Dodaj do ulubionych

Idzie wirus

24.02.20, 21:59
Idzie wirus.
Trzeba kombinować zagrychę i spirytus do dezynfekcji.
Jak nam zrobią z miasta strefę zamkniętą, trzeba będzie mieć co jeść i pić.
Kro nie pomyśli wcześniej,mobejdzie się smakiem.
Starczy porownac ile kosztuje teraz płyn do dezynfekcji rąk, o ile da się jeszcze kupić.
Obserwuj wątek
    • leziox Re: Idzie wirus 24.02.20, 22:14
      A tak w ogóle w naszym nie szczepiącym się kraju chyba bardziej trzeba bać się tak lekceważonej przez wielu grypy.

Tekst linku
      • leziox Re: Idzie wirus 25.02.20, 20:33
        Najbezpieczniej teraz podobno jeździć do Wietnamu.
        Wietnamczycy chwalą się że wyleczyli wszystkich chorych na koronowirusa.
        Ciekawe gdzie oni teraz są, znaczy ci chorzy.
        • cambria1.2 Re: Idzie wirus 25.02.20, 21:04
          Na wakacjach w Europie.
          • leziox Re: Idzie wirus 25.02.20, 21:16
            No tak, w sumie to też jakiś sposób na pozbycie się chorych z kraju i uznanie ich za wyleczonych.
            Ale to może tylko moja teoria spiskowa.
            • dunajec1 Re: Idzie wirus 26.02.20, 01:15
              Pewnie tym azjatom lewatywe zrobili no i udalo sie, wyleczeni zostali, a ze troche piasecki pomogl to o tym juz mowy nie ma.
    • 1999_chyba Re: Idzie wirus 26.02.20, 09:12
      śmichy chichy, ale ja jestem w rozterce.
      Mrozić gotówkę, prasować, czy nosić pusty portfel.
      A jeśli zdroworozsądkowy Leziox ma rację, to każda gotówka zbędną jest, jeśli w sklepie zero, nul.
      Dzień dobry wszystkim, drzwi były otwarte
      • cambria1.2 Re: Idzie wirus 26.02.20, 09:24
        Dzień dobry smile
        • leziox Re: Idzie wirus 26.02.20, 12:21
          Witam, witam.
          Drzwi są tu zawsze otwarte - albo ujmę to tak, że ich w ogóle nie ma, ponieważ ktoś je sobie kiedyś wziął i chyba przepił.
          Gotóweczka się zawsze uśmiecha. Na Cyprze wiedzą o tym od dawna.
          • leziox Re: Idzie wirus 27.02.20, 16:41
            I tak się teraz przy okazji paniki z okazji wirusa, horrendalnych cen za płyn do dezynfekcji rąk, albo jego zupełny brak, zastanawiałem, czy mogę przynajmniej trochę odkazić ręce perfumami o zawartości spirytusu 80 % ?
            W necie ciężko znaleźć na ten temat informacje.
            • 1999_chyba Re: Idzie wirus 27.02.20, 17:24
              po pierwsze primo; "trochę", to za mało, to tak, jakby szef dbając o higienę, nogi mył raz na tydzień,
              po drugie primo: już czuję tę smugę zapachu Brutala, albo z wyższej półki, np. Noir Toma Forda ciągnącą się za szefem i powalającą z nóg wszystkie napotkane kobiety smile
              • cambria1.2 Re: Idzie wirus 27.02.20, 17:45
                Nogi raz na tydzień? Nie no, z takim tematem to na forum Natręctwa higieniczne. Anietu.
                • 1999_chyba Re: Idzie wirus 27.02.20, 18:45
                  kajam się i przyznaję, dopadają mnie przeróżne natręctwa.
                  Musiałabyś Cambria poznać moją babkę. Z niej to prawdziwy oryginał.
                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 27.02.20, 18:57
                    A chętnie. Lubię takie. Moja też była niczego sobie.
                    • 1999_chyba Re: Idzie wirus 27.02.20, 19:09
                      a gdzie byś Cambria wysłała Zbigniewa Kałużyńskiego za jago poglądy na temat higieny i publiczne ich ujawnienie?
                      a czy anatemą objęłabyś wydane wypowiedzi Stanisława Witkiewicza na temat częstego mycia, hę?
                      • 1999_chyba Re: Idzie wirus 27.02.20, 19:29
                        wiem, wiem,
                        co wolno wojewodzie, to nie tobie ...wink
                        • cambria1.2 Re: Idzie wirus 27.02.20, 19:46
                          Kałużyński - Do czytania pod prysznicem... Biorę do kąpieli 😏😏
              • cambria1.2 Re: Idzie wirus 27.02.20, 17:47
                Tom Ford czy Ford Fiesta, wsio ryba. Panny sznurem.
                • dunajec1 Re: Idzie wirus 27.02.20, 18:24
                  Leziox, Ty w mundurze?
                  • leziox Re: Idzie wirus 27.02.20, 20:57
                    Nie, ale komuś się tak chyba majaczy.
                    big_grin
            • leziox Re: Idzie wirus 27.02.20, 20:58
              Lepiej chyba trochę niż wcale. Ale nadal się nie dowiedziałem, czy 80 % alkoholu starczy do katrupienia bakterii na rękach. Warto się zastanowić.

leziox napisał:

> I tak się teraz przy okazji paniki z okazji wirusa, horrendalnych cen za płyn d
              > o dezynfekcji rąk, albo jego zupełny brak, zastanawiałem, czy mogę przynajmniej
              > trochę odkazić ręce perfumami o zawartości spirytusu 80 % ?
              > W necie ciężko znaleźć na ten temat informacje.
              • leziox Re: Idzie wirus 27.02.20, 21:38
                A taki wirus...Jak się tak pomyśli, jaka to jest wspaniała okazja dla rządów, aby ludzi złapać bardziej za mordę, wykorzystując całą tę psychozę. Pod pretekstem ratowania ludzkości.
                • dunajec1 Re: Idzie wirus 27.02.20, 22:35
                  A co kosciol na te wirusy gada?
                  Krol i krolowa juz o tym wiedza czy jeszcze nie?
                  • leziox Re: Idzie wirus 02.03.20, 19:22
                    Kościół gada że Bóg nas ochroni.
                    Król i królowa siedzą w schronie.
                    Wirus nie dostał na granicy wizy.
                    W związku z tym epidemia koronowirusa zostaje w Polsce niniejszym odwołana.
                    • 1999_chyba Re: Idzie wirus 02.03.20, 20:12
                      Podsłuchane w zielarni, której to właściciel ekspertem jest od wszystkiego, nawet od głupoty a ściślej, od przyczyn powstawania jej.
                      Ale ad rem, ekspert twierdzi, że ten wirus na "k" atakuje tylko rasę żółtą , noto uspokoił mnie całkowicie
                      • leziox Re: Idzie wirus 02.03.20, 20:48
                        Jak to dobrze, że ja jestem Murzynem.
                        • 1999_chyba Re: Idzie wirus 02.03.20, 21:05
                          nie jesteś Murzynem bo mówisz "flaszka", moi dziadkowie też tak mówili a pochodzili z kresów
                          • leziox Re: Idzie wirus 02.03.20, 21:12
                            Moi dziadkowie też byli z Kresów, a jednak ciągle mam takie wrażenie, że jestem Murzynem, kiedy idę zarobić trochę kasy na benzynę i wódkę.
                            • 1999_chyba Re: Idzie wirus 02.03.20, 21:34
                              to ogranicz się tylko do spirytusu, benzyną nie zalejesz robaka no, chyba że masz samochód na olej lub gaz
                              • leziox Re: Idzie wirus 02.03.20, 21:43
                                NIe no , benzyna do skuterka. A spirytus do użytku wewnętrznego.
                                • 1999_chyba Re: Idzie wirus 02.03.20, 21:56
                                  też jeździłem skuterkiem i było mi do śmiechu z baranów stojących w kilometrowych korkach. Stał zimą pod brezentem i chyba się przeziębił, bo wiosną już nie chciał zapalić, skubany
                                  • leziox Re: Idzie wirus 02.03.20, 21:59
                                    I co teraz z Twoim skuterkiem?
                                    Ożywiłeś go?
                                    suspicious
                                    • 1999_chyba Re: Idzie wirus 02.03.20, 22:16
                                      stoi jak stał tylko że przezimował tej zimy w garażu, może pomyślę o reanimacji niebawem, może sad
                                      dostało mi się go w sposób przedziwny. Będąc w supermarkecie podeszła do mnie dziewczyna z nogami do szyi i pokazała lśniące cudo za szybą oddziału MBanku i zaproponowała układ: jeśli wymyślę hasło reklamujące bank i wrzucę do skrzynki, wezmę udział w losowaniu tego skuterka. Nie traktowałem tego serio, ale co mi tam, moje hasło wygrało.
                                      • leziox Re: Idzie wirus 02.03.20, 22:22
                                        Powinienieś może przy swoim farcie zacząć grywać w totolotka...
                                        A wiosna za pasem, myślę że podładowanie akumulatora, wykręcenie świecy zapłonowej, jej wyczyszczenie, mogą sprawić cuda, bo pewnie nic innego tam się nie stało.
                                        • 1999_chyba Re: Idzie wirus 03.03.20, 10:29
                                          nie jestem farciarzem, to był wypadek przy pracy losu, który nielicznym przynosi powodzenie niczym nieuzasadnione.
                                          Ja jestem zjadaczem chleba czerstwego, razowego
                                          • cambria1.2 Re: Idzie wirus 03.03.20, 10:37
                                            A świeże bagietki? Z dżemem pomarańczowym gorzkim?
                                            • leziox Re: Idzie wirus 03.03.20, 11:35
                                              Dżem pomarańczowy gorzki - najlepszy z RPA.
                                              • cambria1.2 Re: Idzie wirus 03.03.20, 11:55
                                                I łzy gorzkie.
                                            • 1999_chyba Re: Idzie wirus 03.03.20, 11:59
                                              w mojej diecie nie ma pszenicy, bagietek, makaronów, naleśników, pierogów.
                                              Ze steku nie mam zamiaru rezygnować ale nie udało mi się jak do tej pory zjeść takiego prawdziwego.
                                              Np. knajpka stylizowana na tawernę z dzikiego zachodu, chwaląca się, że serwuje steki, to ich spécialité de la maison, i tak, surowe mięso na steka powinno poleżeć poza lodówką, żeby nabrało temperatury pokojowej.
                                              W tej niby tawernie, w oszklonej lodówce leżą połacie mrożonego mięsa, i co dalej, zamawiasz człowieku steka medium i widzisz jak wyciągają z lodówki jeden płat i słyszysz z zaplecza piłę, to odcinany jest kawałek na twoje zamówienie, dostajesz żadne medium, dostajesz podeszwę i zawrotny rachunek
                                              • leziox Re: Idzie wirus 03.03.20, 12:04
                                                Pewnie jeszcze odmrażają ten stek w mikrofali aby było szybciej.
                                                Bo i takie historie się już zdarzały.
                                                Osobiście jestem rybiarzem, mięsa jem dosyć mało, czasem tylko gdy nachodzi mnie ochota na wbicie zębów w kotlet, to cos tam zrobię aby się zaspokoić.
                                                Poza tym w zasadzie jem wszystko, nawet makaron z mlekiem. No dobra, wontruppki nie lubię, ale gdybym był głodny to i takową pożarłbym.
                                                • znikam_wracam Re: Idzie wirus 03.03.20, 12:19
                                                  Dla mnie właśnie wątróbka jest przykładem na znaczenie obróbki. Uwielbiam taką "na sucho" opieczoną, miejscami prawie spaloną (przesadnia). Za to taka duszona z cebulką - no zjeść się da...
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 03.03.20, 12:21
                                                    Wszystko zjeść się da, ale kiedy się nie musi, no to nie ma po co się zmuszać.
                                                    A zresztą...
                                                    De gustibus non est disputandum.
                                                    Tak co, na zdrowie i oby nic w gardle nie stawało, zwłaszcza gdy idziemy w gości.
                                                  • znikam_wracam Re: Idzie wirus 03.03.20, 12:37
                                                    No pewnie, w razie W to i dżdżownice na surowo. Ale mówimy o smaczności potraw. Chyba.
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 03.03.20, 12:43
                                                    Podobno owady to przyszłość wyżywienia świata.
                                                    Ciekawe na co ekolodzy wtedy będą narzekać, skoro owady nie pierdzą tyle, co krowy.
                                                    Zresztą nie wiem, bo to ciężko usłyszeć by.
                                                    Ale taką szarańczę aktualnie pustoszącą Afrykę człek sam chętnie pożarłby. Raz, że w ramach odwetu, a dwa, że to podobno zdrowe, czyste białko jest.
                                                    Chrupiące jak fryteczki, w oleju pieczone.
                                                  • znikam_wracam Re: Idzie wirus 03.03.20, 12:59
                                                    Sobie można zamówić takie snacki przez internet. Chrup chrup może być. Ale taka oślizgła dżowniczka, bleee...
                                                    A o ekologów narzekających na pierdzenie to się nie martw. To nie są prawdziwi ekolodzy najczęściej - tylko ludzie szukający okazji, na co by tu pomanifestować. Więc temat zawsze sobie znajdą.
                                                • leziox Re: Idzie wirus 03.03.20, 14:42
                                                  Wczoraj napisałem, że w sklepie zabrakło taniej wody mineralnej.
                                                  Dzisiaj tanią wodę mineralną wystawili, bo zeszła im droga woda.
                                                  Tymczasem zabrakło taniego makaronu i jajek.
                                                  Drogie są.
                                                  big_grin
                                                  Bardzo ciekawe rzeczy się dzieją, jak się tak człek wokoło rozejrzy.
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 03.03.20, 14:44
                                                    Masz po prostu codzienny przegląd towarów z zaplecza.
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 03.03.20, 14:54
                                                    No ba. A zdezorientowani, lub ogłupieni propagandą płynącą zewsząd ludzie kupują, co im wlezie pod rękę.
                                                    A hurtownicy zacierają łapki.
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 03.03.20, 15:31
                                                    Zacierają z płynem do dezynfekcji, którego tez nie ma wink
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 03.03.20, 15:36
                                                    Ale będzie.
                                                    Co z tego że 10 razy droższy, chociaż ten sam.
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 03.03.20, 21:17
                                                    U mnie przy wejściu do pracy jeden dozownik, w łazience drugi. Pod koniec dnia wyraźna chmura alkoholowych oparów 😊😁
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 03.03.20, 21:33
                                                    I tak naprawdę nie wiadomo, czy te opary od dozownika, czy od ludzi.
                                                    big_grin

cambria1.2 napisała:

> U mnie przy wejściu do pracy jeden dozownik, w łazience drugi. Pod koniec dnia
                                                    > wyraźna chmura alkoholowych oparów 😊😁
                                                    >
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 03.03.20, 21:42
                                                    Ludzie szli w zaparte, że z dozownika...
    • 1999_chyba Re: Idzie wirus 03.03.20, 19:50
      jest w Melynie tłumacz?

Cebula. To nie zart .. poczytajcie uważnie !!! To działa ja mam cebule przekorna na pol wbijamy w nią na widelec posypujemy gruba solą ... starczy na cały dzień .. jest b szkodliwa pod koniec dnia nie należy jej jesc w żadnej formie tylko wyrzucić dobrze zamknięto w foliowa torebkę wazne jest zbiorowiskiem wszystkich świństw które latały w powietrzu .. nasza Polska jest dobra do tego celu b b ostra ... i jedzmy ja na surowo awiza w sałatkach i twarozksch / to nie sposób na odganianie wampirów :))) - radzi Gessler.

Skoro Polskę podzielono na Polki i Polaków, to już niniejszym przepraszam za tego tłumacza
      • leziox Re: Idzie wirus 03.03.20, 19:57
        Gessler...
        Boshe, Boshe...
        I już wszystko jasne.
        • cambria1.2 Re: Idzie wirus 03.03.20, 21:14
          No co? Ktoś popił cebulę spirytusem i postanowił podać przepis.
          • leziox Re: Idzie wirus 03.03.20, 21:35
            Cebula do łapania motyli?
            • cambria1.2 Re: Idzie wirus 03.03.20, 21:43
              Chyba smoków.
              • leziox Re: Idzie wirus 03.03.20, 21:46
                No jeśli mowa o cebuli Pani Gessler, która wyłapuje paskudztwa, to pewnie jest to supercebula i na smoki też by wystarczyła.
                • cambria1.2 Re: Idzie wirus 03.03.20, 21:54
                  Jak radar. Na widelcu...
                  • leziox Re: Idzie wirus 03.03.20, 22:35
                    Chyba nie nadążam już za tym cudownym, nowym światem.
                    big_grin
                    • leziox Re: Idzie wirus 03.03.20, 22:42
                      A dzisiaj, o ironio, był międzynarodowy dzień chorego.
                      Zapomniałem, nie wspomniałem.
                      • cambria1.2 Re: Idzie wirus 04.03.20, 06:22
                        Czyżby?
                        • leziox Re: Idzie wirus 04.03.20, 12:49
                          Nie wspomniałem oficjalnie w nowym wątku, a tutaj tylko nadmieniłem.
                          • cambria1.2 Re: Idzie wirus 04.03.20, 13:17
                            Wirus przyszedł. Nie z Chin, nie z Włoch. Od Niemca... suspicious
                            • leziox Re: Idzie wirus 04.03.20, 13:19
                              A kto go tam wie, od kogo.
                              • cambria1.2 Re: Idzie wirus 04.03.20, 13:50
                                Karnawał w Westfalii...
                                • leziox Re: Idzie wirus 04.03.20, 16:47
                                  Dzisiaj wykupili olej. Za to oliwka z oliwek jest. Jajka dowieźli.
                                  • 1999_chyba Re: Idzie wirus 04.03.20, 16:52
                                    a już łudziłem się, że zakończy się jak to czekanie na Godota.
                                    Niestety, Godot przyszedł wink

Są sklepy z pustymi pułkami i są jeszcze obficie wewszystko zaopatrzone, jak te Biedronka rzut beretem odemnie

• 1999_chyba Re: Idzie wirus 04.03.20, 16:59
                                      nakupiłem jak głupi gorzkiej czekolady (zjadam tabliczkę dziennie)

Zastanawiam się, czy nie zrobić sobie wolne z siłowni, do tej, do której chodzę, chodzą dzieci świata, mówiący po polsku, i nie, rasy żółte, czarne, wszystkie skośnookie, i nawet jeden rasy czerwonej
                                      • cambria1.2 Re: Idzie wirus 04.03.20, 17:32
                                        Ten ostatni może mieć tylko nadciśnienie...
                                        • leziox Re: Idzie wirus 04.03.20, 20:40
                                          No bo jak czerwony to pewnie komunista, a oni ciągle mają na coś wkurwa.
                                          • leziox Re: Idzie wirus 06.03.20, 19:09
                                            Szedł, szedł aż doszedł.
                                            Zaczęła się antywirusowa sraczka.
                                            Wystarczy poczytać dzisiejszą gazetę.
                                            Ja to miałbym większego stracha chyba przed niepoczytalnymi działaniami służb różnych. Namierzają, przechwytują, lokalizują.
                                            Niedlugi będą neutralizować i utylizować? Wystarczy kichnąć lub kaszlnąć a snajper już to załatwi?
                                            Nasz kraj. Ze skrajności - w skrajność.
                                            • cambria1.2 Re: Idzie wirus 06.03.20, 19:32
                                              Strach. I brak informacji.
                                              • leziox Re: Idzie wirus 06.03.20, 19:43
                                                Początkowa informacja brzmiała:
                                                U nas nie ma chorych.
                                                Dodatkowe informacje kazały się modlić.
                                                Inne informacje twierdziły że nie ma po co robić testów ludziom nie wykazującym objawów.
                                                Jak już nie udało się obecności wirusa utrzymać w tajemnicy, tama informacyjna zaczęła puszczać a potem przeciekać coraz bardziej.
                                                Teraz polityczna wierchuszka będzie udawać zaangażowanie. No wiecie, rozumiecie. Wirus wirusem, ale są ważniejsze sprawy, np. wybory.
                                                A wirusowi egal, demokratyczny jest i każdego może obleźć.
                                                • cambria1.2 Re: Idzie wirus 06.03.20, 19:58
                                                  Czyli nadal brak informacji na temat.
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 06.03.20, 20:15
                                                    Trzeba szukać niezależnych źródeł informacji.
                                                • 1999_chyba Re: Idzie wirus 06.03.20, 21:21
                                                  Leziox napisał m.in:
                                                  > Jak już nie udało się obecności wirusa utrzymać w tajemnicy

ukrywanie obecności wirusa byłoby głupie i byłoby czymś w rodzaju sepuku bowiem każdy noszący wirusa wcześniej, zanim oficjalnie ogłoszono, ujawnił by to mediom chociażby dla pięciu minut sławy
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 06.03.20, 21:42
                                                    No ale założę się, że znalazłoby się jednak sporo osób, którym mogło zależeć na przynajmniej wstrzymywaniu informacji.
                                                    A z jakiego powodu, to już każdy może sobie sam dopisać.
                                                    Nie takie scenariusze uważane za głupie okazywały się potem prawdą.
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 06.03.20, 21:49
                                                    Tymczasem w Niemczech na dzisiaj jest 700 zachorowań, tych naliczonych oficjalnie.
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 07.03.20, 12:38
                                                    Masz dzisiejsze dane?
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 07.03.20, 12:43
                                                    Na razie się nic nie zmieniło.
                                                    Zdaje się że w weekendy wirus ma w Niemczech wolne.
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 07.03.20, 12:53
                                                    Poszedł po cukier i mydło. Powidło wyszło wcześniej.
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 07.03.20, 13:18
                                                    No a makarony to w ogóle-wybiegły.
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 07.03.20, 14:12
                                                    Po nitce. Do kłębka...
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 07.03.20, 15:28
                                                    Pewnie siedzą teraz w jakiejś piwnicy i czekają na gorącą kąpiel.
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 07.03.20, 15:44
                                                    Siedzą w sosie. Może własnym.
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 07.03.20, 16:04
                                                    Na spagetti najlepszy Bolognese...
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 07.03.20, 16:16
                                                    Z widokiem na dalszą podróż.
                                                  • 1999_chyba Re: Idzie wirus 07.03.20, 16:39
                                                    > Poszedł po cukier i mydło. Powidło wyszło wcześniej.

Mam swoją teorię
                                                    byłem dzisiaj w Biedronce, przede mną gościu z wózkiem pełnym masła, drugi wózek pełen parówek cienkich, grubych.
                                                    A moja teoria taka: te ludzie (wiem, że "ci" ludzie), teraz gryźć będą paluchy z niecierpliwości o puste pułki by opchać ten towar po trzy, lub cztery razy drożej. (Moja babka zamieniła futro z karakułów za kostkę masła dla dzieci w czasie okupacji)

• leziox Re: Idzie wirus 07.03.20, 16:44
                                                    Na przeszkodzie stoi jedynie to, że innym nie opłaca się tak długo czekać aż towar podskoczy, tylko wystarczy im zwiększona sprzedaż.
                                                    A fala wykupujących szybko się kończy, kiedy nie wystarcza kasy na zakup pełnego transportera zapasów, tylko na połowę wózka na zakupy.
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 07.03.20, 16:45
                                                    Ps. Spekulanci mają w tych czasach dość ciężko aby na ludzkiej biedzie zarobić, chociaż interneetowi sprzedawcy maseczek i płynu dezynfekującego żądają aktualnie cen z Marsa albo Wenus.
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 07.03.20, 21:23
                                                    Dzisiaj wykupili papier toaletowy.
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 07.03.20, 21:49
                                                    W Auchan brak mydła. Tylko kilka pań Walewskich, niebieskich...
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 07.03.20, 21:51
                                                    Bo pewnie biały jeleń wszystko zabrał.
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 08.03.20, 19:41
                                                    Tymczasem w północnych Włoszech sporo miast w kwarantannie.
                                                    W Niemczech setka chorych więcej, czyli na teraz 800 osób, ale założę się że jutro będzie więcej, bo weekend się kończy i ktoś ujmie nieznane do tej pory liczby.
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 09.03.20, 21:37
                                                    Papier toaletowy znikł w całym kraju.
                                                    Nie ma.
                                                    Poza papierem można w zasadzie kupić wszystko, co trzeba.
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 09.03.20, 23:35
                                                    Stan aktualny zarażonych w Niemczech: ponad 1200.
                                                    Jak można się spodziewać, wirus nie powiedział ostatniego słowa.
                                                    W Polsce zrobiono do tej pory 1000 testów, w porównaniu z ponad 200 tysięcy przepowadzonych w Niemczech testów, wynik deprymujący oraz śmieszny. Za tydzień lub dwa będziemy mieć w Polsce więcej chorych niż we Włoszech.
                                                    Ci niewykryci chodzą i zarażają.
                                                    1000 testów. Na 36 milionów Polaków.
                                                    No kurwa.
                                                    Kto za to odpowie?
                                                  • duni1 Re: Idzie wirus 10.03.20, 03:59
                                                    Zawierzono krolowej czyz nie?
                                                    Moze to tam szukac winnych?
                                                  • 1999_chyba Re: Idzie wirus 10.03.20, 08:06
                                                    Leziox napisał m.in
                                                    > Ci niewykryci chodzą i zarażają.

Ale jak ich wyłuskać z 36-ciu milionów?
                                                    Z łapanki?
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 10.03.20, 09:37
                                                    Trzeba zatrudnić obserwatorów. Będą nas śledzić.
                                                  • 1999_chyba Re: Idzie wirus 10.03.20, 11:28
                                                    doprawdy, doprawdy, powiem Ci,
                                                    jestem w rozterce, bo nie wiem kiedy nie żartujesz.
                                                    Czy powiedziałaś choćby jedno słowo serio?
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 10.03.20, 11:56
                                                    Serio chcesz wiedzieć? wink tongue_out
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 10.03.20, 12:36
                                                    Wirus rozterek chodzi po forum.
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 10.03.20, 12:43
                                                    Może znajdzie drzwi...
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 10.03.20, 12:47
                                                    A może by tak jakiego egzorcystę wpuścić?
                                                    Byłaby lepsza zabawa.
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 10.03.20, 13:02
                                                    Żeby wypędził złego ducha z wirusa czy wirus z meliny?
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 10.03.20, 13:03
                                                    Problem miałby znacznie trudniejszy.
                                                    Musiałby wyjaśnić, czy tak serio czy niekoniecznie.
                                                    Bo ja też nie wiem.
                                                    big_grin
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 10.03.20, 13:06
                                                    Czyli egzorcysta miałby rozsądzić?
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 10.03.20, 13:13
                                                    No ktoś to chyba musi wiedzieć?
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 10.03.20, 13:22
                                                    Każda przyzwoita wiedźma.
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 10.03.20, 13:29
                                                    Nie znam aktualnie żadnej, zbierającej tylko w okularkach, ale na golasa, w nocy zioła po lesie.
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 10.03.20, 13:36
                                                    I w latarce naczolnej wink
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 10.03.20, 13:37
                                                    Po lesie? To raczej nimfa. Taka postać... kleszcza.
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 10.03.20, 13:46
                                                    Kleszcz siedzący nie tylko na doopie ale i dręczący psychicznie?
                                                    Aa, no tak tak, takowe też bywają.
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 10.03.20, 14:14
                                                    Chciałam dać Żwirka, Muchomorka i Nimfę, ale była tylko Amelka. Rusałka. No i wybrałam to:

• 1999_chyba Re: Idzie wirus 10.03.20, 14:11
                                                    może znajdzie drzwi do wyjścia?
                                                    nie trzeba dwa razy mówić.
                                                    Miło było
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 10.03.20, 14:15
                                                    Hej, to nie do ciebie. Kurczę uncertain
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 10.03.20, 14:15
                                                    No i ćwicz tu kobieto luźne skojarzenia, kalambury sad
                                                  • 1999_chyba Re: Idzie wirus 10.03.20, 14:39
                                                    nie musicie już ćwiczyć, bo jesteście mistrzami w luźnych skojarzeniach.
                                                    Popisałem się dziurawym poczuciem humoru, trudno, muszę to przełknąć wink
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 10.03.20, 14:54
                                                    Tylko żeby ci w złą dziurkę nie poleciało tongue_out
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 10.03.20, 16:20
                                                    No takie czasy, że nawet o drzwiach pisząc, można kogoś niechący za nie wyrzucić, albo ten ktoś chce się wyrzucić sam.
                                                    Hehehe, lepiej jednak dziabnąć setę przed zbyt pochopną decyzją.
    • 1999_chyba Re: Idzie wirus 10.03.20, 21:32
      "a nie mówiłem?", gdzieś to napisałem o wiele wcześniej smile
      Tekst linku
      • leziox Re: Idzie wirus 10.03.20, 21:35
        O, zawsze coś do poczytania w chwilach nudy.
        big_grin
      • 1999_chyba Re: Idzie wirus 10.03.20, 21:36
        może zacytuję, hę, bo info o moim cytacie poniżej, spada
        "Osobliwa teoria dziennikarki Onetu. Koronawirus to rzekomo reakcja na... przeludnienie"
        • 1999_chyba Re: Idzie wirus 10.03.20, 21:39
          a może ta dziennikarka jest fanką Leziowej Melyny i dzień zaczyna od lektury jej
          • cambria1.2 Re: Idzie wirus 10.03.20, 21:48
            Fora to skarbnica wiedzy.
          • leziox Re: Idzie wirus 10.03.20, 21:55
            No ale ja niczego takiego nie pisałem, że wirus to sposób na przeludnienie.
            Ale co napiszę to potem powtarzają politycy następnego dnia.
            Dziwne.

1999_chyba napisała:

> a może ta dziennikarka jest fanką Leziowej Melyny i dzień zaczyna od lektury je
            > j
            • cambria1.2 Re: Idzie wirus 10.03.20, 22:09
              Ghost writer?
              • leziox Re: Idzie wirus 10.03.20, 22:19
                A nie wiem, na duchach się nie znam.
                big_grin
                • leziox Re: Idzie wirus 11.03.20, 12:50
                  Nowe njusy: niedługo w Polsce, podobnie jak we Włoszech, zamkną wszystko. Albowiem dziadostwo w służbie zdrowia, podobne jak we Włoszech, albo nawet w Polsce jeszcze większe, doprowadzi do sytuacji, w której będzie pełno zarażonych etc.
                  Kontrole na granicach, lotniskach, pewnie i w pociągach.
                  Na szczęście, jak to twierdzi geniusz w postaci Terlikowskiego, kościoły będą otwarte.
                  W ten sposób zaoferuje się katolikom możliwość szybszego spotkania się z Bogiem. Można rzucić też przy okazji na tacę, zaraza dobrze się sprzedaje.
                  Co dnia robi się weselej.
                  • leziox Re: Idzie wirus 11.03.20, 12:51
                    No, może mniej śmiesznie ale bardziej strasznie.
                  • 1999_chyba Re: Idzie wirus 11.03.20, 13:15
                    bo to tak, jak ze stonką big_grin, drogą powietrzną i barszczem Sosnowskiego, przywleczone zostało i się rozpanoszyło w naszym ukochanym Kraju, umiłowanym Kraju
                    • leziox Re: Idzie wirus 11.03.20, 14:24
                      Teraz stonki nawet ze świecą nie uświadczysz, a jeśli przez całkowity przypadek takową się spotka, trzeba zabrać do domu i hodować, jako niezwykły zabytek.
                      Puszczać jej muzykę i hołubić.
                      • 1999_chyba Re: Idzie wirus 11.03.20, 14:56
                        z tego wniosek że jesteśmy lepsi w zwalczaniu a nie pielęgnowaniu, np. dobrych obyczajów
                        • cambria1.2 Re: Idzie wirus 11.03.20, 14:58
                          Bo do walki to my kupą, mości panowie.
                        • 1999_chyba Re: Idzie wirus 11.03.20, 15:07
                          moje wnioski z zadymy jaką zafundował nam ten wirus. Jesteśmy narodem mało podróżującym, bo mogliśmy przemycić lekko licząc 250 korony a nie jak dotąd, 25 i niestety, mało gościnni, zamykamy się w naszych domach jak w twierdzy, bo my house, is my castle

• cambria1.2 Re: Idzie wirus 11.03.20, 15:21
                            27!
                            Jak w twierdzy? A ja czytam, że nasi polscy studenci zamiast piżama party robią korona party...
                          • leziox Re: Idzie wirus 11.03.20, 15:24
                            Biorąc pod uwagę że do tej pory w narodzie liczącym 36 mln osobników zrobiono 1600 testów, śmiem twierdzić że chorych tak naprawdę jest z 10 tysięcy.
                            Tylko są niewykryci.
                            A jak niewykryci-znaczy wirusa prawie nie ma.
                            Za jakies dwa tygodnie wirus powie że sprawdza grę.
                            • leziox Re: Idzie wirus 11.03.20, 15:30
                              Jedyna pociecha że papier dupny powoli wraca tu do sklepów.
                              • 1999_chyba Re: Idzie wirus 11.03.20, 15:43
                                Apokaliptyczne wizje Merkel. "Większość ludzi zakazi się koronawirusem"
                                taki zdyscyplinowany naród?
                                bo my, ciągle "z szabelką na czołgi"

niezalezna.pl/315530-apokaliptyczne-wizje-merkel-wiekszosc-ludzi-zakazi-sie-koronawirusem
                                • leziox Re: Idzie wirus 11.03.20, 15:49
                                  Ale to prawda. Tak samo jak to, że praktycznie każdy z nas przechodził grypę. Z czasem powstanie większa odporność i czy grypa czy koronawirus, nikt nie będzie robił z tego takiej paniki, jak teraz.
                                  No chyba że naukowcy wymyślą coś lepszego(gorszego) i wypuszczą znowu na świat.
                                • 1999_chyba Re: Idzie wirus 11.03.20, 15:54
                                  "Lewica wykorzystuje koronawirus do walki z Kościołem. Apeluje o odwołanie mszy"
                                  niezalezna.pl/315566-lewica-wykorzystuje-koronawirus-do-walki-z-kosciolem-apeluje-o-odwolanie-mszy

To co? wierni zejdą do podziemia?
                                  Bardzo cenię sobie życie, chociażby dlatego, że mogę stanowić członka społeczności Leziowej Melyny i dlatego już wcześniej zrezygnowałem z siłowni i turnieji brydżowych podejrzewając, że karty przechodzące przez tyle rąk nie są odkażane

• leziox Re: Idzie wirus 11.03.20, 17:06
                                    Hehehe! No tak, bo my tu mamy tyle spirytusu, ile tylko trzeba. Zarówno do odkażania wewnętrznego jak i zewnętrznego.
                                    • cambria1.2 Re: Idzie wirus 11.03.20, 19:42
                                      Trzeba też w końcu ustalić, kto tu jest spirytus movens.
                                      • leziox Re: Idzie wirus 11.03.20, 21:19
                                        Zeby to nie był tylko poltergeist, bo i po pijaku nie da się zasnąć.
                                        • cambria1.2 Re: Idzie wirus 11.03.20, 21:37
                                          Jak będzie rzucał plastikową zastawą, to może zostać. Zmęczy się i też uśnie...
                                          • leziox Re: Idzie wirus 11.03.20, 21:40
                                            Nie byłbym taki optymistyczny w stosunku do duchów, bo ponoć mogą się tłuc całą wieczność.
                                            • cambria1.2 Re: Idzie wirus 11.03.20, 21:43
                                              W jednej i tej samej melinie?
                                              • leziox Re: Idzie wirus 11.03.20, 21:52
                                                Myślę że mogą się tłuc po takich melynach, po jakich im się spodoba-podobnie jak wirus.
                                                • cambria1.2 Re: Idzie wirus 11.03.20, 21:56
                                                  Lepiej niech na boks się zapiszą
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 11.03.20, 21:56
                                                    Ewentualnie garncarstwo...
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 11.03.20, 22:11
                                                    Dla ducha byłby może lepszy jakiś etat jako profesor filozofii na uniwersytecie...
    • cambria1.2 Re: Idzie wirus 12.03.20, 07:51
      W metrze pustki... Usiadłam sobie.
      • leziox Re: Idzie wirus 12.03.20, 12:29
        Bo ci, co mogą, jeżdżą rowerem do pracy.
        • cambria1.2 Re: Idzie wirus 12.03.20, 12:38
          Niewielu rowerzystów. Niewiele samochodów. Nie wiem, gdzie ci ludzie się pochowali.
          • leziox Re: Idzie wirus 12.03.20, 12:42
            Jak to w Warszawie już bywało-może chodzą kanałami?
            • cambria1.2 Re: Idzie wirus 12.03.20, 12:49
              Może.
          • 1999_chyba Re: Idzie wirus 12.03.20, 13:54

cambria1.2
            >Niewiele samochodów.

samochodów u mnie jak na targu Chatuchak i od poniedziałku ustawiają się pod moim garażem, jak się zdenerwuję, to zadzwonię do Straży Miejskiej żeby sam. takiego wesołka odholowali
            • cambria1.2 Re: Idzie wirus 12.03.20, 14:17
              Ooo, kiedyś tak zastawiałam garaż pewnemu panu. Na parę minut, ale się zdenerwował. Wróciłam, przeprosiłam, zaczęliśmy gadać, pan się odgniewał, zaczął żartować, wsiadam do samochodu, a tu podjeżdża straż miejska, którą pan w afekcie wezwał... Pan się po cichu wycofał...
              • leziox Re: Idzie wirus 12.03.20, 14:29
                No a taki miły i ludzki pan z niego był, prawda?
                • 1999_chyba Re: Idzie wirus 12.03.20, 14:38
                  leziox napisał:

> No a taki miły i ludzki pan z niego był, prawda?

Rozumiem, miejsc parkingowych jest niewystarczająco i nie miałbym nic przeciwko gdyby za szybą była karteczka z nr. telefonu albo zwykłe "zaraz wracam"
                  • leziox Re: Idzie wirus 12.03.20, 14:57
                    Nawet na prawdziwe 5 minut?
                    big_grin
    • 1999_chyba Re: Idzie wirus 12.03.20, 13:44
      info: rozśmieszyło mnie, ale to może się okazać jak z tym spirytusem, wczoraj w TVN24 oficjalnie zapodano, że spirytus 90% jest zbyt mocny żeby zabić wirusa, należy go rozcieńczyć do 70%, podano nawet ile czego do takiej mieszanki, ale zapomniałem a z liczenia, oprócz pieniędzy to ja jestem kiepski.
      A najnowsze info nieoficjalne ze sztabu kryzysowego: za 24h, albo 72 wszystkie sklepy zostaną zamknięte, Alleluja!
      • leziox Re: Idzie wirus 12.03.20, 14:04
        We Włoszech to się właśnie już stało. Jedynie sklepy spożywcze oraz apteki będą otwarte.
        Nie wiem co zarządzą władze najjaśniejszej, ale to może się źle skończyć.
        Dla władzy oczywiście, gdy naród zacznie głodować poprzez zamknięte wszystkie sklepy.
        A Jackowski, ten wiecie, jasnowidz, przepowiadał kiedyś, że Kaczyński może z jakichś powodów nie dokończyć swojej poselskiej kadencji.
        Co dnia coraz ciekawiej.
        • leziox Re: Idzie wirus 12.03.20, 14:04
          Ps. Tanio perfumy sprzedam.
          80 % alkoholu.
          big_grin
      • duni1 Re: Idzie wirus 12.03.20, 14:05
        Do kosciola i na kolana ludu bozy,modlic sie ,aaaaaaaaaaaaa, i nie zapominac o tacy, troche wiecej jak zwykle bo to i inntencje inne.
        Kiedys moja pani powiedziala-"jak by Bog nie chcial to by nie pozwolil ludziom wynalezc wszystkiego dziadostwa...." to ja sie "zapytowywuje,czyja to robota z tym wirusem?"
        • leziox Re: Idzie wirus 12.03.20, 14:14
          Naturalnie Lucyfera.
          A potem opętanego technika z jakiegoś laboratorium na Alasce.
          • duni1 Re: Idzie wirus 12.03.20, 14:58
            Ale Lucek tez musial dostac pozwolenie od szefa.
            • 1999_chyba Re: Idzie wirus 12.03.20, 15:01
              duni1 napisał:

> Ale Lucek tez musial dostac pozwolenie od szefa.

Ale nie z nami, Polakami takie numery, u nas: szlachcic na zagrodzie równy wojewodzie
              • cambria1.2 Re: Idzie wirus 12.03.20, 15:07
                A wojewoda z piekła rodem...
              • leziox Re: Idzie wirus 12.03.20, 15:08
                Tak jest!
                A jak będziemy chcieli, to wychowamy sobie nawet naszego własnego wirusa!
                Po co nam zagramaniczny?
                • cambria1.2 Re: Idzie wirus 12.03.20, 15:30
                  Ma obcą metkę...
                  • duni1 Re: Idzie wirus 12.03.20, 16:48
                    Wlasnie, jak tu w obcym jezyku gadac z wirusem? I do tego po chinsku?
                    • 1999_chyba Re: Idzie wirus 12.03.20, 17:01
                      duni1 napisał:

> Wlasnie, jak tu w obcym jezyku gadac z wirusem? I do tego po chinsku?

smile
                    • leziox Re: Idzie wirus 12.03.20, 17:39
                      Dlaczego jesteś pewien, że po chińsku, a nie w języku jego hodowcy, czyli po angielsku?
                      • duni1 Re: Idzie wirus 12.03.20, 22:37
                        Hmmm,dobre pytanie.
                        Ale tak czy inaczej anglicki tez obcy, Nie????
                        • a74-7 Re: Idzie wirus 12.03.20, 22:51
                          heh, strach nazwac po imieniu....
                          Co prawda, nie kazdy jest fluent w tym jezyku ...
                          • 1999_chyba Re: Idzie wirus 13.03.20, 09:43
                            a74-7 napisał:

> heh, strach nazwac po imieniu....

ja, nikogo się nie boję,
                            choćby wirus, to dostoję
                            • cambria1.2 Re: Idzie wirus 13.03.20, 10:08
                              Stefek? wink
                              • 1999_chyba Re: Idzie wirus 13.03.20, 10:30
                                to jest burczymucha,
                                ten fason na Bonda ludzie tak zwą
                                • cambria1.2 Re: Idzie wirus 13.03.20, 10:40
                                  Na tego Bonda? wink big_grin
                                  • 1999_chyba Re: Idzie wirus 13.03.20, 10:55
                                    też nikogo się nie boi,
                                    nadtosmile
                                    z blondynkami sobie swawoli
                                    • cambria1.2 Re: Idzie wirus 13.03.20, 10:58
                                      Powiem ci, że nie tylko. Tylko ciiiii...
                                      • leziox Re: Idzie wirus 13.03.20, 12:21
                                        I pije Martini.
                                        Wstrząśnięte, nie wymieszane.
                                        I prawda. Bond bzykał wszystko, co na drzewo nie uciekło i do wody nie wskoczyło.
                                        Taki to ejdżent z niego wesoły był.
                                        No dobra. Craig nie jest wesoły. Craig wygląda na cyborga.
                                        • cambria1.2 Re: Idzie wirus 13.03.20, 12:32
                                          Ale ciao, jakie ciao wink
                                          • leziox Re: Idzie wirus 13.03.20, 12:36
                                            Ja to mówię ciao dla Craiga ciao, bo to nie moje regiony ani rejony.
                                            • cambria1.2 Re: Idzie wirus 13.03.20, 13:47
                                              A Craig? Wyszedł po angielsku, nawet nie pociaował...
                                              • leziox Re: Idzie wirus 13.03.20, 14:03
                                                No przeca mówiłem.
                                                Zimny cyborg.
                                        • 1999_chyba Re: Idzie wirus 13.03.20, 12:47
                                          ejdżent - obce słowo, ale wymówić nie mieszając zgłosek - no problem.
                                          A trudności każdorazowo mam, żeby płynnie, nie kalecząc, wymówić nasze polskie "koronawirus"
                                          • cambria1.2 Re: Idzie wirus 13.03.20, 13:45
                                            Ko-wirus (od Cooo? Wirus??) Może być?
    • 1999_chyba Re: Idzie wirus 13.03.20, 12:58
      od środy mam zezwolenie na pracę w domu ale tak myślę, jeśli inni, podobnie jak ja, zmarnotrawią ten czas, to straty będą pewnie większe od przewidywanych.
      Śpię dłużej, wyprowadzam psa, tam spotykam znajomych psiarzy, nieustannie dzwoni tel. służbowy no i Melyna. W domu wykonałem zaledwie 1/4 zaprogramowanej pracy.
      • leziox Re: Idzie wirus 13.03.20, 13:02
        Praca nie zając, nie ucieknie.
        Nawet jako dziecko często to powtarzałem, doprowadzając władze rodzicielskie do szaleństwa.
        Potem nauczycieli oraz szefów.
        Nic się nie zmieniło do tej pory.
        A praca domowa może niezła, ale psa też mieć dobrze, bo czasem nawet jeśli się nie chce wietrzyć, to pies przekona nas, że chce nam się wietrzyć.
        • cambria1.2 Re: Idzie wirus 13.03.20, 13:44
          Ja tam bez problemu przekonuję psa tongue_out
          • leziox Re: Idzie wirus 13.03.20, 13:45
            Ciekawe, jakie formy nacisku stosujesz, skoro Ty przekonujesz psa, a nie pies Ciebie...
            • cambria1.2 Re: Idzie wirus 13.03.20, 14:08
              Mówię, że nie. Nie, pies NIE IDZIE wink
      • cambria1.2 Re: Idzie wirus 13.03.20, 13:44
        Chyba będę zdalna od poniedziałku. Chyba.
        • leziox Re: Idzie wirus 13.03.20, 13:46
          Niedlugo wszyscy będziemy zdalni.
          • cambria1.2 Re: Idzie wirus 13.03.20, 14:09
            Zdolni do zdalności.
            • leziox Re: Idzie wirus 13.03.20, 15:08
              Zdaje się, że niedawno smęciłem coś o tym, aby wyjeżdżać za granicę, dopóki nie zamkną granic.
              Ci mieszkający za granicą, co okresowo są w Polsce, mogą się niedługo zdziwić.
              • cambria1.2 Re: Idzie wirus 13.03.20, 15:18
                Zawsze jedna emocja więcej...
                • leziox Re: Idzie wirus 13.03.20, 15:38
                  Jakby tych emocji w ostatnim czasie było mało.
                  Co pięć minut nowe straszaki, co dziesięć zarządzenia nieudaczników z rządu, którzy czekali tyle czasu nie robiąc nic, a teraz na gwałt będą wszystko chcieli naprawiać.
                  Granicę zamkną, wybory przesuną, może komuś marzy się powtórka stanu wojennego...Byłoby na czasie i bardzo dla niektórych odpowiadające.
                  • 1999_chyba Re: Idzie wirus 13.03.20, 16:48
                    a takie Niemcy na ten przykład: "Kanclerz Niemiec Angela Merkel przytoczyła w tym tygodniu jeden z bardziej pesymistycznych scenariuszy, że może zakazić się nawet 70 proc., Niemców, czyli 58 mln osób.
                    Imponująca liczba, a my? my jak prawie we wszystkim, maruderzy. Wstyd
                    • 1999_chyba Re: Idzie wirus 13.03.20, 16:50
                      Ach, nie dałem do źródeł linka

Kanclerz Niemiec Angela Merkel przytoczyła w tym tygodniu jeden z bardziej pesymistycznych scenariuszy, że może zakazić się nawet 70 proc., Niemców, czyli 58 mln osób.
                      • cambria1.2 Re: Idzie wirus 13.03.20, 16:51
                        Co słychać u papugi?
                        • 1999_chyba Re: Idzie wirus 13.03.20, 16:54
                          u papugi? to zwykła awanturnica
                      • 1999_chyba Re: Idzie wirus 13.03.20, 16:53
                        coś się porobiło, przeczytałem tę informację w Niezależnej.
                    • cambria1.2 Re: Idzie wirus 13.03.20, 16:50
                      No ba! A w emocjach w końcu pokazuje się prawdziwą twarz.
                      • 1999_chyba Re: Idzie wirus 13.03.20, 16:58
                        cambria1.2 napisała:

> No ba! A w emocjach w końcu pokazuje się prawdziwą twarz.
                        >

No bo papugi są różne
                        i ludzie są różne
                        • cambria1.2 Re: Idzie wirus 13.03.20, 17:10
                          Ona jest gadająca czy tylko gadatliwa?
                          • 1999_chyba Re: Idzie wirus 13.03.20, 18:14
                            gada niecenzuralnie gdy chce zwrócić na siebie uwagę, ale jak wrzasnę CISZA! to pod dziobem (nosem?) lamentuje w papuzim języku
                            • cambria1.2 Re: Idzie wirus 13.03.20, 18:25
                              Ooo, to papuga wyższych lotów! Oby o żyrandol nie zahaczyła.
                              • 1999_chyba Re: Idzie wirus 13.03.20, 18:51
                                odkąd żyrandole znikły z Pałacu Prezydenckiego stały się wystrojem domu passe
                                • cambria1.2 Re: Idzie wirus 13.03.20, 19:15
                                  Uuu, teraz mi to mówisz?
                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 13.03.20, 19:16
                                    Żyrandol żyrandolem, ważne, kto pod nim.
                                    • leziox Re: Idzie wirus 13.03.20, 20:36
                                      Merkelowa mówiła to po konsultacji z lekarzami.
                                      U nas mówi się że damy radę. Iż Państwo nas ocali, bo mamy najlepszy rząd wszechczasów. No i kościołów całą masę.
                                      Komu wierzyć?
                                      Osądźcie sami.
                                      • leziox Re: Idzie wirus 13.03.20, 21:23
                                        I gdy tak czytam o czterech nowych przypadkach koronowirusa w Polsce, to nie wiem, mam się śmiać czy płakać z tej liczby?
                                        Kto jeszcze w społeczeństwie wierzy, że dziennie przybywa czterech-pięciu chorych?
                                        • leziox Re: Idzie wirus 14.03.20, 13:47
                                          Dzisiaj liczba chorych przekroczyła pierwszą setkę.
                                          Tych ujawnionych.
                                          Ilu nosicieli krąży po kraju, tego nikt nie wie.
                                          Złapią i wykryją, to zamkną do kwarantanny.
                                          Nie wykryją, to będą chodzić i zarażać.
                                          A testów jak malutko było tak jest malutko-i tylko dla wybranych złapanych.
                                          • 1999_chyba Re: Idzie wirus 14.03.20, 14:15
                                            leziox napisał:

> Dzisiaj liczba chorych przekroczyła pierwszą setkę.
                                            > Tych ujawnionych.

wg info.TVN24
                                            na teraz
                                            całkowita liczba zarażonych - 93 osoby
                                            w tym chorych 84
                                            • leziox Re: Idzie wirus 14.03.20, 15:19
                                              Trzymanie się dokładnych liczb aktualnie nie ma sensu. Ja mówię że jest zarażonych nie 100 a 1000.
                                              Ponad setkę zarażeń w Polsce podawała zagraniczna telewizja.
    • 1999_chyba Re: Idzie wirus 14.03.20, 14:25
      już wiem dlaczego 90% spiryt jest be a 70% cacy.
      Otóż 90% odparowuje na tyle szybko, że nie zdąży zabić wirusa
      • leziox Re: Idzie wirus 14.03.20, 15:20
        Idąc tym tropem, można dojść zatem do wniosku, że to nie chiński wirus, a ruski, skoro na ten mocniejszy spiryt to on taki odporny.
        • leziox Re: Idzie wirus 14.03.20, 15:25
          A tak w ogóle dzisiaj zabrakło w sklepie chleba.
          Nie ma mydła, papieru toaletowego oczywiście, makaron dawno znikł. Oraz dziwnym trafem wszystkie sosy do makaronu.
          Rząd nieudaczników z uporem maniaka twierdzi, że ciągłość dostaw jest i będzie utrzymana.
          No widać, widać, kurwa.
          • cambria1.2 Re: Idzie wirus 14.03.20, 18:50
            U mnie dziś wszystko jest/było, ale to tzw drogi sklep.
            • leziox Re: Idzie wirus 14.03.20, 21:05
              Powrót do sklepów komercyjnych?
              Pamięta to ktoś jeszcze?
              • leziox Re: Idzie wirus 17.03.20, 12:32
                Kolejne sprawozdanie, nie mające na celu straszenia kogokolwiek.
                U Niemca 6600 zakażeń.
                Dzisiaj w Aldiku było brak:
                Papieru toaletowego, rolek kuchennych, gąbek do mycia naczyń, mydła, oleju, mrożonek, makaronu, margaryny i masła, chemii do kibla, zup w puszkach itd. Łatwiej wymienić, co było, ale nie chce mi się.
                Pani z personelu z rozbrajającą szczerością stwierdziła:
                -No są braki, ale najważniejsze rzeczy mamy.
                Aha.
                Rząd nadal zapewnia o ciągłości dostaw.
                • 1999_chyba Re: Idzie wirus 17.03.20, 13:29
                  jak do tej pory to wirus grasuje wśród elity, szowinista jakiś, bo my? to co?
                  tfu, tfu, tfu, odczyniam
                  • leziox Re: Idzie wirus 17.03.20, 13:31
                    Grasuje wszędzie.
                    Tylko elyta się lansuje że już go ma.
                    • leziox Re: Idzie wirus 17.03.20, 19:26
                      Przez cały dzień zrobiło się ponad 2000 zakażeń więcej. Na obecną chwilę jest ich 8600, 23 osoby nie żyją.
                        • 1999_chyba Re: Idzie wirus 18.03.20, 15:26
                          leziox napisał:

> Proponowalbym obejrzec.

Obejrzałem do końca tylko z sympatii do Ciebie Lezio. Jednak gdybym miał takiego interlokutora i w dodatku robił za żyrandol jak ten zaproszony do programu gościu, to bym zwariował. Wolałbym już tego wirusa.
                          Ten program to przerost formy nad treścią. Treści co kot napłakał za to forma nabuzowana jak ten pieniacz pieniący się. I tak w skrócie: PIS jest be, bo nic nie robi ale wśród swoich puścił w obieg info: wykupujcie co się da i róbcie zapasy, ZUS wymyślił wirusa żeby wytrzebić staruszków i rencistów, a na koniec podniosła się kurtyna "wpłaty dokonujcie państwo na nasze konto nr ................
                          • a74-7 Re: Idzie wirus 18.03.20, 15:57
                            I tu bezwzglednie musze sie zgodzic z chybciem smile
                            Pozwole sobie przedstawic - w mojej opini "czlowieka roku "koronnego" wink";-D
                            videos.dailymail.co.uk/preview/mol/2020/03/17/5987369851261466426/636x382_MP4_5987369851261466426.mp4
                            Facet nie bedzie sie nigdzie zamykal, tylko bedzie wspomagal swoj lokalny PUB w tej trudnej niedoli .I to mowi ojciec Prajministra Johnsona , w wieku lat 78.
                            Druga strona medalu moze byc zupelnie inna ;oni wiedza to czego my zagonieni do zagrodek i w pogoni za srajtasma nawet nie powinnismy sie domyslac.wink
                            • leziox Re: Idzie wirus 18.03.20, 16:56
                              Każdy może mieć swoje zdanie. A najlepiej oglądać różne programy, i te tzw. politycznie prawidłowe i te inne, twierdzące zupełnie co innego.
                              Tylko w ten sposób można wyrobić sobie własne zdanie.
                              Własne zdanie nie musi oczywiście oznaczać, że mamy z nim rację.
                            • 1999_chyba Re: Idzie wirus 18.03.20, 16:56
                              a74-7 napisał:

> nie powinnismy sie domyslac.wink

powiedz to Polakowi, że czegoś nie powinien, to Ci zafunduje takie pomysły że sam uciekniesz w szczaw i mirabelki
                              • leziox Re: Idzie wirus 18.03.20, 20:38
                                Niezależnie od różnic zdań, oraz różnego kąta spojrzenia na ten sam temat, aktualnie 11.300 chorych w Niemczech.
                                Wirusa niestety nie obchodzą nasze śmieszne, ludzkie spory.
                                • 1999_chyba Re: Idzie wirus 18.03.20, 21:37
                                  leziox napisał:
                                  > 11.300 chorych w Niemczech.

a taki to naród [/u]zorganizowany[/b] i zdyscyplinowany.

• leziox Re: Idzie wirus 18.03.20, 21:48
                                    Przypomnę że Niemcy mają ponad 80 mln ludności, oraz robią więcej testów.
                                    Wolę nie myśleć, ile jest niewykrytych chorych, wciąż zarażających innych w narodach mniej zdyscyplinowanych.
                                    Bo może się nagle okazać, że scenariusz włoski nagle zacznie się powtarzać jeszcze w innym miejscu.

• 1999_chyba Re: Idzie wirus 18.03.20, 22:18
                                      w innych narodach to może nie tak, jak u nas.
                                      Już nie pamiętam, który to z naszych celebrytów, dziennikarzy powiedział, że starsze kobiety chodzą do lekarza żeby pogadać i stąd takie długie kolejki
                                      • leziox Re: Idzie wirus 18.03.20, 22:33
                                        Kiedyś te kobiety chodziły do kolejek, aby pogadać - no i przy okazji coś kupić.
                                        • 1999_chyba Re: Idzie wirus 18.03.20, 22:41
                                          mój ojciec chodził do kolejki już o 22-giej, żeby nam kupić pół kostki masła.
                                          Wydawało mi się to, do dzisiaj, wielkim szwindlem elektryka i Regana ale gdy pomyślę że może niebawem nie będzie ani masła ani po to masło kolejek, to mego ojca sytuacja była komfortowa
                                          • leziox Re: Idzie wirus 18.03.20, 22:56
                                            U mnie tymczasem zabrakło w sklepie masła i margaryny, skoro o tym mowa.
                                            smile
                                            A po masło i olej też za komuny śmigałem do kolejek.
    • 1999_chyba Re: Idzie wirus 20.03.20, 21:35
      dzisiaj dowiaduję się, że od ujawnienia się pacjenta zero, minęło 18 dni - nie prowadziłem diariusza, ale wydawało mi się, że od tego momentu minęła wieczność - dzisiaj, wieczorem stan zarażonych 425 osób, czyli statystycznie ponad 23 osoby dziennie
      • leziox Re: Idzie wirus 20.03.20, 21:42
        U zdyscyplinowanych Niemców ponad 18.000 zakażeń, tendecja wzrostowa, 30 zmarło.
        W Bawarii zakaz gromadzenia się i zbierania, wychodzenie z domu tylko do pracy lub po zakupy.
        Prawdopodobnie wprowadzą to niedlugo w całych Niemczech.
        • 1999_chyba Re: Idzie wirus 20.03.20, 21:56
          zastanawiam się, gdybym był w kwarantannie, co oznacza, że moi najbliżsi też, to co z moim zwierzyńcem?
          Nie wyobrażam sobie, że mogłoby trafić do schroniska, chociaż nie widziałem tam woliery a i tak sceptyczny byłbym, czy mój ptak byłby tam bezpieczny
          • leziox Re: Idzie wirus 20.03.20, 22:14
            Nie no, tzw. kwarantanna domowa. To się siedzi całym stadem, tylko najgorzej, co zrobic z psami, które potrzebują wyjścia?
            • leziox Re: Idzie wirus 22.03.20, 14:48
              Korea północna twierdzi że u nich nie ma żadnych zakażeń koronawirusem.
              To chyba oczywiste.
              Nawet jeśli były - to już ich nie ma.
              • leziox Re: Idzie wirus 22.03.20, 21:32
                Dzisiaj kolejne dane z Niemiec:
                24 tys. zakażeń, 93 ludzi zmarło.
                Mam nadzieję na to, że kiedyś będę mógł tu wreszcie napisać że nie zachorował ani nie umarl nikt.
                • cambria1.2 Re: Idzie wirus 22.03.20, 21:47
                  Też czekam na ten moment...
                  • leziox Re: Idzie wirus 22.03.20, 22:03
                    Ale na górę to swiat jeszcze nie dotarł-dopiero wtedy będzie można z niej schodzić.
                    • leziox Re: Idzie wirus 26.03.20, 00:21
                      Proponowałbym obejrzeć:

Jakaś nowa konstruktywna krytyka?
                      Ps. Nie musi się mnie lubić, aby dosłuchać do końca, bo to nie jest warunek.
                      big_grin
                      • leziox Re: Idzie wirus 31.03.20, 00:22
                        Kolejne dane z Niemiec, bo obiecalem utrzymywać je na bieżąco, chociaż oczywiście przy tym szkoda każdego przedwcześnie zmarłego człowieka.

Na dzisiaj wygląda to tak:
                        Zarażonych: 64.000
                        Zmarło: 560
                        O wyleczonych nie piszę albowiem te liczby są bardzo relatywne. Ważne aby byli naprawdę zdrowi.
                        No i zdrowia wszystkim życzę.
                      • 1999_chyba Re: Idzie wirus 31.03.20, 04:31
                        kogo, jak kogo, ale W.Gadowskiego zawsze słucham do końca, szalenie imponuje mi ten człowiek.
                        Porównywalnym zainteresowaniem obdarzam Andrzeja Zybertowicza.
                        W mojej ocenie jest to elita intelektualna w morzu bylejakości, niewiedzy żeby nie powiedzieć, pospólstwa gdzie nie stuknąć, no, doszedł ostatnio do tego wąskiego grona nasz minister zdrowia Łukasz Szumowski.
                      • 1999_chyba Re: Idzie wirus 31.03.20, 04:36
                        teraz widzę, że to nie jest najświeższy post, dopiero co skończyłem pracę której w ostatnich dniach mam nadmiar. W tym systemie pracy zdalnej mam jej dwu, trzykrotnie więcej aniżeli w normalnym trybie.
                        • cambria1.2 Re: Idzie wirus 31.03.20, 08:35
                          Lepiej być na miejscu i dzielić sprawiedliwie wink
                        • leziox Re: Idzie wirus 31.03.20, 13:58
                          Ale jak mogę się domyślać, nie zarabiasz trzy razy więcej...
                          • cambria1.2 Re: Idzie wirus 31.03.20, 14:20
                            Za to komfort trzy razy mniejszy zapewne.
                            • leziox Re: Idzie wirus 03.04.20, 20:38
                              Niemcy robią testy, więc i wykrywają.
                              Na dzień dzisiejszy została osiągnięta liczba 90. 000 chorych.
                              Zmarło 1208.
                              Jeśli to prawda, że obecnie liczba zawirusowanych podwaja się co tydzień, no to nie chcę tego obliczać, ale zobaczymy w następny weekend.
                              A w Polsce 3000 +.
                              Ile tak naprawdę, nie wie nikt.
                              • cambria1.2 Re: Idzie wirus 03.04.20, 21:48
                                Dużo. Dużo więcej.
                                • leziox Re: Idzie wirus 07.04.20, 14:51
                                  Dzisiaj w sklepie było wszystko, czego jeszcze nie tak dawno brakowało.
                                  Czyli zaopatrzenie się ustala.
                                  Liczba zainfekowanych przekroczyła 100.000.
                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 07.04.20, 14:58
                                    My w ogonie.
                                    • leziox Re: Idzie wirus 08.04.20, 13:31
                                      To tylko tak twierdzi rząd.

• cambria1.2 Re: Idzie wirus 08.04.20, 14:05
                                        Pod ogonem?
                                        • leziox Re: Idzie wirus 08.04.20, 14:36
                                          A ja tam nie wiem, gdzie on, ale chyba myślę w tym kierunku...
    • telimena.f.szlafroku Re: Idzie wirus 20.04.20, 13:57
      - zamknięte wszystkie instytucje kultury, m.in. muzea, galerie sztuki, teatry, filharmonie, opery, kina oraz biblioteki

już chyba bardziej schamieć nie możemy przecież i nie wiem co lepsze do pozostania w tym błogim stanie,
      zamknięte biblioteki czy filharmonie
      • leziox Re: Idzie wirus 20.04.20, 14:08
        To nie my chamiejemy. To chamy z instytucji zarządzających chcą zrównać społeczeństwo do własnego poziomu, aby wreszcie poczuć się lepiej.
      • cambria1.2 Re: Idzie wirus 20.04.20, 14:31
        Spokojnie, to raptem chyba 5 tygodni. Pogadamy w drugim półroczu.
        • leziox Re: Idzie wirus 20.04.20, 14:35
          Tak. Po wyborach, które wygra jedyny słuszny kandydat.
          big_grin
          • cambria1.2 Re: Idzie wirus 20.04.20, 14:43
            I od razu mamy cyrk lub teatr.
            • leziox Re: Idzie wirus 20.04.20, 14:57
              A potem mroki dyktatury.
              • cambria1.2 Re: Idzie wirus 20.04.20, 15:47
                Czyli film grozy. O zgrozzzo...
                • leziox Re: Idzie wirus 20.04.20, 16:20
                  Najgorzej że nie będzie go można tak od razu wyłączyć.
                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 20.04.20, 17:25
                    Oczy zasłonić zawsze można.
                    • leziox Re: Idzie wirus 20.04.20, 20:56
                      Przed rozstrzelaniem przeważnie sami zasłaniająą uprzejmie.
                      • leziox Re: Idzie wirus 26.07.20, 11:18
                        Przepowiadałem że tuż po wyborach liczba zachorowań zacznie lawinowo wzrastać.
                        No i co?
                        No i się zgadza.
                        Teraz czekamy na jakąś akcję typu kolejny lockdown, potem stan wojenny lub inne świństwo ze strony rządu.
                        • cambria1.2 Re: Idzie wirus 26.07.20, 20:40
                          Mądry ty!
                          • leziox Re: Idzie wirus 26.07.20, 20:50
                            Istnieją na ten temat różne opinie.
                            • cambria1.2 Re: Idzie wirus 26.07.20, 21:08
                              Co najmniej dwie wink
                              • leziox Re: Idzie wirus 26.07.20, 21:19
                                Hmmm...Znaczy jeszcze nie udusiłem wszystkich mających odmienne opinie*?
                                • cambria1.2 Re: Idzie wirus 26.07.20, 21:29
                                  Ktoś się chowa w ciemnej sieni...
                                  • leziox Re: Idzie wirus 26.07.20, 21:35
                                    Chyba jakiś zapominalski ostatnio jestem.
                                    • cambria1.2 Re: Idzie wirus 26.07.20, 21:47
                                      Trzeba na trąbie zrobić supełek.
                                      • leziox Re: Idzie wirus 26.07.20, 21:56
                                        Tak, bardzo dobra propozycja. Są też inne miejsca.
                                          • leziox Re: Idzie wirus 27.07.20, 19:15
                                            Romantyzm romantyzmem, a krowy i kury trzeba nakarmić.
                                            smile
                                            • cambria1.2 Re: Idzie wirus 27.07.20, 19:34
                                              Bocian sam sobie złowi.
                                              Kot też.
                                              • leziox Re: Idzie wirus 27.07.20, 20:06
                                                A gospodarz musi zapierdalać.
                                                • cambria1.2 Re: Idzie wirus 27.07.20, 20:08
                                                  Widać lubi.
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 27.07.20, 21:25
                                                    Chyba nikt nie lubi, ale czasem się musi. Raczej.
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 07.08.20, 16:14
                                                    Miało być po wyborach więcej wirusa?
                                                    Miało być.
                                                    No i jest.
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 07.08.20, 20:26
                                                    Obietnice dotrzymane.
                                                  • 1999_chyba Re: Idzie wirus 07.08.20, 20:42
                                                    to tak wygodnie nie wyściubiać nosa poza swoje podwórko;
                                                    a teraz polecę cytatem:szef Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus. mówi Ciebie i innym: "Choć wiele krajów poczyniło postępy (w walce z wirusem), tak naprawdę pandemia przyspiesza" - dodał Tekst linku
                                                    Wniosek: prawie wszędzie na świecie odbyły się wybory, hę?
                                                    ale co tam, przeca to prasa reżimowa big_grin
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 07.08.20, 22:35
                                                    Proponuję poczytać inne źródła, niż te z WHO, która już dawno nie jest godną zaufania organizacją. Na ten temat też proponuję poczytać.
                                                    A co do niewyściubiania nosa poza własne podwórko, napiszę tylko jedno: hehehe!
                                                  • 1999_chyba Re: Idzie wirus 08.08.20, 11:44
                                                    ach tak, mówię jak ślepy o kolorach, bowiem na całym świecie epidemia wygasa, jedynie w naszej kochanej Ojczyźnie rozkwita jak pąki białych róż.
                                                    To co? emigrować?
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 08.08.20, 12:36
                                                    A co mnie obchodzi, kto sobie i co chce zrobić...
                                                  • 1999_chyba Re: Idzie wirus 08.08.20, 15:52
                                                    w końcu mnie też jest ist egal jaką drogę życiową wybierają inni.
                                                    nie mam autorytetów. wszystkie autorytety zaludniły szczaw i mirabelki.
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 08.08.20, 21:46
                                                    Mirabelki już pospadały z drzew.
                                                    Szczaw trzyma się nadal mocno.
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 22.09.20, 16:05
                                                    Z netu żywcem wyjęte:
                                                    "Pracownicy biedronek, lidlów, polo czy aldi wszyscy zdrowi. Na stacjach benzynowych wszyscy zdrowi. Kierowcy komunikacji miejskiej zdrowi. Ale weselicha przeszkadzają! Co za popaprana polityka.

Wychodzi chyba na to, że wirus sobie wybiera."

Skokens.
                                                    smile
    • a74-7 Re: Idzie wirus 22.09.20, 16:21
      By Boris J . Prime Minister of UK
      Wesela - dopuszczalna liczba 15 osob .
      Pogrzeby 13 osob.
      Skad on wzial te liczby ???big_grin
      • leziox Re: Idzie wirus 22.09.20, 16:53
        Może z chorej wyobraźni? Ostatecznie mało kto uznaje Boryska za całkiem normalnego i nie chodzi tu wcale o jego fryzurkę.
        • leziox Re: Idzie wirus 24.09.20, 19:58
          A tak w ogóle, czy ktoś się już nad tym zastanawiał, czy test na covida wykrywa też grypę i czy wtedy ta grypa wykryta testem, zamieniana jest na covida? Idzie sezon grypowy, w ten sposob politykom idealnie udałoby się nadal straszyć naród.
          • cambria1.2 Re: Idzie wirus 25.09.20, 13:07
            Potwierdzono, że nie będzie hybrydy. Ale może być współpraca.
            • leziox Re: Idzie wirus 25.09.20, 15:18
              Nie no, nie o hybrydę mnie chodzi-tylko o takie coś: czy jeśli ktoś ma grypę i tylko grypę, to czy testy na koronavirusa, które jak wiadomo, najczęściej są gówno warte, nie wykrywają czasem zwykłej grypy jako koronavirusa? I z grypą-hop na kwarantannę?
              • leziox Re: Idzie wirus 27.09.20, 15:10
                A tymczasem naszła mnie taka myśl:
                Wyobraźcie sobie wirusa, który jest tak niebezpieczny, że musisz przejść testy, aby sprawdzić, czy go masz. W ten sposób utworzycie pseudo-epidemię i jeśli akurat znajdujecie się przy korycie, czyli u władzy (nie chcę tu Was obrazić czy co), możecie wpaść na pomysł uchwycenia narodu za mordę. A spanikowany naród będzie robić, co będziecie chcieli. Przynajmniej na początku.
                • 1999_chyba Re: Idzie wirus 27.09.20, 17:08
                  poprawka:
                  A spanikowane narody będą robić, co będziecie chcieli. Przynajmniej na początku.

A ja, jako niedoszły kreator mody wyczuwam trend do upiększania twarzy ozdobną maseczką, jak to niegdyś kobiety upiększały twarz woalką. Maseczka stanie się niezbędnym elementem stroju, jak nap. torebka
                  • leziox Re: Idzie wirus 27.09.20, 22:16
                    To już było i jest przerabiane. Od wielu lat. Np. w Arabii Saudyjskiej i innych krajach muzułmańskich.
                    • 1999_chyba Re: Idzie wirus 27.09.20, 23:20
                      ha! cięta riposta. Jednak potrafię oddzielić przemoc stosowaną przez ograniczonych samców od kobiecej potrzeby strojenia się żeby być piękną i zniewalać męźczyzn
                      • cambria1.2 Re: Idzie wirus 28.09.20, 11:32
                        Do tego nie potrzeba nam wirusa wink
                        • cambria1.2 Re: Idzie wirus 28.09.20, 11:33
                          Plus ten nakaz: Strój się!
                          • leziox Re: Idzie wirus 28.09.20, 12:19
                            A i bez stroju kobieta może zniewalać albo jeszcze lepiej.
                            big_grin
                            • cambria1.2 Re: Idzie wirus 28.09.20, 12:43
                              W sensie upajać?
                              • 1999_chyba Re: Idzie wirus 28.09.20, 19:27
                                ciekawym, za jaką dziewczyną kol.Leziox ogląda się na ulicy ?
                                Nie uwierzę w odpowiedź że nie ma takiego zwyczaju
                                • leziox Re: Idzie wirus 29.09.20, 00:37
                                  Ależ oczywiście że się oglądam za dziewczynami, jeśli mi sytuacja na to pozwala i nie grozi mi rozwalenie mordy o latarnię albo znak drogowy. Może zacznę od dupy strony(jakie to symboliczne): nie oglądam się za kobietami z kształtami rubensowskimi. A tak to za wszystkimi. Zresztą jest to okropny odruch, w sensie takim, że to się robi samo i czacha też sama się wykręca, niezależnie od męskiej woli. Po prostu musi się zeskanować babski tyłeczek. I już. Idzie się dalej.
    • a74-7 Re: Idzie wirus 30.09.20, 17:12
      Juz chcialam leziowi postawic flaszeczke ( za poglady) ,
      ale w TVi powiedzieli, ze covid nie lubi alkoholu...he hebig_grin
      No coz, podziele sie wiec lineczka ratunkowa ,jakby nie bylo wink
      Pewnie gdzies jest w necie po mimiecku tez ...wink
      drive.google.com/file/d/13kJm6FRnHLlPQxG676zf_fd9ZPSNz18R/view
      byc moze juz czytales smile

Ciagle pozostaje pelna podziwu dla twojej jazdy po zlej stronie drogi ( vide focia na gorze)wink
      • leziox Re: Idzie wirus 30.09.20, 20:55
        Każdą flaszeczkę postawioną mnie przez kogoś dla mnie życzliwego i z jak najmniejszą zawartością cykuty przyjmę chętnie i z otwartymi rękami, a jeszcze i podziękuję i możemy ją razem wypić.
        A co do jazdy po złej stronie drogi...No przecież nie mieszkam w GB. Pozdróweczki.
        smile
    • 1999_chyba Re: Idzie wirus 02.10.20, 14:17
      nie mogę się doczekać komentarza szanownego Lezioxa
      • 1999_chyba Re: Idzie wirus 02.10.20, 14:19
        brakuje jeszcze tego, żeby Papież i Królowa Angielska też się na tę chorobę możnych załapali.
        • leziox Re: Idzie wirus 02.10.20, 18:14
          No ale Co?przeciez komentarz juz byl.
          • 1999_chyba Re: Idzie wirus 02.10.20, 20:08
            uczyć się można od mistrza odpowiedzi wymijających big_grin
            • leziox Re: Idzie wirus 09.10.20, 14:05
              A tymczasem w Austrii, o czym się nigdzie nie mówi.
              „Inicjatywa na rzecz informacji na temat koronawirusa opartych na faktach” (ICI) od dawna jest solą w oku ograniczeń prawnych, jakie niesie ze sobą pandemia.

„Referendum domaga się m.in. natychmiastowego zniesienia wszystkich ograniczeń dotyczących COVID-19, powrotu do zniesionego prawa epidemiologicznego oraz zniesienia wszystkich kar nałożonych w związku z ustawą COVID-19. Wymagana jest również ścisła ochrona danych osobowych dotyczących zdrowia - zwłaszcza statusu immunitetu jednostki. Nie wolno też naruszać swobody przemieszczania się obywateli. Ponadto reforma Trybunału Konstytucyjnego powinna umożliwić pilne podejmowanie decyzji, aby zapobiec ograniczaniu praw podstawowych, wolności i praw nabycia zgodnie z dekretem. Ponadto zmiana ustawy o odpowiedzialności publicznej powinna ułatwić ściganie decydentów politycznych, którzy naruszają istniejące prawa podstawowe, oraz wytaczanie im procesów o odszkodowania ”- w liście wyjaśniła inicjatywa.
              • a74-7 Re: Idzie wirus 09.10.20, 16:56
                Szkoda, ze o tym merdia nie pisza big_grin
                Dlaczego ograniczanie swobod obywatelskich nie jest poruszane na forach miedzynarodowych .Kto wytworzyl panike wsrod rzadzacych do tego stopnia ,ze nie potrafia one przeciwstawic sie narzuconej z gory narracji ?
                • leziox Re: Idzie wirus 09.10.20, 17:31
                  Wierząc teoriom spiskowym czyli prawdziwym ale zakłamywanym przez rządy, większość rządów dała się po prostu przekupić aby maczać w tym paluchy, bo zyski z plandemii mogą być tak wielkie, że król Midas mógłby u nich tylko sprzątać. No i jeszcze nieoczekiwana zamordyzacja, którą większość obywateli z godną podziwu cierpliwością (nie podano statystyk, o ile wzrosła sprzedaż siekier, wideł i pochodni) znosi.
                  • leziox Re: Idzie wirus 09.10.20, 18:18
                    Najciekawsze jest, że wariaci wydali całemu krajowi żółte papiery i straszą jeszcze czerwoną kartką.
                    • leziox Re: Idzie wirus 10.10.20, 15:19
                      Wymuszanie zakrywania ust i nosa jest przestępstwem ściganym z art. 191 par. 1 k.k.
                      Osoba lub urzędnik – w tym policjant – który usiłuje wymusić przestrzeganie rozporządzeń w zakresie wykraczającym poza granice ustawowe, popełnia przestępstwo z art. 256 k.k. Zgodnie z § 1. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa (…) podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
                      • 1999_chyba Re: Idzie wirus 10.10.20, 17:51
                        jasne, hulaj dusza piekła nie ma, róbta co chceta, wszawica w przedszkolu, szkole? A co! Wolno mi hodować takie maleństwa, przez sitwę insektami zwane, a na ten przykład leprozoria, miejsca przymusowej izolacji trędowatego, oraz przymusowego używania przez niego kołatek ostrzegających o zbliżaniu się. Cóż za haniebne zniewolenie ludzkości. Notabene, trąd nadal zabija, i co? nie przygarniesz chorego do swego stołu i łoża, hę?
                        A teraz wynocha? Nie będzie paskuda zakłócał nam zdrowy sen ani pluł do zupy.
                        • leziox Re: Idzie wirus 10.10.20, 20:38
                          No dobra, kiedy wszy zostaną tak wylansowane, jak plandemia, to też będzie można o czymś takim pomyśleć. A że tak spytam - w jakichże to miejscach w Europie występuje właściwie trąd i trędowaci, chodzący stadami po dzielnicach handlowych?
                          PS. Coś się chłopie zbytnio denerwujesz ostatnimi czasy. Weź może jakiś Neurexan, albo wypij piwo z miodem. Albo wrzuć do niego Neurexan. To naprawdę dobrze robi.
                          • cambria1.2 Re: Idzie wirus 10.10.20, 22:04
                            Albo mentosa do Cocacoli. TO jest to.
                          • 1999_chyba Re: Idzie wirus 11.10.20, 00:00
                            to prawda, bywa że czasami dżuma i cholera mnie bierze ale nie na tym forum. To, że ze śmiałymi poglądami kolegi czasem się nie zgadzam nic nie znaczy. Po prostu lubię kolegi zacięcie krasomówcze. Z równym zainteresowaniem przeczytałbym o hodowli pieczarek.

Piwo z miodem i Neurexanem dobrze robi? wypróbuję.
                            • cambria1.2 Re: Idzie wirus 11.10.20, 09:02
                              I jeszcze w godzinie duchów się zmieściłeś! Będzie dobrze smile
                              • leziox Re: Idzie wirus 11.10.20, 12:12
                                A Ty Kambryziowa namawiasz ludzi do czynienia eksplozji mentosami.
                                Jest jeszcze ktoś na świecie, kto nie zna tego tricku z colą?
                                big_grin
                                • leziox Re: Idzie wirus 11.10.20, 12:15
                                  Tekst linku

Czasem się ludziom wydaje, iż człek się wykoleja. A on znowu się prostuje. A może nawet nie on sam, tylko fizyka z nim to robi. Nawet nie zastanawiamy się zbyt często, jak bardzo nasze życie zależy od tejże nauki. Chemię zostawiam na boku, bo to zbyt oczywiste, jak zrobić bimber.
                                • cambria1.2 Re: Idzie wirus 11.10.20, 17:50
                                  Moja mama.
                                  • leziox Re: Idzie wirus 11.10.20, 21:13
                                    W sumie to z tego wątku niezła kronika wirusowa się zrobiła.
                                    A mnie wpadł w łapki wierszyk chyba nie tak dawno napisany, ale jakoś go nie pamiętam i nie bardzo wiem, czy wstawiałem na foruma.
                                    Czynię to więc, jeśli już był, no to spoko.

Wierszyk na nowy tydzień

Smutne mordy w tygodniku
                                    Krzywe ryje w telewizji
                                    Mokre koty dziś w śmietniku
                                    Ciągle wirus jest na wizji

Nowy tydzień bez nowości
                                    Które byłyby ciut lepsze
                                    Kłamstwem ciekną wiadomości
                                    Co wywołać mają dreszcze

Kto prezydent, kto premierem
                                    Kogo kurwa to obchodzi
                                    Mafia się o władzę tłucze
                                    W Titanicu zaś brak łodzi

Nie siedź w domu, bo przyroda
                                    Nie jest wszak w reglamentacji
                                    Ciesz się, śmiej się, na to zgoda
                                    Już niedługo do wakacji

I gdy w bani mętlik spory
                                    Telewizor wsadź do szafy
                                    Torsje miną na wybory
                                    Zblakną znane autografy.
                                    • leziox Re: Idzie wirus 14.10.20, 15:14
                                      Teraz coś bardzo wesołego. (Nie)rząd planuje wprowadzenie ograniczenia
                                      w sprzedaży alkoholu. W Polsce nigdy to się nie może udać.
                                      Zapraszamy na melynę.
                                      • cambria1.2 Re: Idzie wirus 14.10.20, 16:07
                                        Tak, zaraz po dobranocce smile
                                        • leziox Re: Idzie wirus 14.10.20, 19:07
                                          To przed dobranocką do sklepu. Zacząć chlać podczas dobranocki. A przy wieczornych pandemościach można już się czołgać do wyra.
                                          • cambria1.2 Re: Idzie wirus 14.10.20, 20:42
                                            Albo paść na miejscu.
                                            • leziox Re: Idzie wirus 14.10.20, 22:28
                                              Zależy, w którym miejscu lubi się spać w malignie najbardziej.
                                              • cambria1.2 Re: Idzie wirus 15.10.20, 06:45
                                                Chyba obojętne.
                                                • leziox Re: Idzie wirus 15.10.20, 14:14
                                                  No wg. mnie jednak lepiej w okolicach kaloryferka, na dywanie, niż w śnieżnej zaspie.
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 15.10.20, 16:02
                                                    Im bardziej prószy śnieg. Bim-bom smile
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 15.10.20, 20:54
                                                    Im bardziej prószy śnieg, tym pijakowi bliżej do nieba.
                                                  • cambria1.2 Re: Idzie wirus 15.10.20, 21:21
                                                    Będzie się wspinał po płatkach...
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 06.03.21, 13:46
                                                    Dawno nie było nic o wirusie. A nie było dlatego, że wszędzie o nim jest, więc się ograniczałem. Ale dzisiaj jednak coś napiszę.
                                                    Mianowicie:
                                                    Wg. NASA statystyczny obywatel świata ma 0,046 % szansy na to, że zostanie trafiony przez meteoryt. Szansa na śmierć przez covid (bez chorób wspóistniejących) wynosi 0,026 %.
                                                    Trzeba zatem wywalić maskę, a założyć hełm!
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 10.03.21, 22:53
                                                    Pełna Izolacja wirusa big_grin
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 27.03.21, 23:29
                                                    Wydaje się, iż plandemia uruchomiła pokłady politycznego humoru w naszych rodakach, który to humor od czasów stanu wojennego wydawał się być uśpiony na zawsze.
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 10.04.21, 15:17
                                                    Nowe liczby świrusa, opublikowane przez Sanepid:

NIE zaraziło się: 37.894.257 Polaków, czyli 99,78 % populacji.
                                                    Czy jest się czego bać? Lansujący koronaświrusa twierdzą że tak-ucierpią ich kieszenie.
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 25.02.23, 15:22
                                                    Teraz wiemiy znowu więcej.
                                                    A takie dyskusje, ehhh, no, bardzo przyjemnie było do nich wrócić w lekko rozsłonecznione popołudnie, kiedy to zamiast maski przytyka się do ust butelkie Piffka.
                                                  • a74-7 Re: Idzie wirus 25.02.23, 18:16
                                                    Nowe idzie wink
                                                    C40 Cities.Chociaz i to nie jest takie nowe,bo planowane od dawna .
                                                    Kolejny eksperyment na zywym ogranizmie ....
                                                    No to cin,cin : G&T na sobotni wieczor na recepte lekarza .wink
                                                  • leziox Re: Idzie wirus 26.02.23, 13:56
                                                    Już tylu próbowało zawładnąć światem.
                                                    Nawet Pinky i Brain.
                                                    Władza oszałamia, a potem ogłupia.
                                                    Zaś nikt nie jest wieczny.
                                                    Tyle że się niektórym tak tylko wydaje.
    • a74-7 Re: Idzie wirus 03.03.23, 09:30
      A po 'babsku' mowiac : w kazdej plotce tkwi ziarno prawdy wink
      www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/qanon-trump-china-ukraine-code-b2039057.html
      • ruda.replay Re: Idzie wirus 01.07.23, 21:58
        I skończył się wirus...
        ale wojna trwa...
        dzisiaj wpadł mi artykulik, że wschodnia granicę będą "uszczelniać"...
        i niepokojące parę zdań o stanie wyjątkowym...
        nooo, jeszcze tego tylko potrzeba uncertain
        • leziox Re: Idzie wirus 01.07.23, 23:01
          Stan wyjątkowy bardzo marzy się dla Kaczuchy, bo wtedy można by wybory przesunąć.
          Tylko jeszcze nie znaleźli pretekstu, z jakiego powodu by.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka