08.07.20, 20:40
Trzaskowski: "marzy mi się kraj, w którym wszyscy politycy wiedzą, że Ziemia jest okrągła"
a mówiący te słowa pewnie jeszcze nie wie, że Ziemia jest kulista he, he, bo pewnie kojarzą mu się okrągłe berety moherowe big_grinbig_grin
Obserwuj wątek
    • leziox Re: Lapsusy 08.07.20, 21:03
      Jak zwał tak zwał. Nobody is perfect.
    • leziox Re: Lapsusy 08.07.20, 21:04
      Jak zwał tak zwał. Nobody is perfect.
      • leziox Re: Lapsusy 08.07.20, 21:49
        Się wziąłem i powieliłem, bo gazeta dostała jakiejś czkawki. big_grin
        • 1999_chyba Re: Lapsusy 08.07.20, 21:56
          u mnie ta czkawka występuje permanentnie dlatego wybrałem taktykę: klikam wyślij i przerzucam kanał
          • cambria1.2 Re: Lapsusy 09.07.20, 08:40
            Pilotem wink
            • leziox Re: Lapsusy 09.07.20, 11:55
              No przecież jeśli pilotem, to nie samolotem.
              A od przerzucania kanałów można się zmęczyć.
            • 1999_chyba Re: Lapsusy 09.07.20, 14:52
              sugerujesz że oglądam TiWi? w życiu! od lat nie mam telewizora natomiast gdyby mi odcięto internet nie daj Boże, to tragedia, dramat, gorsze od dżumy, tyfusu, cholery no i nie wiem, co mogłoby być gorszego
            • 1999_chyba Re: Lapsusy 09.07.20, 15:02
              no i jeszcze to nadmienię szanownej koleżance, że to wątek o lapsusach.
              Tak jest. nie pilotem, i nie kanał ale stronę.
              Ale pewne sformułowania weszły w krwioobieg naszej pięknej mowy ojczystej, że ni cholery, na zwróconą uwagę że nie siateczka, ale torba, woreczek, foliówka, to widzę wybałuszone oczy i pada pytanie: no to co? siateczka, czy ma pan własną
              • cambria1.2 Re: Lapsusy 09.07.20, 15:35
                Spiderman?
                • leziox Re: Lapsusy 09.07.20, 17:19
                  Trzeba brać pod uwagę, że w czasach fatalnego szkolnictwa większość nie bardzo może nauczyń się naszej mowy na tyle, aby nie razić swoimi wypowiedziami przynajmniej w miejscach publicznych. I nikt nie ma ochoty się doskonalić. Stąd zwrot " no to co" i wybałuszone gały świadczą tylko o tym, że człowiek wymawiający coś poprawnie brany jest co najmniej za dziwaka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka