutek jakiejś mutacji wyłoniła się kura i zaczęła gdakać
      4.Reinkarnacja? Może być
      5.Coś niezwykłego? Oczywiście. Niezwykła cisza na klatce schodowej o poranku.
      • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 11:30
        Ze wszystkim się z tobą zgadzam, oprócz kury i jajka. Wg mnie najpierw musiała być kura! Najpierw powstaje coś, co potem może się rozmnożyć tongue_out
        • znikam_wracam Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 11:39
          Słyszałaś, że kury pochodzą od gadów?
          • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 12:09
            A to bardzo możliwe. Na dobrą sprawę to ciort wie co od czego pochodzi big_grin Uczeni się głowią i coraz to nowe sensacje nas zaskakują.
            • znikam_wracam Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 12:11
              No że od gadów, czy jakiś pra-gadów... Nadal jednak wszystko to się rozmnażało przez jaja.
              A nawet nie zaglądając aż tak daleko w ewolucję - kura nie jest pierwotną odmianą ptaka.

Ta zagadka logiczna ma tylko sens, jeśli myślimy o jajku kurzym.
              • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 12:16
                No niezupełnie... dla nas bardziej zrozumiałe i wyobrażalne jest roztrząsanie czy pierwsze jajko czy kura. Ale to właściwie dotyczy i pierwszych gadów i ptaków. Najpierw w drodze ewolucji dochodzi do powstania jakiegoś pra... a dopiero potem, w dalszej ewolucji dochodzi do możliwości rozmnażania się - wtedy powstaje jajko. I ciąg dalszy... big_grin
                • znikam_wracam Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 12:25
                  Nie, bo gady rozmnażały się jajami. Jak jeszcze ptaków nie było. Nie mówiąc o kurze.
                  Jak sobie wyobrażasz, że ewolucja zaczyna się BEZ możliwości rozmnażania?
              • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 12:23
                www.newsweek.pl/wiedza/co-bylo-pierwsze-jajko-czy-kura-to-proste/hdzk3mf
                No tak... niby jajko pierwsze, ale tu mowa o jakimś jajku, wcale nie kurzym big_grin Zgłupieć można suspicious
                • znikam_wracam Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 12:26
                  No i widzisz - pytaj co było pierwsze, jajko czy kurze jajko - i wtedy masz dopiero sofizmat smile
                  • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 12:29
                    Masz rację... kura powstała z jajka, innego gada... i potem zniosła dopiero kurze jajko... Wszystko zależy od zadanego pytania big_grin to zupełnie tak jak w sondażach winkbig_grinbig_grin
                    • znikam_wracam Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 12:35
                      Dokładnie smile
              • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 12:26
                No i Wiki... pl.wikipedia.org/wiki/Jajko_czy_kura%3F
        • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 11:41
          No bo najpierw to nie była kura, a jajo było, aby mogła z niego wyleźć zmutowana kura. A jak kura się wzięła pierwsza, to z czego*? A może przyszła z supermarketeu?

coco.franelka napisała:

> Ze wszystkim się z tobą zgadzam, oprócz kury i jajka. Wg mnie najpierw musiała
          > być kura! Najpierw powstaje coś, co potem może się rozmnożyć tongue_out
          • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 12:11
            A jajko z fermy suspicious Najpierw była kura! to ona zniosła jajko. Mutacja kury bardziej prawdopodobna niż mutacja jajka... czyjego i jak to jajko powstało?
            • znikam_wracam Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 12:15
              Ludzie, daaaaaawno temu nie było żadnej kury. Były 1000e albo i setki 1000y form pośrednich wyłażących z jaja, zanim doszło do "kury". I kto wie, co kieeeeeeeedyś wyłoni się z dzisiejszych kur.
              Tak samo człowiek nie pochodzi od małpy dzisiejszej, tylko od czegoś dawno wymarłego.
              • cambria1.2 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 12:34
                A kura czyta i myśli: Ale jaja wink
                • znikam_wracam Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 12:36
                  A kogut (pardą smile ) na to - cho no tu ptaszyno!
                  • cambria1.2 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 12:56
                    Ja?Ja? - zagdakała kura...
                    • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 12:57
                      To musiała być chyba jakaś niemiecka kura...

cambria1.2 napisała:

> Ja?Ja? - zagdakała kura...
                      >
                      • cambria1.2 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 13:04
                        Dociekliwa polska kura!
                        Chyba że ugodowa, niemiecka wink
                    • znikam_wracam Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 13:35
                      Jaktotak? Ktototak?
      • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 11:31
        Uważaj szefie, bo wiatr z północy przesuwa się ku południowi!!! Zabawa dopiero się u ciebie rozpoczyna!
    • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 11:26
      Pierwsza musiała być kura! Pewnie powstała drogą ewolucji... a potem dopiero było jajko i tak to się toczy już tysiące lat.... big_grin
      • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 11:42
        Pierwsze było jajo, bo nie może powstać nic z niczego.
        A Ty mnie wiatrem nie strasz, to co było tutaj w nocy, wystarczy na kolejny tydzień wrażeń. Huk, łomot, aż dom się trząsł, a rzeczy sąsiadów odlatywały z balkonów w kierunku Madagaskaru.
        • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 12:07
          Mam nadzieję, że Lucuś siedzi bezpieczny w domu i nie ma zamiaru nosa z niego wychylać wink
          • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 12:10
            Wyszedl na dwie minuty i zaraz wrócił, bo wiatr chciał mu urwać uszy.
            • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 12:12
              Więcej pewnie nie będzie próbował big_grinbig_grin
              • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 12:55
                Zadzwoń do niego i sama go o to zapytaj.
                • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 13:01
                  Nie znam niemieckiego suspicious tongue_out
                  • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 13:04
                    Spróbuj zamiauczeć z niemieckim akcentem, to się zrozumiecie.
                    • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 13:09
                      big_grinbig_grin mógłbyś go nauczyć polskiego tongue_out
                      • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 13:09
                        ... miałbyś kota poliglotę wink
                    • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 13:18
                      A skoro o Niemcach mowa, to tu kawały na rozruszanie dzionka:

Rozmawia dwóch Niemców:
                      -Wyobraź sobie, jakiego ostatnio miałem pecha.Dostałem 500 euro kary za to, że w biały dzień pieprzyłem babę w samochodzie.
                      A potem, gdy sędzia dokładnie się przyjrzał, jak ona wygląda, dołożył jeszcze 500 za picie za kierownicą.

-Jak to jest, że w Niemczech produkują tyle dobrych samochodów? Jak się ma takie żony, czymś trzeba się zająć

Gdzie leżą Niemcy?
                      Pod Stalingradem.

Poranek w alpejskim kurorcie. Na taras wychodzi Anglik i woła:
                      -How wonderful!
                      Wychodzi Niemiec i wzdycha:
                      -Das ist wunderbar!
                      Wychodzi Rosjanin i dziwuje się:
                      -Kak prikasna!
                      Wychodzi Polak i stwierdza:
                      -Ja pierdolę!

Ostatnio tynkowałem dom pewnego satyryka z Niemiec. Jego żona mówiła na do widzenia, że ma dzięki mnie najpiękniejszy tynk w całym mieście, oraz pierwsze orgazmy od 5-ciu lat

• coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 13:26
                        big_grinbig_grinbig_grin dobry kawał poprawia humor na cały dzień winkbig_grin Czyli... zaczynamy kolejny wesoły dzień wink
        • gryf-land1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 19:30
          leziox napisał:

> Pierwsze było jajo, bo nie może powstać nic z niczego.
          🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹 🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

Niewidzialna bozia ulepiła kurę, albo jajo z gliny !! 😀
          • cambria1.2 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 20:05
            Szatan je wypalił w piecu i tak powstała ceramika.
    • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 14:52
      next.gazeta.pl/next/7,151243,25682399,windows-7-z-kolejna-aktualizacja-i-problemami-komputerow-nie.html#s=BoxOpLink
      • gryf-land1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 19:42
        coco.franelka napisała:

> next.gazeta.pl/next/7,151243,25682399,windows-7-z-kolejna-aktualizacja-i-problemami-komputerow-nie.html#s=BoxOpLink
        🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

Chyba ktoś chce na tym zarobić. Na szczęście mój system to macOS i dobrze hula. Tfu ! Obym nie zapeszył.
    • gryf-land1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 19:26
      Czytałem na temat reinkarnacji, podobnie jak o tunelu w chwili śmierci i powrocie na ten świat, o oddzieleniu się ciała astralnego i wędrówce np. po sali operacyjnej itp. No ja nie wiem ile w tym prawdy, a ile urojeń. Jakoś w to nie wierzę, podobnie jak nie wierzę w duchy, chociaż miałem kilka dziwnych sytuacji i nie byłem nawalony. 👻
      • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 19:39
        Znam dwie osoby które opowiadały o przeżyciach ich członków rodziny w stanie śmierci klinicznej.
        I jak to zawsze mówię - to że w coś nie wierzymy, wcale nie musi oznaczać, że tego nie ma.
        Ale każdemu wolno mieć swoje zdanie.
        • gryf-land1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 19:47
          leziox napisał:

> Znam dwie osoby które opowiadały o przeżyciach ich członków rodziny w stanie śm
          > ierci klinicznej.
          > I jak to zawsze mówię - to że w coś nie wierzymy, wcale nie musi oznaczać, że t
          > ego nie ma.
          > Ale każdemu wolno mieć swoje zdanie.
          🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

No tak. Powietrza też nie widzimy, a jest, ale ... to tylko doznania w chwili śmierci klinicznej i ludzie sobie je tłumaczą na swój sposób jako boski cud i powrót do życia. W/g mnie nie ma tu cudu boskiego, a raczej wysiłek lekarzy.
          • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 20:01
            Każdy będzie to mógł sprawdzić osobiście z czasem.
            • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 20:19
              Szkoda tylko, że jak dotąd nikt nie przyszedł i nie powiedział jak to tam jest wink mimo, że wielu obiecuje to zrobić! suspicious
      • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 19:40
        Wszystko to jest zagadką naszego mózgu. A on potrafi płatać nam figle. Te tunele w chwili śmierci... otóż te same tunele przeżywają lotnicy, kiedy w chwili wielkiego przeciążenia na moment tracą przytomność. Okazuje się, że "w ciężkich chwilach" mózg resztkami sił mobilizuje się. Tak twierdzą naukowcy. W końcu my śpimy, a nasz mózg dalej pracuje.... tworzy nam sny. Fantazjuje, przeżywamy chwile grozy, czy też chwile rozkoszy. Czyli... mózg jest za wszystko winny smile
        • gryf-land1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 19:49
          coco.franelka napisała:

> Wszystko to jest zagadką naszego mózgu. A on potrafi płatać nam figle. Te tunel
          > e w chwili śmierci... otóż te same tunele przeżywają lotnicy, kiedy w chwili wi
          > elkiego przeciążenia na moment tracą przytomność. Okazuje się, że "w ciężkich c
          > hwilach" mózg resztkami sił mobilizuje się. Tak twierdzą naukowcy. W końcu my ś
          > pimy, a nasz mózg dalej pracuje.... tworzy nam sny. Fantazjuje, przeżywamy chwi
          > le grozy, czy też chwile rozkoszy. Czyli... mózg jest za wszystko winny smile
          🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

Jestem zgodny co do takich twierdzeń. Tak samo jak rozmowa z duchami, czy wręcz nawet widzenie ich.
    • gryf-land1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 19:55
      Reinkarnacja - hmmmm .... chyba w poprzednim życiu byłem psem, bo do dziś darzę je wielkim szacunkiem i uczuciem. 🐕
      • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 20:16
        A ja nawet nie mogę siebie skojarzyć z jakimś zwierzakiem, którym mogłabym być w poprzednim życiu big_grin Może... leniwcem pospolitym? winkbig_grin
        • gryf-land1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 20:30
          coco.franelka napisała:

> A ja nawet nie mogę siebie skojarzyć z jakimś zwierzakiem, którym mogłabym być
          > w poprzednim życiu big_grin Może... leniwcem pospolitym? winkbig_grin
          🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

Eeeee .... nie byłaś leniwcem. Raczej rybką, bo rybka lubi pływać.😀
          • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 20:39
            Jak już rybką to rekinem big_grin żeby nie dać się zeżreć jakiemuś szczupakowi winkbig_grin
    • gryf-land1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 20:10
      Jakieś ponad 20 lat temu umówiłem się z kolegą na grzyby. Nastawiłem budzik na 4 - ta rano, mieliśmy wyjechać przed 5 -tą. Aby nie budzić domowników spałem w innym pokoju i kiedy zadzwonił budzik, wstałem i się skierowałem w stronę drzwi. Nie znalazłem ich, obmacałem wszystko dookoła i drzwi nie było. Nie mogłem także znaleźć kontaktu, aby zaświecić światło. Nie widziałem także okna, a przecież na ulicy są latarnie. Stałem wystraszony dobrą chwilę, a potem zacząłem się drzeć. Do pokoju weszła moja ówczesna, zaświeciła światło i się mnie przestraszyła. Moje kłaki na głowie stały dęba. Do dziś nie mogę zrozumieć co to była za sytuacja. Byłem jakby w pomieszczeniu zupełnie dla mnie obcym. Niewytłumaczalne. 🤔
      • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 20:17
        Może nie obudziłeś się i trwałeś dalej we śnie winkbig_grin
        • gryf-land1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 20:26
          coco.franelka napisała:

> Może nie obudziłeś się i trwałeś dalej we śnie winkbig_grin
          🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔸🔹🔸🔹

Licho wie, może rzeczywiście wstałem na odgłos budzika i byłem nie wybudzony, ale te sterczące kłaki ? Chyba musiałem mieć ogromnego pietra.
    • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 20:22
      A ja dziś walczyłam z infolinią suspicious Godzinę mi to zajęło!! Porobili wszędzie te infolinie, dodzwonić się nie można, czekanie na połączenie z konsultantem trwa i trwa i trwa.... I komu to przeszkadzały te normalne telefony w instytucjach??? Już nigdzie chyba, nie można dodzwonić się w normalny sposób.... Głupie to suspicious
      • gryf-land1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 20:25
        Znam ten ból, a w dodatku puszczają ciulatą muzykę.
        • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 20:26
          Są takie infolinie, co jeszcze kasują za czekanie sporą kasę.
          Nienawidzę infolinii, bo przeważnie i tak w niczym nie pomogą, a czas się tylko traci.
          A muzyka na każdej infolinii faktycznie nie dla ucha tylko do dupy.
          • gryf-land1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 20:34
            Bywa, że wcale się nie dostaniesz do doradcy, bo co chwila komunikat, że wszyscy doradcy są w tej chwili zajęci, czas oczekiwania może się przedłużyć. Prosimy o cierpliwość, a ta mi się kończy po 30 minutach oczekiwania i słuchania właśnie takiej muzyki do dupy.
          • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 20:37
            Musiałam aktywować kartę kredytową, więc musiałam..... Niestety za pierwszym razem nie udało się, bo miał mnie facio przekierować do jakiegoś automatu, żeby to załatwić.... i zamiast tego, włączyła mi się procedura od początku, a potem znowu kazano mi czekać na konsultanta... PÓŁ GODZINY!! Wyłączyłam się suspicious Spróbowałam ponownie.... podawanie kupy danych i wciskanie 1 potem 3.... a potem czekanie. ZNOWU PÓŁ GODZINY! Tym razem babka... że też mnie skieruje.... nie wytrzymałam i okazało się, że można inaczej. Załatwiła wszystko od ręki. Można? Można suspicious
        • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 20:32
          Infolinie nie są darmowe! Płaci się za minuty! A tam.... jeśli chcesz się dowiedzieć tego, to naciśnij 1, a jak tego to naciśnij 2..... a jeśli to dotyczy tego, to naciśnij 4.... a jeśli chcesz z konsultantem to naciśnij 7.... w celu ułatwienia podaj..... i jeszcze podaj...... a teraz czekaj na konsultanta. No i czekasz, słuchasz muzyczki (czasem to prześcieradłowiec, ale czasem to jakaś bojowa muzyka, w stylu Wagnera np.) Szlag człowieka trafia, a minuty lecą......
          • gryf-land1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 20:36
            Hahahahaaaa .... no tak jest ! Gorzej jak każe właśnie podawać różne dupstwa i wtedy można ocipieć z nerwa.
            • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 20:48
              W sumie można bardzo wiele rzeczy załatwić przez net, zależy tylko co się chce i od kogo. Konto bankowe też już zakładałem przez net i wszystko gra.
              • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 20:52
                Nie mam konta więc nie potrzebne jest mi logowanie się do banku suspicious Kiedyś chciałam się zalogować... za wolne tempo miałam jak dla nich suspicious i wszystko od początku.. To nie dla mnie suspicious
              • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 21:24
                Co u ciebie z wiatrem? Jutro jeszcze nie ucichnie uncertain
    • gryf-land1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 20:46
      Można wejść na swoje konto w banku i na czacie pogadać z doradcą. To dobry sposób, bo jak czegoś się nie rozumie, to zdalnie doradca zaznacza w którym miejscu co trza zrobić.
      • gryf-land1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 20:49
        Idę z Ciapkiem, bo mnie tu już molestuje. Jak wrócę, stuknę.
        • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 20:57
          Jak się kto do stuknięcia znajdzie, to konieczniej stuknij!
          big_grin
          • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 21:02
            Znajdzie, znajdzie wink Będziem się stukać! Flaszka już na stole...
            • gryf-land1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 21:49
              coco.franelka napisała:

> Znajdzie, znajdzie wink Będziem się stukać! Flaszka już na stole...
              🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

No to stukamy ! Nie ma na co czekać, bo jutro nie wiadomo co będzie.

• gryf-land1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 21:44
            leziox napisał:

> Jak się kto do stuknięcia znajdzie, to konieczniej stuknij!
            > big_grin
            🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

Na ulicach puchy bo zaczęło wiać. Ze stuknięciem problem 😀
    • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 21:13
      O rewaloryzacji to wypowiem się, jak ją dostanę suspicious i przeliczę na co mogę ją wydać... to znaczy, na co wystarczy uncertain
      Ale o szczepionkach, to powiem tak. Tych "mądrych" rodziców co nie chcą szczepić dzieci KARAĆ! Pierwsza i podstawowa rzecz nie przyjmowanie takich dzieci do przedszkoli i żłobków! Bo jedno dziecko może zarazić wszystkich! Ten zarażający może przeżyć, ale inny (mając słabszy organizm) może tego nie przeżyć. I co wtedy? Rodzice powinni zostać ukarani! A dzieci na podwórku? nie mówiąc o dorosłych którzy mogą się zarazić? Jest dużo osób nie zaszczepionych bo są przeciwwskazania! to nie z ich winy! Kontakt z takim dzieckiem często kończy się tragicznie.... Ale nawet gdyby nie doszło do takich zarażeń i to dziecko uratowano by, ale pozostałyby jakieś groźne powikłania... Byłoby to tylko przez głupotę rodziców. No ale wierzących w znachora jak widać jest wielu, więc i teorie spiskowe na temat szczepionek też mają u nich posłuch. Za nic mają bezpieczeństwo swoich dzieci. Dziś już nie widać dzieci po polio, kiedyś to był normalny widok. Przy takim podejściu, wszystkie choroby, które udało się wyeliminować, znowu powrócą....
      • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 21:23
        Dawniej, za tzw. strasznej komuny były szczepienia okresowe, od których nie było wyjątku, tylko trzeba było iść z dzieckiem do przychodni i to wykonać. Nikt za bardzo nie dyskutował, powojenne pokolenie miało pragmatyczne podejście do sprawy. A teraz grasują wszędzie teorie spiskowe na temat, jak to szczepionki szkodzą. A zaraz za teoriami spiskowymi podąża odra i inne choroby.
        I chorują wszyscy.
        • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 21:27
          Właśnie... inne. Nie wiemy jakie powrócą. Bo że powrócą to pewne. Tylko jakie będą skutki... to nie jest pewne. Ale tak jak kiedyś, straszne. I to wszystko przez głupotę ludzką - jak zwykle zresztą suspicious
        • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 21:29
          JADĘ!! big_grinbig_grinbig_grin
          • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 21:34
            O, Koko jedzie. Ciekawe dokąd zajedzie.
            • gryf-land1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 21:41
              leziox napisał:

> O, Koko jedzie. Ciekawe dokąd zajedzie.
              🏍🚦🏍🚦🏍🚦🏍🚦🏍🚦🏍🚦🏍🚦

U nas godają : Do azot i nazod.
              • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 21:48
                A ja lubie pić wódkę ze Slązakami.
                Z góralami też, ale ci ostatni chyba by nawet diabła samego przepili.
                • gryf-land1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 21:51
                  leziox napisał:

> A ja lubie pić wódkę ze Slązakami.
                  > Z góralami też, ale ci ostatni chyba by nawet diabła samego przepili.
                  🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

Z Hanysami nie piję, a z Janosikiem? Camu ni ?
                  • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 22:03
                    Nie mam regionalnych uprzedzeń co do ludzi.
                    Wszędzie są ludziska w porządelu, a tylko niewielki procent kutasów.
                    • gryf-land1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 22:07
                      Prowda, ale i tak z Hanysami nie piję. 😀
        • gryf-land1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 21:33
          Zgadzam się z Wami, szczepienia powinny być tak jak były - obowiązkowe, ale młodym rodzicom mundrale nakładli do łbów głupoty i skutki widoczne. Ponownie wraca odra, a wrócą i inne zakaźne jak koklusz czy polio. A gdzie dziadkowie, przecież oni swoje dzieci szczepili, dlaczego młodym nie wpajają, że właśnie dla dobra dzieci się je szczepi, a nie ze złej woli. Zawsze mówię, że głupota powinna boleć.
      • dunajec1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 21:28
        Co do infolini, u mnie to za czekanie placi ten do kogo sie dzwoni z telefonu stacjonarnego (tych coraz mniej),jak jest z komorki to nie wiem bo nie dzwonie z tego skoro mam stacjonarny.
        Szczepienia, to problem, jak moje corki przyjechaly (nastolatki) to do szkoly nie przyjmia bo szczepienia nie ma, trzeba bylo wszystkie swiadectwa z kraju sprowadzac aby to udowodnic, a i tak jakies musialy wziasc bo w kraju tego nie bylo.
        Ale sa tacy co i tutaj nie szczepia, ale nauka w domu wtedy.
        • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 21:29
          Albo w oborze, hyhy.
          • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 21:48
            Byle kruff nie pozarażali, wirusy chodzące.
            • gryf-land1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 22:02
              leziox napisał:

> Byle kruff nie pozarażali, wirusy chodzące.
              🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

Trzeba krowom takie maseczki jak u Chińców.
        • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 21:53
          A tą nauką to bardzo mądrze, tylko, że dzieci bawią się razem na placach zabaw, na podwórkach... i potem inne cierpią....
          • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 21:55
            A dla dorosłych przynoszą w darze zarazeczki z przedszkola.
            • gryf-land1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 21:59
              leziox napisał:

> A dla dorosłych przynoszą w darze zarazeczki z przedszkola.
              🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

Dlatego trzeba dzieci omijać szerokim łukiem ! 👶👧
          • gryf-land1 Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 21:56
            Zaraz Twoje szkiełko w tele, pewnie już cygarety na stole i oczy w ekran.
            • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 22:14
              No ja wolę towarzystwo piranii lub rekinów. Dzieci jakoś mnie specjalnie nie frapują w sensie zajmowania się nimi. Niestety bywa że one mają odmienne zdanie i napastują mnie swoim towarzystwem. Dobrze że to nie moje i zawsze udając, że ma się nagle bardzo ważny termin u psychiatry, można się oddalić, wrzeszcząc dopiero na ulicy.
              • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 22:20
                Paskudny wujek tongue_out wink
            • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 22:18
              Zeza rozbieżnego dostaję big_grin jedno na monitor, drugie na tele ze Szkiełkiem winkbig_grin
              • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 22:26
                A to Ty nie jestes zezowata na codzień?
                suspicious
                • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 22:34
                  A co? nie mogłeś prosto popatrzeć w oczy? suspicious
                • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 22:45
                  Znowu wszystko czarne się zrobiło (na stronie tytułowej melyny). Znowu nie ma zaznaczonych przeczytanych wątków... jakaś awaryjka znowu??? trzeba uważać... co następne wysiądzie suspicious
                  • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 22:49
                    U mnie tego już bardzo dawno tego nie ma, a litery o kolorze denaturatu bardzo ułatwiały życie. I komu to kurwa, znowu przeszkadzało?
                    • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 22:55
                      To wszystko przez ten orkan wink za bardzo wieje i co nie co wywiewa...
                      • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 23:24
                        Albo przez szaleństwa informatyków zatrudnionych w Gazecie.
                        Niby chcą dobrze, a czego się nie dotkną, to spieprzą.
                        • coco.franelka Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 10.02.20, 23:30
                          Niestety... ich pomysły są coraz gorsze ;>
                          • znikam_wracam Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 11.02.20, 07:32
                            Https na forum
                            kasi.aa 10.02.20, 12:38
                            Wprowadziliśmy dodatkowe zabezpieczenia stron forum - od dziś forum dostępne jest w wersji https.
                            Niestety efektem ubocznym zmiany jest podmiana niektórych ciasteczek - zauważycie, że przeczytane wcześniej posty i wątki odkolorują się, historia przeglądania forum będzie tworzona na nowo.

• leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 11.02.20, 11:23
                              Niestety, efekt uboczny będzie ważniejszy niż dodatkowe zabezpieczenia stron forum.
                              Genialne.
                              big_grin
                              • znikam_wracam Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 11.02.20, 11:27
                                Oj tam, o ciasteczko nie chodzi. Przecież to jest porada na wszelkie problemy chyba nr 2 adminów - usuń ciasteczka.
                                • leziox Re: Z czym dziś startujemy ? ... 😉 📢 🤗 11.02.20, 11:30
                                  Albo-jeśli nadal masz problemy-wyrzuć komputer przez okno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka