vidavil-125 24.01.16, 13:34 Tak z nudów zapytam co i jak z tym procesem o to tamto malowidło? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.maska Re: Nudy 24.01.16, 13:41 Przed wyjazdem do Polski rozmawialam z moim adwokatem... sad juz podjal pewne ustalenia - czekam na termin rozprawy. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 24.01.16, 13:44 A nie zauważyłeś, kiszka, że zostałam nazwana donosicielką? Jak myślisz, dlaczego? Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 24.01.16, 13:48 al-szamanka napisała: > A nie zauważyłeś, kiszka, że zostałam nazwana donosicielką? > Jak myślisz, dlaczego? > hahaha... nie bez powodu... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 24.01.16, 13:53 m.maska napisała: > al-szamanka napisała: > > > A nie zauważyłeś, kiszka, że zostałam nazwana donosicielką? > > Jak myślisz, dlaczego? > > > > hahaha... nie bez powodu... No tak, aby z dwóch stron było Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 24.01.16, 19:13 hahaha.... niezawodnie dba tez o moje poczucie humoru... Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 24.01.16, 19:14 AL... boisz sie czarnego luda, czy moze juz wyroslas z takich "strachow"? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 24.01.16, 19:45 m.maska napisała: > AL... boisz sie czarnego luda, czy moze juz wyroslas z takich "strachow"? > Oj strasznie, trzęsę się jak osika Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 24.01.16, 20:19 al-szamanka napisała: > m.maska napisała: > > > AL... boisz sie czarnego luda, czy moze juz wyroslas z takich "str > achow"? > > > > Oj strasznie, trzęsę się jak osika A jak interesujące jest, gdy ktoś, kto nazywa pacjentów zwierzętami w poczekalni pisze o etyce zawodowej Odpowiedz Link
al-szamanka lekarzu rodzinny WYBACZ! 24.01.16, 21:30 wybacz, wybacz, aka, aka dobre Mzimu! Odpowiedz Link
m.maska Re: lekarzu rodzinny WYBACZ! 24.01.16, 21:53 al-szamanka napisała: > wybacz, wybacz, aka, aka dobre Mzimu! dobre, DUŻE, Mzimu... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lekarzu rodzinny WYBACZ! 24.01.16, 22:19 m.maska napisała: > al-szamanka napisała: > > > wybacz, wybacz, aka, aka dobre Mzimu! > > dobre, DUŻE, Mzimu... > DUŻEEEEEEEEEEEEEEE??? Odpowiedz Link
m.maska Re: lekarzu rodzinny WYBACZ! 24.01.16, 23:12 No co sie dziwisz? byl Mały Książę i duży książę... to wypada, ze DUŻE Mzimu Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lekarzu rodzinny WYBACZ! 25.01.16, 05:49 m.maska napisała: > No co sie dziwisz? byl Mały Książę i duży książę... to wypada, ze DUŻE Mzimu > Dlatego jeszcze raz o tak wczesnej porze, gdyż sumienie kąsa niczym mroźny huragan i spać nie pozwala... aka, aka, o Duże Dobre Mzimu! Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 30.01.16, 15:43 vidavil-125 napisał: > Tak z nudów zapytam co i jak z tym procesem > o to tamto malowidło? Kiszka... to sie wszystko toczy poza nami - ale wiecej informacji, jak z tego wynika, udzieli Ci pozwany/oskarzony... Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 30.01.16, 15:57 Hahahaha............... nie mooooooooge.... Rechtschutz i sprawa karna.... gdzie jest moj ludzik z tupiacymi nozkami - musze go odszukac.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 30.01.16, 16:00 m.maska napisała: > Hahahaha............... nie mooooooooge.... Rechtschutz i sprawa karna.... gdzi > e jest moj ludzik z tupiacymi nozkami - musze go odszukac.... > Szukaj, szukaj, niech potupieeeeeeeeeee Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 30.01.16, 18:41 m.maska napisała: > Maaaam... No to pośmiejmy się razem Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 30.01.16, 15:57 m.maska napisała: > vidavil-125 napisał: > > > Tak z nudów zapytam co i jak z tym procesem > > o to tamto malowidło? > > Kiszka... to sie wszystko toczy poza nami - ale wiecej informacji, jak z tego w > ynika, udzieli Ci pozwany/oskarzony... Ooooo, czyżby się odezwał i zasypał net rzetelnymi wiadomościami Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 30.01.16, 16:25 m.maska napisała: > AaaaL, a mialas juz wezwanie z Zieleni Miejskiej? O kurcze, coś tam zbroiłam może? Jakąś trawkę niechcący zdeptałam? Nie, nic nie dostałam Ale w poniedziałek miałam list z Denkmalschutzamtu (Urząd Ochrony Zabytków), prosili o ewentualną pomoc finansową na naprawę dachu katedry. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 30.01.16, 16:29 m.maska napisała: > hahaha....no to uwazaj, moze tylko probuja wyczuc... > Co wyczuć... jakich perfum używam Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 30.01.16, 16:31 Sprawca calego zamieszania pozwany/oskarzony uwaza, ze obrona polega na kontrataku... no to bedzie musial wlasna sprawe zalozyc... jakiego on ma adwokata, ze mu tego nie powiedzial? to co probuje rozhustac ma sie nijak do sprawy w ktorej byl wezwany... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 30.01.16, 17:51 m.maska napisała: > Sprawca calego zamieszania pozwany/oskarzony uwaza, ze obrona polega na kontrat > aku... no to bedzie musial wlasna sprawe zalozyc... jakiego on ma adwokata, ze > mu tego nie powiedzial? to co probuje rozhustac ma sie nijak do sprawy w ktorej > byl wezwany... > No takiego, który mu nie doradził, aby jak najszybciej i wszędzie pozdejmował wiadomy obraz. Każdy mądry adwokat wręcz by od niego tego żądał. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 30.01.16, 18:13 Hahaha.... adwokat, ktory pisal to zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa podobno zrobil mase bledow... i to ocenil fachura, ktory nie zna rodzimego jezyka.... nie, no to jest kabaret... Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 30.01.16, 18:17 Kazdy normalny czlowiek zrozumialby, ze juz zaczalo byc powaznie... ale slusznie, niech olewa... wymiar sprawiedliwosci bardzo lubi byc olewany, odpowiednio tez reaguje na olewactwo... Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 30.01.16, 18:51 al-szamanka napisała: > No takiego, który mu nie doradził, aby jak najszybciej i wszędzie pozdejmował w > iadomy obraz. > Każdy mądry adwokat wręcz by od niego tego żądał. > Gdyby wzial adwokata... ale nie wzial - to wiedzialby, ze Rechtsschutz w przypadku sprawy karnej nie placi ani marnego centa... wiec to bylyby jego wlasne koszty. Ot spec od kosztow... no ale w przypadku procesu cywilnego, ktory tez lada moment sie odbedzie, to trzeba miec Kostenzusage(czyli zgode na pokrycie kosztow sadowych i adwokackich a te sa niemale)... a jesli chodzi o Vorsatz, to Rechtsschutz tez umywa lapki - bo to tak jakby ktos pijany usiadl za kierownica, spowodowal wypadek i oczekiwal, ze ubezpieczenie pokryje koszty. Takie oto pojecie o Rechtsschutz Versicherung posiada fachura od jezyka niemieckiego... Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 30.01.16, 18:57 Kilka tygodni temu, moja kolezanka miala w Sadzie Pracy sprawe o odprawe pieniezna, z tytulu likwidacji firmy wszyscy zostali zwolnieni. Sprawy odbywaly sie tasmowo - trwaly 15 minut, tzn. delikwent wchodzil na 10 minut i wychodzil - wiadomo, wszystko toczylo sie identycznie, zmienialy sie tylko nazwiska pozywajacych. Przyznano jej 7 tys.? odprawy - koszty sadowe wyniosly 9 tys.?, ktore pokrywaly Zwiazki Zawodowe. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 30.01.16, 19:09 m.maska napisała: > al-szamanka napisała: > > Każdy mądry adwokat wręcz by od niego tego żądał. > > > > Gdyby wzial adwokata... ale nie wziął - to wiedzialby, ze Rechtsschutz w przypa > dku sprawy karnej nie placi ani marnego centa... wiec to bylyby jego wlasne kos > zty. Ot spec od kosztow... no ale w przypadku procesu cywilnego, ktory tez l > ada moment sie odbedzie, to trzeba miec Kostenzusage(czyli zgode na pokrycie ko > sztow sadowych i adwokackich a te sa niemale)... a jesli chodzi o Vorsatz, to R > echtsschutz tez umywa lapki - bo to tak jakby ktos pijany usiadl za kierownica, > spowodowal wypadek i oczekiwal, ze ubezpieczenie pokryje koszty. Takie oto poj > ecie o Rechtsschutz Versicherung posiada fachura od jezyka niemieckiego... > Gdyby wzial adwokata wiedzialby, ze Rechtsschutz w przypadku sprawy karnej nie placi ani marnego centa. Ale on tego wyraźnie nie wie, więc albo adwokat do d, albo przemilczał specjalnie i zaciera łapki z radochy na samą myśl ile wyciągnie klientowi z kieszeni... albo... rzeczywiscie go nie ma, dlatego bzdurny styl objawień jest identyczny z zawsze bzdurnym stylem. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 30.01.16, 19:36 al-szamanka napisała: > Gdyby wzial adwokata wiedzialby, ze Rechtsschutz w przypadku sprawy karne > j nie placi ani marnego centa. > Ale on tego wyraźnie nie wie, więc albo adwokat do d, albo przemilczał s > pecjalnie i zaciera łapki z radochy na samą myśl ile wyciągnie klientowi z kies > zeni... albo... rzeczywiscie go nie ma, dlatego bzdurny styl objawień jest iden > tyczny z zawsze bzdurnym stylem. Blad w rozumowaniu AL - zaden adwokat nie wezmie od klienta, ktory ma sprawe karna nawet jednego papierka w reke, zanim ten nie zaplaci zywa gotowka - on nie bedzie tracil czasu na zadna rozmowe z klientem z ktorego nie bedzie mial nic. A juz na pewno nie bedzie liczyl na to, ze wyciagnie cos z jego kieszeni, bo te kieszenie moga okazac sie nie tylko puste ale do tego dziurawe... tak wiec najpierw forsa na stol a dopiero potem rozmowa.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 30.01.16, 19:57 m.maska napisała: > > Gdyby wzial adwokata... ale nie wzial - to wiedzialby, ze Rechtsschutz w przypa > dku sprawy karnej nie placi ani marnego centa... wiec to bylyby jego wlasne kos > zty. Ot spec od kosztow... no ale w przypadku procesu cywilnego, ktory tez l > ada moment sie odbedzie, to trzeba miec Kostenzusage(czyli zgode na pokrycie ko > sztow sadowych i adwokackich a te sa niemale)... a jesli chodzi o Vorsatz, to R > echtsschutz tez umywa lapki - bo to tak jakby ktos pijany usiadl za kierownica, > spowodowal wypadek i oczekiwal, ze ubezpieczenie pokryje koszty. Takie oto poj > ecie o Rechtsschutz Versicherung posiada fachura od jezyka niemieckiego... > Nie, no ja padne... das napisalas, zamiast dass.... hahaha... bedzie mial okazje sie wykazac znajomoscia jezyka niemieckiego podczas procesu z przyjemnoscia poslucham... jednak dowody do tych roznych tam instytucji zdrowotnych, chorob tropikalnych tudziez Zieleni Miejskiej i Ochrony Zabytkow, bedzie musial jdac do tlumaczenia tlumaczowi przysieglemu... to bedzie podobnie jak Sorelina nosila do proboszcza posty Soni z forum, swiadczace o jej swietosci to jest kabaret... Oskarzona AL-szamanka, prosze wstac SANEPiD idzie Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 30.01.16, 20:06 m.maska napisała: > Nie, no ja padne... das napisalas, zamiast dass.... hahaha... bedzie mial okazj > e sie wykazac znajomoscia jezyka niemieckiego podczas procesu z przyjemnosci > a poslucham... jednak dowody do tych roznych tam instytucji zdrowotnych, chorob > tropikalnych tudziez Zieleni Miejskiej i Ochrony Zabytkow, bedzie musial jdac > do tlumaczenia tlumaczowi przysieglemu... to bedzie podobnie jak Sorelina no > sila do proboszcza posty Soni z forum, swiadczace o jej swietosci to jes > t kabaret... Oskarzona AL-szamanka, prosze wstac SANEPiD idzie Wstanę, bardzo grzecznie wstanę i powiem: - Wysoki SANEPIDZIE, przyznaję się, że posiadam w domu środki dezynfekcyjno-odkażające... nie widziałam, że są zabronione, ponieważ można je kupić w każdej drogerii. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 30.01.16, 20:42 al-szamanka napisała: > Wstanę, bardzo grzecznie wstanę i powiem: > - Wysoki SANEPIDZIE, przyznaję się, że posiadam w domu środki dezynfekcyjno-odk > ażające... nie widziałam, że są zabronione, ponieważ można je kupić w każdej dr > ogerii. I nie tylko w drogerii, ale nawet u Aldiego Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 30.01.16, 21:06 m.maska napisała: > al-szamanka napisała: > > > Wstanę, bardzo grzecznie wstanę i powiem: > > - Wysoki SANEPIDZIE, przyznaję się, że posiadam w domu środki dezynfekcyj > no-odk > > ażające... nie widziałam, że są zabronione, ponieważ można je kupić w każ > dej dr > > ogerii. > > I nie tylko w drogerii, ale nawet u Aldiego Wiem, mają chyba zielony i niebieski Klorix do wyboru, ponoć niszczy 99,9% bakterii. Powiem to temu najwyższemu SANEPiDOWI. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 30.01.16, 22:34 No i zaskoczylam o co chodzi z tym SANEPiD-em, to chodzi o te parchy... z netu Co to jest parch Poniżej prezentujemy kilkanaście wybranych definicji objaśniających co to jest parch. „Parch” to m.in.: » Dramat mariana niżyńskiego. » Choroba wielu roślin. » Grzybica jabłoni. » Choroba różnych roślin, plamy i narośla na liściach, pędach i owocach, bulwach i korzeniach. » Groźna choroba roślin. » Jabłoni, zwalczany środkami grzybobójczymi. » Narośl na skórze lub plama. » Choroba skóry zwierząt. » Plama lub narośl na skórze. » Choroba z grupy grzybic. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 30.01.16, 22:43 Jednak intryguje mnie ten Magistrat... jak nic wymowia Ci zameldowanie Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 30.01.16, 22:46 Magistrat(Österreich) Kompetenz Der Magistrat hat als Bezirksverwaltungsbehörde neben den Kompetenzen eines Gemeinde- bzw. Stadtamtes für das Stadtgebiet (unter Aufsicht des Gemeinderates bzw. des Stadtsenates) die Kompetenzen, die den Bezirkshauptmannschaften in den Bezirken Österreichs zustehen. Dabei ist er dem Bürgermeister unterstellt, welcher wiederum dem Landeshauptmann in Angelegenheiten der mittelbaren Bundes-, bzw. der Landesregierung in solchen der Landesverwaltung gegenüber verantwortlich ist. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 30.01.16, 22:49 m.maska napisała: > Jednak intryguje mnie ten Magistrat... jak nic wymowia Ci zameldowanie > Niemożebyć! Wymówią i może przeniosą do obozu dla uchodźców! O jeny... Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 01.02.16, 13:54 Wciaz mnie zadziwia, ze pewne przypadlosci nie maja granic... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 02.02.16, 11:26 m.maska napisała: > Wciaz mnie zadziwia, ze pewne przypadlosci nie maja granic... > No nie mają i dlatego tworzą bełkoty bez zawiązku i ładu, mieszając do tego dwie sprawy. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 30.01.16, 22:47 m.maska napisała: > No i zaskoczylam o co chodzi z tym SANEPiD-em, to chodzi o te parchy... Moja babcia kiedyś mówiła, że jak się parchy zaczyna, to ciągną się bez końca. Ale wtedy nie było Klorixu. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 02.02.16, 13:41 vidavil-125 napisał: > Tak z nudów zapytam co i jak z tym procesem > o to tamto malowidło? Postepowanie wstepne z oskarzenia AL w prokuraturze zostalo zakonczone - prokurator skierowal oskarzenie do sadu... a ja czekam teraz na odpowiedz na pozew w procesie cywilnym. Nie spodziewam sie tutaj zadnych rewelacji, bo niby jakich? kiedy ta odpowiedz nadejdzie zostanie ustalony termin rozprawy... Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Nudy 02.02.16, 14:16 Pewnie Zorro dostał pismo procesowe. Jako pozwany musi się odnieść do pozwu a przede wszystkim być powiadomionym. Nie wiem czy ma świadomość jak bardzo może beknąć. Finansowo oczywiście. Nie nastarczy obrazów malować i sprzedawać Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 02.02.16, 14:52 czarek_sz napisał: > Pewnie Zorro dostał pismo procesowe. Jako pozwany musi się odnieść do pozwu a p > rzede wszystkim być powiadomionym. Nie wiem czy ma świadomość jak bardzo może b > eknąć. Finansowo oczywiście. Nie nastarczy obrazów malować i sprzedawać Malowanie to jeszcze maly pikus, moze malowac te swoje potworki - gorzej ze sprzedaza... Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Nudy 02.02.16, 14:55 Nastaw się na kilka lat walki Masko. Ja swego czasu pozwałem fabrykę o odszkodowanie za remont mieszkania zakładowego. Należał mi się remont a czerwony dyrektor /był rok 91/ powiedział żebym sam sobie wyremontował. Narobiłem się jak koń bo mieszkanie było bardzo zniszczone. Kilka miesięcy harowałem w nim jak wół i złożyłem pozew do sądu. Pięć lat się wlokło aż w końcu sędzina powiedziała do papugi z fabryki tak - albo się dogadacie albo tak wam przypieprzę że pół zakładu sprzedacie na dług wobec tego pana. Poskutkowało. Dyr zaprosił na rozmowę i z ręki mi jadł. Podobnie będzie z Zorro. Będzie Cię błagał żebyś wycofała pozew i zawarła ugodę. Tak będzie. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 02.02.16, 15:09 Nie, Czarek, to juz nie bedzie dlugo trwalo... pozew jest w sadzie juz trzy miesiace - a teraz i pozwany go tez ma... dostanie 2tygodnie+2tygodnie na ustosunkowanie sie. Kiedy przyjdzie odpowiedz na zarzuty w pozwie, zostanie wyznaczony termin rozprawy i tu nie ma, moze... tu jest wylacznie kiedy? A ugoda? ugody mogl probowac z moim adwokatem, zanim zostal zlozony pozew - ale olal i co lepsze ma "swietnego" adwokata, zapewne nadal jest sam sobie adwokatem, bo juz po raz piaty pisze, ze wzial adwokata - to juz piaty adwokat? to co zaden nie chce brac przegranej sprawy? kazdy adwokat, KAZDY powiedzialby mu: panie usun pan to GOWNO z internetu, bo to sa okolicznosci obciazajace - jesli pan wygra te sprawe i sad panu na to pozwoli to bedzie pan mogl to znowu opublikowac a do tej pory NIE, bo strzela pan sobie w obie stopy i kolana - no ale, moze byc jeszcze tak, ze pozwany nie rozumie co adwokat do niego mowi. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 02.02.16, 15:11 m.maska napisała: > Nie, Czarek, to juz nie bedzie dlugo trwalo... pozew jest w sadzie juz trzy mie > siace - a teraz i pozwany go tez ma... dostanie 2tygodnie+2tygodnie na ustosunk > owanie sie. Kiedy przyjdzie odpowiedz na zarzuty w pozwie, zostanie wyznaczony > termin rozprawy i tu nie ma, moze... tu jest wylacznie kiedy? > A ugoda? ugody mogl probowac z moim adwokatem, zanim zostal zlozony pozew - ale > olal i co lepsze ma "swietnego" adwokata, zapewne nadal jest sam sobie adwokat > em, bo juz po raz piaty pisze, ze wzial adwokata - to juz piaty adwokat? to co > zaden nie chce brac przegranej sprawy? kazdy adwokat, KAZDY powiedzialby mu: pa > nie usun pan to GOWNO z internetu, bo to sa okolicznosci obciazajace - jesli pa > n wygra te sprawe i sad panu na to pozwoli to bedzie pan mogl to znowu opubliko > wac a do tej pory NIE, bo strzela pan sobie w obie stopy i kolana - no ale, moz > e byc jeszcze tak, ze pozwany nie rozumie co adwokat do niego mowi. > I to jest najbardziej prawdopodobne Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 02.02.16, 15:16 m.maska napisała: kazdy adwokat, KAZDY powiedzialby > mu: pa > > nie usun pan to GOWNO z internetu, bo to sa okolicznosci obciazajace - je > sli pa > > n wygra te sprawe i sad panu na to pozwoli to bedzie pan mogl to znowu op > ubliko > > wac a do tej pory NIE, bo strzela pan sobie w obie stopy i kolana - no > ale, moz > > e byc jeszcze tak, ze pozwany nie rozumie co adwokat do niego mowi. Nie usunął, tzn. adwokat mu tego nie powiedział, wiec... albo, jak już pisałam, adwokat do d, albo olewa, bo cóż może zrobić w już przegranej sprawie, albo go nie ma. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Nudy 02.02.16, 15:39 Nawet jakby usunął to nic to nie zmienia. Masz zrzut i masz czarno na białym, że było w necie. Jest przegrany i nie wywinie się od oceny sądu. Po co po jaką cholerę mu to było ? sam nie wiem. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 02.02.16, 15:51 czarek_sz napisał: > Nawet jakby usunął to nic to nie zmienia. Masz zrzut i masz czarno na białym, ż > e było w necie. Jest przegrany i nie wywinie się od oceny sądu. Po co po jaką c > holerę mu to było ? sam nie wiem. Bo on uważa, że jako "artyście" wolno mu bezkarnie obrażać ludzi i ciągać ich publicznie przez błoto. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 02.02.16, 16:09 al-szamanka napisała: > czarek_sz napisał: > > > Nawet jakby usunął to nic to nie zmienia. Masz zrzut i masz czarno na bia > łym, ż > > e było w necie. Jest przegrany i nie wywinie się od oceny sądu. Po co > po jaką c > > holerę mu to było ? sam nie wiem. > > Bo on uważa, że jako "artyście" wolno mu bezkarnie obrażać ludzi i ciągać ich p > ublicznie przez błoto. Malo tego, sam demonstruje jaka jest kanalia, nie dosyc ze robi z kobiet kurwy to jeszcze jednej z nich grozi, ze straci prace - to jest zwykla sumowina... teraz staje sie tez jasne dlaczego tak bezceremonialnie siegal w restauracji do cudzego talerza, te kregi tak juz maja, ze nie potrafia zachowac sie przy stole. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Nudy 02.02.16, 16:12 Masz rację. W Polsce też genitalia wieszano na krzyżu Biblię palono. A dlaczego nie Koran ? i co ? i nic. Bo po Chrześcijanach można jak po psie ? Zorro się obciął bo trafił na Maskę. Maska to twardy zawodnik i nie odpuści. Nie wiem, musiałbym na klęczkach do Maski z pielgrzymką przybyć za kolana podjąć i błagać o przebaczenie. A i to nie pewne jaka reakcja Maski by była ale jak Maskę znam darowałaby mu. Bo potrafi przypier..lić ale ma gołębie serce. Tak uważam. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 02.02.16, 18:11 Nie Czarek, nie darowalabym... chcial? to bedzie mial... zdaje sie, ze zapomnial, ze mam to wciaz na poczcie fb, z data 9.01. 2015 gdzie go ostrzegalam, ze jesli nadal bedzie pisal o AL jak o prostytutce, to bedzie mial proces - tak wiec teraz bedzie mial czego pragnal... On pisze, ze ma Rechtsschutz... hahaha... tylko, ze zaden Rechtsschutz nie przejmuje kosztow, jesli udowodniona jest premedytacja... tak wiec nawet gdyby to mial, to mu sie to na nic nie przyda... A premedytacja juz jest fakt, ze pacykowal to gowno 3 tygodnie, ze byl ostrzegany, zeby sie opamietal przez innych uzytkownikow FB i ja to mam, ze nie usunal GOWNA na zadanie mojego adwokata - tak wiec na nic mu sie zaden Rechtsschutz nie przyda - a koszty nie beda male - tak sie sklada, ze wiem jak wysokie Kostendeckung(pokrycie kosztow) przyznalo mi moje ubezpieczenie - przed rozpoczeciem sprawy musialam miec wlasnie akceptacje Kostendeckung, ktore moja Ochrona Prawna wyklada na stol, po to zeby sobie to potem odebrac albo z Ochrony Prawnej pozwanego, albo z niego samego... Was versteht man unter Vorsatztaten und sind diese mit versichert? Eine Tat, die einen Vorsatz voraussetzt, wird als „Vorsatztat“ bezeichnet. Der Täter handelt bei einer Vorsatztat willentlich und wissentlich oder auch grob fahrlässig, um einen Schaden gegen Personen oder Objekte herbeizuführen. Die aus seiner Tat entstehenden Folgen nimmt er dabei billigend in Kauf. Beispiele für Vorsatztaten sind Diebstahl, Beleidigung, Körperverletzung, Unterschlagung oder Betrug. Grundsätzlich besteht für Vorsatztaten, ob sie nun durch Vorsatz oder Fahrlässigkeit begangen wurden, kein Rechtsschutz. Der Versicherer kann aber dem Versicherungsnehmer den Versicherungsschutz trotzdem gewähren, wenn wie bei verkehrsrechtlichen Vergehen im passiven Strafrechtschutz ein Vorsatzvorwurf besteht, dem Versicherungsnehmer nur fahrlässiges Verhalten vorgeworfen wird oder sowohl die Möglichkeit einer vorsätzlichen als auch fahrlässigen Tat besteht. Selbst bei einer Tat mit Vorsatz besteht nur dann ein Versicherungsschutz, wenn dem Versicherungsnehmer nicht rechtskräftig nachgewiesen werden kann, dass unter Vorsatz gehandelt wurde. Kann es ihm aber nachgewiesen werden und wird dieser rechtskräftig aufgrund der vorsätzlichen Handlung verurteilt, so entfällt der Versicherungsschutz. Dies kann allerdings auch rückwirkend vollzogen werden. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 02.02.16, 23:28 Hahaha.... w listopadzie dostal wezwanie na policje... to czy ja dobrze licze? grudzien, styczen i policja czekala dwa miesiace az sie pan laskawie zjawi i jeszcze dali mu dodatkowo 10 dni... czy ktos zrozumie to pomieszanie z poplataniem? pan sie nie zjawil, policja zamyka pierwszy etap tzw. "Bearbeitung"(czyli opracowanie) ten etap trwa ca. 2 tygodnie i przekazuje sprawe do prokuratury, prokurator na tym etapie podejmuje decyzje, czy oddali sprawe z powodu: a/ braku oznak przestepstwa b/ znikomego interesu publicznego albo wdrozy II etap tzw. dochodzenie wstepne - dopiero po zamknieciu dochodzenia wstepnego mozna sie starac o wglad w akta - nie wczesniej a skoro malarzyna mial wglad w akta, bo mial - tzn. ze etap dochodzenia wstepnego zostal zamkniety i sprawa zostanie skierowana do sadu - to jesli chodzi o sprawe karna, ktorej inicjatorka jest AL... Jednoczesnie toczy sie proces z powodztwa cywilnego. Pozew wplynal do sadu 23 pazdziernika - ale musi to swoje odlezec, sad ustala wysokosc tzw. Streitwert, czyli wycenia wartosc sporna - to ta wartosc o ktorej malarzyna pisal, ze moj adwokat chcial od niego wyludzic - adwokat wyludzajacy ale jeszcze lepiej, bo malarzyna w swoim pismie do adwokata napisal o szantazu a szantazysta mial byc adwokat, to jest dobre... tak wiec pozew musial swoje odlezec, pozwany dostanie pozew i bedzie mial 2tygodnie na zajecie stanowiska w sprawie, jesli uzna, ze bedzie sie odnosil do tych zarzutow, dostanie dodatkowe 2 tygodnie czasu na odniesienie sie - a potem to juz tylko termin procesu.... aha, niech wszystko pozbiera, wszystkie dowody przeciwko mnie i tylko mnie, bo w moim przypadku nikogo nie beda interesowac SANEPiD-y czy Magistraty w Austrii - bo nie AL wytacza mu proces cywilny i te rewelacje moze sobie do d... wsadzic - bo w trakcie procesu nie bedzie mogl juz nic dodac czego nie ma w aktach. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 02.02.16, 23:32 W kazdym razie to co w naszym przypadku rozklada sie na nas dwie - on ma sam na glowie, no ale coz... chcacemu nie dzieje sie krzywda. A w przypadku AL jej rola sprowadzila sie do zlozenia zawiadomienia o popelnieniu przestepstwa - prokurator wystepuje z oskarzeniem z urzedu. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 02.02.16, 23:38 Jakos nie wierze w tego adwokata, bo kazdy kto wie o tej sprawie a juz szczegolnie tutaj w Niemczech nie ma watpliwosci co do tego jak to sie skonczy... dlatego, o ile rzeczywiscie w koncu wzial adwokata, o czym wrzeszczal juz piec razy, to ten zapewne powiedzial mu: zobaczymy co da sie zrobic, bo niby co mial mu powiedziec? - przy tym ile paragrafow zlamal i odmowil usuniecia tego GOWNA... Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 03.02.16, 02:58 najstarsza i najlepsza kancelaria... ona moze byc nawet z epoki kamienia lupanego, jednak proces bedzie sie toczyl zgodnie z postepowaniem kodeksu prawa cywilnego i zadne maczugi nie zmienia paragrafow ZPO... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 03.02.16, 04:03 m.maska napisała: > najstarsza i najlepsza kancelaria... ona moze byc nawet z epoki kamienia lup > anego, jednak proces bedzie sie toczyl zgodnie z postepowaniem kodeksu prawa cy > wilnego i zadne maczugi nie zmienia paragrafow ZPO... > No i po co wspomnialas o tych maczugach, Maseczko? Teraz juz wie, ze nic niewarte w sprawie i zmajstruje sobie proce Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 03.02.16, 09:34 No bo co to za totalne bzzdety sa? ile razy on to powtorzyl? "nastarsza i najlepsza kancelaria"? wow, ale wrazenie...Boooosz to ten kumpel ktory mu radzil nie byl z tej najstarszej i najlepszej tylko z innej, byle jakiej? aha... co to za mentalnosc... coby sie dostac jako klient do tej najstarszej i najlepszej, to potrzebne sa "referencje"... hahahaha.... to chyba na jakiejs innej planecie sie dzieje. Mnie nie jest potrzebna ani najstarsza, ani najlepsza ja biore adwokata, ktorego znam od wielu lat z wlasnego doswiadczenia a nie z polecenia kumpla... a poza tym zaden nawet najlepszy adwokat nie jest w stanie zmienic faktow i prawa - moze co najwyzej wyhandlowac nizsze odszkodowanie, ale przeciez autorowi tego GOWNA nie o to chodzi - jemu sie wydaje, ze skoro najstarsza i najlepsza, to wymaze obowiazujace prawo, o przyzwoitosci nie wspominam, bo on po prostu nie wie co to takiego. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 03.02.16, 16:39 O jednym moge go zapewnic, ze "najlepsza kancelaria" wystawia tez najlepsze rachunki Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 03.02.16, 16:47 m.maska napisała: > O jednym moge go zapewnic, ze "najlepsza kancelaria" wystawia tez najlepsze rac > hunki > Zazwyczaj dobrze dopieprzone i dosolone. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 03.02.16, 18:21 al-szamanka napisała: > m.maska napisała: > > > O jednym moge go zapewnic, ze "najlepsza kancelaria" wystawia tez najl > epsze rac > > hunki > > > > Zazwyczaj dobrze dopieprzone i dosolone. ...ale kto bogatemu zabroni Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 04.02.16, 09:27 Jesli zapadl juz wyrok karny a to jest bardzo mozliwe, bo taki wyrok zapada bez procesu, na podstawie dochodzenia prokuratorskiego, to oczywiscie delikwent moze sie od takiego wyroku odwolac, przy czym... o ile do tego momentu dostaje wylacznie kare do zaplacenia na rzecz ofiary o tyle, jeslii sie odwola i dojdzie do procesu, wyrok moze zostac podwyzszony a on bedzie siedzial dodatkowo na kosztach sadowych. Skoro sprawca pisal o I instancji wiec mozna sie domyslac, ze wlasnie na tym etapie jest... i co? wydaje mu sie, ze nagle sprawa stanie sie bagatela? podczas gdy kazdy postronny, nawet slabo zorientowany w niuansach prawnych wie, ze pewnych rzeczy robic nie wolno bo uderzaja w wolnosc innych osob? i w d... mam czy to jest artysta, nawet zeby byl samym Sasnalem - tez mu nie wolno i tyle, bo... takie sa paragrafy i zaden nawet najlepszy swiatowej slawy adwokat paragrafow nie przeskoczy... domyslam sie, ze Polanski swego czasu mial tez najlepszych adwokatow, bo stac go bylo na to, a jednak do dnia dzisiejszego nie moze postawic nogi na terenie USA - to tak dla przypomnienia. Niech sobie bedzie najlepsza i najstarsza a nawet najekskluzywniejsza i co tam jeszcze kancelaria - te argumenty sa zwyczajnie komiczne, jesli sprawca do tej pory nie zrozumial co zrobil tym gorzej dla niego, bo obudzi sie na sali sadowej z pieknym okraglym wyrokiem. Swoja droga ciekawe, czy zona juz wie co ja czeka - bo jakos nie potrafie uwierzyc, ze to byla jej inicjatywa. Zona, ktora ma odpowiedzialne stanowisko musi miec tez wyobraznie i moglaby sobie wyobrazic, ze to jej osobiscie jakis skurwiel zrobil taki "zarcik" - a kiedy juz sobie wyobrazi, ze ja to moglo spotkac wyobrazi sobie tez jakby zareagowala... witaj smutku! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 04.02.16, 20:10 m.maska napisała: > Swoja droga ciekawe, czy zona juz wie co ja czeka - bo jakos n > ie potrafie uwierzyc, ze to byla jej inicjatywa Tak, tak, jej inicjatywa! W końcu osobnik ogłosił, że to jej pomysł. Poza tym stoi za nim murem, przypomnij sobie te jej rozrzewniające posty, gdy broniła "ukochanego męża", chwaląc jaki jest poczciwy, praworządny i utalentowany. Myślę, że jak sobie przypomni, to lada chwila znowu tam napisze. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 04.02.16, 20:15 Podobno cieszyla sie na spotkanie podczas procesu - ciekawe czy przyjedzie z "ukochanym mezem" na rozprawe - w koncu roznie to moze byc, w razie szoku, ktos bedzie musial prowadzic z powrotem samochod... ciekawe ile instancji bedzie chciala oplacac - bo przeciez z gory zapowiadal, ze na jednej nie poprzestanie a tzn. ze juz wie, ze pierwsza ma przegrana... Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 04.02.16, 20:21 m.maska napisała: > Podobno cieszyla sie na spotkanie podczas procesu - ciekawe czy przyjedzie z "u > kochanym mezem" na rozprawe - w koncu roznie to moze byc, w razie szoku, ktos > bedzie musial prowadzic z powrotem samochod... ciekawe ile instancji bedzie > chciala oplacac - bo przeciez z gory zapowiadal, ze na jednej nie poprzestanie > a tzn. ze juz wie, ze pierwsza ma przegrana... > Swoja droga ciekawe czy nadal bedzie sie cieszyla jesli dojdzie do tego spotkania, w sadzie... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 04.02.16, 20:38 m.maska napisała: > m.maska napisała: > > > Podobno cieszyla sie na spotkanie podczas procesu - ciekawe czy przyjedzi > e z "u > > kochanym mezem" na rozprawe - w koncu roznie to moze byc, w razie szoku, > ktos > > bedzie musial prowadzic z powrotem samochod... ciekawe ile instancji b > edzie > > chciala oplacac - bo przeciez z gory zapowiadal, ze na jednej nie poprzes > tanie > > a tzn. ze juz wie, ze pierwsza ma przegrana... > > > > Swoja droga ciekawe czy nadal bedzie sie cieszyla jesli dojdzie do tego spotkan > ia, w sadzie... "Pisała", że będzie się cieszyć, chyba nie zmieniła zdania do tej pory. Ale być może nie będzie miała czasu, w końcu to kobieta, która ciągle jest na rozjazdach. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 04.02.16, 21:15 al-szamanka napisała: > "Pisała", że będzie się cieszyć, chyba nie zmieniła zdania do tej pory. > Ale być może nie będzie miała czasu, w końcu to kobieta, która ciągle jest na r > ozjazdach. Ktos musi w koncu zarabiac na kosztowne rozrywki pacykarza... to bedzie najkosztowniejsza rozrywka w jego zyciu... Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 05.02.16, 12:23 Wiesz AL, poniewaz on twierdzi, ze to byl pomysl jego zony, ja napisze do niej maila i zapytam, jak ona by sie czula, gdyby ktos namalowal ja jako kurwe i rozpowszechnial w necie - i czy dziwi ja moze to, ze on teraz ma dwa procesy na glowie - karny i cywilny? weekend jest dlugi - to ja sobie to przemysle. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 05.02.16, 12:24 W koncu wpisywala sie na forum, czyli brala czynny udzial w tej awanturze - tak zrobimy. Odpowiedz Link
vidavil-125 Re: Nudy 05.02.16, 14:32 > gdyby ktos namalowal ja jako kurwe < obawiam się że taka wersja nie przejdzie -ten namalowany obrazek nie niesie takiego przesłania Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 05.02.16, 16:15 vidavil-125 napisał: > > gdyby ktos namalowal ja jako kurwe < > > obawiam się że taka wersja nie przejdzie > -ten namalowany obrazek nie niesie takiego przesłania Ach tak? Niektórzy w pozłacanym rekinie widzą dzieło sztuki, ja tylko nieświeżą rybę w formalinie. Czyli jeden widzi tak, inny coś innego. Na obrazku jest zaznaczone, że w Sternie piszą na mój temat na stronie 69... malarzyna dokładnie określił jak oglądacz ma mnie zakwalifikować. Chyba że uważasz, że ta liczba jest tak niewinna jak twoje porozciągane kalesony. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 05.02.16, 16:21 al-szamanka napisała: > vidavil-125 napisał: > > > > gdyby ktos namalowal ja jako kurwe < > > > > obawiam się że taka wersja nie przejdzie > > -ten namalowany obrazek nie niesie takiego przesłania > > Ach tak? > Niektórzy w pozłacanym rekinie widzą dzieło sztuki, ja tylko nieświeżą rybę w f > ormalinie. > Czyli jeden widzi tak, inny coś innego. > > Na obrazku jest zaznaczone, że w Sternie piszą na mój temat na stronie 69 > ]... malarzyna dokładnie określił jak oglądacz ma mnie zakwalifikować. Chyba że > uważasz, że ta liczba jest tak niewinna jak twoje porozciągane kalesony. AL, przeciez wiadomo, ze nie bedziemy biednej kobiety niepokoic, niech zyje w blogiej nieswiadomosci tak dlugo jak jej na to wymiar sprawiedliwosci niemiecki pozwoli.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 05.02.16, 16:56 m.maska napisała: > AL, przeciez wiadomo, ze nie bedziemy biednej kobiety niepokoic, niech zyje w b > logiej nieswiadomosci Ufff, niech żyje... wiedziałam, że żartujesz Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 05.02.16, 19:08 al-szamanka napisała: > m.maska napisała: > > > > AL, przeciez wiadomo, ze nie bedziemy biednej kobiety niepokoic, niech > zyje w b > > logiej nieswiadomosci > > Ufff, niech żyje... wiedziałam, że żartujesz Alez, AL, ja jej jak nalepiej zycze i jemu, zeby dlugo zyli i byli zdrowi i splacili te koszty sadowe, adwokackie i zaplacili odszkodowania... Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 05.02.16, 16:25 vidavil-125 napisał: > > gdyby ktos namalowal ja jako kurwe < > > obawiam się że taka wersja nie przejdzie > -ten namalowany obrazek nie niesie takiego przesłania moze w Polsce nie... - niestety Ty nie bedziesz w sadzie pytany o to jak to odbierasz... a jaka jest ocena osob postronnych szczegolnie zaangazowanych w sprawe prawnikow jest mi wiadome... Ale podobnie jak Ty mysli Uli, zapewne bylby wniebowziety gdyby jego zone namalowano w takim kontekscie i obnoszono po necie... oczywiscie to kwestia wlasnych upodoban - AL i ja mamy - tak sie sklada prawo do wlasnego wizerunku i wlasnych danych osobowych, do tego co ta kanalia sobie przywlaszczyla - swoja droga czy jest pewien, ze nie zostal zaangazowany biegly ze znajomoscia jezyka polskiego, ktory czyta to co on wypisuje? - zobaczymy jak daleko z tym zajedzie, nie majac najwyrazniej bladego pojecia o prawie. On jest tak pewien swoich racji, ze do tej pory nie wzial adwokata - bogaty jest, przeciez nieustannie to podkreslal, trzy samochody w garazu i czwarty przed domem i takie pierdoly - totez juz na adwokata go nie stac - z tego co pisal jasno wynika, ze tego adwokata wciaz nie ma a na pisma sadowe odpowiada z pomoca sadowego sekretarza dlatego bredzi o odpowiadaniu policji, to juz byl bzdet do kwadratu, a taki sekretarz napisze to co on mu powie - on w ogole nie angazuje sie w sprawe bo to nie jego dzialka. Dobrze bedzie - on to wie i jemu to wystarczy. Poczekamy, bo wyraznie w sprawie sie cos ruszylo - a najpozniej kiedy dostane kopie jego odpowiedzi na pozew sadowy bede wiedziec kto ja pisal - bo przeciez juz po raz piaty pieprzyl o adwokacie a tu sie okazuje, ze to sasiad zza plotu, ktory ma tyle wspolnego z prawem co kucharka z fryzjerka. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 05.02.16, 15:59 m.maska napisała: > Wiesz AL, poniewaz on twierdzi, ze to byl pomysl jego zony, ja napisze do niej > maila i zapytam, jak ona by sie czula, gdyby ktos namalowal ja jako kurwe i ro > zpowszechnial w necie - i czy dziwi ja moze to, ze on teraz ma dwa procesy na g > lowie - karny i cywilny? weekend jest dlugi - to ja sobie to przemysle. > Wiesz... zaniechaj. Wiemy, że ona nie pisała i nie sądzę, aby to był jej pomysł - po prostu, "szlachetny osobnik" zrzucił to na żonę, ona może o niczym nie wiedzieć i może się jemu uda w jakiś sposób to przed nią ukryć. Niech przynajmniej ona nie ma zmartwień. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 05.02.16, 19:11 al-szamanka napisała: > Wiesz... zaniechaj. Wiemy, że ona nie pisała i nie sądzę, aby to był jej pomysł > - po prostu, "szlachetny osobnik" zrzucił to na żonę, ona może o niczym nie wi > edzieć i może się jemu uda w jakiś sposób to przed nią ukryć. Niech przynajmnie > j ona nie ma zmartwień. Jak mu sie uda to ukryc? jak mu komornik opedzluje konto, o ile jest na nim wystarczajaco duzo kasy... to jak on to wyjasni? chyba, ze maja kompletnie oddzielne rachunki... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 03.02.16, 10:54 m.maska napisała: > Jakos nie wierze w tego adwokata, bo kazdy kto wie o tej sprawie a juz szczegol > nie tutaj w Niemczech nie ma watpliwosci co do tego jak to sie skonczy... dlate > go, o ile rzeczywiscie w koncu wzial adwokata, o czym wrzeszczal juz piec razy > , to ten zapewne powiedzial mu: zobaczymy co da sie zrobic, bo niby co mial mu > powiedziec? - przy tym ile paragrafow zlamal i odmowil usuniecia tego GOWNA... > > Przeczytałam, co powyżej i śmiem twierdzić, że bardzo przystępnie wyjaśniłaś wszelkie procedury. Od siebie dodam, że składając na policję powiadomienie o przestępstwie nawet nie ruszyłam się z domu. Zrobiłam to online. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Nudy 03.02.16, 12:14 Jak sąd zagnie parol na niego to nie wywinie się od kary. I żaden nawet najlepszy adwokat mu nie pomoże jak sądzie postawi na ostrzu noża żeby łajdaka za chamstwo ukarać. Jest kwestia wysokości kary. Kiedyś miałem proces cywilny z fabryką o zwrot kosztów za remont mieszkania zakładowego. Pięć lat się to bujało aż sędzina straciła cierpliwość i powiedziała papudze z fabryki że jak się nie dogadają ze mną to puści ich z torbami tu też może będziesz miała propozycję zawarcia ugody. Ale to już sama musisz uważać by wyjść z tego z tarczą. Dużo będzie zależało od sędziego ale tu sprawa jest oczywista - Zorro dopuścił się zniesławienia i na to jest paragraf. Odpowiedz Link
vidavil-125 Re: Nudy 03.02.16, 13:55 Symptomy A co będzie gdy w sądzie przedstawi papiery że ma niezdrowe papiery? Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Nudy 03.02.16, 14:05 Sąd powoła biegłych i zbadają go od czubka głowy do stóp. Nie wywinie się. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Nudy 03.02.16, 14:15 Oczywiście jak będzie go stać i wszystko położy na szalę to kupi sobie sędziego to wywinie się. Ale nie sądzę by było go na to stać. W Polsce może miałby swojego Tuleję ale nie sądzę by w Niemczech. Beknie. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 03.02.16, 16:28 vidavil-125 napisał: > Symptomy > A co będzie gdy w sądzie przedstawi papiery że ma niezdrowe papiery? Tak, to jest największa nasza obawa. Ale cicho sza, nie przypominaj Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 03.02.16, 19:25 Juz widze te obrone... on ZORRO - msciciel z Podworka... on prokuratorem, adwokatem, sedzia i wykonawca wyroku... wzial sprawy w swoje rece - wycenil "przesteppstwa" jakich mialysmy sie dopuscic i dokonal zemsty - on jako wykonawca prawa, ktore sam ustanowil - nie majac przy tym najmniejszego pojecia o prawie. Uuuups... jego obowiazuje prawo facebooka - ktorego nawet nie rozumie biedaczek. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 03.02.16, 19:32 m.maska napisała: > Juz widze te obrone... on ZORRO - msciciel z Podworka... on prokuratorem, ad > wokatem, sedzia i wykonawca wyroku... wzial sprawy w swoje rece - wycenil "prze > steppstwa" jakich mialysmy sie dopuscic i dokonal zemsty - on jako wykonawca pr > awa, ktore sam ustanowil - nie majac przy tym najmniejszego pojecia o prawie. U > uuups... jego obowiazuje prawo facebooka - ktorego nawet nie rozumie biedaczek. > Czyli katem... Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Nudy 03.02.16, 20:21 Żebyś wiedziała żeby mordował. Ciekawe jakie ma korzenie. Nic nie sugeruję. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 05.02.16, 21:08 czarek_sz napisał: > Żebyś wiedziała żeby mordował. Ciekawe jakie ma korzenie. Nic nie sugeruję. Nie wierzę. Tak wrzeszczy o gładkich zwojach mózgowych, jakby doskonale wiedział jakie sam ma. Gładkie i galaretowane... nie wiedziałby jak chwycić siekierę Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 04.02.16, 15:29 Nie wiem nawet jak na FB w jezyku polskim jest "teilen" - zapewne cos z dzieleniem sie... w kazdym razie jesli chodzi o to wyprodukowane przez jednego z uczestnikow Podworka GOWNO, radze sie dobrze zastanowic - jak juz wiadomo, prokuratura jednak sprawe podjela, mimo, ze na poczatku wrzesnia odgwizdaliscie zwyciestwo a Uli nie chcial"kopac lezacego" przekonamy sie kto bedzie tym lezacym... teraz kiedy sprawa karna jest w toku chcialabym tylko przypomniec, ze kiedy zapadnie prawomocny wyrok, bedziemy mialy mocne atuty, zeby pociagnac do odpowiedzialnosci takze tych, ktorzy to publikowali... Uli widzial na wlasne oczy kwalifikacje czynu przez prokuratora i doskonale wie, ze w pismie nie bylo ani slowa o tym, ze "brak oznak czynu karalnego" wrecz przeciwnie, ma to na swojej imiennej poczcie, z netu nic nie znika - to jest takze na mojej poczcie - wiec trudno bedzie udowodnic "niewiedze" - a tutaj Uli masz ponizej, niech Ci to "Ktos" przetlumaczy... nie tak dawno sam podciagnales to GOWNO, ktore blessing-scheiss umiescil na Twoim forum, za ktore ponosisz odpowiedzialnosc.... tym blessnig-scheissem tez w odpowiednim czasie sie zajme - na razie niech sobie to GOWNO trzyma, bede mogla to pokazac podczas rozprawy - do czego doprowadzil producent GOWNA... zdaje sie, ze blessing-scheiss, ktorego identyfikacja nie jest specjalnie trudna korzysta z panstwowych zlecen, hmmm ktos kto lamie paragrafy? no i karlutka, ktora nie dosc, ze to publikowala to jeszcze komentowala - w Polsce sprawa bedzie latwiejsza, odpada tlumaczenie - robiliscie to z upodobaniem i z przyjemnoscia... nalezy wam sie tez za to zaplata. www.rheinneckarblog.de/12/wann-teilen-richtig-teuer-werden-kann-abmahnfalle-facebook/24921.html Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 04.02.16, 15:42 W koncu od lipca juz czekacie, zasluzyliscie sobie... pomijajac fakt, ze moj adwokat tak na dobre wzial sie za sprawe po powrocie ze swojego urlopu, czyli w polowie sierpnia - trzeba przyznac, ze szybko to idzie... AL zlozyla zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa i to nie jest donos, donosy to wypisywal wsciekniety na portalu pisarskim, donosy robi sie w tajemnicy zeby komus zaszkodzic to sa sb-eckie nawyki, mysmy nie robily zadnej tajemnicy pisalysmy oficjalnie o zlozeniu zawiadomienia o popelnieniu przestepstwa... no wiec AL zlozyla to zawiadomienie w drugiej dekadzie listopada - szybko to poszlo - prawda? juz w listopadzie autor bohomazu mial wezwanie na policje... ale towarzycho sie tam zebralo na Podworku - szumowina po prostu. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 04.02.16, 15:50 m.maska napisała: > Nie wiem nawet jak na FB w jezyku polskim jest "teilen" - zapewne cos z dzielen > iem sie... w kazdym razie jesli chodzi o to wyprodukowane przez jednego z uczes > tnikow Podworka GOWNO, radze sie dobrze zastanowic - jak juz wiadomo, prokuratu > ra jednak sprawe podjela, mimo, ze na poczatku wrzesnia odgwizdaliscie zwyciest > wo a Uli nie chcial"kopac lezacego" przekonamy sie kto bedzie tym lezacym... te > raz kiedy sprawa karna jest w toku chcialabym tylko przypomniec, ze kiedy zapad > nie prawomocny wyrok, bedziemy mialy mocne atuty, zeby pociagnac do odpowiedzia > lnosci takze tych, ktorzy to publikowali... Uli widzial na wlasne oczy kwalifik > acje czynu przez prokuratora i doskonale wie, ze w pismie nie bylo ani slowa o > tym, ze "brak oznak czynu karalnego" wrecz przeciwnie, ma to na swojej imiennej > poczcie, z netu nic nie znika - to jest takze na mojej poczcie - wiec trudno b > edzie udowodnic "niewiedze" - a tutaj Uli masz ponizej, niech Ci to "Ktos" prze > tlumaczy... nie tak dawno sam podciagnales to GOWNO, ktore blessing-scheiss umi > escil na Twoim forum, za ktore ponosisz odpowiedzialnosc.... tym blessnig-schei > ssem tez w odpowiednim czasie sie zajme - na razie niech sobie to GOWNO trzyma, > bede mogla to pokazac podczas rozprawy - do czego doprowadzil producent GOWNA. > .. zdaje sie, ze blessing-scheiss, ktorego identyfikacja nie jest specjalnie tr > udna korzysta z panstwowych zlecen, hmmm ktos kto lamie paragrafy? no i karlutk > a, ktora nie dosc, ze to publikowala to jeszcze komentowala - w Polsce sprawa b > edzie latwiejsza, odpada tlumaczenie - robiliscie to z upodobaniem i z przyjemn > oscia... nalezy wam sie tez za to zaplata. > > www.rheinneckarblog.de/12/wann-teilen-richtig-teuer-werden-kann-abmahnfalle-facebook/24921.html Bardzo prawdopodobne jest, ze po tym wszystkim juz nie bedzie mogl korzystac z panstwowych zlecen... ale coz, sam tego chcial. Odpowiedz Link
klara_izydor Re: Nudy 04.02.16, 16:43 Ośmielam się przedstawić własne zdanie: - Gdyby mój mąż został posądzony o molestowanie pewnej samiczki w paryskim kiblu - blond loczki samiczki walałyby się po podłodze paryskiego kibla... - Gdyby mój mąż został posądzony o składanie wyznań miłosnych pewnej samiczce - powiedziałabym - spadaj palancie... Odpowiedz Link
klara_izydor Re: Nudy 04.02.16, 16:59 Bo przecież są tacy Piotrusiowie Panowie : ja nie,ale ona chciała Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 04.02.16, 17:02 klara_izydor napisała: > Ośmielam się przedstawić własne zdanie: > - Gdyby mój mąż został posądzony o molestowanie pewnej samiczki w paryskim kibl > u - blond loczki samiczki walałyby się po podłodze paryskiego kibla... > - Gdyby mój mąż został posądzony o składanie wyznań miłosnych pewnej samiczce > - powiedziałabym - spadaj palancie... Nikt nie byl o nic posadzany... a wylacznie AL opedzala sie od durnia, ktory wlazil na jej strone na FB i ublizal jej niedwuznacznie dajac do zrozumienia, ze... o czym zapewne i prokurator wie, bo jak wiadomo w necie nic nie ginie - a sprawa dzieje sie na FB czyli niejako w realu i malo kto wie, ze jesli zrobi sobie nagonke "w ukryciu" to dla policji/prokuratury - nie maja takie miejsca tajemnic - wlasnie dzieki temu udaje im sie znajdowac cale siatki pedofili i innych zboczencow, ktorym wydaje sie, ze skoro cos jest widoczne tylko dla nich to nie jest dostepne dla wymiaru sprawiedliwosci... a jak szybko odpowiednie sluzby potrafia wlaczyc tlumaczy przekonalam sie zglaszajacw ubezpieczeniu w pewna niedziele przypadek choroby w Polsce - w ciagu 15 minut u chorego telefonicznie zameldowala sie tlumaczka. Nie sadze tez, ze Twoj maz moglby sie zachowac w podobnie chamski sposob - tak wiec Klaro o czym my tutaj mowimy? Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 04.02.16, 17:05 A kiedy zwrocilam mu uwage: jednym zdaniem, zeby usunal moje zdjecia z FB - bo sobie tego nie zycze, to ujadal na mojej stronie jeszcze przez dwa dni, dopoki go w koncu nie usunelam a nie moglam tego zrobic wczesniej bo byl zbanowany uprzednio i kiedy zdjelam te blokade okazalo sie, ze FB nie zezwala na powtorna blokade przed uplywem 48 godzin - niestety. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 07.02.16, 14:27 To sa dwa rozne procesy - karny i z powodztwa cywilnego... Jesli chodzi o karny to tu sa rozne opcje... jest tzw. Strafbefehl, tzn. sad na podstawie akt przygotowanych przez prokuratora wydaje wyrok bez procesu - zeby zyskac na czasie i nie obciazac skazanego kosztami sadowymi. Jesli skazany nie godzi sie na wyrok wydany przez sad, moze zlozyc apelacje - i tu zaczynaja sie schody, dla tego kto zlamal paragrafy - bo o ile sad bez procesu zasadza cos tam, na ogol nie wiecej niz 360 dniowek do zaplacenia jako zadoscuczynienie - o tyle jesli dojdzie do procesu kara moze byc duzo wyzsza no i koszty sadowe takze spadaja na winnego - tylko jesli udaloby mu sie udowodnic, ze zadnego z zarzuconych mu czynow nie popelnil, wtedy wychodzi z tego na czysto - innej opcji nie ma. Oczywiscie, ze do czasu moze skladac apelacje, ale rzeczywistosci nie zmieni - moze sobie co najwyzej zafundowac wyzszy wymiar zadoscuczynienia jaki beknie plus koszty sadowe... i zaden Rechtsschutz przy premedytacji mu nie pomoze... Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 07.02.16, 14:36 Niech sie dalej bawi, nam sie nie spieszy... teraz oczekuje jego odpowiedzi na pozew cywilny, ktory dostal z sadu - mysle, ze to jest kwestia kilku dni... a potem moj adwokat wystapi do sadu o wyznaczenie terminu rozprawy. Jest tez pewna roznica w tych procesach - w procesie karnym to prokurator musi udowodnic popelnienie przestepstwa, w procesie z powodztwa cywilnego musi to zrobic moj adwokat tzn. tak naprawde ja - bo niby skad informacje ma wziac moj adwokat jesli nie ode mnie - pozwany nie ma pojecia jaka lawine poruszyl, bo przeciez on wyobrazni nie ma no i ta calkowita nieznajomosc netu sprawia, ze nie ma najmniejszego pojecia co spowodowal... tyle, ze niewiedza nie chroni przed kara. Jak ktos ma tak maly zasob wiedzy nie powinien popelniac wykroczen nad ktorymi nie jest w stanie zapanowac - to jest w tym najgorsze - tzn. nie jest w stanie przywrocic stanu pierwotnego, bo to niemozliwe - takie czyny sa bardzo wysoko karane - niech jeszcze pyszczy - zobaczymy jak dlugo. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 07.02.16, 14:44 Kiszka, opcja: malujacy nie naduzyl wizerunku i moze zazadac satysfakcji - w ogole nie wchodzi w rachube - on podczas procesu z powodztwa cywilnego niczego nie moze zadac - on moze wylacznie probowac udowodnic, ze tego nie zrobil - on nie jest w pozycji zadania podczas tego procesu czegokolwiek - ja place za proces i to ja stawiam warunki - jesli chce sobie zadac jakiejs wyimaginowanej satysfakcji bedzie musial sobie za to zaplacic... Wiesz jak to funkcjonuje? jest konto w banku, na ktorym jest zlozona pewna kwota, powiedzmy kilkadziesiat tysiecy z ktorej czerpie sad i moj adwokat - bez takiego konta, sad nie kiwnie palcem... ale do tego konta nie ma dostepu pozwany - on je bedzie po przegranej sprawie musial uzupelnic do stanu pierwotnego. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 07.02.16, 14:46 m.maska napisała: > on je bedzie po przegranej sprawie musial uzupelnic do stanu pierwotnego. > plus procenty Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 07.02.16, 17:28 m.maska napisała: > To sa dwa rozne procesy - karny i z powodztwa cywilnego... > > Jesli chodzi o karny to tu sa rozne opcje... jest tzw. Strafbefehl, tzn. sad na > podstawie akt przygotowanych przez prokuratora wydaje wyrok bez procesu. Nawet jesli ktos juz jest kompletnie "niedoinforomowany" to byle idiota wygoogla sobie haslo: Strafbefehl i bedzie mial pelna informacje... ale nie, idiota zlapie haslo w zeby i nie majac pojecia o czym bedzie morde darl, ze nawet za Hitlera tak nie bylo... bedzie porownywal siebie maly pikus do procesu zamachowcow na Führera - to sie nazywa miec ego... O takich tutaj mowi sie: Dümmer als die Polizei erlaubt. Majac tak gleboka wiedze na temat niemieckiego prawodawstwa, pozwany/oskarzony ma wielka szanse zeby wyjsc z tej awantury jaka wywolal z poteznym kopniakiem... zasluzyl sobie na to podwojnie i dlatego podwojnie bedzie odpowiadal. Strafbefehl aus Wikipedia, der freien Enzyklopädie Das Strafbefehlsverfahren ist im deutschen Recht ein vereinfachtes Verfahren zur Bewältigung der leichten Kriminalität durch einen schriftlichen Strafbefehl. Die Besonderheit des Strafbefehlsverfahrens liegt darin, dass es zu einer rechtskräftigen Verurteilung ohne mündliche Hauptverhandlung führen kann. Dies entlastet Gericht und Staatsanwaltschaft, kann aber auch im Interesse des Beschuldigten liegen, da das Verfahren kostensparend, schnell und ohne Aufsehen erledigt wird.[1] Die Schuld des Täters muss dabei nicht zur Überzeugung des Gerichts feststehen, sondern es genügt ein hinreichender Tatverdacht.[2] Auch das Strafprozessrecht der Schweiz kennt das Strafbefehlsverfahren (siehe dortigen Abschnitt). Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 07.02.16, 21:13 Hahahahaha.... nie mooooooge... otoz Intelligenzbestie najpierw pieprzy, ze to niemozliwe, zeby bez procesu dostac wyrok, po czym jak to Intelligenzbestie daje linka zeby udowodonic, ze jednak tak jest... doooooobrze, pod jednym wszakze warunkiem, jesli w koncu poczytal ze zrozumieniem... najpierw robi z siebie durnia, a potem udowadnia ze nim jest - czyz to nie jest piekne? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 07.02.16, 21:27 m.maska napisała: > Hahahahaha.... nie mooooooge... otoz Intelligenzbestie najpierw pieprzy, ze to > niemozliwe, zeby bez procesu dostac wyrok, po czym jak to Intelligenzbestie daj > e linka zeby udowodonic, ze jednak tak jest... doooooobrze, pod jednym wszakze > warunkiem, jesli w koncu poczytal ze zrozumieniem... najpierw robi z siebie dur > nia, a potem udowadnia ze nim jest - czyz to nie jest piekne? > Bo on niemiecki po swojemu rozumie Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 24.02.16, 11:22 vidavil-125 napisał: > Tak z nudów zapytam co i jak z tym procesem > o to tamto malowidło? Hmm.... sie ruszylo z drugiej strony... no to teraz juz sie potoczy... na razie cicho sza o przyczynach opoznienia, ale to juz niebawem... Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 24.02.16, 14:41 hahahaha.... znowu intelligenzbestie nie zrozumiala... przypomina to bylego prezydenta - ta "zelazna" logika Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 05.03.16, 10:46 m.maska napisała: > hahahaha.... znowu intelligenzbestie nie zrozumiala... przypomina to bylego pre > zydenta - ta "zelazna" logika > Bidulek oglosil "nowine" o ktorej ja wiem juz od 24.02.... hurra.... no to dobrze, ze juz wie i dobrze, ze zaprasza na te wycieczke, bo on ja bedzie finansowal... Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 05.03.16, 11:07 Bidulek tylko biedny nie ma swiadomosci, ze to nie on mial na to wplyw a prawo... i ono jest w calych Niemczech takie samo... wiec niech robi sobie swoje kroczki... i tak moze wylacznie podreptac w miejscu. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 05.03.16, 12:19 A jaki dumny, ze w koncu sie zrujnowal i wzial adwokata... wzial bo musial gdyby stawil sie na rozprawie samotnie, rozprawa by sie w ogole nie odbyla i wyrok by zapadl bez gadania - tak wiec zostal zmuszony... hahaha... Odpowiedz Link
m.maska [...] 08.03.16, 11:18 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 05.03.16, 14:38 m.maska napisała: > Bidulek oglosil "nowine" o ktorej ja wiem juz od 24.02.... hurra.... no to dobr > ze, ze juz wie i dobrze, ze zaprasza na te wycieczke, bo on ja bedzie finansowa > l... Ha, i zapewne jest radosny jak szczygielek, bo przeciez ciagle powtarzal, ze juz nie moze sie doczekac na rozprawe. No to sie doczekal i teraz moze byc prawdziwie szczesliwy Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 05.03.16, 15:59 No coz, tyle jego ile sobie pokrzyczy do rozprawy - ciekawa jestem wrzaskow po... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 05.03.16, 21:15 m.maska napisała: > No coz, tyle jego ile sobie pokrzyczy do rozprawy - ciekawa jestem wrzaskow po. > .. > A mnie NIC nie ciekawi jeśli chodzi o tego osobnika. Jedno jest pewne, gdyby nie namalował tego paskudztwa, nie byłoby tego wszystkiego. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 05.03.16, 21:44 al-szamanka napisała: > m.maska napisała: > > > No coz, tyle jego ile sobie pokrzyczy do rozprawy - ciekawa jestem wrzask > ow po. > > .. > > > > A mnie NIC nie ciekawi jeśli chodzi o tego osobnika. > Jedno jest pewne, gdyby nie namalował tego paskudztwa, nie byłoby tego wszystki > ego. ...a jak tam sprytnie licza pieniadze, tylko jeszcze nie do konca wiadomo kto je wyda... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 05.03.16, 23:23 m.maska napisała: > al-szamanka napisała: > > > m.maska napisała: > > > > > No coz, tyle jego ile sobie pokrzyczy do rozprawy - ciekawa jestem > wrzask > > ow po. > > > .. > > > > > > > A mnie NIC nie ciekawi jeśli chodzi o tego osobnika. > > Jedno jest pewne, gdyby nie namalował tego paskudztwa, nie byłoby tego ws > zystki > > ego. > > ...a jak tam sprytnie licza pieniadze, tylko jeszcze nie do konca wiadomo kto j > e wyda... Wiadomo. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 06.03.16, 12:02 m.maska napisała: No ale to tak jest kiedy za liczenie zabieraja sie Mathematikbestien... tyle i tyle km, tyle i tyle benzyny... hahaha - skromniutko bardzo..... Adwokat np. liczy sobie za kazda godzine czy to w sadzie czy w drodze czy spedzona na gadaniu z klientem - tak liczac srednio ca. 150-200€ to zalezy - no i jesli sprawa odbedzie sie z rana, to dojdzie do tego nocleg w hotelu i cala doba pracy adwokata - hmmm i kto za to zaplaci - no ten kto przegra. Ja nie - za mnie, za wszystko placi ubezpieczenie prawne ... prawda jak sie to ladnie sumuje? dlatego wlasnie moje ubezpieczenie prawne dalo tak wysokie zabezpieczenie finansowe - czy w ubezpieczeniu prawnym siedza idioci, ktorzy znajac sprawe przyznaliby tak wysoka kwote pokrycia kosztow sprawy, ktora jest im znana? hmmm.... pod rozwage Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 06.03.16, 14:40 m.maska napisała: > m.maska napisała: > > No ale to tak jest kiedy za liczenie zabieraja sie Mathematikbestien... tyle i > tyle km, tyle i tyle benzyny... hahaha - skromniutko bardzo..... Adwokat np. li > czy sobie za kazda godzine czy to w sadzie czy w drodze czy spedzona na gadaniu > z klientem - tak liczac srednio ca. 150-200€ to zalezy - no i jesli spra > wa odbedzie sie z rana, to dojdzie do tego nocleg w hotelu i cala doba pracy ad > wokata - hmmm i kto za to zaplaci - no ten kto przegra. Ja nie - za mnie, za ws > zystko placi ubezpieczenie prawne ... prawda jak sie to ladnie sumuje? dlateg > o wlasnie moje ubezpieczenie prawne dalo tak wysokie zabezpieczenie finansowe - > czy w ubezpieczeniu prawnym siedza idioci, ktorzy znajac sprawe przyznaliby ta > k wysoka kwote pokrycia kosztow sprawy, ktora jest im znana? hmmm.... pod rozwa > ge Hihi, ale wscieklica wymysli znowu jakies glupawe wydatki i wypisze na ich temat dziwadlo na dwa ekrany, ktorego jak zwykle nikt nie przeczyta. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 06.03.16, 14:45 al-szamanka napisała: > Hihi, ale wscieklica wymysli znowu jakies glupawe wydatki i wypisze na ich tema > t dziwadlo na dwa ekrany, ktorego jak zwykle nikt nie przeczyta. W porownaniu z kosztami jakie taka "wycieczka" za soba pociagnie, to cena parkingu we Florencji 72€ to Peanuts... no i moje koszty tez... wprawdzie stawka godzinowa u mnie bedzie nizsza, ale tez nie do pogardzenia... Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 06.03.16, 15:41 Jesli w zadaniu matematycznym pominie sie jedna "niewiadoma", bo sie jej nie bierze pod uwage - to caly rachunek sie wysypuje... hahahaha.... w najlepszym wypadku sprawa zamknie sie w okolo 50tysiacach ?... w koncu wiem na ile wycenil to moj adwokat i na ile ubezpieczenie dalo zgode... do tego dojda jeszcze pozostale koszty, no i sprawa karna, ktora prokurator prowadzi z urzedu, ale jesli oskarzony sprawe przerznie, bedzie musial pokryc koszty i tylko oskarzony, skladajacy oswiadczenie o podejrzeniu popelnienia przestepstwa - nie, pod warunkiem, ze do przestepstwa doszlo - a widocznie doszlo skoro delikwenta wzywano juz kilkakrotnie - jak o tym sam pisal. Na miejscu oskarzonego/pozwanego zaczelabym brac pod uwage najgorszy z mozliwych scenariuszy, coby potem szoku nie przezyl... Mnie to nie dotyczy - bo jestem ubezpieczona wiec przedwczesne radosci. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 06.03.16, 21:15 m.maska napisała: > Jesli w zadaniu matematycznym pominie sie jedna "niewiadoma", bo sie jej nie bi > erze pod uwage - to caly rachunek sie wysypuje... hahahaha.... w najlepszym wyp > adku sprawa zamknie sie w okolo 50tysiacach ?... w koncu wiem na ile wycenil to > moj adwokat i na ile ubezpieczenie dalo zgode... do tego dojda jeszcze pozosta > le koszty, no i sprawa karna, ktora prokurator prowadzi z urzedu, ale jesli osk > arzony sprawe przerznie, bedzie musial pokryc koszty i tylko oskarzony, skladaj > acy oswiadczenie o podejrzeniu popelnienia przestepstwa - nie, pod warunkiem, z > e do przestepstwa doszlo - a widocznie doszlo skoro delikwenta wzywano juz kilk > akrotnie - jak o tym sam pisal. Na miejscu oskarzonego/pozwanego zaczelabym bra > c pod uwage najgorszy z mozliwych scenariuszy, coby potem szoku nie przezyl... > Mnie to nie dotyczy - bo jestem ubezpieczona wiec przedwczesne radosci. > O tym, że składający oświadczenie o podejrzeniu przestępstwa nie płaci, gdyż tak właściwie, jeżeli prokurator nie odrzuci, to on występuje jako oskarżyciel, wiedziałam od samego początku. Dlatego na to poszłam, bo nie chciałam się w tym wszystkim babrać... niech ktoś z urzędu robi za mnie. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 11.03.16, 11:02 No i sie wzielo i ryplo... poprosili o wydluzenie czasu... po co? zeby to GOWNO dluzej wisialo w necie? hmmm.... wspomne o tym - wlasciwie to ten padalec powinien za kazdy dzien w ktorym to GOWNO wisi placic... w kazdym razie widac 4 tygodnie to jeszcze za malo, potrzeba im osmiu... powiesci nie napisze ale zawsze moze napisac do SANEPID-u, moze do TÜV-u, moge podrzucic jeszcze kilka madrych adresow... Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 11.03.16, 11:12 Nie wiem tylko jak Sad potraktuje fakt, ze padalec tego GOWNA nie zdjal do czasu kiedy Sad, wg niego oczywiscie tylko bo na pewno nie wg kazdego normalnie myslacego czlowieka, pozwoli mu na umieszczanie takich GOWIEN... ale nie omieszkam w Sadzie wspomniec, ze jemu koniecznie potrzebny jest do tego wyrok, nie jakies prawo, ktore znac powinien kazdy nie tylko möchtegern-artysta... a nawet nie wystarczy pismo od adwokata - bo ten moze wydawac polecenia swojemu psu - niech wspomni o tym swojemu adwokatowi - zobaczymy czy sie ucieszy, ze ma klienta, ktory kopal sie od samego poczatku we wlasna dupe z talentem akrobaty. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 11.03.16, 11:24 No i karlutka i jeszcze kilku forumowych specow prawnych, ktorzy upewniali padalca, ze nic z tego nie bedzie - oj bedzie, bedziie i te klopoty bedzie mial a wlasciwie to juz ma na wlasne zyczenie... tak to jest kiedy nie zna sie podstawowych zasad wspolzycia miedzy ludzmi w spoleczenstwie dojrzalym. Moze przypomne zelazna zasade, ktora panuje w Niemczech: Twoja wolnosc konczy sie w tym miejscu w ktorym zaczyna sie moja a poniewaz padalec wkroczyl w granice mojej wolnosci i ja pogwalcil to... wtedy wkracza prawo. Odpowiedz Link
m.maska Kiszka... 11.03.16, 11:28 ...poniewaz poprosili o wydluzenie terminu, nie wiem co chca wymodzic w tym czasie - bedziesz jeszcze musial uzbroic sie w cierpliwosc, bo na wyrok trzeba bedzie poczekac... Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 11.03.16, 11:45 m.maska napisała: > No i sie wzielo i ryplo... poprosili o wydluzenie czasu... po co? zeby to GOWNO > dluzej wisialo w necie? hmmm.... wspomne o tym - wlasciwie to ten padalec powi > nien za kazdy dzien w ktorym to GOWNO wisi placic... w kazdym razie widac 4 tyg > odnie to jeszcze za malo, potrzeba im osmiu... powiesci nie napisze ale zawsze > moze napisac do SANEPID-u, moze do TÜV-u, moge podrzucic jeszcze kilka madrych > adresow... > Aaaaa jestem tez czlonkiem Automobilclubu ADAC - podaje konkrety, tam tez moze napisac.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 11.03.16, 19:22 m.maska napisała: > m.maska napisała: >No i sie wzielo i ryplo... poprosili o wydluzenie czasu... po co? >w kazdym razie widac 4 tygodnie to jeszcze za malo, potrzeba im osmiu... powiesci nie >napisze ale zawsze moze napisac do SANEPID-u, moze do TÜV-u, moge podrzucic jeszcze >kilka madrych adresow... >Aaaaa jestem tez czlonkiem Automobilclubu ADAC - podaje konkrety, tam tez moze > napisac.... Hmm, pewnie się upewniają czy jest wypłacalny. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 11.03.16, 20:02 No to zadna wielka strata, wszystkie koszty sa oprocentowane - to jest w pozwie Odpowiedz Link
m.maska [...] 11.03.16, 23:40 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 11.03.16, 23:42 moze jeszcze napisac na lodowisko... dla ulatwienia podam, zeby za daleko nie szukal... w Zweibrücken jest jedno a drugie w Saarbrücken Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 12.03.16, 16:48 m.maska napisała: > m.maska napisała: > > > hahahaha.... znowu intelligenzbestie nie zrozumiala... przypomina to byle > go pre > > zydenta - ta "zelazna" logika > > > > Bidulek oglosil "nowine" o ktorej ja wiem juz od 24.02.... hurra.... no to dobr > ze, ze juz wie i dobrze, ze zaprasza na te wycieczke, bo on ja bedzie finansowa > l... Minal tydzien od dnia kiedy odgwizdal "zwyciestwo"... troche sie wydarzylo w miedzyczasie - ciekawe czy juz wie, ze to bylo pyrrusowe zwyciestwo... Dwie sprawy na glowie i jeszcze tyle radochy - ale kto bogatemu zabroni... Odpowiedz Link
wojazer-3 Re: Nudy 02.03.16, 13:36 m.maska napisała: > vidavil-125 napisał: > > > Tak z nudów zapytam co i jak z tym procesem > > o to tamto malowidło? > > Hmm.... sie ruszylo z drugiej strony... no to teraz juz sie potoczy... na razie > cicho sza o przyczynach opoznienia, ale to juz niebawem... hahaha.... no wreszcie... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 02.03.16, 14:26 wojazer-3 napisał: > m.maska napisała: > > > vidavil-125 napisał: > > > > > Tak z nudów zapytam co i jak z tym procesem > > > o to tamto malowidło? > > > > Hmm.... sie ruszylo z drugiej strony... no to teraz juz sie potoczy... na > razie > > cicho sza o przyczynach opoznienia, ale to juz niebawem... > > hahaha.... no wreszcie... Oooo, widać, że jesteś jednym z wielu, których ta sprawa interesuje Odpowiedz Link
wojazer-3 Re: Nudy 02.03.16, 15:26 A i owszem, każdy normalny wie jak to sie zakończy, a najlepiej powinien jakiś chłop mordę mu skuć. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 02.03.16, 15:34 wojazer-3 napisał: > A i owszem, każdy normalny wie jak to sie zakończy, a najlepiej powinien jakiś > chłop mordę mu skuć. Ha, to jest wątek kiszki! Może, jako, że taki zainteresowany stawi się w K. na następne zaproszenie spotkania i wykona to skucie Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Nudy 02.03.16, 15:35 al-szamanka napisała: > wojazer-3 napisał: > > > A i owszem, każdy normalny wie jak to sie zakończy, a najlepiej powini > en jakiś > > chłop mordę mu skuć. > > Ha, to jest wątek kiszki! Może, jako, że taki zainteresowany stawi się w K. na > następne zaproszenie spotkania i wykona to skucie Chociaż raczej nie, bo to też jest karalne. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nudy 02.03.16, 17:31 wojazer-3 napisał: > A i owszem, każdy normalny wie jak to sie zakończy, a najlepiej powinien jakiś > chłop mordę mu skuć. Normalny - tak. A o tej mordzie to juz w realu slyszalam kilka razy, tylko, ze dasz w morde padalcowi a bedziesz odpowiadac jakbys dal czlowiekowi. Odpowiedz Link